A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Radnóthy Flórián

 
Beosztása: Vaniteuse-ösztöndíjas, Tiszteletbeli Neredines

"Könyvbástyák Mögött Rejtőző"

Nem: Férfi
Életkor: 22 (születésnap: november 17.)
Testalkat: Magas, az átlagnál sokkal magasabb, vékony.
Vonások: Jellegzetes arcforma, kicsinek tűnő, kerek. Álla kicsit hegyes, tekintete szigorú.
Szem: Kék, de fényviszonyoktól és állapottól függően zöldesnek is tűnhet. Kissé beesett.
Haj: Barna, középhosszú haj.
Általános öltözet
Általában az iskolai talár van rajta, de ha mégse azt hordaná, talan jellegű ruhák vannak rajta, csak az előkelőbbik fajtából (ing, mellény, stb).
Első benyomás, kisugárzás
>Nem túl pozitív a kisugárzása, mozgáskultúrája nem megnyerő, tekintetéből sem árad túl sok bizalomgerjesztő. Első benyomás: Okos, de okoskodó. Persze a színfalak mögött itt is egy emer rejtőzik.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Váci Vérszomjas Vadkanok

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Martion Mágustanoda

Leírás

Flórián ’95 november 17-én született, pont aznap, amikor lehullott az első hó az évben. Szülei sikeres léglabdaüzletet vezetnek Visegrádon, amit jó profittal tudnak üzemeltetni, így aztán a pénzhiány nem nagyon fordul elő a mindennapjaikban.

Mágikus képességei először egyéves korában mutatkoztak meg, amikor a szülinapi tortáján a gyertyát fújás nélkül eloltotta. Szülei már ekkor tudták, hogy egy nap megérkezik a bizonyos Martion-i értesítő a felvételről.

Aztán be is következett a várva várt nap. A levél ott hevert a lábtörlőn egy szép februári napon, miközben esett a hó, és sütött a nap, majd a szülők büszkén nyittatták ki a borítékot fiukkal. Flórián vidáman olvasta fel szüleinek a levelet, melyben az állt, hogy felvételt nyert a Matrionba.

Ezután bepakolta minden cuccát egy bőröndbe, (igen, belefért, mert a: fiú, b: tértágító bűbáj) majd elbúcsúzott szüleitől, és felszállt a Martion IC-re.

Még néhány szó:
Flo édesapja: Radnóthy Adrián
Édesanyja: Móklai Adabella
Testvérei: Radnóthy Lenke és Radnóthy Lénárd, akik egy kétpetéjű ikerpár

Céljai az életben, iskolában, stb.:
Minél jobb tanulmányi eredményt elérni, valamint nagyban elősegíteni a Ferfex ház menetelését a pontfalon. Ez az egyik legfőbb célja, és meg is lett a jutalma, hiszen a 2008/9-es tanévben az októberi és januári teljesítményeit figyelembe véve Ezüst Farkas –sá lett kinevezve. Erre nagyon büszke, sajnálja, hogy a pontrendszert beszüntették. Célja, hogy prefektusi címet kaphasson, ez a legnagyobb álma egyelőre diákként, szintem bármit megadna, hogy prefektus lehessen belőle, mert akkor segíthetne az újaknak, problémákkal küzdőknek, és mindenki másnak. Ezen túl tanársegéd is akar lenni, hogy tudását átadhassa a nála fiatalabb évfolyamoknak, egyszer már próbálkozott is vele, de nem őt választották végül, emiatt viszont nem bánkódik, inkább tanul előző hibáiból, és újra próbálkozik, hiszen szeretné segíteni ez által is diáktársait. Később, felnőttként szívesen dolgozna a Martion falai közt, természetesen tanárként.

A Vaniteuse-ösztöndíj


2008 telén lehetett róla először hallani, hogy a Ferfex ház egykori diákja, Madame Anastasie de Vaniteuse ösztöndíjat alapít, amit az a tanuló nyerhet el, aki tehetségével kitűnik a többiek közül, valamint házbeli működésével példát mutat a többiek számára. Mivel Flóriánnak vesztenivalója nem volt, jelentkezett. Első próbatételként egy kisebb párbajon vett részt, maga a Madame ellen, bár igazából csak egy gyenge szintfelmérőnek titulálhatnánk. Aztán érkezett a hír a fejleményekkel kapcsolatban, Miszerint Ő és még egy tanuló, Losonczi Lelle maradtak benn a „második fordulóban”. Egy párbajt hirdettek meg, ami eldönti az ösztöndíj végleges sorsát. Sokat stresszelt és gyakorolt a párbaj előtt, majd amikor eljött a nagy nap, izgatottan állt be a helyére, és pálcát emelt. Bár rengeteget gyakorolt, így is csak azért tudott nyerni, mert a szerencse az ő pártján állt. A lány vele szemben elterült a földön, de abban a pillanatban fel sem tudta fogni, hogy nyert. Ezek után díjként egy serleget kapott, és rengeteg pénzt, valamint a grófnő is felfigyelt rá, ami azért rendkívül előnyös, mert a Madame igen jó kapcsolatot ápol neves varázsegyetemekkel, valamint befolyásos minisztériumi személyekkel, ami igencsak jó a jövője szempontjából.

Képek:
Harmadik Negyedik Még mindig negyedik Változatlanul negyedik
Ötödik Még egy ötödik És még egy ötödik És a végzős

DW-értékek

Fizikum: Korosztályának megfelelő izomzattal és testfelépítéssel rendelkezik, nem lóg ki az átlagos kategóriából. (10; +0)
Ügyesség: Ha labdazsonglőrnek nem is mehetne el adottságaival, azért nem fog minden második lépcsőn elbotlani. Szintén az átlagosok közé sorolható. (10; +0)
Akaraterő: Ha valaki valamiféle ismétlődést vél felfedezni, akkor az csakis kizárólag a véletlen műve lehet. Akaratereje szintén a nagy átlagéval egyenrangú. (10; +0)
Intelligencia : Végre valami, amivel kitűnik a többiek közül. Korosztályánál jóval intelligensebb, bár ezt annak is köszönheti, hogy sokat görnyed a könyvek fölött, de hamar megérti a tartalmukat is, jó a felfogóképessége is. (13; +2)
Megjelenés: Nem egy kifejezett „ITTVAGYOKIDENÉZZ” jelenség, , ha épp rossz kedve van, akár az észrevehetetlenség is jellemezheti, ha viszont jó kedve van, akár a társaság középpontjává is kinövi magát. (10; +0)
Észlelés: Figyelmetlenségéből adódóan néha vannak gondjai. Hova is tettem ezt?- merül fel benne gyakran, és néha a legészrevehetőbb dolgok is elkerülik figyelmét. (8; -1)
Mágia: A mágiához is konyít, van hozzá érzéke, bár az átkokkal nem barátkozik olyan szinten. (11; +1)

Varázslatjártasságok:

Igézések: Ferfex házba való tartozásából adódóan ezekhez ért a legjobban. (5; aktuális: 8)
Bűbájok: Ezekkel már inkább gondban van, bár miután bűbájokból an a legtöbb, és serényen gyakorolja és tanulja őket, nem mennek ezek se rosszul. (4; aktuális: 5)
Átkok: Hadilábon áll velük. Sosem volt egy olyan gonosz alkatú személy, hogy átkozódna égre-földre, gyakorolni sem szokása annyira. Egy-két alap-átkot megtanult, de itt véget ér tudománya. (1; aktuális: 2)
Átváltoztatások: Kicsit nehezen boldogul velük, de hosszasabb küzdelmek után sikerülnek kisebb-nagyobb transzformációk. (3; aktuális: 4)

Előnyök, illetve hátrányok:

Anyagi háttér: Szülei sikeres léglabda-szaküzletének köszönhetően nem fordul elő gyakran, hogy valamiről le kell mondania. Bár nem az az elkényeztetett fajta, ha szüksége van valamire, akkor azt megkaphatja. (+1)
Bátor: Nem csupán a véletlen műve, hogy a Ferfex házba került. (+1)

Ínyenc:
Feledékeny: Mikor? Hol? Ki? Néha feledésbe merül egy-két adat, amik meg tudják nehezíteni a dolgát, bár nem olyan vészesen szenilis, mint mondjuk egy 70-es éveit taposó nagyszülő. (-2)
Nyelvérzék hiánya: Akármennyit görnyed egy könyv fölött, a nyelvekkel akkor sem békül ki. I am? You are? Sok marhaság, elég neki az, hogy magyarul tud kommunikálni. (-3)
Rövidlátó: Ha messziről integetsz neki, és ugrálsz, mint egy barom, akkor ne várd, hogy visszakalimpáljon, egyrészt mert nem látja, hogy valóban neki szól-e a nagy integetés, másrészt mert nem látja, hogy ki vagy. (-3)

Pálcája:
Fa: Juharfa (+2 mágikus reakcióra)
Mag: Főnixtoll (+2igézésekre)

Életerőpontok: 30

Fáradás:
Rövid távú: 5
Hosszú távú: 5

Kezdeményezés: -1

Reakció:
Fizikai:-1
Mágikus:+2

Szakértelmek:

Általános műveltség: 5 (+2)
Gyógynövényismeret: 1 (+2)
Legendás Lények Ismerete: 1 (+2)
Mágiaelmélet: 1(+2)
Mágiatörténet: 1 (+2)
Könyvtárhasználat: 7 (+2)
Varázstárgyak ismerete: 1 (+2)
Számmisztika: 1 (+2)
Rúnaismeret: 1 (+2)
Elsősegély: 1 (+2)
Sport: 3 (+0)
Repülés: 2 (+1)
Bájitalok: 1 (+2)
Úszás: 3 (+0)
Színészet: 1 (+2)
Kitérés: 3 (+0)


Aktuális állapot:
Öltözet: farmer, póló. Semmi extra.

Pénz: 6 tallér 6 dukát 5 garas

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2008.04.03. 17:58:20

Üzenet küldése