A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Péterfy Gréta

 
A Lorton ösvény diákja, Ötödik évfolyam
Nem:
Életkor: 17 (születésnap: április 13.)
Testalkat: Inkább az édesanyjára hasonlít: átlagos magasságú, nagyon karcsú, az utóbbi időben elkezdett végre kerekedni, legalábbis mellkas tájékon. A vega étrendnek hála egy deka felesleg sincs rajta, egy ideje pedig biciklizéssel tartja magát formában.
Vonások: Nagyon vegyes. Látszik, hogy a család minden ágáról a leglágyabb vonásokat örökölte meg, ezért inkább mondaná az ember egzotikusnak, modell szerűnek, mint szimplán szépnek.
Szem: Az arcának leghangsúlyosabb része, az ajkai mellett. Nagyok és erőteljesen kékek. Nincsen bennük semmi homályos, vagy szürkés, telibe az ég színét idézi.
Haj: Derékig érő, egészséges és szőke festett barna. Eszméletlenül sok van neki, ezért a legtöbbször felköti, vagy kontyba tekeri a feje tetejére, mert atyaég állandóan útban vannak a kócos tincsek.
Általános öltözet
Remekül öltözködik, általában büszkén hordja az aktuális trendeket, amik kivétel nélkül jól mutatnak rajta. Imádja a turkálókat is, meg az átlag pláza boltok kínalátát is. Nem fél a színektől, a különböző anyagoktól és formáktól. Ennek hála a nyolcéves kisfiútól az "LA girl" stílusig bármit magára rángat és csodásan érzi magát ezek a variációiban.
Első benyomás, kisugárzás
Ő az a fajta ember, aki introvertáltnak tartja magát, de azért a fél iskolával beszélő viszonyban van. Könnyedén elegyedik szóba akárkivel; kedves, de határozott magatartása szinte azonnal kedvelté teszi. Még a néha kissé túl éles nyelvét is elnézik neki - főleg mert az esetek nagy részében igyekszik úgy megjegyzést tenni, hogy az illető azt higgye, szimplán csak viccelt. A humora tipikusan az internet nemzedékének sajátja: memekben meg angol rövidítésekben gondolkodik és ezzel általában remekül elszórakoztat bárkit a közelében.

Leírás

A Péterfy név nem lehet ismeretlen a Martion falai között - és ami azt illeti nem csodálkoznék, ha az emberek többségében ez negatívum lenne. Az édestestvérem tombolása (nem tudok szebb szót arra a hatalmas dráma tengerre, amit ő leművelt az évek alatt) majdnem mindenkiben hagyott valami nyomot, így a megérkezésemkor szinte azonnal érezhettem ennek utóhatásait.

Jómagam 2003-ban csatlakoztam a családhoz, ami akkoriban (Dani elmondásai alapján) eléggé diszfunkcionális volt. Már akkor bennem lehetett ez a plusz, mert érkezésemre valahogy mindenki összeszedte magát és az addig lappangó anyai- és apai ösztönök végre felszínre kerültek. Így a teljes gyerekkorom rivalda fényben töltöttem. Néha már egykének éreztem magam, annyira elkényeztettek. Így lettem kis hercegnőből, nagy királylány az évek alatt.

És ha család, én inkább az édesanyámra ütöttem. Nem jutott dupla adag a csoda vitaegénekből, de még csak kiemelkedő mágusnak sem számítok, sőt. Nem is nagyon érdekelt soha sem a varázslás. Talán a távoljárás az egyetlen, ami kiskoromtól kezdve betegesen vonzott. Csak képzeld el: soha többet vonatozás! Ide vele most azonnal! Na jó, csak viccelek, becsülettel kivárom, amíg letehetem a vizsgát. Addig meg valahogy csak túlélem a szalámis-szendvicsek szagát.

Aztán még érdekel persze egy pár dolog a világon. Egyelőre a színészkedés a kedvenc elfoglaltságom. A Martionos színdarabok amúgy sincsenek tömve az igazán tehetséges kezdőkkel, így, negyedikesként már nem egy főszerepet megkaptam, miután az évek alatt bizonyítottam, hogy szenvedélyesen eljátszom a rám osztott karaktereket. Ez százszorta fontosabb nekem, mint mondjuk a BIT jegyeim; de ez nem jelenti azt, hogy minden mást elhanyagolnék. Valahogy van bennem egy belső késztetés, ami miatt nem tudok úgy lefeküdni aludni, hogy nincsenek kész a házi feladataim. Emiatt általában éjszakázok, így a minden napi kellékeim közé tartoznak a Mariana-árok mély pakkok a szemem alatt, valamint a napi négy-öt kávé. Ezzel igyekszem ellensúlyozni, hogy gyakran nem alszok, vagy csak egy pár órát.
Egyelőre apa tart tőle, hogy ez csak valami tinédzser bohóckodás, de anya igazán engedékeny a témában. A stúdiójában szoktam a felolvasást gyakorolni, amíg ő fest. Nagyon szoros vele a kapcsolatom, talán ő áll hozzám a legközelebb. A kritikus látásmódom és a szarkazmusom is tőle van. Szerinte a végén eszesebb leszek, mint az egész család együttvéve – ezt nem tudom honnan veszi, mert engem egyelőre az egyetem kérdésre például egészen hidegen hagy. Na nem úgy a fiúk! Végigolvastam annyi romantikus regényt, hogy tudjam: lassan-lassan megérkezik a szőke herceg fehér lovon. Addig meg megtanulom, hogyan kell kontúrozni, vagy mi a szösz.Fizikum: 8 Majdnem Ferfexes lettem, de azt mondtam: nincs azaz élő, vagy holt isten, akinek én hajlandó vagyok a harmadik emeletig kutyagolni. Még a Lorton tükréig is szívesebben térszelőznék amúgy.
Ügyesség: 13 Tudod, vannak azok a lányok, akik folyamatosan a csávójukba kapaszkodnak, hogy fel ne bukjanak a magas sarkújukban totyorászva. Na, én egy erős, független nő vagyok, aki támaszték nélkül is nagyon kellemesen jár a sarkakon.
Észlelés: 11 Átlagos. Mármint, helló, nem én vagyok a kis Pokahontasz, akinek az erdőben kell túlélnie. Látom, hogy melyik képhez milyen filter illik és ez elég is nekem.
Megjelenés: 13 Szubjektív. Fotogén vagyok, de azért nem mondanám, hogy a hétköznapok mellettem állnak, főleg, ha pattanásokról van szó.
Intelligencia: 13 Hosszú haj, rövid ész, ráadásul szőke is vagyok – ah, hagyjuk is. Hidd el, ha felszínesnek, vagy ostobának látsz, az azért van, mert én úgy akarom. Szimplán mert így könnyebb.
Akaraterő: 15 Nincs az a helyzet, amit ne lehetne ésszerűen megoldani. Önuralom; hallottál róla? Nekem szerencsére van elég, helyetted is.
Mágia: 10 Ugyan kit érdekel. Arra elég, hogy a díszletezésben segédkezni tudjak, minden másra pedig ott a MasterCard.

Előnyök
Nem arról van szó, hogy én vagyok Queen Bee az iskolában, de vannak dolgok, amikben egyértelműen kiemelkedem és ezzel nem fog vitatkozni senki sem. Mint mindenki másnak, nekem is vannak területek, amikhez egyszerűen Kiváló tulajdonságokkal rendelkezem. Semmi sem bizonyítja jobban ezt, mint a tény, hogy már most Ígéretes jövő elé nézek minden olyan készség terén, ami a művészi oldalam használja ki (előadóművészet, színészet, megjelenés/smink, szexuális kultúra, tánc és zene). Mindenki máshoz ért, az élet pedig úgy hozta, hogy egy igazi kis Művésztehetségnek bizonyulok. Talán anyához lehet köze? A családunkban ő az, aki a festményein át éli meg az élet jó meg a néha nem olyan jó csavarjait. Az is lehet, hogy az anyatejjel szívtam magamba ezt az egészet!
Apától talán csak a remek kiskapu szenzort hoztam magammal. Végülis a mágusjogban ez az egyik leghasznosabb készség: eltűnni, kereket oldani, kibújni a procedúrák alól. Én viszont nem csak a szavakban, hanem látszólag a tettekben is kifejezetten Illékony vagyok. Szorul a hurok, ott sem vagyok! Ehhez pedig sokat segít, hogy gyorsan is érzékelem, ha kereket kell oldani, mondhatni kifejezetten élesek az érzékeim.

Hátrányok
És így kerek a történet: a felemelkedéseket gyakran tarkítják a kudarc elkeserítő körei. Ebből is csak tanulni lehet, de tény, hogy elég sok minden van, amihez hozzá se fogok szagolni. Reméljük sose lesz szükségem ezekre (agrártudományok, állatalak, fegyveres harc, megfélemlítés, műszaki tudományok), mert már most látszik, hogy nem ezekről fog szólni a Jövőm. Ha a helyzet mégis ezekre kényszerít majd, remélem olyan lesz mellettem, aki helyettem is megoldja majd szituációt. Meg az se árt, ha valaki erőskezű áll mellette, mert neki elég gyengék a találatai.
Egyébként lehet, hogy van valami nagy átfedés a fizikumom, a gyengeségeim meg aközött, hogy kifejezetten Bágyadt vagyok. Ennek biztos nem tesz jót a folyamatos alvásmegvonásaim sem. Tulajdonképpen nem kellene csodálkoznom, hogy minden reggel Bal lábbal kelek fel. Ki tudna friss lenni három óra alvás után? Na ugye.
És persze nem elég, hogy 24/7 kávéval tartom magam életben, mind emellett kifejezetten Gyakorlati elmének tartom magam, úgyhogy az iskolapadban helytállni kész gyötrelem. Csak az a végtelen makacsságom visz át a hosszú órák felett.

Aktuális állapot:
vak, mint a bányaló

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2018.10.31. 20:24:52

Üzenet küldése