A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Németh Nimród

 
Beosztása: Magánnyomozó
Nem: Férfi
Életkor: 35 (születésnap: február 10.)
Testalkat: Átlagosnál ugyan vékonyabb, de mozgásán látszik, hogy nem gyenge. Magassága 187 cm.
Vonások: Nem szép. De talán éppen ettől lesz benne valami vonzó.
Szem: Kék, többnyire kicsit zavaros: vagy lángol benne valami őrületféle, vagy apatikus, szűk pupillájú.
Haj: Kócos barna, göndörödésre hajlamos. Többnyire egyébként nem fésülködik.
Általános öltözet
Nagyjából örül neki, hogy reggel nem felejt el felöltözni. Ha valami nagyon lefoglalja a gondolatait, akkor előfordul, hogy fogkefével a szájában császkál az utcán, de ha épp odafigyel, akkor ing-nyakkendő (és persze nadrág... meg cipő) is alkothatja az öltözékét.
Első benyomás, kisugárzás
Őrült. Zseni. A hajszál igencsak vékony a két véglet között nála is, de az tény, hogy igazán remek koponya. Könnyen lehet, hogy olyan pillanatában találkozol vele, amikor összeszedett, és teljes egészében jelen van, de éppilyen gyakorta fordul elő, hogy a dolgok mögötti összefüggéseket látja csak koffeintől spannolt, égő szemeivel - és olyankor te, egyszerű, földi halandó barátom, nem létezel a számára. Rosszabb, hogy ha kizökkented, ezt a fejedhez is vágja.

Leírás

Nimród életének első szakasza teljesen normálisnak mondható. Tartalmas gyermekkora javarészt az általa olvasott könyvek bűvöletében telt, s természetesen elsődleges kedvence - és későbbi példaképe Hercule Poirot és Sherlock Holmes volt. Gyermekkori barátai gyakran találták magukat egy kanapén ülve, miközben vélt avagy valós bűntetteik (légy-gyilkosságok, keksz-csenések, bor-dézsmálások ésatöbbi) indítékait és teljes helyszínelését hallgathatták végig. A szülők gyakorta kérték fel a kis Nimródot, hogy derítse ki, melyik gyerek felelős anyuci törött vázájáért a zsúrokon.
Talán emiatt, de egy idő után a kis nyomozópalánta nem kapott több meghívást.

A középiskolát már határozott céllal kezdte meg: pontosan tudta, hogy az érettségi után a Rendőrtiszti főiskolára fog felvételizni, ezért tudatosan tréningelte magát mind szellemi, mind fizikai szinten. Természetes tehetsége segítette a logikai kapcsolatok megértését, illetve különleges érzékkel látta meg mindig azokat az apróságokat, amik mások figyelmét rendre elkerülték.

Állandóan pörgő agyával teste nem különösebben tudott lépést tartani, ezért Nimród tizenhat évesen szokott rá az erős kávéra és a dohányra. A kávéra, hogy ébren maradhasson éjszaka és olvashasson, tanulhasson, vagy új, felemelő hobbijának a szoknyavadászatnak hódolhasson, s a cigarettára, hogy valamelyest javítson az imidzsén, benne is legyen valami "rosszfiús". E két szenvedélyét a mai napig nem volt képes elhagyni, még úgy sem, hogy egyetlen, közeli barátja, a "Doki" névre hallgató leendő traumatológus rendre igyekszik felhívni a figyelmét egészségtelen életmódjára.

A "legjobb védekezés a támadás" alapon - hiszen keresetlen stílusa jobb napjain Dr House-t is túlszárnyalta - már a Rendőrtiszti főiskola első éveiben megutáltatta magát a közvetlen kollégákkal. Arrogáns lett, lenéző, nem különösebben szerzett barátokat, és fennen hangoztatta, hogy ilyen földi hívságra nincs is szüksége. Minek? Hiszen ott van ő és az elméje. Többre nincs is szükség. Egyetlen ember nézte el neki, hogy így gondolkodik, ő pedig mind a mai napig hálás ezért - de a világért sem mutatná. Jellemző, hogy az illető még véletlenül sem szakmabeli.

A főiskola után, bár a tehetsége megvolt hozzá, nem keresett munkát a rendőrségnél, inkább úgy döntött, hogy valóra váltja az álmát: kibérelt a belvárosban egy nagyobb lakást, a maradék összespórolt pénzéből a lakás egy részét átalakíttatta irodának - szerencséjére a főbérlője, egy idős asszonyság épp eléggé romantikus elképzeléseket táplált a fiú által hevesen festett jövőképet illetően ahhoz, hogy engedélyt adjon az átalakításokra.

2010-ben nyitotta meg a Németh Magánynyomozói Irodát a Szondy utcában, azóta számos ügyet oldott meg sikerrel. Nem válogatós: éppúgy lelkesen nyomoz hűtlen házastárs után, mint gyilkossági, vagy lopási ügyekben. Ha pedig úgy hozza a sors, akkor még a rendőrséget is felkeresi információért - ahol többnyire pénzfeldobással döntik el, hogy ki foglalkozzon a kistacskóval. Talán a sorsnak köszönhető, hogy a legutóbbi úr társaságát, aki vele foglalkozott, kifejezetten kedvelte.

Arra mindig igyekszik ügyelni, hogy a kuncsaftkörében jó benyomást keltsen, megbízhatónak hasson, de ha éppen nem dolgozik, akkor előszeretettel éli a fiatalok életét: kocsmákba, szórakozóhelyekre jár, gyakorta nem elég elővigyázatos, épp elégszer támolygott haza már részegen. Könnyen ismerkedik, de éppilyen könnyen veszti el az ismeretségeit. Gátlástalan, de úriember is tud lenni ha akar, valamint fennen vallja (vesztére általában a poteinciális partnerjelöltek előtt is), hogy nem született még e földre olyan nő, aki az ő ízlésének maradéktalanul megfelelne.

//Kép: Benedict Cumberbatch//

Aktuális állapot:
Ing, nadrág, könnyű szandál.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.01.17. 00:57:49

Üzenet küldése