A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Magasztossy Remény Emese

 
Beosztása: Diákmentor, Csontváry, Grafika szak
Nem:
Életkor: 18 (születésnap: március 15.)
Testalkat: Kis törékeny, még mindig abban az időszakában van, mikor folyton nő, folyton változik.
Vonások: Ovális arcocskáján majdnem mindig mosoly játszik. Minden tavasszal megjelennek orrán és szeme alatt a makacs szeplők, melyek aztán egész nyáron, sőt még olykor ősszel is az arcát díszítik.
Szem: Hatalmas, mélybarna. Testvéréhez hasonlóan, az övéből is mindig minden kiolvasható.
Haj: A haját nagyon szereti, ezért nem is engedi évek óta, hogy levágják, csak pár havonta a végéből egy keveset. Mára már nagyon hosszú, hátközépig érő, sötét barna és szög egyenes.
Általános öltözet
Átlagos tizenéves kislány, átlagos ruhatárral. Farmer, pulcsi, semmi sem szakadt, de nem is márkásak a cuccai. Farmerek vagy egyszerű posztónadrágok, rövidujjú blúzocskák, kötött kardigánok teszik ki a legnagyobb részét.
Első benyomás, kisugárzás
Mosolygós leányzó, könnyen szóba elegyedik bárkivel, hamar is köt új barátságokat. Néha kisebb csínyekbe is besegít. Azt szokták mondani, nem is gyerek, aki nem rosszalkodik. Hát róla legalább el lehet mondani, hogy bizony gyerek.

LeírásKARAKTERLAP ÁTDOLGOZÁS ALATT


2008. június 15.
Kedves Naplóm!
Csak most kaptalak meg, így illenék bemutatkoznom. Magasztossy Remény Emese vagyok, Reminek vagy Emének szoktak szólítani, ha rosszalkodom, akkor Emesének vagy Mesinek. De ez utóbbit nem szeretem. Utálom. Komáromban születtem, itt is élünk, anyuval meg apuval. Van egy bátyám is, Előd, de ő csak nyáron meg ünnepekkor van velünk. Ő már nagyfiú és iskolába jár. Nagyon messze, Magyarországon. Ezt sosem értettem, hogy miért az a Magyarország, ha én beszélek magyarul, anyu szerint ott is magyarul beszélnek. De akkor mi miért nem vagyunk Magyarország? Apu szerint majd megértem, ha kicsit nagyobb leszek.
Én amúgy most vagyok hat éves, lassan hat és fél. Még nem járok iskolába, de írni és olvasni már tudok, mert megtanított az édesanyám. Ő tanárnő. Az apu meg asztalos. Ha majd iskolába megyek, készít nekem egy nagyon szép íróasztalt, megígérte.
Mondtam anyuéknak, hogy nem szeretnék iskolába menni, mert akkor én is olyan messze leszek, mint Előd, de ők azt mondták, hogy én a helyi iskolába fogok járni. Mikor kérdeztem, hogy a bátyám miért nem itthon jár, azt válaszolták, hogy azért, mert ő varázsló. Még nem igazán értem, hogy ez mit jelent, de biztosan nagyon jó lehet.
Most itthon van ő is. Szeretem a nyarat, de nem a meleg miatt. Ilyenkor sokáig van itthon Előd és játszik is velem. Pedig ő már nagyfiú. Az Eszter testvére is nagyfiú és egyáltalán nem foglalkozik az Eszterrel. Nem szeretnék az Eszter helyében lenni. Én szeretem a testvéremet. Szerintem ő is szeret engem, mert tőle kaptalak Téged. Téged is biztosan foglak szeretni.
Most mennem kell, mert az anyu szólt, hogy kész az ebéd. Szilvás gombóc. A kedvencem.
Szia!
Remi

2008. augusztus 28.
Szia! Ma nagyon szomorú vagyok. Előd épp az előbb ment vissza az iskolába. Nem szeretem az iskolákat, és azt sem, hogy a testvérem varázsló. Miért nem tud itthon varázslónak lenni? Azért tegnap készített egy szép rajzot, még mozog is. Felragasztottam az ágyam mellé a falra, így ha reggel felkelek, mindig azt látom elsőnek, és ha este lefekszem, azt utolsónak. Olyan lesz, mintha Elődtől is elbúcsúznék minden este, mint ahogy anyuéktól szoktam.
Tényleg nem szeretem az Eszti testvérét. Tegnapelőtt eltörte az egyik Barbie baba kezét, amivel játszottunk. Aztán csúnyán nevetett és csúfolkodott. Előd mindig megjavítja a játékaimat. Szeretem Elődöt.
Most mennem kell, anyu szerint már ágyban a helyem. Álmodj angyalkákkal!
Remi

2009. augusztus 31.
Szia Kedves Naplóm!
Képzeld, ma megint elment az Előd. De azt ígérte, hogy majd ír levelet, amint tud. Holnaptól én is iskolás leszek, már vettünk füzeteket és írószert, meg egy rózsaszín tolltartót is. Én a barbie-sat szerettem volna, de anyu szerint azt jövőre úgyis kinőném. Apu elkészítette az íróasztalom, tényleg nagyon szép lett! Van két fiókja és egy szekrénye, ahova majd a könyveket és a füzeteket teszem. Már nagyon várom a holnapi napot. Anyu szerint az iskolás lányok hamar lefekszenek, úgyhogy most el is köszönök. Szia! Álmodj angyalkákkal!
Remi

2009. szeptember 21.
Kedves Naplóm!
Már rengeteg új barátom van! Az iskola nagyon jó, csak az Írás és Olvasás órákat unom kicsit, a szlovákot meg nem szeretem, de apu szerint hasznos megtanulni, mert Szlovákiában élünk (tudtad, hogy ezt is nagybetűvel kell írni, mint a Magyarországot, vagy a neveket? Mert ez is egy név, olyan, mint nekem a Remény, neki is ez a neve, Szlovákia). Apu azt is próbálta elmagyarázni, hogy miért nem vagyunk mi is Magyarországon, de még mindig nem értettem meg, elég bonyolult. Te tudod? Na mindegy is. A rajz a kedvencem, a tanító néni szerint szépen rajzolok, már két rajzomat is kirakták az iskola falára. Tudod, ott mindenki láthatja.
Van egy osztálytársam, a Rajmund. A hátamnál ül, és mindig húzza a hajam. Megkértem, hogy ne tegye, de továbbra is ezt csinálta, úgyhogy ma belehegyeztem a tolltartójába. A tanító néni a sarokba állított. Nem szeretem a Rajmundot.

2010. június 3.
Kedves Naplóm!
Képzeld, ma voltam Martionban meg Maróton. A Martionról már sokat meséltem neked, biztosan te is emlékszel, odajár a testvérem. Ma egy csomó helyet megmutatott, és egy csomó mindenkinek bemutatott. Szerintem büszke volt rám, a húgicára, de én még büszkébb rá! Szeretem őt és ez volt életem egyik legjobb napja! Nagyon rég nem töltöttem vele ilyen sok időt. Sajnos a Neredin Társalgóba nem tudtam bemenni, oda csak azok mehetnek, akik oda járnak, de így is megmutatott sok másat. Van egy gyönyörű kert is, Előd szerint az a Belső Kert. Nagyon szép! Kár, hogy én nem itt tanulok, pedig akkor gyakrabban járnék oda ki. Mondjuk még kicsi is vagyok. Itt az elsősök 12 évesek, tudtad? Én is csak ma tudtam meg! Szóval akkor Előd is csak ennyi volt, mikor ide jött először. Az pont abban az évben volt, mikor születtem. Zeneteremben is voltunk, egy lány épp akkor zenélt a hangszerén. Tudtad, hogy azt is játéknak hívják? Úgyhogy helyesen így hangzik: épp akkor játszott a hangszerén. Egy hatalmas nagy valami volt, sokkal nagyobb, mint a hegedő, sőt, még a gitárnál is nagyobb és a lábai között volt, aztán olyan vonó kellett hozzá, mint a hegedűhöz. Azt mondták, cselló. Tetszik nekem ez a cselló!
Voltunk Maróton is, az ott van nem messze a Martion Birtoktól. Azt mondták, az a varázslók legnagyobb települése. Ott csak varázslók vannak. Most már azt is tudom, hogy az micsoda. Én sutta vagyok. Fura, ugye? Majdnem olyan, mint az őzsuta, csak ez két t. És egy tanár bácsi, mikor meglátott Téged, azt mondta, van jobb megoldás is a lakat helyett. Elővett egy pálcát, nem olyat, mint az Elődé, annál valamivel vékonyabbat és a színe is más. Aztán mondott valamit és ilyen ezüst szálak jöttek ki. És azt mondta, hogy más már nem tud beleolvasni, mert annak üres lapokat fog mutatni. Még azt is mondta, hogy sosem fogsz betelni. Ennek örülök, mert már alig pár szabad oldal volt. Mégis csak szeretem a varázslókat.
Maróton Előd vett fagyit. De fura volt, mert a narancsdarabok ugráltak benne és vigyázni kellett, hogy meg ne szökjenek. Kettőnek azért mégis sikerült.
Kár, hogy olyan hamar eltelt ez a nap. Sajnos Előd még nem jöhetett haza, vizsgái vannak. Tudod, ez olyan, mint a felmérő, csak sokkal fontosabb, mert innen fogja tudni, hogy jövőre másik évfolyamba léphet-e, vagy megint csak hatodikos lesz.
Jaj, nagyon fáradt vagyok, pedig még sok mesélnivalóm van! Majd holnap folytatom. Aludj jól és álmodj angyalkákkal!
Remi

2010. október 23.
Szia!
Már tudom, hogy mi mért nem vagyunk Magyarország. Valamikor Komárom is Magyarországhoz tartozott. Már értem. Persze, még van olyan, amit nem teljesen, de apu szerint majd azt is megértem, ha kicsit nagyobb leszek. Most rohannom kell az ünnepélyre, mert apu már türelmetlen, de este elmagyarázom Neked ezt a Magyarország-Szlovákia dolgot! Jaj de még mielőtt el nem felejtem, nem csak Szlovákiában vannak magyarok, Romániában van egy olyan hely, hogy Erdély. Ott is sokan élnek, meg még van valahol, de arra most nem emlékszem, megkérdezem aputól és azt is elmondom.
Szia!

2011. július 17.
Szia Kedves!
Bocsáss meg, hogy az elmúlt egy hétben teljesen hanyagoltalak, de nálunk volt a Manna. Tudod, meséltem már róla is, ő az Előd barátnője. Nagyon szeretem Mannát is. Ő már nagylány. Befonta a hajam és palacsintát is készítettünk együtt. Sajnos már haza kellett mennie, ment vele Előd is, most ő lesz Mannáéknál egy hétig. Kár. Hiányoznak.
Most mennem kell, Esztinek ma van a születésnapja. Rajzoltam neki egy Aranyhajas posztert.
Remi

2012. május 26.
Drága Naplóm!
Ezt nem fogod elhinni! Nagynéni leszek! Most mondta az Előd! Még én is alig hiszem el! Kisbabájuk fog születni. Most nagyon boldog vagyok! Majd rajzolok egy szépet a kicsinek! Csak még nem tudom, hogy egy tündérnek vagy inkább Spidermannek örülne jobban. Van olyan rajzfilm, amit a lányok és fiúk is szeretnek? Na mindegy, ezen még gondolkodom. Holnap írunk matekból, így most mennem kell. Szia!
Eme

2012. december 02.
Megszületett! Nagynéni lettem! Most szólt az anyu! Hát ez nem csodálatos? Kisfiú lett, mondtam már? És Zalán a neve. Nagyon szépet választottak! Lehet majd Zazinak becézni! Már rajzoltam neki egy csomó Pókembert, Villám McQueent. Most Micimackót rajzolok, anyáék pár nap múlva meglátogatják őket, majd elviszik.
Most megyek, kész a reggeli.
Emese

2013. március 15.
Kedves Naplóm!
Nekem még ennyire jó születésnapom soha életemben nem volt! Képzeld el, ma mikor felébredtem, babagügyögést hallottam, mikor kiszaladtam, ott voltak Zaziék a nappaliban! Képzeld, eljöttek meglátogatni és felköszönteni! Előd, Manna meg Zazi! Manna még a szülinapi tortámba is besegített anyunak, amíg mi Előddel és apuval Zazit szórakoztattuk. Mikor a kicsi elaludt, Előd kijött velem hógolyózni is! Azért mégis csak jó ez a későn jött tél!
A tortám is most volt a legfinomabb, biztos azért, mert Manna is segített, dupla szeretet volt benne! Sajnos vasárnap este már mennek is vissza, mert Elődnek órája van. Tudod, ő egyetemre jár, rajzos. Azért a két és fél nap is jobb a semminél!
Most sietek, készülünk az ünnepségre.
Remi

2013. július 20.
Kedves Naplóm!
Ma voltunk azon az osztálykiránduláson, amiről már írtam Neked. A Rajmund egész nap szekált! A végén már annyira mérges lettem! Azt gondoltam, legjobb lenne, ha az üdítős üveg felrobbanna a kezében… erre felrobbant! Szerencsére nem sérült meg, de az osztályfőnök megszidta. Azért ez fura, nem?
Remi

2013. július 26.
Szia!
Ma voltak nálunk valamilyen idegen emberek és hosszú órákon át beszéltek az anyuval meg az apuval. Nem igazán hallottam, de mikor elmentek, anyu bejött és mindent elmagyarázott. Emlékszel még a Rajmund üvegére, amely szétrobbant? Na, azt én csináltam! Kiderült, hogy én is varázsló vagyok, illetve nem, én boszorkány, mert az Előd a varázsló, én meg a Manna boszorkányok vagyunk. Klassz, nem? És tudod, mi a legjobb? Mehetek én is a Martionba!
Remi

2013. szeptember 1.
Helló.
Képzeld, Ferfexes lettem! :( Én a Neredinbe szerettem volna kerülni, de a Manna próbált nyugtatni, hogy a Ferfex is nagyon jó lesz és biztos sok barátot szerzek majd. Amúgy tegnap láttam a Zazit is, nagyon nagy lett már! És megszorította a kezem is! Meg rám mosolygott, nagyon aranyosak a kisbabák mikor mosolyognak! Mondtam Mannának, hogy én is szeretnék kisbabát, azt mondta, ahhoz még kicsit nőnöm kell, de biztos nekem is lesz majd. Kiszámoltam, még hét év és lehet kisbabám.
Mivel Komárom kicsit messze van, a hétvégék legnagyobb részét Elődéknél fogom tölteni Maróton, vagy itt, a Kastélyban.
Majd még mesélek a tanárokról és a többi diákról! Most megyek, még ki kell pakolnom.
Szia!
Remi


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.09.19. 20:52:44

Üzenet küldése