A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Mészáros Luca

 
Beosztása: Irodai asszisztens

Nem:
Életkor: 31 (születésnap: július 04.)
Testalkat: Magas és izmos. Láthatólag szeret sportolni, de az utóbbi időben elengedte kissé magát és a szülés utáni párnák is meglátszanak. Egészségesen gömbölyded, női formákkal rendelkezik.
Vonások: Hosszúkás arca maga a megtestesült szigor, amit igyekszik megtartani idegenek előtt, egyébként pedig imád vigyorogni, csak meg kell törni a jeget. Homloka gyakran szalad ráncba kék szemei fölött, száját sokszor egészen vékonyra húzza össze rosszallása kimutatásaként, csak hogy utána pár perc múlva veled együtt nevessen. Arca szeplőkkel szórt, amit igyekszik eltakarni.
Szem: Világoskék
Haj: Vastag szálú és egészen sötétvörös, nagy loknikban ér egészen a háta közepéig.
Általános öltözet
Mostanában farmer valamilyen nőiesebb szabású felsővel, mert zavarják a szülés utáni striák és felszedett kilók. Összességében nézve rendezett és tiszta, bár nap végére kissé megviselt állapotban látható, értendő ez alatt egy gyűrött ing vagy kioldódott cipőfűző.
Első benyomás, kisugárzás
Enyhe megfelelési kényszerrel rendelkezik, bár ezt egészen ügyesen titkolja. Épp ezért rettentően szigorú önmagával szemben, szereti tisztán tartani a lakást, hogy ha bárki jön, azt rend fogadja. Másoktól is elvárná ezt a felfogást, így élettársa félhet, ha egy zoknit vagy alsónadrágot a földön hagyott. Kislánya, Vivien egyelőre nyugodt szívvel dobálhatja a földre a játékait.

Leírás

Őriszentpéteren született Aigner Kata és Mészáros Zsolt első gyermekeként. A kis Luca mindig is akaratos gyerek volt, viselkedésével sokszor elérte azt, amit akart, és ez a makacssága az évek múltán is megmaradt. Szülei féltek, mit fog szólni születendő kistestvéréhez, de meglepetésükre a kislány imádta testvérét. Ha tehette, minden alkalmat megragadott a közös játékra, és bár a pici Bendegúz nem sok hajlandóságot mutatott a babák öltöztetése vagy a játéklovak reptetése felé, Luca rengeteget foglalkozott vele. Nyolc évesen már ő öltöztette és mosdatta, mivel anyja keveset volt otthon, apjának meg bőven elkelt a segítség. Pláne, miután megszületett második öccse és kishúga is. Luca szent kötelességének érezte összefogni a lurkókat, és kotlós tyúkként maga köré gyűjtve a kicsiket egész napját kitöltötték a kiskölykök. Talán ebből kifolyólag a testvérek mai napig nagyon ragaszkodnak egymáshoz, jóban – rosszban összetartanak.
Tizenegy évesen elutazott a Martionba, amit eleinte nagyon ellenzett, de szüleit nem hatották meg a véget nem érő hisztik, sírások és veszekedések sem, így egy augusztus 30-i napon szipogva elindult az iskolába. Szerencsére szülei még időben észrevették, hogy húgát megpróbálta kicsempészni és elvinni magával a Martionba, amit Luca szintén nem értett, miért nem viheti magával a kicsiket is.


Az iskolában a Lorton ösvényre került, ahol durcásan, de tudomásul vette új helyét és az ezzel járó kötelezettségeket. Eleinte gyakran megpróbált hazaszökni, de hat sikertelen birtokelhagyás után beletörődve sorsába elkezdett bejárni órákra és szedett fel magára némi ismeretanyagot is.
Harmadik év végére újabb csalódással kellett szembenéznie: szülei elváltak, ami nem volt Luca ínyére, de nem akarta ezt mutatni a kicsik felé, hát összeszorította száját, és amiben tudott, besegített otthon. Mindezektől függetlenül nem bírta a tétlenkedést, megint szökdösni kezdett, bár pár nap múlva valahogy mindig előkerült.
Martioni évei eseménytelenül teltek, soha sem fordított kellő figyelmet a tanulásra, az pedig csak külön öröm volt, mikor a „kölykök” – ahogy ő hívta a kistesóit – megérkeztek az iskola falai közé.
Apja néhány év múlva megnősült. Lucát ez olyannyira feldühítette, hogy téli szünetben egyenesen nekiment a gyűlölt nőszemélynek, apjának és öccsének kellett őt visszafognia. A mai napig utálja a satrafát, amikor csak teheti, keresztbe tesz a banyának és a családi ünnepeket is ők szokták bekiabálni két tányértörés között.
Az új anyával párhuzamosan megjelentek életében a fiúk is, a fiatal csitri egyiket fogyasztotta el a másik után. Nem voltak tartós kapcsolatai, ám alkalmi kalandok annál több. Ekkor már végleg letett arról, hogy ő valaha is diplomás mágus lesz, de végül hatodik év végén, nagy nehézségek árán átcsúszott a vizsgákon.


Azóta sem tanult tovább, és egyelőre nem is szándékozik. Tizenhét évesen hazaköltözött, ám otthon sem bírta sokáig, a féltestvérei kiborították, mostohaanyjával a veszekedések pedig mindennapossá váltak. Így felköltözött Pestre, ahol alkalmi munkákból élt közel egy évig, végül alkalmazták őt egy talan bevásárlóközpontban eladóként. Két évig csinálta is, mikor konfliktusba került az egyik menedzserrel, és a veszekedésnek pofon lett a vége. A menedzsert nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel szállították kórházba, Lucát pedig kirúgták. Ismét félévnyi vegetálás következett, ekkor a Hegyalja úton szegődött el felszolgálónak egy kis vendéglőbe. A munka tartósnak bizonyult, csakhogy becsúszott egy kisebb dolog, ami kilenc hónap múlva kisbaba formájában látott napvilágot. Az étterem vezetője, családos ember lévén, nem vette a nevére a kislányt, sőt, koholt ürüggyel rövid időn belül megváltak tőle. A huszonnégy éves lány egyedül maradt, munka nélkül egy kisbabával, de a család hamar a segítségére sietett. Egyik unokatestvérének üresen állt egy kis garzonja a városban, ahová beköltözhetett, de a gyereket még nem adhatta bölcsibe. Itt lépett a képbe öccse, aki rengeteget vigyázott Vivienre, jószerével ő nevelte a kicsit, amíg ő dolgozott. Asszisztensi munkát kapott egy mágus vállalat irodaházában, és a mai napig itt van.


Egy évre rá megismerkedett egy találkozón Pataki Norberttel, aki bár jó tíz évvel idősebb nála, mégis elhívta randevúra. A futó kalandból csakhamar szerelem szövődött, és ami fő szempont, a férfi egyenesen imádja a kicsit - lévén, neki első házasságából sohasem született gyereke. Nemrég összeköltöztek, jelenleg egy három szobás lakásban élnek Zuglóban.

Aktuális állapot:
Sötétkék farmer barna csizmával, piros pamut felső, azon pedig fekete bőrdzseki.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.10.20. 13:55:39

Üzenet küldése