A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Piros Katalin

 
Beosztása: A Syracuse University hallgatója
Nem:
Életkor: 25 (születésnap: január 04.)
Testalkat: Alapvetően normális magassággal rendelkezik (165 cm). Súlya magasságához mérten ideális (57 kg).
Vonások: Felmenői közül talan nagymamájához hasonlít leginkább. Lágy arcvonásai rögtön árulkodnak kedvességéről és kellemes jelleméről.
Szem: A szürke szempár többnyire tartózkodó.
Haj: Szőke.
Általános öltözet
Kedveli az egyszerű, elegáns darabokat. Sokat látni rajta a jól bevált fekete-fehér-szürke kombinációt.
Első benyomás, kisugárzás
Visszafogott, előkelő. Egy hétköznapi lány, rendkívüli személyiséggel.

Leírás

Adatok
Név: Piros Katalin
Becenév: Kata
Született: 1993. Július 4, Le Havre - Franciaország
Család:
Édesapja: Piros Hugó Mágus származású belgyógyász.
Édesanyja: Marie Arcenau Francia származású boszorkány.
Foglalkozása szerint idegenvezető, de előszeretettel festett, rajzolt, alkotott, bár összesen három képet adott el életében.
Testvérei:
Piros Károly - Ötödéves orvostanhallgató.
Piros Kármen - Hatodéves a Martion Mágustanodában.
Előtörténet
Marie mindössze húsz éves volt, amikor megismerkedett Kata apjával, Hugóval.Kapcsolatukat megnehezítette, hogy Hugó tizenhét évvel idősebb volt, az akkor húsz éves lánytól. S bár Marie szülei ellenezték a szerelmüket, nem volt mit tenni, végtelenül és visszavonhatatlanul egymásba szerettek.
Hugó hamarosan feleségül kérte Marie-t, s a lány szülővárosában, Le Havre-ban telepedtek le. Első gyermekük, Károly, 1991-ben született, akit Kata követett, 1993 nyarán, és végül megérkezett Kármen is, 1996-ban. A gyerekeket Hugó nemesi származású nagyszülei után nevezték el, kivéve Kárment, aki anyai nagyszülője után kapta nevét.
2001-ben, Kata édesapját a munkája Magyarországra szólította és Marie úgy döntött, mindenkinek jobb, ha a családfővel tart. A boldog éveknek azonban hamar vége szakadt, amikor Marie betegeskedni kezdett. Amikor elhunyt, Kata tizenkettő, Karesz pedig tizennégy éves volt. A család széthullni látszott, ezért a gyerekek francia nagymamája Magyarországra költözött, hogy összetartsa a famíliát. Ugyan a gyerekekre pozitív hatást gyakorolt a nagyi, Hugón nem tudott segíteni. A családfő a mai napig a munkába temetkezik, egyetlen célja, hogy vagyona a társadalmi elitben tartsa őt és két gyermekét. Hatalmas birtoka Budapest alatt terül el, de felesége halála óta nem tudja élvezni az életét.

Martion
Kata, mióta csak az eszét tudja, tudomása van róla, hogy mágusvér csörgedezik az ereiben. Talan iskolába - akárcsak bátyja -, ő sem járt soha. Többnyire otthon szocializálódott, édesanyja tanította őket. Sűrűn jártak ugyan társaságba, de azokon a helyeken (múzeumok, kávézók, irodalmi estek) gyerekek rajta és Karcsin kívül nem sűrűn fordultak meg. Így aztán elmondható, hogy vágyott más gyermekek társaságára, ezért is várta annyira, hogy megkezdhesse tanulmányait a mágusképzőben. Miután testvére már két éve a Martion tanulója volt, Kata is örömmel és vágyakozással telve költözött a mágustanoda bentlakásos intézményébe.
Az első év meglepően gyorsan elrepült, s bár rengeteget tanult, nagyon sok új barátot is szerzett. Kedves, nyílt természetének hála a legtöbb tanár elsőre megkedvelte.
A második éve is jól indult, ám még a félév felénél sem jártak, amikor Édesanyja váratlanul elhunyt. Családjára súlyos csapás volt ez, főleg apjára, aki rajongott feleségéért. Kata és Karesz egymás mellett voltak ugyan a bajban, de mindketten másba temetkeztek. A fiú zenekart alapított az iskolában, többnyire a tanulást is hanyagolta. Kata a tanulásba és saját világába menekült. Ezekre a sötét hónapokra nem szívesen tekint vissza, tartózkodik tőle, hogy bárkinek is beszéljen róla.
Ahogy teltek a hetek és a hónapok, lassan újra kinyílt, kibontakozott. Habár tagadhatatlan, hogy édesanyja elvesztése rányomta bélyegét a lány életére, lassacskán továbblépett és végre elkezdett felnőni. Tinédzserkora nagy részében a továbbtanulás foglalkoztatta leginkább. Barátai száma stréberségéből fakadóan hirtelen egyre redukálódott le. Bene Csongor barátsága tartotta a lelket Katában, segítette át a nehéz napokon. A fiúval immár kilenc éve legjobb barátok.

Egyetem
Katának valóra vált az álma és felvették az ELTE Elméleti Mágia karára, mágusjog szakra. Fájó szívvel búcsúzott a Martiontól, ahová annyi szép emlék kötötte és persze megannyi fájó is, de itt nőtt fel, ehhez kétség sem fér. Álmaiban gyakran sétál az iskola folyosóin, lapozgat könyveket a könyvtárában, rendel kedvenc ételéből a Nagyteremben.
Édesapja lakást vásárolt gyermekeinek a belvárosban. A kis lakást igyekeztek úgy berendezni, hogy hasonlítson igazi otthonukra is, hogy szívesen térjenek haza ide is, egy-egy fárasztó nap után. Budapesti hálószobája például pontos mása az otthoninak. A lakást azzal a feltétellel kapták testvéreivel, hogy időnként továbbra is hazajárnak édesapjukhoz és a házhoz, ahol felnőttek. Katának ez nem jelent nagy kihívást, hiszen egyszerűen imád utazni. Felnőtté válása alkalmából visszatért - immár egyedül - szülőhazájába, Franciaországba. Ez volt első önálló útja, amit azóta több nyaralás és néhány napos kiruccanás is követett.
Az egyetemi élet első éve a felfedezések éve volt. Kata kislányból önálló nővé cseperedett. Minden akadályt ügyesen vett, átlaga ugyan nem volt kiemelkedő, de minden tárgya sikerült.
A másodév megkezdésével már munkát is vállalt az iskola mellett, néhány hónapig az egyetemi kávézóban pincérkedett, majd az ELTE könyvtárában és a rádióban segített be.

Utolsó egyetemi évét a tengerentúlon töltötte, a Syracuse University hallgatójaként. Szabadidő
A festészetért nagyjából másfél- két éve rajong. Marie is sokat festett, amikor Katáék picik voltak. Amikor nagyszülei házában járt Le Havre-ban egy nyáron, a falon édesanyja festményeit vélte felfedezni. Budapesti lakásukat saját festményei díszítik, és már apja birtokára is készített néhányat.
Huszadik születésnapjára egy autót kapott édesapjától, aki szerint lánygyermeke annyit költ taxira és buszjegyre, hogy egy tisztességes kocsi megtankolása is kevesebbe kerülne. A fehér színű toyota prius hybrid hamar Kata szívéhez nőtt, örömmel furikázik városszerte - hogy mennyire biztonságosan, az már más kérdés.

Magánélet
Amint elkezdte az egyetemet, szinte egyidejűleg ismerkedett meg A Férfival: Boldog Kornéllal. Kezdetben nem volt igazi párkapcsolat köztük, egyszerűen csak jól érezték magukat együtt. Nagyokat sétáltak, sokat veszekedtek, de főleg elbeszéltek egymás mellett. Egy ideig a barátsággal próbálkoztak, ám később mindketten belátták, hogy az érzés, amelyet egymás iránt éreznek, jóval több egyszerű barátságtól, így 2011 őszén belevágtak a dologba.
Másfél év hol boldog, hol kevéssé sziporkázó kapcsolatuknak Kori vetett véget. S bár együtt járásuk alatt, soha, egyikőjük sem mondta ki az "sz" betűs szót, Katát nagyon megviselte a szakítás, szívügyei jó ideig még igen kuszák maradtak.

Lócit és Katát az ELTE könyvtárának EMK részlegén "hozta össze" egy unalmas és indokolatlanul vastag mágustörténelem könyv. A leányzó a vizsgájára készült belőle, a férfi pedig a szemináriumra, amit vendégelőadóként tartott a másodéveseknek.
Lóci és Kata igen hamar egymásra hangolódtak, jó barátokként jártak kávézni, sétálni, sőt, a férfi még egy nehéz vizsgára is segített felkészülni a fiatal hölgynek. A Korival való nehéz szakítás alatt Lóci végig mellette állt, ami nagyon sokat segített az akkori bonyolult és fájdalmas helyzeten.
A kialakuló szerelemnek nem lehetett parancsolni. Egy romantikus kiruccanás alkalmával Lóci megkérte Kata kezét, a lány pedig természetesen örömmel mondott igent. A szakítás viharos felhőit egy levél sodorta föléjük: a pályázat, amit Kata adott be négy amerikai egyetemre, pozitív visszajelzést kapott. Hosszas mérlegelés és gondolkodás, sírás és összeborulás után a pár úgy döntött, külön utakon folytatják az életüket. Kata 2014 júniusáig tartózkodott a tengerentúlon, ahol sikeresen befejezte egyetemi tanulmányait.

Mostanában
Az utóbbi hónapokban kőkeményen helytállt a lány, hiszen a diplomaszerzést követően megpályázott egy állást egykori munkahelyén. 2014. szeptemberétől tanársegédként támogatja az ELTE EMK részlegét.


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2006.11.05. 18:10:18


Ez a karakter rendelkezik egy Mustármag nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése