Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Raffai-Fodor Ádám

 
Beosztása: Gemmárius
Nem: Férfi
Életkor: 34 (születésnap: november 18.)
Testalkat: Nyúlánk
Vonások: Orra kissé hegyes, szemei közel ülnek egymáshoz – egy pillanatra olyan benyomása lehet tőle az embernek, mintha baglyot látott volna.
Szem: Egészen sötét barna
Haj: Rövid, barna

Általános öltözet
Ad a megjelenésére, szinte mindig öltönyben mutatkozik, de ha nem, akkor is inget és fekete nadrágot visel. Összességében elegáns kiállású férfi, látszik, hogy Blaskovitséknál vásárol.

Első benyomás, kisugárzás
Mintha egy jégcsappal beszélgetnél. Távolságtartó, kimért és hűvös, beszélgetésében lényegi információkra törekszik. Nem az a típus, akit az utcán megállítva ismeretlenül elkezd veled csevegni, de minden esetben tisztelettudó - már ha kiérdemelted.

Leírás1983-ban született családi birtokukon, Visegrádon, Raffai – Fodor Miklós és Somoskeöy Eleonóra gyermekeként. Kicsi korától nevelőnő volt vele, illetve külön járattak hozzá oktatót, aki megtanította a helyes viselkedésre és protokolláris szabályokra.
Szigorúan beosztották a kisfiú idejét, még az is meg volt szabva, mikor mehet játszani. Ennek a merevségnek hamar meg is látszott a hátulütője: Ádám zárkózott lett, a többi gyerek nem is kereste társaságát, mikor a Mirarxba került. Őt ez láthatóan nem zavarta: bevitte magával az aktuális kedvenc játékát, és egyedül töltötte szabad idejét. Ha társaságba is keveredett, igyekezett átvenni a vezető szerepét, szerette, ha a többiek azt teszik, amit ő mond. Viselkedése szemet szúrt az oktatóknak, akiknek tanácsára a kisfiút elvitték szülei egy neves mágus pszichológushoz. Az orvos semmi különlegeset nem állapított meg nála, a gyerek egy kicsit távolságtartó, de a Martionban majd kinövi.
Nyolc éves korában jelentkezett nála a mágia: kiskorában nagyon enyhe allergiát állapítottak meg nála a liliomra. A nevelőnő elfelejtve ezt, liliomcsokrot tett a fiú szobájába, aki ezt meglátva éktelen haragra gerjedt és hatására elszáradtak a virágok a vázában. Apja rettentően büszke volt fiára, vett is neki ajándékba egy sétapálcát, amit ma is szívesen hord magánál – igaz, nem ezt a gyerek méretet. Az első sétapálcája a visegrádi szobájában még mindig megtalálható.
Tíz éves korában újabb fővel bővült a család: kishúga született, Raffai – Fodor Magda személyében. Furcsa módon Magda az egyetlen olyan személy, aki bármiben hatni tud rá, és kötődik is hozzá, adódik ez talán abból, hogy mindig is nagyon vigyázott a lányra és fontos volt neki. Martioni beíratkozása után összepakolt faragott utazótáskájába, és a Lelkek Tükrében Karpena Kristóf jelent meg neki.
Mosolyogva lépett be a társalgóba, nem is vártak tőle mást a családban. Apja fokozódó büszkeséggel figyelte fia cseperedését, aki semmiben nem okozott neki csalódást. Miklós, látva több Családban is az engedetlen gyermekeket, úgy érezte, meg van áldva Ádámmal és Magdával, hiszen mindketten méltóan viselkednek nevükhöz. Harmadévesen diákmentor lett belőle, ennek következtében egyre több kapcsolatra tett szert, bár sohasem tartotta őket közeli barátoknak. Az évek alatt megtanulta: csak magára számíthat, és senkiben nem bízhat meg. Az iskolában néhányszor megkörnyékezték őt a lányok jó parti reményében, de tartva magát a Család elvárásaihoz, elutasítóan vette közeledésüket. Természetesen a többi mágus származású gyerekkel mindig igyekezett jó ismeretséget kialakítani.
Utolsó évében már biztosan tudta, mi akar lenni: gemmárius, de csak akkor, ha apja is beleegyezik. Miklós áldását adta rá – nem is volt oka ellenkezni, hiszen a fia Minisztériumi alkalmazott lesz, a társadalom köztiszteletben álló tagja. A Königben töltött évei alatt rengeteg tudást szívott magába, és diplomája kézhez kapása után alig várta, hogy munkába állhasson. Jelenleg az Andrássy úton lakik egy három szobás lakásban, melyet a szülei vettek neki az önálló élete megkezdéséhez.


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.09.30. 16:55:27

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése