A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Séll Ferenc Gábriel

 
Beosztása: Családi kerítő, esküvőszervező
Nem: Férfi
Életkor: 51 (születésnap: január 27.)
Testalkat: 178 centiméterével az átlag alatt marad, de vékony alkata, néha pókszerűen hosszúnak tűnő végtagjai tovább nyújtják.
Vonások: Ovális arca van, hosszú orral, nyújtott fülekkel. Nem mondanád különlegesnek, ahogy femininnek se, mégis van valami megnyerő abban ahogy használja kedvesen komisz mimikáját.
Szem: Barna, mosolygós, íves szemöldök alatt, hosszú szempillákkal. Az esetek felében szemüveg mögött.
Haj: Vékonyszálú, enyhén hullámos, fakuló és kopó barna. Ennek ellenére vagy pont ezért gondosan ápolt. A hossza változó, ahogy a fazonja is: egyszerű hátratűrés, mesterfodrászok szembe hulló munkája, oldalt koponyáig felszedett... vagy akármi más.

Általános öltözet
A minőség és a határokat feszegető trend az ő bőre fölött fog kezet. Míg sokaknak eszébe nem jutna a kerek szemüveget skótmintás zakóval magára húzni, rajta úgy áll minden, mintha most lépett volna ki a londoni divatlapok címlapjáról. Az alkalmi viseletet nem hírből ismeri, ezer meg egy öltönye van már csak munkájából kifolyólag is, de emellett a kantáros farmernadrág, az ujjatlan kesztyűk, martens bakancsok és rengeteg sál is élhető kiegészítőként szolgálnak a ruhatárában a nyakkendők mellett. Notórius ruhagyűjtő.

Első benyomás, kisugárzás
Amint megjelenik a színen, azt várnád, harsány ripacssággal adja a világ tudtára létezését... nem, kérlek. Családi nevelés, ezért pont olyan visszafogott és szép gesztusokkal dolgozik, úgy tartja magát, ahogy azt az ember elvárná. Ellenben az arca mindent kifejez. Néha kifejezetten pimasz, és ragadós mosolya el tudja uralni egész arcát. Van valami a választékos közvetlenségében, és a finom gesztusaiban, ami elsodorja a nőiesség felé, ugyanakkor távol is tartja tőle. A határvonalon egyensúlyoz, aminek a látványa lehengerlő. Nem felszínes, intelligens, és határozottan érdekesnek tűnik.

Leírás

Másodszülöttként látta meg a napvilágot Budapesten. A korai mágikus évei otthon neveltetésben teltek, bátyja Albert után ez nem is jelentett problémát, akkor sem, ha ő bizonyult energikusabbnak kettejük között. Már bőven a Martion Neredin ösvényén teltek gondos tanulással a napjai, amikor kései gyermekként húga, Henrietta megszületett... És nem csak ő, de másik testvére is innentől kezdve mindenben élen járt, ami a Családi kötelességeket illeti: Mindketten hamar házasodtak, és alapítottak családot, míg ő az előnytelen - de mára túl divatos - egyedülállók sorát gyarapította.

A mágikus érettségije után andragógusnak kezdett tanulni, és sikeresen kézhez is vette a diplomáját - hogy aztán ne is kezdjen vele semmit. Szerencsére megtehette, hiszen a családi háttérnek hála nem volt kötelező munkát vállalnia. Voltaképpen hamar kirepült húga helyett is segítette anyját a háztartás vezetésében, ha nem épp testvérei gyermekei kötötték le az idejét. Bőven el volt mindegyik unokaöcs és unokahúg látja a nagybácsi jelenlétével, jó kapcsolatot ápol velük ma is. Illetve nem csak velük, édesanyja lengyel származása lévén sokat töltött a család külhoni rokonságával is. Sokszor kísérte anyját a varósi összejövetelekre.
Huszonöt évesen nem is volt meglepő, hogy az ottani Dembiński család Iwonájával jelentették be az eljegyzésüket, és hat hónap múlva örök hűséget fogadtak egymásnak.

Már ez előtt is korán bebizonyosodott, hogy nagyon is nagy figyelmet fordít a családfakutatásra, és legfőképp a rokonokra. Valahogy természetesnek indult az egész folyamat, ahogy az összejövetelek során először kis észrevételekkel, majd kért tanácsokkal támogatta a fiatalokat. Örült, hogy ennek révén újra és újra közvetve kiélheti ő is a párkeresés izgalmát. Nem telt el sok idő, egyenesen őt keresték fel a családapák, ha nem épp a házasodni vágyó fiúk és lányok, hogy segítse megtalálni a szűkre szabott keretek között az ideális partnert gyermekük -, saját maguk számára.

Adatbázisa a családfán alapul, de számos szubjektív jellemcímkével, a vagyoni helyzetekkel, és a genotípusokon túli örökletességekkel is tisztában van. Segédkezéséért ugyan nem kért soha pénzt, de szolgáltatásait hamarost kibővítette a családon belüli kézfogók, eljegyzések és esküvők szervezésével... Íratlan szabállyá nőtte ki magát ugyanis, hogy aki a segítségét kéri, cserébe vele szervezteti a boldog eseményt. Ráadásképpen nem is lehet csalódni benne: a kinőtt vállalkozása megalapozására rendezvényszervezői képzést végzett, és mint ahogy az várható volt, remek az emberekkel, remek a stílusérzéke, így remek eseményeket szervez.

A szép karriert és a mintaértékű családi státuszt csupán egyetlen drámai folt csúfítja... '99-ben mindenkit lesújtott a hír, hogy Iwona hosszú, titkolt betegeskedés után jobblétre szenderült budapesti otthonukban. A férfi azóta is csupa szeretettel és büszkeséggel beszél élete virágában elhunyt nejéről, és már csak az ő emléke, és akarata miatt is ügyel továbbra is a család ifjai fölött. A gyászáról csupán sejthető, hogy mély, hisz azóta is inkább mások (teszem azt unokaöccse), mint a saját magánéletével foglalkozik.

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2014.02.18. 23:38:12

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése