A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Rhédey Mara

 
Beosztása: Fotográfus
Nem:
Életkor: 27 (születésnap: március 20.)
Testalkat: Családi vonás, hogy a Rhédey gyerekek egytől-egyig nagyra nőttek. Szerencsére, egyáltalán nem hátrányára. Szép, hosszú lábakkal büszkélkedhet, hozzá kicsit sem aránytalan felsőtesttel. Vékony derék, és összességében kellemes ránézni.
Vonások: Ovális arcforma, határozott arccsonttal. Aránylag vékony ajkak, és pisze nózi.
Szem: Nagyra nyíló, kék, nevetéskor vékonyra összeszűkülő, huncut tekintettel megáldott.
Haj: Jelenleg szőkére van festetve. Gyengén hullámos, hosszú, sokszor kócos hatású.
Általános öltözet
Alkotáshoz a kényelmes ruhákat részesíti előnyben. Biztos nem fog magassarkúban dolgozni, mert nincs értelme annak, hogy ennyire adjon a látszatra. Bár fontos számára a ruházkodás, azért nem a végletekig elmenő fajta. Otthon is inkább a póló-farmer párosítást szereti előhúzni, ellenben ha meg kell jelenni valamilyen eseményen, tudhatjuk, hogy rendesen ki fog tenni magáért. Ugyan messze áll tőle a feltűnéssel járó, tündöklés és figyelemfelkeltés, néha mégis elkápráztató tud lenni.
Első benyomás, kisugárzás
Már az első pillantás is elárulja, hogy kimértsége ellenére, nagyon cserfes, vidám természetű. Érdeklődését tekintve pedig igenis elvont, a maga módján. Mindig tudja, mi az elvárt. Megkapó jelenség, munkájával alázatos, és azt is lehet mondani, hogy jó figyelemmel kísérni azt a folyamatot, ahogy olyankor viselkedik. Teljesen mássá alakul, szinte rá sem lehet ismerni.

Előtörténet
Mara '92 tavaszán született, Rhédey Gábor & Etel második szülött gyermekeként. Van egy idősebb fiú testvére, Levente személyében. Gödöllőn nőtt fel, a családi fészekben, és csak húsz éves korára költözött el onnan.
Apja, igazi üzletemberalkat. Marketing, PR szakterületen tevékenykedik, és sikeres, bár ehhez kétség sem fért. Munkája miatt keveset tartózkodik otthon, bár a fontosabb eseményeket sosem hagyná ki, egy-egy családi összejövetelt mégis mellőz.
Anyja, nem igazán mozgósította magát, inkább otthon maradt háztartásbeliként, de mint tudjuk, megtehette a családi vagyon úgy is kitart, Gábor pedig álomállás néven hozza haza a súlyos pénzeket. Szakácsot, takarítónőt fogadott, és inkább egész nap a szomszédokkal koktélozik, és megvitatja az élet nagy dolgait. Köztük lányának férjeztetését is... Mara legnagyobb örömére.

Iskolák
1996-2003 - Mirarx Máguselőképző
2003-2009 - Martion Mágustanoda (Lorton)
2009-2010 - Csontváry, Szobrászat
2010-2011 - Csontváry, Iparművészet
2011-2014 - MOME, Alkalmazott Fotográfia


Sok mindenbe belekezdett, ez főleg azért, mert nem tudta eldönteni, mi az, ami igazán érdekli. A szülei úgy gondolják, hogy nem jövedelmező manapság művészként boldogulni, de, amit a kis hercegnő szeretne, az lesz. Anyuci&Apuci szeme fénye, ha ezt akarja, akkor nincs vitatkozás. De ettől még számtalanszor elmondják, hogy jobban örülnének annak, ha mágiával kapcsolatos munkába kezdene.

Kipróbálta magát szobrászként, de túlságosan absztrakt műveket sikerült kihoznia magából. A legtöbb munkájára nem lehet ráismerni, talán egy zsiráf, és nő keresztezését lehet a legtöbbször kivenni az alakokból. Vagy... hosszú nyakú nőkről van szó. A torz fejszerkezetekről nem is beszélve.
A szobrászat után Iparművészetre szakosodott. Úgy gondolta, hogy jobban megértik, ha több mindent fog felhalmozni egy-egy alkotása során. Falra feltenni, fejjel lefelé, és csak három lábbal egy széket, amin kézzel festett matricák vannak? Nos... igen. Talán ez sem a legmegfelelőbb számára, de próbált ő mindent az iparművészeten belül. Dolgozott nemes fémmel, fával, újra agyaggal, bepróbálkozott a textil művészetek elsajátításánál is.
Végül megtalálta azt, ami már régebb óta is érdekelte.
Levi is a "szakmán" belül tevékenykedik, ámbár Marából nem rendező, vagy operatőr fog válni. Fotográfiát tanul, ami a vizuális kultúra szintén kiemelkedő része. Jelenleg másodéves a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Eddig egy kiállítása nyílt (2012, szeptember) a belvárosban, amit "Érzések" néven mutattak be.

Ami pedig azt illeti... egyelőre Levinél lakik a vendégszobában, mert ugyan nem unta meg Gödöllőt, de onnan bejárni Budára... Nem sokan néznék jó szemmel, ha ide-oda illanna, és a társasági életet is mellőznie kellene, pedig szereti a csoporttársait. Ezért egyértelmű, és célszerű döntés volt, hogy amíg nem talál magának saját lakást, a bátyja majd befogadja.
Kapcsolatukra jellemző a mosolygós-csipkelődős testvéri szeretet, és az, hogy mindig számíthattak a másikra. Veszekedések nem igazán születtek még, bár ami késik... az nem siet alapon, jobb, ha nem mostanában lesz.

Abeomágia
Martioni tanulmányai alatt kitanulta az abeomágia fortélyait, mindig is érdekelte, vajon milyen lehet egy állat bőrébe bújni, és úgy felfedezni a világot. 2008 óta hivatalosan is Vulpes vulpes azaz Vörös róka. Eredetileg nem akart ragadozó lenni, de úgy látszik, ezt tudta a legjobban megformálni. Pedig sokkal gyengédebb, kellemesebb jelenség, mint egy ravaszdi róka, de már megbarátkozott ezzel is, és élvezi, mikor átrohan az erdőkön, lapul a fűben, és nyulakat kerget a mezőn.

Terromágus
Nagy meglepetés volt, a kis Mara született képessége.
Kis korában, sokak bosszantására sárgalacsinnal dobálta a ház oldalát, mikor esett egy kis eső, vagy amikor kivitt egy vödör vizet, és a földre öntötte... amikor random gödröket varázsolt, és a kertész folyton elbukott, igazán szórakoztatónak találta öt évesen. Homokvárépítés során valahogy mindig elsőként lett kész, ha nyaralni voltak a tengerparton, és ledönteni... egyszerűen lehetetlen volt. Sokszor szórt ismeretlen nénik hajába is homokot, bár mindig megdorgálták érte.
Mára már megtanulta, miként használja saját elemét és boldoguljon az életben vele.

Ugyan csak ide tartozik, hogy nagyon nehezen lehet rávenni arra, hogy repülővel utazzon. Soha nem is fog, még csak a fejében sem fog megfordulni. Retteg a magasban, mindig csak tériszonynak hitte, de később tudatosodott benne, hogy attól fél, hogy a levegőben legyen. Seprűre sem ült soha, és nem áll szándékában továbbra sem. Retteg a magasban, levegőben. Ez fóbiává alakult ki nála.

Család
Anyja nagyon szeret kerítőnőt játszani, ugyanis kitelik az idejéből. Bár hiába mondja neki, hogy még erre gondolni sem szeretne, néhány kérőt még így is beszervez neki, amolyan "vak randi" címszó alatt. Vagy épp meghívja vacsorázni a "régi barátot", aki se nem régi, se nem kifejezetten barát, de jó kiállású, jó munkahellyel, és nőtlen, férfi. Még a fiatalabbik Raffait is -a sok közül- meghívta vacsorára. Az, hogy a fiatalok között két év van Mara javára, egyáltalán nem zavarta...
Kellemesen eltársalog sokakkal, bár vannak személyek, akiket nem kifejezetten kedvel, de ennek ez a rendje-módja. Nem lehet mindenki az ember szíve-csücske. Bár tény, hogy nála ez sokszor előfordul...

Ami pedig az újdonságot illeti, Januárban lesz három éve, hogy együtt jár a Családos Szentferenczy Tamással.


Leírás


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.12.23. 23:43:07

Üzenet küldése