A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Pajor Domonkos

 
Beosztása: Szerpentárius
Nem: Férfi
Életkor: 44 (születésnap: július 21.)
Testalkat: Átlagos testalkat, 178 cm magas kissé vállas.
Vonások: Gyengéd vonások, porcelánszerű arc, tíz évet simán letagadhatna a korából.
Szem: Sötétzöld.
Haj: Félhosszú, sötétbarna. Általában oldalra fésülve szokta hordani.
Általános öltözet
Elegánsan öltözködik, ing nyakkendő, szövetnadrág és félcipő. Otthon a nagyapás kötött pulcsis/mellényes öltözködést kedveli.
Első benyomás, kisugárzás
Kedves mosoly, nyugodt tekintet, a teljes lelki béke megtestesítője. Akik ismerik, tudják, hogy türelme végtelen, nyugodalmából kizökkenteni csak extrém helyzetekben lehet. Származásából adódóan nem rendelkezik az arrogancia vonásával, valószínűleg a vérvonalbeli fejlődés során szelektálódott ki.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat:

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat:

Leírás


1975-ben született Budapesten, a mágus körökben híres és hírhedt Családba. Szülei tudták, hogy születendő gyermekük Vitae mágus lesz, mivel vérvonaluk tagja generációkig visszavezethetően csak Vitae mágusokból áll.

Ez pedig hogyan biztosítható? A Pajor család Vitae tagja, Barnabás azzal az egyszerű elmélettel állt elő, hogy születendő leszármazottai is részesülhessenek az élet mágia adta lehetőségekből a Család tagjai közül olyan feleséget keresett magának aki szintén Életmágus. Ez a szokás pedig fenn is maradt a családban s a tudományok fejlődésével a Pajor ág – melynek tagjai ezáltal mind Vitae mágusok – különleges része lett a Családnak. Hisz nem csak Vitae mágusok voltak, de neveltetésük alapján mind Szerpentáriusok is.

A tudományok fejlődésével és a gének felfedezésével és azok kutatásával a Pajor család Vitae ágának tovább menetele biztosítottá vált.

Mivel a Családon belül „megszületett” egy orvosi réteg, ezért a tagok nagy részének a Pajor família látja el az egészségügyi kezelését már több évtizede.

Azonban a Családon belül is mennek a spekulációk és persze a pletykák is, miszerint Pajorék a tökéletes mágus vérvonalon ügyködnek.

Ezeken a spekulálgatásokon a Család összejövetelein Domonkos édesapja, András csak jókat nevet. András feleségét a szokásoknak megfelelően választotta meg, döntése pedig egy Angol nemesi mágus családból származó nőre Adele Wirtinghamra esett, aki Magyarországon végezte egyetemi tanulmányait és szintén Szerpentáriusként végzett, akárcsak András.

Ám térjünk vissza Domonkosra, akit szülei nagyfigyelemmel és odaadással neveltek. Már óvodáskorában elkezdték oktatni született képességének használatára, iskolás korára az alapvető tudásokat elsajátította.

A Martionban kiemelkedő tanulmányi teljesítményt nyújtott, nem csak a mágiák, de a természetudományok terén, hisz szülei – erőszak és lelki terror használata nélkül – rávezették, hogy bizony őt a sors szerpentáriusnak szánta.

Az ELTE – EMK-n pedig 6 év kemény tanulás után megszerezte a szerpentáriusi diplomáját.

Jelenleg a Főnixben dolgozik, mint Traumatológus, emellett otthon is fogadja a Család tagjait ellátásra, vizsgálatra.

Igazi tudós ember ebből adódóan nagyon objektív tud lenni. Számára a jó és a rossz fogalma relatív. Oda van a természettudományért, igazi vizsgálódó, a Családon belül elterjedt róla az a vélekedés, hogy az emberi érzelmeket csak megjátssza, mosolygása nem igazi, kedvessége pedig csak egy álca.

Saját véleménye szerint, amit sosem hangoztat, mélyen elítéli a Család egyes tagjait, akik csak haszonszerzés és a kicsinyes hatalmi harc mozgat. Szerinte ők az evolúciós fejlődés egyes melléktermékei a Családon belül, akikben ezek a negatív személyiségjegyek felhalmozódtak, s hamarosan ki is fognak halni.

Egy két érdekesség:

- Hobbijai közé tartozik a Lepidopterológia és a Botanika. Külvárosi házának kertjébe felépítettet egy lepkeházat és egy üvegházat.
- Mordai Bellát sikeresen visszautasította, miután közölte vele, hogy génjei nem alkalmasak a továbbadásra, plusz nem is Vitae mágus.
- Engedélye van mágikus növények tenyésztésére.
- Lakása egyik szobája rendelőnek van berendezve, ott fogja a Család tagjait ha egészségügyi problémáik vannak.
- Nem dohányzik és nem iszik alkoholt.
- A szemüveget pusztán dísznek hord, hihetetlenül éles látással rendelkezik.

Aktuális állapot:
Fehér öltöny, fehér ing, zöld nyakkendő és az elengedhetetlen félcipő.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.12.09. 23:02:54

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése