A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Roth Gábor

 
Beosztása: Pálcakészítő mester
Nem: Férfi
Életkor: 27 (születésnap: június 30.)
Testalkat: 185 cm magas, szikár testalkat, tartása hanyag, kissé görnyedt.
Vonások: tiszták, arca ovális kissé, hosszúkás formájú, orra enyhén ívelt csak, teljesen átlagos méretű. Vonásai többnyire simák, komolyságot tükrözők, de hamar húzódnak mosolyra, ha a helyzet úgy kívánja
Szem: mahagónibarna írisz, a szemfehérje vakítóan fehéren villog
Haj: mostanság történt némi váltás: már jócskán hátára érő hosszú hajából levágatott, így az eredmény "félhosszú" hullámos frizura lett, mivel a haja természetesen ilyen idülten rendezetlen, hullámos. A színe sötétbarna.
Általános öltözet
Ruhaszínben nincs nagy választék nála:fekete feketével, netán kék, vagy a zöldes színek játszanak még, a szürke és homokszín mellett, egyszóval kicsit katonás színvilág. Fekete nadrágok, vagy kék egyenes szabású farmerok, olykor sötétkék vagy fekete öltöny, fekete ingek garmadája, alkalmi és egyszerűbb darabok egyaránt. Alkalmanként fehér, vörös, vagy bordó selyemnyakkendőt vagy amerikai stílusú nyakkendőt visel. Kabátnak fekete, térd alá érő szövetkabát, vagy fekete bőrkabát, ami csípő alá ér. Fekete bőrcipőket hord, esetleg bakancsot.
Első benyomás, kisugárzás
Arca többnyire komoly, s eleinte szófukar tud lenni, de ha megfelelően közelítenek hozzá, ez gyorsan oldódik. A tekintete is komolynak tűnhet elsőre, ám ha jól a szemébe nézel, s ez elkerülhetetlen, mert keresi a szemkontaktust, akkor a meleg vidám fényecske se fogja elkerülni a figyelmedet. Ha olyan a helyzet, a vidámság gyorsan veszi át a morózus arckifejezés helyét, hiszen eredendően egy vidám természet, csak felszínre kell hozni.. Ha fiú vagy, határozott kézszorítással köszönt, ha lány, mindenképp a hölgyeknek kijáró már-már divatjamúlt tisztelettel.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Miskolci Magyar Mennydörgők (1)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Romhány Repülő Rémei

Leírás


"Fekete lelkű Fehérek
közt én vagyok a
Fehér lelkű Fekete"

Hátterem

1992 június harmincadikán születtem Budapesten. A Roth család tagja vagyok, tiszta származású mágus. Sokak felfigyelhetnek a Roth névre s okkal: családom Magyarország három varázspálca készítő dinasztiájából az egyik. A piac is így oszlik meg, a varázslók harmada hazánkban Roth pálcát használ... Édesapám, Roth Miksa pálcakészítő, édesanyám Szécsény Marietta, háztartásbeli. Egy pár szót itt érdemes ejteni a családomról: mindkét szülőm tiszta származású mágus: a Roth ág német eredetű, még a szászok betelepülése idején érkeztek hazánkba, a XIII. században, IV. Béla uralkodása idején. Édesanyám ága a nép körében élt füves emberek s javasasszonyok, a talanok számára egyszerű gyógyászként elkönyvelt mágusok útját járták generációkon keresztül. A családom s a Család viszonyáról röviden: diplomatikus. A Roth família nem aktív tagja a Családnak, kapcsolatok igazán nincsenek, ám ellentét sem. Egyik ok a merevség, melyet a Roth család nem szenvedhet, hogy "perinde ac cadaver" , engedelmesen, akár egy holttest, legyen elkötelezettje egy érdekcsoportnak. A másik ok, hogy a három nagy "pálcás" klán közül az egyik a Család tagja, s ismert a mondást: két dudás egy csárdában nem fér meg. Szüleimmel Budapesten élünk Virányos városrészben Budán, egy családi házban, talanokkal körülvéve. Ez is mutatja szüleim rugalmas hozzáállását, melyet én is képviselek és vallok. Az üzlet, ahol a Roth műhely pálcái kaphatók, a Hegyalja utcán található egy eklektikus stílusú nagy épületben. Az üzlet édesapám bérleménye.

SZÖVEG1

Diákévek

Tanköteles koromtól a Mirarxban tanultam, majd 11 éves koromban szüleim beírattak a Martionba. A Karpena ösvényére kerültem. Viselkedésemet tekintve átlagos diák voltam, nem lógtam ki semmivel a sorból. Na már olyan körülmények között, hogy egy-két tréfának én voltam a motorja, szürke eminenciásként hátulról irányítottam a szálakat, gondolati téren voltam kivitelező. Valamelyest jelenségnek számítottam, már akkor is ilyen volt a ruhatáram, javarészt 15 éves koromtól, nem vetettem meg az eleganciát sem. Egyaránt jó kapcsolataim voltak alsós és felsőbb éves diákokkal, fekete bárány voltam a jó tanulók közt és fehér bárány az iskola címeres feketebárány-bajkeverői közt. Szerettem néha a tanároknak is pillanatnyi zavart okozni pár nem várt magasabb szintű kérdéssel, javarészt történelem órákon. Tanulmányban első voltam,ha bűbájokról, igézésekről, vagy átváltoztatásokról volt szó. A keletmágia is érdekelt. Borzalmas voltam viszont BIT-ből s a többi tárgy se érdekelt annyira, megvoltam velük, eredményeim azokból mindig elfogadható volt. Kivéve a BIT-et, azt jó, hogy kettessel kihúztam. BBT, ÁTV és RKT-ból fakultáltam. Latint és angolt tanultam. A humán tárgyak és a klasszikus műveltség érdeklődéssel töltött- s tölt el ma is, ezt lelkesen tanulmányozom szabadidőmben. Diákéveim boldogok voltak, de ahogy Villon mester írta "No de hol a tavalyi hó?" Elballagtam 17 éves koromban.

Közelmúlt és a jelen

Édesapám méltónak talált tudásom alapján, hogy mellette dolgozzak s inasának vegyen. A negyedik évem töltöttem inasként, a boltban dolgozva, vagy épp a műhelyben görnyedve, az több esélyes, mikor milyen munkát osztanak rám. Ugyanakkor az elmúlt év hozott fordulatot: sikerült annyi gyakorlatot és tudást összegyűjtenem, hogy nekiláthattam mesterremekemnek, amivel végül sikerült is kiérdemelnem a mester címet egy év kemény munka után. Innentől Apámmal egyenrangú felekként vezetjük az üzletet s a saját lábamra álltam, végre elköltöztem otthonról...

Amit tudni érdemes, jellem

Az idők folyamán több szabadidős tevékenységet is űztem és űzök: japán harcművészetet hét évig, jelenleg pedig a középkori lovagit tanulom és gyakorlom, így puszta kézzel, vagy eszközzel, mindegy, meg tudom magam védeni. Részben ennek, részben pedig gerincferdülésemnek köszönhető az az izomrendszer, mely testemen is kialakult. Látványaiban nem egy testépítőé, erősíteni külön is járok ugyan, de a bőröm alatt csak izmok feszülnek, pattanásra készen, hogy lecsapjanak ha kell... A mai napig járok uszodába s a gerincem miatt tornáznom kellett. 17 éves korom óta komolyan gitározok, bár nem vagyok nagy fenomén, és a talan zenéket játszom inkább. Valamiért a talan zene vonz, egyik szenvedélyem. Allergiás vagyok a pollenekre és a parlagfűre, meg a toll ágyneműre (allergia2) . Rövidlátó vagyok, az egyik szemem három huszonötös, a másik három feles, épp ezért jó darabig szemüveget hordtam, ám 21 éves koromban inkább kontakt lencsére váltottam (rövidlátó2) . Pálcám griffkarom, fűzfából, 27 cm-es, de magfüggetlen vagyok. Emellett egy tőrt, egy ezüstözött pengéjű stiletto-t mindig magammal hordok, végszükséglet esetén legyen fegyverem. Diákéveim leírásánál már utaltam tehettségeimre bizonyos mágiák terén (kiváló tulajdonságok) . Családom azért bizonyos körökben ismert (híres1) s éppenséggel az anyagi helyzetünk sem rossz (anyagi háttér1) Én magam gondos varázsló vagyok, ám kötött formulák közé vagyok szorítva. Enyhe rovar és bogár fóbiám van (fóbia1) , de a pókoktól érdekes módon nem tartok. Emellett sokszor képes vagyok elmerengni, egyfajta álmodozó vagyok, ez sokszor az éberségem rovására megy.

Végezetül, in caudam venenum (farkában a méreg), a jellemem. Alapvetően szilárd, tántoríthatatlan s ebből kifolyólag sokszor makacs vagyok. Ehhez kitartás párosul. Kedvelem az udvariasságot s én is igyekszem az lenni, viszont ha bizonyos dolgok, mint a kellő köszöntés, bemutatkozás, stb. elmarad, bizony tudok bosszankodni. Alapvetően zárkózott vagyok igazi lényem tekintetében, az emberek sokszor csak álarcokat látnak, melyek énem egy-egy szeletének megmerevített kivetítése. Emögött félelem s gyanakvás áll. Mert mindenkivel szemben gyanakvó vagyok, maximális bizalmam elérni nagyon nehéz. A nőkkel szemben viszont könnyebben engedek, egy-egy szoknya igencsak el tud bolondítani. Természetesen nem csak a félelem áll emögött, alapvetően kicsi a valószínűsége, hogy igazán meg tudnál ismerni, ki tudnál tapasztalni. Abszolút kettős vagyok sok dologban, bennem egy olyan antagonisztikus ellentét feszül, melynek tézis-antitézis dinamikája mozgat, megállíthatatlanul, energiámból keveset veszítve. Lezárásképp köszönöm, hogy végigolvastad szerény önéletrajzom, remélem elnyerte tetszésed. Vale!


Aktuális állapot:
Cornelius1


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.01.10. 16:24:34

Ez a karakter a Roth Pálcaműhely céghez tartozik.


Ez a karakter rendelkezik egy Fémszilánk nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése