A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Riusz Zoltán

 
Beosztása: Törvényszéki orvosszakértő
Nem: Férfi
Életkor: 73 (születésnap: október 06.)
Testalkat: Vékony, csontos, de kifejezetten magas, kb 187 cm. Ettől függetlenül, talán tartása vagy öltözéke miatt, de masszívnak látszik első pillantásra.
Vonások: Ázsiai típusú, komoly arc. A mosoly csak ritka vendég, ám olyankor kifejezetten megszépül amúgy átlagos arca. Tulajdonképpen bármelyik másik keleti férfivel összekeverheted.
Szem: Csillogó sötétbarna, japán származásának köszönhetően mandulavágású, fekete keretes szemüveg mögé rejtve.
Haj: Kékesfekete, rendezett.
Általános öltözet
Mindig elegáns, rendezett külső. Többnyire grafitszürke öltöny, nyakkendő, világos tónusú ing.
Első benyomás, kisugárzás
Hűvös, komoly. Első pillantásra nem tűnik idősebbnek egy jó negyvenes férfinél, és második pillantásra sem taksálnád többre. Mély, bársonyos hangja sem tudja feledtetni azt, hogy nem esik különösebben jól a társaságában tartózkodni. Van benne valami megmagyarázhatatlan hidegség, távolságtartás. Ettől függetlenül valahogy mindig van egy kedves szava mindenkihez.

Leírás

1946. október 06-án született Riusz Zente és Takuya Aiko első és egyetlen gyermekeként. Már kisgyermekkorában erőteljes vadmágiákat produkál, valószínűleg ezért kezdte el igen hamar kitanulni született mágiatípusát, a nekromanciát. Első néhány évét egy japán mágusiskolában járta, de aztán a szülei elváltak - ekkor került Magyarországra Zoltán az édesapjával. Egyik anyanyelvét teljesen feledve megtanult magyarul, hogy aztán három évet eltöltsön a Martionban a Neredin ösvény tagjaként. Ötödéves kora után Ausztriában, egy keleti-mágia képzőben folytatta tanulmányait, távol szüleitől, akik időközben kibékültek, és újra összeházasodtak. Hét évig tanul egy osztrák mestertől, hogy aztán profi halottidézőként kerüljön ki a kezei közül.
A hosszú képzés alatt ismeri meg későbbi nejét, Szamosi Gabriellát. A mágiaképzés után orvostanhallgató lesz Magyarországon, hogy aztán a patológián kössön ki.
Kiváló képességeinek, kitartásának és precizitásának köszönhetően jelenleg az ország egyik vezető törvényszéki orvosszakértője.

Első igazi szerelmével, a nála öt évvel fiatalabb Szamosi Gabriellával még kapcsolatuk első évében házasságot köt, s négy fiúgyermekkel áldja meg őket a sors. A legifjabbik, Riusz László áll a legközelebb a szívéhez - ő hasonlít a legjobban rá mind külsejében, mind viselkedésében, mind érdeklődésében -, bár mindegyiküket elhalmozza távolságtartó szeretetével. Jelenleg a Riusz család Pécsett éli mindennapi mágus-életét.

Végtelen nyugalma minden megnyilvánulására rámnyomja a bélyegét. Soha nincs egy hangos szava, vagy hirtelen mozdulata. Szolgálatkész, ott segít, ahol tud, és végtelenül kitartó. Rendszerető, mind a munkájában, mind a hétközpai életben. Hivatását körültekintően végzi, és bármi, amibe belekezd, általában tökéletesen kerül ki hűvös ujjai közül. Bármi... amihez nem kell különösebb kreativitás.Szöveges Karakterlap


Fizikum: Bár elsőre nem tűnik különösebben gyengének, azért az állóképessége nem megfelelő. (8)
Ügyesség: Soha nem lesz akrobata, bár nem nagyon voltak ilyen ambíciói. Elég neki, hogy nem ver le lépten-nyomon mindent. (10)
Akaraterő: Munkája, életvitele megköveteli, hogy mindig tűrjön, határozott és hűvös maradjon. Ennek ellenére, ha a családját éri baj veszélyes ellenféllé válik. Nem retten vissza semmitől, de legendás hidegevérét soha nem veszti el. (15)
Intelligencia: Könnyen rakja össze az apró részleteket, és látja át az egészet. (17)
Megjelenés: Tökéletesen átlagos ázsiai férfi. Hasonló típusú emberek közül nem emelkedik ki. (10)
Észlelés: Kifejezetten rosszul lát, szemüveg nélkül képtelen volna elboldogulni. (8)
Mágia: Kiemelkedően tehetséges, kisgyermekkora óta aktívan mutat mágikus képességeket. Az átváltoztatásokon kívül szinte bármilyen mágiaágban kiválóság lehetne. (17)

Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Ez talán az ázsiaiak általános mentalitásának köszönhető. Az igazi profilja pedig született képessége, hiszen nem csak veszettül tehetséges a nekromanta tradíciókban, de roppant fogékony is rá.

Nem minden arany, ami fénylik. Az effajta, higgadt típusú embernek is vannak hibái, és gyöngeségei - bár ezeket igyekszik megfelelően titkolni. Bár nagyon rosszul lát, soha, még csak meg sem próbálkozik a szemjavító műtétekkel, vagy a kontaktlencsével, hiszen fóbiásan retteg mindentől, ami a saját szemével kapcsolatos. Hűvös aurája sokakat elriaszt a közelebbi ismerkedéstől, a hasnló típusú emberekre mondják, hogy baljós kisugárzású. Zenével, vagy kreativitással kapcsolatos dologhoz jobb ha hozzá sem kezd, hiszen botfülű. Az abeomágiával, jóslásokkal és repüléssel kapcsolatban pedig csak kudarcélményei vannak - nem is próbálkozott velük.

Kitűnően képzett halálmágus, s született típusának minden titkát ismeri már. Remekül ért a rúnákhoz, jól uralja az érzelmeit, és a saját elméjét. A bűbájokban érzi még igazán otthon magát, valamennyit konyít a mágiaelmélethez és a varázstárgyakhoz is. Képzettségeit többnyire védekezésre használja.

Aktuális állapot:
Aktuális öltözet:
Egyszerű fekete nadrágot húzott fehér ingjéhez. Szürke, nyakkendő dukál mindehhez. Egyszerre alkalmi és hétköznapi.
Munka közben:
Amikor pedig végre munkára kerül a sor, kórházzöld ruházatot visel, s a védelem miatt fehér maszk és fehér gumikesztyű jár mindehhez.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2008.12.23. 23:28:24

Üzenet küldése