A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Morvai Kászon

 
Beosztása: Csontváry, Zeneművészet szak dékánja
Nem: Férfi
Életkor: 40 (születésnap: november 03.)
Testalkat: Nagyjából 180 cm magas, erős testfelépítésű. Látszik, hogy foglalkozik magával.
Vonások: Kedves, mosolygós arc. Markáns áll, vékony ajkak, nagyobb orr, általában borostás.
Szem: Világoskék, ha ránézel mindig olyan, mintha a szemével is "mosolyogna".
Haj: Nagyon sötétbarna, szinte már feketébe megy át. Rendezett, reggelente enyhén kócos hatásra belőve.
Általános öltözet
Az egyetemen öltönyben lehet látni. Ad a megjelenésére, és fontos számára az, hogy jólöltözött legyen. Ha zakó nincs is mindig rajta, az ing is kifogástalan szokott lenni. Öltönynadrág, szép cipő, ez nála megszokott.
A hétköznapokban is igyekszik megtartani a kényelem és elegancia párosát.
Első benyomás, kisugárzás
Első pillantásra erős arcélei végett kissé mogorvának találnánk, de egy mosoly után már egyből megváltozik a véleményünk. Laza, vidám, mégis precíz emberrel találjuk szembe magunkat, aki nagyon is fogékony a fiatalok mentalitására. Hasonló habitussal rendelkezik, mint egy huszonéves egyetemista.
Ha jobban megismerjük már tudni fogjuk, hogy művészhez méltóan elég szétszórt, és sokszor kicsapongó. Lehet rá számítani persze mindenben, segítőkész és igyekszik a legjobbat nyújtani a diákjainak, barátainak és családjának.
Nagyon benne van az éjszakai életben. Bulizni jár, van, hogy a diákjaival ráadásul és az sem szokatlan, ha ő tart házibulit a vidéki kertes házában.

Előtörténet
'80 késő őszén látta meg a napvilágot Egerben.
Mágusszülők (Heni és Márton) első gyermeke. Két évre rá érkezett meg húga is a családba, Ari (Ariel). Négy évre rá pedig a nem tervezett szerelembaba is bekerült a családba, Márk személyében. Kellemes, felhőtlen gyerekkor tudható nekik, játszottak, örültek egymásnak, és persze annak, hogy mennyi csoda várja még őket, ha felnőnek. Kászonnál bebizonyosodott már négy éves korában, hogy micsoda csoda gyerek, mert remek érzéke volt a zenéhez. Öt évesen már zongoraórákat vett magántanároknál, és még másik három hangszeren tanult meg játszani fiatalon (gitár, hegedű, bőgő).
Ahogy teltek az évek egyre ügyesebb lett, és tagadhatatlan volt tehetsége a művészetekben. Remekül táncolt és adta elő magát, igazi színésztehetség! Persze ahogy egyre nagyobb lett, megmutatkozott vadmágiája is. A szülei a Mirarxba járatták, és mellette külön órákat vett, hogy zenei tudását tovább fejlesszék. Immáron már megtanult dobolni is, és egy egyszemélyes zenekart is létrehozhatott volna.

- Martion -
Tízévesen került a Martion falai közé, a Lelkek Tükre a Neredin ösvényére terelte. Örült annak, hogy oda került, titkon remélte is, hogy kis sólyom lesz belőle. A tudás iránti vágy már megvolt, hogy vérbeli Neredines legyen belőle. Az itt töltött évei alatt megtanult bánni mágiájával, és az adott színjátszó, vagy zenész szakkör lelkes tagja volt. Nem voltak problémái a tanulással, sem a talan, sem pedig a mágikus tárgyakat nézve. A négyes átlag mindig megvolt, s a vizsgáit is elfogadhatóan teljesítette. Természetesen sok baráttal gazdagodott. Mai napig tartja a kapcsolatot velük, és igyekszik sok időt szakítani rájuk.

- Csontváry -
 Nem volt meglepő fordulat, mikor a Csontváryra jelentkezett, méghozzá Ének és zenetörténet szakra. Ekkor vette kezdetét az igazi, nagy betűs Élet! Halmozta az élvezeteket, buliból buliba toppant be és nem túlzás azt mondani, hogy mindenki imádta. Nagyon megnyerő tud lenni, és ennek köszönhetően az összes partira meghívott vendég volt. Aki vele érkezett annak biztos, hogy jó estéje lett. Egyetemi évei alatt nagy ismeretségre tett szert, így nem is csoda, ha sokan mai napig emlékeznek a nevére az évfolyamából, vagy épp pár évvel későbbről. Nem volt egy nagy nőcsábász, de férfihoz mérten megfordult a szép nők után. Nem is egyszer volt szerelmes... elmondása szerint legalábbis... de egészen addig, amíg nem találkozott egy igazán különleges lánnyal, nem tudta, hogy mi az a szerelem.
Tizennyolc éves volt, mikor Franciaországban megismerkedett Nadja-val, az akkor tizenöt éves lánnyal. Egy zenei találkozó keretein belül. A lány hangjával, kisugárzásával egyből levette a lábáról, és hosszas beszélgetések árán eljutottak odáig, ha hazamegy levelezni fognak. Ugyan nem hagyott alább itthoni életével, ugyanúgy eljárt szórakozni, a zenének és a pillanatnak élt, de várta a napot, hogy újra lássa a lányt. Aztán nem jött több levél. Bánatában újra a zenéhez fordult, jobban mondva... még jobban a zenébe temetkezett és kitűnő eredménnyel végezte el az alap, majd mesterképzést is. Ugyan nem gondolta, hogy csak a zenéből meglehet élni, így nem volt meglepő, hogy a mesterképzés mellett egy alapszakos tanári végzettséget is szeretett volna magának tudni. Specializálódva ének és zenetörténet szakirányra.
Mivel kitűnő éveket tudhatott magának, és remek kapcsolatokra tett szert tanára, és művész szférában, eleinte beugró tanárként tevékenykedhetett a Csontváryn, majd az évek múlásával főállásban is taníthatott. Huszonöt éves kora óta tart előadásokat a főiskolán, és foglalkozik fiatal tehetségekkel.


- Család -
 Újra Franciaországban kötött ki, egy nívós zenei gálán volt előadóművész. Jazz vonalon elég erős előadóként tartják számon.
Nagy meglepetésére a sors megint összefújta Nadja-val és újabb hosszú beszélgetések vették kezdetüket. Az, hogy ki felejtett el írni kinek már nem is volt lényeg. A lány még mindig sugárzott, még mindig megbabonázta. A találkozásokat újabbak követték, majd egyre jobban tudatosult bennük, hogy ők egymásnak lettek teremtve. Hosszas egyezkedés után Nadja Magyarországra költözött Kászonhoz. Feladta kinti karrierjét és szerető családját a férfiért. Sajátot szeretett volna, mert már úgy érezte, hogy kifut az időből. Huszonnégy évesen már gyereket szeretett volna. Erről is vitatkoztak egy évig legalább, nem volt felhőtlen a kapcsolatuk, de végül összeházasodtak. Rá egy évre megérkezett az első csemete, Rita. A kis Riri természetesen életvidám, cserfes kis szeretetgombóc. Ő mentette meg a fiatalok házasságot a jövetelével. Kellemes évek elé néztek, a zene is hozta a bevételt, a tanári fizetés mellett és Nadja-nak nem is volt szükséges dolgoznia. Elég volt, ha otthon volt Ririvel. Nem sok idő telt el, nagyjából két év, mikor újra babát várt a kis család. Még egy szépséges kislánnyal megajándékozva őket. Riri és Linda nagyon szerethető gyerkőcök voltak már akkor is, és ahogy egyre nagyobbak lettek, egyre jobban tartott össze a család.
A legnagyobb hölgyemény hat éves volt már mikor újabb problémák elé állt a család. Kászon kései hazajárása és kimaradása sokban hozzájárult ehhez. Ugyanúgy élte életét, mint kis családja előtt. Szinte kettősség volt jelen, és ez a művészek legtöbbjénél persze természetes. Ezt még el is nézték neki... de mikor felröppent az a hír, hogy egyik diákjával szűrte össze a levet Nadja már nem volt ilyen elnéző. Pedig tényleg semmi sem történt köztük... De megelégelte és válni szeretett volna. Egész gyorsan elintézett mindent, ami ehhez szükséges volt és bár nem költözött haza, tekintettel ex férjére és a gyerekekre, nem kifejezetten volt boldog attól a tudattól, hogy egyedüli anyaként fogja nevelni a lányokat. Kászon mai napig tartásdíjat fizet, kéthetente láthatja a kislányokat, és természetesen ünnepekkor. Élete ugyanúgy folytatódott, mint korábban.

- Jelen -
 Teljesítménye és a diákokkal való kapcsolata miatt kinevezték az Ének és zenetörténet szakosok dékánjának. Mindennap megtalálható kis irodájában, vagy épp otthon is. A diákokat nyílt kapuk várják, bármikor képes velük foglalkozni, és ha kell különórát tartani. Házában egy kisebb stúdió, vagy más néven akár: zeneterem található. A legtöbb hangszer nála is fellelhető, ami a főiskolán is. Kották, könyvek, CD-k, amire csak szükség lehet. Ezen felül pedig, ha egy megcsúszott kis művész keresi fel segítséggel, nem fogja elküldeni.
Karrierje nemzetközileg is elismert, sokszor lép fel külföldön. Magyar viszonylatokban is híres, leginkább jazz zenei munkáit ismerik.
A lányait minden páratlan héten láthatja, így tartják számon, hogy mikor vannak Egerben és mikor Budapesten az anyjuknál. Nem telik el nap, hogy ne gondolna rájuk, és arra, hogy régen együtt sütöttek virslit a kerti grillen, de az élet így alakult, nincs mit tenni. Most már csak az a feladata, hogy megtartsa így az életét és ne csússzon le, mint a legtöbb zenész, művész.


Leírás


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.06.22. 18:01:23

Ez a karakter a Bors & Chili céghez tartozik.

Ez a karakter a [M] Csontváry Kosztka Tivadar Mágikus Képző- és Színművészeti Főiskola céghez tartozik.

Üzenet küldése