A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Morvai Tamara

 
Beosztása:
Ma(c)sodhegedűs

<%title%>
Nem:
Életkor: 25 (születésnap: szeptember 13.)
Testalkat: Sportos, bár inkább kecsesen mozog, mint mereven. A maga 171 centijével rekordokat döntöget a martionos lányok körében.
Vonások: Karakteres vonásai vannak, egyre inkább háttérbeszorul a kislányos báj, ami mostmár csak mosolygáskor figyelhető meg nála.
Szem: Barna, mandula vágású, bár ha a fény úgy esik, akkor egy kis zöldes beütése is lehet.
Haj: Ez egyszer vörös, sikerült a visszaállító varázslat!
Általános öltözet
Sárga baseballsapka. Ez Saluki mindene, amit kedvenc nagybátyjától kapott, mielőtt az végleg eltávozott az élők soraiból. Azóta bármit is vesz fel, ez mindig rajta van. Többnyire fekete nadrághoz és csizmához vesz fel piros inget. Elég gyakran öltözik egyszínűbe is, jó példa erre, hogy télen általában fehér bundához fehér sapkát és sálat hord hord. Ami újdonság nála, hogy időnként már a zöldet is hajlandó felvenni, ami eddig ritkaság volt nála.
Első benyomás, kisugárzás
Az első benyomás mindig attól függ, hogy ki látja meg, és hogy Saluki milyen hangulatban van. Jó ismerősök közt felveszi a lehető legkedvesebb mosolyát, ami elbűvölő tud lenni. Akiket viszont nem igazán kedvel meg első látásra, azok leggyakrabban a Saluki- fintorral találkozhatnak, amit sok idő alaltt, sokaknak fejlesztett ki.

Leírás


Előtörténet:
Spanyolországban jött világra egy szegényes viskóban. Talan szülei éppen ide költöztek és még nem voltak teljesen felkészülve a gyerekvállalásra. Eredetileg Mikulás napjára várták a szülei, de ehelyett már szeptemberben világra jött. Édesanyja ettől függetlenül gyakran becézte lányát Salukimnak, ami a Mikulás szó megfordításából jött létre. Ez a szójáték már nem is olyan meglepő, ha tudjuk, édesanyja könyvtáros.
Míg kicsi volt sokat utazott szüleivel. 4 éves koráig nem is tanult meg beszélni, ellenben megtanult jelbeszéddel kommunikálni (természetesen ezt csak ő és szülei értették). 5 éves korában telepedtek le Magyarországon, Nógrád megyében. Itt már társaságba is került, ahol megtanult mások által is érthetően kommunikálni. Ezeknek az években még meglehetősen lassú volt, a gyerekek ezért kiközösítették az iskolában. Mivel barát, vagy legalább egy társ mindenkinek kell, de neki nem lehetett állata, és a szülei testvért létrehozni sem siettek túlzottan, ő kénytelen volt kitalálni magának néhány embert, akikkel megoszthatta legféltettebb gondolatait. Képzeletbeli barátai „segítségével” megtanult gyorsan és logikusan gondolkozni, de zárkózottságán ez nem tudott segíteni. Szüleinek sem volt sok türelme, nomeg ideje a dacos, és időnként idegesítően goromba, verekedős lánnyal vesződni.
Mikor a Martionba került, eleinte csak eddigi „barátaival” barátkozott, majd egyre jobban megnyílt háztársai felé is. A Karpena ház jó választás volt első megközelítésből a Tükörtől, viszont gyakran megfordul a fejében, hogy más házban talán jobban érezné magát. Apját azután másfél hónappal csukták le, miután ő ebbe az iskolába érkezett. Ez kikészítette annyira, hogy a képzeletbeli barátok ismét meglátogatták. Mostanra (apja szökése után) ismét stabilizálódott idegállapota, vagyis egyelőre nem fog senkit meggyilkolni, főleg, ha nem provokálják. Időközben kijárta az első osztályt, és testvérei születtek. Az ember erre azt hinné, hogy Saluki örült nekik, mégis a lány kissé tartózkodóan áll hozzájuk, ami nem is meglepő, hiszen szülei vele sem foglalkoztak sokat, és hogy az ikrek megvannak, még kevesebb idő jut rá. Persze ez nem igaz, mert ő úgyis a martioni kastélyban lakik, és ha egyszer- egyszer haza méltóztatik fáradni, akkor körbeugrálják, és megpróbálják vele éreztetni mennyire hiányzik nekik.

Martionos léte:A nehéz beilleszkedés után fellendülőben a helyzet. Első éve relatív magányosan telt, aztán feltalálta magát. Jelleméből adódóan nincs túl sok barátja itt sem, pontosítva elvből nem nevez senkit barátjának, ettől függetlenül már van néhány kiválasztott, akikkel hajlandó egy levegőt szívni. Persze ezen emberek többsége saját házbéli, mégis akihez a legjobban ragaszkodik az iskola egy másik házbéli tanulója, akivel együtt sokat ökörködik és riogatja a kisebbeket, vagy épp barátságot köt velük, ami persze ritkább, és a barátság korlátai is megvannak ugyebár. De hogy nem teljesen antiszociális figura, az abból látszik, hogy minden házban van legalább egy ember, akivel jó viszonyt ápol. Ez alól még a Lorton sem kivétel, ami egyesek számára meglepő lehet.
Az eddigiek alapján bárki azt mondhatná, hogy Tamara igenis jó DOM-ból, kiváltképp átkok terén, és minden helyzetben talpon marad, ettől függetlenül végtelenül gyáva, és nem bocsátkozik olyan ellenféllel harcba, akit erősebbnek gondol magánál. Persze a nála ifjabbak, és a „túlédivagyokahhoz,hogyrosszlegyek” emberek kivételek, és könnyű prédának tekintendőek. A gyengéket többnyire megveti, még saját házbelii között is, mégis, ha bármelyik macsek bajba jutna, ő habozás nélkül nyújtana neki segítséget, akár túlerővel szemben is. //Talán más házbelit is megvédene, de ebben még én sem vagyok biztos. –a szerk.// Harmadik éve eseménytelenül telt el, ellentétben a negyedikkel, ahol új életcélt talált magának: egy cukrászda Maróton. Érdekes hatású süteményeken kívül érdekes hatású cukorkák gyártásába kezdett.

Tanulmányok:
Szóval mint mondtam, nem túl jó DOM-ból, bár az elemi mágiák terén egész könnyen megállja a helyét, ha épp nem a földvarázslatokról van szó, mert a legnagyobb eredménye eddig az volt belőle, hogy becsomagolta magát egy nagy rakás zöldségbe //gyengébbek kedvéért, fű- a szerk.//. Az elején még az igézések is mentek neki, de egyre több gyakorlást igényel számára a megtanulásuk.
BBT terén egész tehetséges, de első tanára lehetetlenné tette, hogy a lány valaha is igazán megkedvelje a tárgyat. Az elméletet és a gyakorlatot is tudja, de mikor éles helyzetbe kerül, valahogy mindig sikeresen elszúrja a dolgokat. Nem kivétel ez alól az ATV sem, ahol nem a tanárral van gond, hanem a kivitelezéssel. Mondjuk azt hozzá kell tenni, hogy itt nem a stressz helyzet a döntő, hanem a tehetségtelenség. Becsületére legyen mondva, hogy az elméletet mindig tisztességesen megtanulja.
TRZ, MVT, MGT. A tárgyak, amiket vélhetően sosem fog megszeretni, mert végtelenül unalmasnak találja őket. Habár ő maga általában az elméletre esküszik minden téren, a tömény tananyagot nem veszi be az agya. A gyomra viszont más ellen tiltakozik. Nevezetesen a BIT ellen. Jó néhány hozzávalónak már a gondolatától is felfordul a gyomra, nem kell hozzá látnia őket. Egyéb baja nincs a tárggyal. A problémáját is úgy- ahogy kiküszöbölte, nevezetesen egy egész napot áldozott fel arra, hogy a tankönyveiben megjelölje a gusztustalan oldalakat egy piros cetlivel, így ezen helyeken vélhetőleg sosem fogja kinyitni. Mondjuk jó kérdés, hogy mit fog így vizsgán alkotni.
Persze rá sem lehet azt mondani, hogy lusta és semmit sem szeret. A JOS-t kedveli, bár az életben nem fogja elismerni, hogy ilyesmiben hisz. Az MLI-t még elsőben szerette meg, ami mondjuk a legtöbb újoncra igaz az elhivatott (és jóképű) tanár bácsi mellett. Mindenesetre neki ez a tárgy mind a mai napig szívszerelme maradt. Erre jó példa, hogy jó párszor átrágta magát már a könyvén, sőt rengeteget is utána olvasott a dolgoknak. Nem különben volt így az SZM- mel is, ami viszont abban különbözik igazán az MLItől, hogy Tamarának nem kell undorodnia az olyan dolgoktól, mint például a lények almozása. Itt már majdnem kívülről szavalja a könyveit, amik egyik kedvenc szobatársának köszönhetően egészen szép számban megtalálhatók a szobájában. Saluki mondja is neki, hogy milyen jó dolog, de a leányzó nem hallgat rá, pedig ő mindent megpróbált.
GYNT és BOK: ez az a két tárgy, amiből változó eredményt produkál. Nem különösebben szereti egyik tárgyat sem teljes valójában, de új életcélja megköveteli tőle, hogy mindkettőből kikupálja magát.
Negyedikes vizsgaeredményei //usernek emlékeztető//:
Tájrajz: M(agas) index
Bűbájtan: E(lvárt) index
Mágikus Lények Ismerete: M(agas) index

Továbbá:
Kedvenc kaja: paradicsom saláta, gyros
Kedvenc ital: 100%os narancslé
Kedvenc állat: a barátai //bocsi ez csak vicc volt//, farkasok és macskák, de a teknőcökért meg lényegében az összes mágikus bestiáért oda van, kivéve a pókokat és bármelyik származékukat. Pillanatnyilag két állattal rendelkezik, Rowannel, a fülesbagollyal és Malackával, a szilveszteri disznóval, akit nem sikerült még senkinek elajándékoznia, és vélhetőleg ez már csak így marad. Negyedévesen pedig szert tett egy puffskeinre, akinek kissé megégett a szőre, így tök punkkul néz ki (képet ld. feljebb). Neki még nem sikerült nevet adni, így minden nap mással próbálkozik a gazdája.
Kedvenc tantárgy: Számmisztika és Mágikus Lények Ismerete, +/- DOM és JOS
Hobbi: úszás, mások szekálása, alvás, léglabda (ő maga őrző a Karpena csapatában), szinkronrepülés, aminek a kitalálása még alakulóban van
Szülei:
Anyja: 33 éves, magyar; könyvtáros; hobbija: úszás
Apja: 36 éves, angol; bankár; hobbija: szerencsejátékos; jelenleg: megszökött a börtönből, ahová bankrablás után zárták, szökésben van
Testvérei: 1 éves ikertesói vannak, egy fiú s egy lány, akik nagyon szeretnek... sírni.


//Ha valakinek szüksége lenne rám, a vanez_cho@freemail.hu msn címen megtalál. Írj rám, hogy ki vagy, mert a név nélkülieket 2 héten belül törlöm!!!//

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2006.11.07. 17:47:45

Üzenet küldése