A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Makovecz Viktor

 
Beosztása: A Mágikus Katasztrófa-elhárítási Osztag Vezetője
Nem: Férfi
Életkor: 51 (születésnap: szeptember 15.)
Testalkat: Jócskán túlnőtte az átlagos, nagyjából 190 cm, a rendszeres sport pedig rajta hagyta nyomát.
Vonások: Itt-ott felfedezhető pár ősz hajszála már, ez azonban inkább vonzóbbá teszi, mintsem rontana külsején.
Szem: Szelíd, barna tekintet.
Haj: Rövidre vágott, barna. Előfordul, hogy kihagy pár fodrászati kezelést, hosszabbra hagyva göndörödő tincseit.
Általános öltözet
Munkahelyén mindig kifogástalan külsővel jelenik meg. Igényes, elegáns viselet jellemzi, az öltöny a minimum, egyszerű, mindenféle mintáktól mentes nyakkendővel. Szabadidejében is elegancia jellemzi, ilyenkor azonban lejjebb húzódnak a határok. A legtöbb esetben inget visel, viszont szívesen húz mellé farmert, vagy más, inkább sportosabb darabokat.
Első benyomás, kisugárzás
Már az első találkozás alkalmával pozitív a benyomás, kifejezetten vonzó a kisugárzása. Kellemes, mély hangján szólal meg, megjelenése pedig biztosít a legtöbbekben egyfajta biztonságérzetet.

Leírás

Született '69-ben, szeptember hónap 15. napján, Soroksáron. Egy teljesen átlagos család tagjaként nevelkedett, már amennyiben normálisnak számít a mai világban egy csakis mágusokkal feltöltött kertes ház a főváros szélén – mindenesetre számukra ez teljesen természetes volt.

A Martiont megelőző tanulmányait édesanyjának köszönheti, külön képzésben nem részesült, mielőtt feltették volna őt az iskolai expressz járatra. Első napjai meglehetősen magányosan teltek ennek köszönhetően, hiszen idegennek hatott számára az őt körülvevő óriási tömeg, a szokatlan zajongás, nyüzsgés.
Idővel azonban sikerült beilleszkednie, meglepően könnyedén barátkozott, miután megismerte valamelyest a társait. Közvetlen kapcsolatot eleinte csak saját ösvényének diákjaival ápolt (Karpena), később azonban ez kiterjedt a többiekre is. Persze nem kedvelte mindenki, ahogy az ő szimpátiája sem terjedt ki az egész iskolai közösségre.

Tanulmányi eredményei átlagosak voltak az első években, a benne kialakult jövőkép ugyanis elég homályos volt, fogalma sem volt róla, hogy mivel szeretne a későbbiekben foglalkozni. Az idő azonban gyorsan repült, elérkezett az ötödik év, a fakultációk kiválasztásának időszaka. Tanácstalanul rótta a folyosókat, fel-alá sétálva a tanári szobák előtt, már-már feladva a reményt, hogy dűlőre jut.
A jelentkezési határidő lejárta előtt egy nappal sikerült csak döntést hoznia. Rúna- és Keletimágiatan és Defenzív-Offenzív mágiák került az első két helyre, harmadikként viszont még becsúsztatta órarendjébe a Bűbájtant is. Talan tárgyak tekintetében nem számított mintadiáknak, az érettségin azonban még így is szépen teljesített, minek köszönhetően látott némi reményt a sikeres felvételire, főleg a mágikus tárgyak kiemelkedő eredményei miatt.

Első körben beadta felviteli kérelmét a Kormon Lehel Tehetséggondozóba, amire - mint később kiderült - szülei titkon évek óta spóroltak, remélve, hogy fiuk emellett az iskola mellett dönt. Két év után sikerült rádöbbennie, hogy a rúnamágia, illetve a démonológia ezen a szinten már nem az ő világa, ennek ellenére nem hagyta félbe tanulmányait, lediplomázott.

Ezt követően azonban újabb felvételi igényt nyújtott be, ezúttal a Königre, azon belül pedig annak Nemzetvédelmi karára. Katasztrófavédelmi szakon szerzett diplomát néhány évvel később, az ehhez kapcsolódó tanulmányait már jóval nagyobb lelkesedéssel végezte el.

Következő lépésként pedig fejest ugrott a kemény munkába, ami korántsem volt annyira egyszerű feladat, mint ő azt elképzelte. A ranglétra fokain nehéz volt felfelé haladni, annak ellenére, hogy tényleg kitartónak bizonyult. Bármilyen munkát, feladatot tisztességgel teljesített a rábízottak közül, eredményei pedig kiemelkedőek voltak. Az első években azonban "zöldfülűként" csupán kis lépésekben tudott haladni.

Később azonban meglódulni látszott a szekér, szépen araszolgatott felfelé azon a képzeletbeli létrán, mígnem sikeresen elérte a legfelső lépcsőfokot is. Öt éve vezeti a Kormány Katasztrófavédelmi osztagát rendíthetetlenül.

Mindeközben természetesen a magánéletét sem hanyagolta el, huszonhat éves korában házasságra adta a fejét, egy évre rá pedig szembesült az apaság örömeivel - lánya született, aki a Klára nevet kapta. Kapcsolata a feleségével azonban nyolc évvel később válással végződött, a gyermek édesanyjánál maradt, viszont sikerült baráti, békés megállapodást írásba foglalniuk. Klári ennek következtében a hétvégéket vele töltheti, illetve a nyári szünet is rendelkezésükre áll igény szerint. A válás óta egyébként voltak kapcsolatai, igazán komolynak azonban egy sem bizonyult.


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.03.10. 12:48:42

Üzenet küldése