A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Rossel Norbert

 
Beosztása: Magántanár
Nem: férfi
Életkor: 45 (születésnap: október 21.)
Testalkat: 186 centiméterével magasnak számít, testalkata pedig átlagos, de látszik rajta, hogy nem hanyagolja el a testét, edzésben van.
Vonások: Arca a hosszúkás és a kerek típus között helyezkedik el félúton. Jellegzetesen ártatlan arckifejezése van. Vonásai a legtöbb embert egy spániel kutyára emlékeztetik. Nem szokott gyakran borotválkozni, a szakáll különbenis kifejezetten elõnyösen áll n
Szem: Barna. Szemével rengeteg érzelmet tud és szokott is kifejezni. Általában ártatlan pillantás juthat róla eszünkbe, de ha kedves, ha mosolyog valakire, akkor szeme is ugyanúgy mosolyog.
Haj: Közepesen rövid, barna hajú, egyenes szálú haj, melyet általában enyhén felzseléz egy laza hátrafésülõs mozdulattal.
Általános öltözet
Sokat ad a megjelenésére, szeret elegánsan, illetve a helyzethez megfelelően öltözni. Általában inget hord, és az egyszínűeket kedveli a legjobban. Ha az időjárás engedi, lazán gombolkozik. Nyáron rövid ujjú laza ingeket visel, télen hosszú ujjú, meleg kordra esik a választása. A farmer is hozzátartozik általános öltözékéhez. Az ing és a farmer olyan, mintha a védjegye lenne.
Első benyomás, kisugárzás
Ártatlan, barna kutyaszemek, melyek a férfival együtt mosolyognak, spániel szerû vonások, elegáns öltözködés, kifogástalan modor. Elsõ pillantásra egy jóindulatú, elbûvölõ, lovagias úriember benyomását kelti és valóban, az is.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Pécsi Pálinkás Pingvinek (3)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Martion Mágustanoda

Leírás

1973. október 21-én született, egy szép őszi napon, Pécs városában. Édesapja, Rossel Ferenc egy talan fizikus, édesanyja, Rosselné Pongrácz Mariann pedig boszorkány. A szülők a titok felfedése után sem váltak el, ugyanúgy szeretik egymást, mint azelőtt. Azonban a talan és a varázsló ambivalencia már fiatal korában rátelepedett Norbertre, ami később nagyban befolyásolta az életét. A talan általános iskolát Pécsett végezte, azonban a fizikát, ami mindig is annyira foglalkoztatta édesapja révén, sohasem volt módja megismerni, ugyanis tizenegy éves korában egy holló által kézbesített levélben tájékoztatták, hogy felvételt nyert a Martion Mágustanodába. Természetesen a varázsló lét is nagyon foglalkoztatta, azonban nem szívesen vált volna meg néhány talan tudománytól sem, de nem volt mit tennie, édesanyja segítségével bevásároltak minden szükséges holmit az iskolába, majd Norbert a tanév kezdetén megjelent az iskolában, ahol a Lelkek Tükrében Lorton Lilla jelent meg neki.

Norbert, a tipikus jó tanuló, mindig is érdeklődött a tanórák iránt. Első éveiben még visszahúzódó volt, hiszen új volt neki ez a világ, otthon nem igazán volt módja megismerkedni a mágiával szemtől szemben. Azonban hamar feloldódott és egy idő után már jól érezte magát ebben a társaságban is. Kedvenc tárgyai közé tartozott a Mágustörténelem. A Varázstalantant is szerette, de mivel tizenegy éves koráig gyakorlatilag talanként, talanok közt élt, ezért az órákon nem sok újdonságot tudott meg, de a fizikával kapcsolatos tanulnivalók mindig is fellelkesítették. Ezen felül remekül teljesített Bűbájtanból, ez a mágiaág ment neki legjobban az iskolában, ez érdekelte a legjobban, ebben látta a legtöbb lehetőséget. Szabad idejében pedig nagyon szívesen olvasgatott talan irodalmat, melyet azóta is kedvel és a műveltség egy fontos lépcsőjének tartja. A Defenzív és Offenzív Mágiák tárgy azonban már gondot okozott neki, mivel megrögzött pacifista, ezért az átkokat nem volt hajlandó egyszerűen elsajátítani, igazából nem is biztos, hogy ment volna neki. Ettől függetlenül a védelem terén mindig is ügyes volt és képes volt ellenfeleit lefegyverezni, megelőzvén a valódi párbajt. Ez sokakat idegesített, de a fiú nem változott. Mélyen elítéli az erőszakot és annak minden megnyilvánulását. Viszont mindenki szeretett vele gyakorolni, ugyanis a közelében úgy érezték, hogy sokkal jobban megy nekik a varázslás.

Norbert egész Martionos pályafutására büszke lehet, azonban hatodik évfolyam során történt vele egy dolog, ami miatt azóta is gyötri a bűntudat. Norbert akkorra a DiákTanács tagja volt, jó barátságot ápolt a DiákTanács elnökével. Azonban néhány másik tag úgy vélte, hogy káros, hogy az elnök ilyen sok hatalomra tett szert, hiszen emellett még főprefektus és tanársegéd is volt, ezért bizalmatlansági szavazást kezdeményeztek ellene és Norbert is igennel szavazott, elárulva barátját. Akkor jó döntésnek tűnt, de szinte egy hónapon belül megbánta és azóta is mardossa emiatt a lelkiismerete.

Hetedik évfolyamos diákként megválasztották a Lorton diákmentorának, mely tisztséget maradéktalanul be is töltött, a mentor legnagyobb megelégedésére. Az iskolát jó eredményekkel végezte el, különösen bűbájtanból és mágustörténelemből.

A Martion után belekezdett a tanárképzőbe, de nem vállalt munkát tanárként, miután elvégezte azt, mert csábító felkérést kapott egy kutatócsoporttól a Máguskormány jóvoltából.

Érdekes, kutatói állást töltött be, mely felvillanyozta a fiatal férfit. A talan tudomány és a mágia kapcsolatát kellet vizsgálnia, így végre maradéktalanul elmerülhetett a fizikában. Nem ijedt meg a kihívástól, minél mélyebbre süllyedt a fizika rejtelmeiben annál jobban élvezte, akkor is, amikor már olyan dolgokat feszegetett, amit nem is érthetett meg. Sok dolgot összehasonlított a mágiával és rájött olyan dolgokra, amelyekre a talanok a mágia nélkül és a mágusok a fizika nélkül soha nem jönnének rá. Ebben az időben rengeteg publikációt kiadott (A talan mágia: a fizika; Fizika és Mágia; Egyesült erővel - a leghíresebbek). Ahogy egyre jobban elmerült a tanulmányaiban egyre inkább afelé a nézőpont felé sodródott, miszerint el kéne törölni a régóta fennálló titoktartási egyezményt, ugyanis ez már nem a mágusok érdekét szolgálja, hanem a társadalmat hátráltatja a fejlődésben. Elmélete szerint a talan tudomány és a mágia ötvözésével eddig elképzelhetetlen dolgokat érhetnének el. Nézeteit publikálta is Egyesült erővel című művében, mely akkora port kavart a varázsló társadalomban, hogy Norbertnek távoznia kellett akkori munkahelyéről. Természetesen törvénytisztelő ember, ezért nézetei ellenére sohasem szegné meg a titoktartást.

Az incidens után egy másik kutatócsoportba dugták el, ahol nem volt ideje a fenti témával foglalkoznia. Az új munkakörében a mágia és az idő kapcsolatát kellett kutatnia. Ez egy rég elfeledett kutatási ág a mágia területén, nem túl sok újdonsággal. Azonban alapvető fizika tudásával itt is sikerült új dolgokat találnia, melyeket publikációiban bemutatott (Időviharok a mágia szemszögéből; Az idő mágikus természete; Az Idő kétféle értelmezése). Kutatásai során elmélyítette tudását a mágiaelmélet és a bűbájok terén. Ezt a munkát sem lehet a végtelenségig űzni, hiszen egy idő után kiégett, kifogyott az új ötletekből, ezért új kihívások után nézett. Nem is kellett sokáig várakoznia, a sors úgy hozta, hogy pont szükség lett rá régi iskolájában, ahol felkérték, hogy legyen Lorton ösvényének mentora, bűbájtan, fizika és matematika tanárként. A felkérésnek természetesen örömmel eleget is tett.

Szöveges ÁV karakterlap

Fizikum: Nem hanyagolja a testedzést, igyekszik egészséges életmódot folytatni, bár nem izomkolosszus, teste mégis szép, arányosan izmos. (11)
Ügyesség: Néha elõfordul, hogy elejt egy-két dolgot, ügyetlenkedik, de hát senki sem lehet tökéletes. (8)
Akaraterõ: Határozott, de meggyõzõ észérvekkel el lehet téríteni eredeti céljától. (13)
Intelligencia: A talan fizika és a mágia együttes befogadása, az objektivitása és a racionalitása viszonylag magas intelligenciát követel meg. (15)
Megjelenés: Harmincas éveiben járó, fiatalos, lendületes, jóképû és lovagias férfi. Egyszerûen vonzó. (13)
Észlelés: Elõfordul, hogy néha nem veszi észre azt, ami szinte kiböki a szemét, de hát kivel, nem? (8)
Mágia: Kutatásai során elmélyült a mágia elméletében, ezért jól ért hozzá. (17)

Életpont: 43
Fáradáspont: 49

Pálcája loreleihajjal töltött bükkfa pálca, mely neki nagy segítséget nyújt a bûbájokhoz, valamint a bükkfának köszönhetõen a körülötte lévõknek sokkal jobban megy a varázslás, mint amúgy, talán a kisugárzása teszi.

Norbert egy empatikus ember, nagyon könnyen bele tudja élni magát mások érzelmi világába, képes megérteni az embereket, jó emberismerõ. Ezt a képességét gyakran alkalmazza, hiszen egyik lételeme, hogy segíthet másoknak. Természetesen nem pofátlan, nem szokott udvariatlanul tolakodni, de ha szükség van rá, akkor õ a legjobb, akinek ki lehet önteni a lelkét.
Fiatalos, nagy barna kutyaszemekkel, udvarias, ártatlan, lovagias, egyszerûen õ egy elbûvölõ ember, akit nem lehet nem szeretni.
Pályafutása során már több kutatócsoportot vezetett, szervezett, jó szervezõ- és vezetõkészséggel áldotta meg a sors, igazi vezetõ. Nagy tudása, kellemes modora miatt mindig is kedvelték, mint feljebbvaló.

Egy nagyon jellemzõ dolog Norberttel kapcsolatosan, hogy a légynek sem tudna ártani, igazi pacifista. Soha nem volt harcias konfliktusa, megveti az átkokat, ezért soha nem is használja õket, valamint támadóvarázslatokat sem alkalmaz. Ha elkerülhetetlen az összecsapás, akkor is az ellenfél megbénítására vagy lefegyverzésére törekszik, de azt is csak önvédelembõl. A konfliktusokat igyekszik józan ésszel és érveléssel elintézni.
Békeszeretetébõl kiindulva bárminemû harc (pusztakezes, fegyveres, lõfegyveres) egyszerûen hiányzik a jövõjébõl, valamint a nem becsületes dolgok, mint például a tolvajlás vagy a csalás, ezekre egyszerûen képtelen lenne. Emellett az átkokat megveti, soha nem volt hajlandó tanulni és használni õket, emellett a jóslásban és az abeomágiában sem mélyült el.
Norbert tipikusan az az ember, aki ha bal lábbal kel fel, akkor nagyon szerencsétlen tud lenni.
Szenvedélyesen odavan mindenféle süteményért, de csakis kizárólag a házi süteményeket szereti. A csomagolt csokoládékat, mû cukrászsüteményeket egyszerûen megveti. Kifinomult ízlése nem csak a süteményekre terjed ki, nagyon válogatós, igazi ínyenc, de talán a Martion konyhája tud majd a számára is elfogadható ételt biztosítani.

Varázslatjártasságok:
Bûbáj: A kedvenc varázslattípusa, mélyen tanulmányozta, hasznosnak tartja és szeret kísérletezni is. (15 | 23)
Átváltoztatás: Érdekes mágiaágnak tartja, nem merült el a tanulmányozásában mélyebben, de jól tudja õket használni. (11 | 17)
Igézés: Nem tartja õket sokra, az agresszivitást látja a legtöbb igézésben, ennek ellenére, azért az alapokat jól ismeri. (5 | 11)
Átok: Megveti és utálja õket. Soha egyet sem varázsolt és nem is fog. (0 | 6)

Képzettségek:
- Általános mûveltség - reál
: varázslóhoz szokatlan módon rengeteget tanulmányozta a fizikát és a matematikát. (16 | 22)
- Mágiaelmélet: mindig is érdekelte, hogy hogyan is mûködnek a varázslatok, alapos vizsgálódásokat végzett, otthon van a témában. (16 | 22)
- Pedagógia: Természetesen nem viccbõl kérték fel tanárnak, jó érzéke van a tanításhoz, pedagógiai ismeretei is kielégítõek. (15 | 20)
- Talanismeret: Talanok között nõtt fel, sokat tanulta a tudományukat, kiismeri magát a világukban. (14 | 16)
- Távoljárás: Nincs egyszerûbb módja a közlekedésnek mint a távoljárás, jól elsajátította ezt a képzettséget. (14 | 21)
- Varázstárgyismeret: Több varázstárgyat is tanulmányozott már élete során, érdekli is a téma, de nem szakértõ. (8 | 10)
- Nyelvismeret - angol: Munkája során szükség volt az angol nyelv elsajátítására is a külföldi konferenciák miatt, bár inkább szakirányú a nyelvtudása. ( 7 | 9)
- Könyvtárhasználat: Tudja, hogy mit hol kell keresni. (6 | 8)
- Általános mûveltség - humán: Ez az irodalomra terjed ki, amit nagyon kedvel. Kedvencei Szabó Lõrinc, József Attila, Vörösmarty Mihály. Valamint alapvetõ érdeklõdése a talan történelem iránt. (5 | 11)
- Társadalomismeret: Jól kiismeri magát a társadalomban, látja és megérti az alapvetõ összefüggéséket. (5 | 11)
- Mágustörténelem: Egyik kedvenc tárgya volt, mindig is érdekelte a téma. (5 | 11)
- Pszichológia: Tanárképzõben sajátította el az alapjait. (3 | 5)
- Asztrál és Mentálmágia: A két mágiaág tanulmányozásába is belefolyt, de csak alapszinten.(5-5 | 12-11)
- Úszás: Elvan a mélyvízben. (4)
- Léglabda: Hobbiból néha játszott a léglabdapályán, a csapatba nem került be sohasem. A játék lényegével tisztában van. (4)
- Mûvészettörténet: Természetesen történelem tanulmánya a mûvészetre is kitértek alapszinten. (3 | 5)
- Barkácsolás: Mindig is szeretett volna ügyes barkácsmester lenni, de nem elég ügyes hozzá. (2 | 4)
- Fõzés: Próbálkozott vele, hogy az ínyencségének megfelelõ ételt tudjon maga is elõállítani, de inkább maradt az éttermeknél (1 | 3)
- Rúnaismeret: Még emlékszik valamire a tanulmányaiból, pláne ha megerõlteti magát. (1 | 7)
- Repülés: Ült már seprûn. (1 | 4)
- Bájitalok: Rémlik neki valami régrõl. (1 | 4)

Aktuális állapot:
Egy vékony, fekete farmer és egy egyszínű, bársony-beütésű mélykék ing van rajta.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2005.11.14. 20:32:20

Üzenet küldése