A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Mátyás Roland

 
Beosztása: a [M] Nyitott Könyv bárpultosa
Nem: Férfi
Életkor: 38 (születésnap: július 25.)
Testalkat: Az átlagnál valamivel magasabb, kimondottan sportos.
Vonások: Határozottan érdekes és bizonyára nem mindenki számára tetszetős arc a maga keskeny szájával, hangsúlyos arccsontjával és orrával.
Szem: Erős szemöldökök alatt ülő, szükre húzott, világoskék szempár.
Haj: Mogyoróbarna, hátközépig érő és hullámos. Akármilyen formában megfigyelhető a kiengedett állapottól a lófarokig, de időnként csak oldalsó tincseket fogja hátra, vagy akár egy szalagos fonat is befigyelhet.

Általános öltözet
Teljesen alkalomfüggő. Szeret kényelmesen öltözködni, de munkában alapvetően a fehér ing, fekete nadrág kombinációt preferálja, ha meg bankba kell mennie, vagy előadni, akkor felvesz egy zakót is. A hétköznapokban sokkal lazább, akkor már a farmerek, pólók is jöhetnek. Szereti a bőrdzsekiket (természetesen mű), mellényeket, tornacipőket. Nem követ semmiféle divatot, csak a saját izlésére támaszkodik és az többnyire a helyén van.
Szereti a kiegészítőket. Nyaklánc, karkötő, legyen az fonott, vagy lánc, mindenféle medálok és függők, többségénen távolkeleti jelképek és enyhe varázstárgyak egytől egyik. Nagyrészt enyhe asztrál mágia, vagy enyhe auralátás, manalátás, mikor mihez van kedve. Egyébként pedig talán ő az egyetlen, aki bűntetlenül viselhet egy fülben köves fülbevalót.
Első benyomás, kisugárzás
Egy bárpultos. Valószínűleg nem fog megnyerni első látásra, van valami fenyegető a kiállásában, de ez inkább az alkata és felépítése sem mint valós fenyegetés. Megfontolt, nem siet, nyugodt. Nem kezdeményez beszélgetést, amíg nem tűnik úgy, hogy szükséged van rá. Nem fecseg, pontosan tudja, hogy a tavalyi tél nem volt olyan hideg, mint az idei, nincs igénye társalogni róla. Nem flörtöl, nem beszél a dekoltázsodhoz sem. Nem tudod, hogy kedvel-e, de elég intelligensnek és határozottnak tűnik, ahhoz, hogy a tudtodra adja, ha nem. Meghallgat, nem vág közbe, kicsit tán még jobban összeszűkíti a szemeit, ahogy téged néz, míg nem két világoskék csík próbál a vesédig lelátni. Talán meg is tette. Nem tudod megmondani, de van egy furcsa érzésed, hogy ha bosszús voltál, most egy kicsit nyugodtabb vagy, ha szomorú voltál, most egy kicsit visszakerült a helyére a világ. Ha látod a mágiát, akkor tudod, hogy ez nem annyira belőle jön, inkább valamelyik függő, vagy karkötő fejti ki a hatását, de annyira enyhe, hogy könnyen ki tudod zárni, ha akarod. Mint, ahogy őt is. Nincs jó tanács, vagy végső konklúzió, ha csak nem kéred. Akár bunkó is lehetsz vele, hidegen hagyja... Lehet, nem fogja sokáig élvezni a társaságod ebben az esetben, de könnyen lehet, hogy távolról fog találkozni még a tekintetetek.

Leírás
“Elgondolkoztál valaha, mi a szereped a társadalomban? Ki szabja meg, mit kell tenned és hogy kell viselkedned? A téged körülvevő emberek? Isten? A múltad? Meg kell-e felelni valakinek magunkon kívül és ha igen, akkor kinek? Számít ez egyáltalán? A megfelelés, a kérdések, a valóságot és a képzeletet elválasztó keskeny vonal, vagy mind csak álltatjuk magunkat?
Neked kell eldöntened, hogy ezek a kérdések milyen benyomást ébresztenek benned, milyen érzéseket generálnak. Hidegen hagy? Fontosabb dolgod is lenne ennél, nem igaz? Be kell fejezned egy beadandót holnapra, vacsorát kell főznöd a családodnak, el kell menned a postára, nincs időd ezen gondolkodni. Vagy épp eltűnődsz a kérdéseken, szeretnéd belevetni magad a válaszok keresésébe. Annyira elemeiben rengeti meg a világodat ez a gondolat, hogy szeretnéd ott hagyni a munkádat, az életkörülményeidet és elindulsz az úton, hiszen biztos vagy abban, hogy a válaszoknak valahol meg kell lenniük. Talán a válasz 42, talán a válasz, hogy nincs válasz, de ez nyugtalanít. Az emberek is nyugtalanítanak. A stressz, az alvászavar, a testképzavar, a depresszió, a bizonytalanság és önbizalomhiány, a nyugtalanság nyugtalanító érzése egyaránt. Ezek lennénk mi, emberek? Aligha. És mit tehetsz ellene?
Lehetsz aktív, kereshetsz, megpróbálhatod kifordítani a világot a sarkaiból, hogy rátalálj a válaszaidra, amik talán ideig-óráig boldoggá tesznek, de csak újabb kérdéseket szűlnek és az egész kezdődig előlről. Egészen addig, amíg meg nem tanulsz figyelni. Figyelni magadra, a lelkedre a téged körülvevő emberekre, csendben maradni, elfogadni és együtt működni anélkül, hogy eladnád, vagy kiszolgáltatnád magad. Abban a pillanatban találtad meg a válaszaidat és szinte biztosan nem fogod megérteni őket, de mind ott lesz az orrod előtt, épp csak karnyújtásnyira.”

Mátyás Roland, vendégelőadó, ELTE, Filozófia tanszék, vallásfilozófia előadás, 2016. 10. 16. - Idézet

Aktuális állapot:


A kabát értelemszerűen nincs rajta a pult mögött.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2017.02.11. 19:17:36

Ez a karakter a [M] Nyitott Könyv céghez tartozik.

Üzenet küldése