A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Póra Aporka Berta

 
Beosztása: Sapientia EMTE


Nem:
Életkor: 21 (születésnap: május 26.)
Testalkat: Még elég gyerekes, de most van abban a korban, mikor formálódni kezd. Az otthoni kemény munkának köszönhetően jó fizikumnak örvend.
Vonások: Kerek, mosolygós arc, cseresznyepiros ajkak.
Szem: Hatalmas, zöld.
Haj: Hosszú, hátközépig érő, az alja hullámos. Amúgy elég erős szálú, az édesanyjától örökölte.
Általános öltözet
Amióta elkerült otthonról, már van egy-két divatosabb ruhadarabja, de amúgy a kényelmet a divat elé helyezi: sportcipő, nem szűk farmernadrág, póló.
Első benyomás, kisugárzás
Mindig van benne egy kicsi félsz, ha először találkozik valakivel, hisz csángó származása révén elég erős tájszólással rendelkezik, erre szokták mondani, hogy „tele szájjal” beszél. Ha át tudnak lendülni ezen a kis apróságon, egy kedves, barátságos, olykor félénk leányzóval találja szembe magát az ember.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat:

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat:

Leírás

Póra család:
Édesapa: Póra János István
Édesanya: Póra Veronika
Nannyó: Tankó Jula Apolló
Báty: Póra Tódor Péter (Rica)
Öcsi: Póra Demeter György (Gyuri)
Húgi: Póra Rebeka Jula (Rebi, Jula)

1999 május végén született, Gyimesfelsőlokon, ezen belül is Tatrosforráson, egy gyimesi csángó család második gyermekeként.
Bár régi csángó máguscsalád gyermeke, született képességre évtizedek óta nem volt példa a családban, így igencsak meglepte a szülőket, mikor Csöpi vadmágiája jelentkezett. Ha bátyja vagy unokafivérei felmérgesítették, netán a tehénke vagy a bodri kutyus nem akart szót fogadni, bizony sárgalacsinok kezdtek röpködni ide-oda.
A család nagyon örült, hogy kislányuk ilyen képességekkel rendelkezik, s így rögtön le is vágtak egy tinót ennek tiszteletére, s a rokonságot, komaságot kisebb lakomára hívták össze.
Mikor eljött az idő, Csöpi, Ricához hasonlóan szintén a romániai mágusiskolában kezdte meg tanulmányait, mely tanintézmény szintén gyimesekben található, így szülőhelyétől akkor sem szakadt el, s a hétvégéket továbbra is otthoni környezetben töltötte.

2011 szeptemberében a Póra család beadta honosítási- és visszahonosítási kérelmét a csíkszeredai magyar Főkonzulátusra. 2012 március 12-én a nagy család (szülők, nannyó, gyerekek) letették esküjüket a fent említett létesítményben, s ezzel hivatalosan is magyar állampolgárok lettek.
2012. december végén az egyik családi vacsora alatt János megkérdezte két idősebb gyermekét, nem szeretnének-e magyarul tanulni, Csöpi természetesen azonnal izgatott lett. és hevesen bólogatott. Rica inkább úgy döntött, maradna a megszokott iskolában, környezetben, barátokkal, és a család közelében. Pár nap múlva édesapjuk jött a hírrel, hogy felvette a kapcsolatot a magyarországi Martion Mágutanodával és februárban felvételire várják.
Februárban a népes család kiutazott Magyarországra, addig az állatokra, gazdaságra a komák és rokonok vigyáztak. Nagyon izgatott volt mindenki, de főleg a gyerekek, hisz ezelőtt még nem jártak soha külföldön, de még nagyon belföldön sem. Amíg Aporka felvételizett, a család apraja nagyja Marótot fedezte fel. Másnap megkapták az eredményeket, miszerint a kis cefrét az iskola harmadik évfolyamára felvették, és a Lelkek Tükre a Lorton ösvényre osztotta. Ennek örömére a család az egész napot Budapesten töltötte, rengeteg múzeumot meglátogattak, a gyerekek mindenre rácsodálkoztak, hisz azelőtt az egyetlen város, amellyel kapcsolatuk volt, az Csíkszereda volt. Életükben először plázában is voltak. El is tévedtek, rögtön háromszor.
A szükséges okiratokat csak későre tudták elintézni, így a tervezett március helyett csupán április végén érkezhetett meg a tanintézményben.


Aktuális állapot:
+ fehér kötény, haja összefogva

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.05.09. 08:59:51

Üzenet küldése