A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Sebes Anna

 
Beosztása: Mágikus lénykutató
Nem:
Életkor: 44 (születésnap: március 20.)
Testalkat: Alacsony és túlsúlyos, amolyan kis dömperke.
Vonások: Kerekarcú nő, korát meghazudtoló vonásokkal. Letagadhat egy olyan öt évet.
Szem: Világoskék szemek, melyek akkor is mosolyognak, ha gazdájuk épp nem.
Haj: Szökésbarna, vállig érő, hullámos.

Általános öltözet
Mindig máshogy néz ki, nem követ behatárolható öltözködési stílust. Teljes mértékig hangulatember és az öltözete is ennek megfelelően változik. Ha épp bal lábbal kelt fel, akkor ingben és farmerben van, ha meg mondjuk kedvesen köszönt reggel a postás, akkor kendőkkel teleaggatva, szoknyában, blúzban mutatkozik. Elég eklektikusan tud öltözködni, de a jóízlés határait azért nem szokta átlépni, tehát ha épp piros blúzhoz van kedve, akkor nem fog hozzá zöld alapon sárga pöttyös kendőt a nyakába kötni. Apropó kendő. Imádja őket, hatalmas gyűjteménye van és gyakran aggat is magára egyet-kettőt. (Beteges mánia, kendők - 2)

Első benyomás, kisugárzás
Pörög-forog, igazi búgócsiga, akinek mindig van valami dolga, szemlátomást sosem unatkozik. A mosoly szinte állandóan ott van arcán és hozzá még határozottan sokat nevet mondjuk más viccein... vagy a sajátjain... vagy egy kósza gondolaton... vagy egy ügyetlenkedésen.... vagy... tehát sokat nevetgél. E mellé kedves mindenkivel, cseppnyi előítélet sincs benne, ahol tud segít, rohan, szalad... Energikus, fiatalos. Van egy sajátos humora, amit van, aki nagyon szeret és van, aki kevésbé. Tehát így az összhatás a nyugalmat szerető embereknek elég ijesztőnek hangozhat, de nem lehet nem megkedvelni a kissé szétszórt, örökmozgó nőszemélyt. E mellett rendkívül intelligens, de ő pont az a típus, aki nem szeret ezzel sem felvágni, sem felsőbbrendűnek nem érzi magát tőle. Ki se nézné belőle az ember mennyit mindent tud, mennyit mindent megért a körülötte lévő világból.
Egyébként egy tündéri kis természeti katasztrófa.

Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Budapesti Bűbájos Boszorkák (3)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Martion Mágustanoda

Leírás


Leánykori név: Sebes Anna
Születési dátum, hely: 1976. március 20., Bp.
Anyja neve: Rohonczy Kinga
Apja neve: Sebes Ignác
Foglalkozás: Mágikus Lények Ismerete Tanár'74 tavasza nagy örömmel indult a Sebes családnak, ugyanis megszületett első és egyetlen leányuk, Anna. Teljesen átlagos családról van szó, mindkét szülő varázstudó. Csak míg az édesapa egy viszonylag mágiamentes területben, a nyelvészetben találta meg hivatását, addig az anyuka nagy sárkánykutató volt, amíg egy sajnálatos balesetnek köszönhetően fel nem kellett hagynia az aktív munkával. Ő eztán elméleti tudósként könyveket adott ki ebben a témában.
Anna teljesen átlagos kis boszorkány volt. Persze attól eltekintve, hogy az apuka igen fontosnak találta a gyermek nyelvi előképzését, így a kislány már öt évesen folyékonyan olvasott és akkor találta meg nagy szerelmét a palindrom nevezetű nyelvi képződményekben. Akkor ébredt rá apja révén, hogy a neve bizony külön-külön egy-egy palindrom és attól fogva teljesen odavolt ezekért. A mai napig imádja őket és fejből tud vagy kétszáz ilyen nyelvi játékot. Kedves kis hóbort. (beteges mánia - 3).
Mindig egy nagyon kis energikus leányzó volt, rohangászott, mászott ide, bebújt oda, (vitalitás - 2) nem volt túl könnyű dolguk a szülőknek, ha épen akarták felnevelni a lányukat, főleg, hogy Anna elég ügyetlennek és figyelmetlennek is bizonyult. Észre se vette ha esik a váza, dől a szekrénysor, borul a bögre, ha éppen másra figyelt oda. (Kétbalkezes - 1, Figyelmetlen - 4) Viszont ezt a helyzetet még inkább megnehezítve még rendkívüli kíváncsisága, ami szintén nem kedvezett a gyermekkor túlélésében. (Kíváncsi - 1). Az igazat megvallva neki rendkívül gondtalan élete van a mai napig, hiszen kb. semmire sem figyel oda, kész elefánt a porcelánboltban. Az anyja mondja neki mindig, hogy fel kéne vennie valakit, aki mindenhova követi és szépen összepakol ott, ahol Anna épp csak elhaladt és megakadályozza, hogy megégesse a kezét, hasra essen, leöntse magát stb… Végül csak felcseperedett és eljutott arra a pontra, hogy mehetett a Martion Mágustanodába. A Lorton ösvényre osztotta be őt a Tükör, ami valahogy senkit nem ért váratlanul őt ismerve.
Természetesen kitűnő tanuló volt... azokból a tárgyakból, amik őt érdekelték. Viszont azokból tényleg kiemelkedő volt. Ilyen tárgynak minősült a mágikus lények ismerete, a gyógynövényismeret és a bájitalokat is szerette. A gyakorlati mágiahasználat nem kötötte le túlzottan, meg egyébként se ment neki annyira. Inkább elméleti síkon tud sokat. (Tudós - 3) Meg mivel folyton elhagyta a pálcáját - ami később persze előkerült - nehezére is esett más pálcájával varázsolni, hiszen igazán csak a sajátjával tud. (Fafüggő - 3) Mindezek ellenére mint gyakorlati mágiaág, az átváltoztatástan igen jól ment neki.
Ötödikben végül a GYNI tanár megtette őt tanársegédnek. Sokáig ódzkodtak attól, hogy bármit is rábízzanak a szeles, szétszórt, figyelmetlen, "istencsapása" lánykára, de a tanárnak megesett rajta a szíve és úgy vélte Annának hasznára fog válni a felelőség. Persze az ő nagy vágya az MLI volt, de azt a posztot már akkor be is töltötték, meg kevésbé volt együttérző a tanár.
Kiváló bizonyítvánnyal végzett a Martionban és egyenes út vezette a lányt az ELTE elméleti mágia karára, azon belül is MLI-re. Tehetségét gyorsan felfedezték, tanulmányi átlaga az egekben volt. Az egyetem elvégzésével maradt tanársegéd, majd szépen végigjárva a ranglétrán 2008-ban egyetemi tanár lett. Persze ez idő alatt jó pár kutatásban részt vett, de az utazások alkalmával, őt csak mint elméleti tanácsadót és megfigyelőt hívták meg. Vajon miért...
Két évet tanított az egyetemen, mikor is érkezett egy felkérés a Martion Mágustanodából ő pedig nem sokat vacillált. Jött, látott és most itt dönti romba az iskolát, mint tanár és mint a Lorton ösvény mentora.

Érdekességek:
Képtelen bármire is odafigyelni, ami a fizikai világ része és nem pont az a célja, hogy odafigyeljen rá. Természetesen, ha állatokat figyel meg éppen, akkor pedig minden más szorul ki „Nusi Világa” típusú keskenyvásznú tv-jéből.
Nem szabad figyelmeztetni, hogy elvesztett valamit. Csak kétségbe esne. Mire újra szükség van rá, valahogy úgyis előkeríti. (A legtöbb személyes tárgyára édesapja már évekkel ezelőtt bűbájt bocsájtott, hogy visszataláljanak hozzá, de erről Anna nem tud.)
Ha valami csillog-villog-giccses, vagy csak simán egy állat, akkor azért lelkesedik, rátapad, nem engedi, neki az kell. Megrekedt a gyermekkorban, de ész érvekkel meg lehet győzni, hogy nincs is akkora szüksége rá. Viszont állattal és giccses cuccokkal mindig le lehet kenyerezni.
Orvosi javallatra tilos bármilyen koffeintartalmú italt fogyasztania. Úgy túlpörög, hogy érteni sem lehet mit mond és csak cikázik jobbra-balra. Persze megesik, hogy nem elég körültekintő és csak úgy beleiszik ebbe-abba.
Ugyebár a palindromok nagy szerelmese. Sose fogja kinőni őket és nagyon lelkes, ha valaki csak úgy spontán megajándékozza eggyel. Valószínűleg ismeri már, de biztos úgy fog tenni, mintha még életében nem hallotta volna.
A régi slágerek nagy ismerője, betéve ismeri az összes magyar slágert, legyen az disco, vagy rock, de a külföldi retro-ban sincs meglőve. Az a zeneszám, ami tíz évnél fiatalabb szerinte hallgathatatlan és a metal meg véleménye szerint nem is létezik. (Ő így fogalmaz, pedig csak szimplán elszigeteli magát az ilyesmiktől.)
Mindent elnevez. És a minden alatt tényleg _minden_ értendő. A kedvenc tolla Marci, az íróasztala pedig Frigyes, az asztali lámpája pedig Lukrécia. Ha olyan dologgal találja szembe magát, aminek nem adott még nevet, akkor spontán kitalál egyet. (És a legfélelmetesebb, hogy megjegyzi.) Szerinte ez vicces, bár arról gyakran megfeledkezik, hogy a hétköznapi földi halandóknak a toll csak toll és így tovább…Egy kis DW
Fizikum: Nem egy hajló nádszál és ehhez mérten erős is. Mindig egyedül nyitotta ki a befőttesüveget. (11)
Ügyesség: Ha mondani kellene egy ügyes embert és nem tudnád, kire gondolj, akkor is egyértelmű, hogy kire nem gondolnál: Anna. (8)
Akaraterő: Van neki. Nem meggyőzhetetlen, de azért szilárd a jelleme. (11)
Intelligencia: Nagyon gyerekesnek, nagyon naivnak tűnik… de végül is a zsenik fő ismérve, hogy nem egészen normálisak. (17)
Megjelenés: Egyáltalán nem csúnya. Jó, nem nádszál karcsú, viszont bájos arca van, gyönyörű szemei… (10)
Észlelés: Szelektíven érzékeli maga körül a világot. Van, amit nem észlel és van, amit nagyon. (8)
Mágia: Nem rossz. Nem az évszázad boszorkánya, de sosem volt gondja a varázslással. (13)

Előny-hátrány
-:- Tudós (3) -:- Vitalitás (2) -:- Anyagi háttér (1) -:- Figyelmetlen (4) -:- Beteges mánia (3, palindromok) -:- Fafüggő (3) -:- Kíváncsi (1) -:- Kétbalkezes (1) -:- Beteges mánia (2, kendők) -:-

Varázsjártasságok - Pálca: 9,5 hüvelyk, kőrisfából, vándordám-agancs maggal.
Bűbájok: 10
Igézések: 10
Átkok: 4
Átváltoztatások: 22Sokan nem tudják, hogy a palindromok milyen régre is nyúlnak vissza. Az első amit találtak, az egy bizánci felirat és valahogy úgy hangzik, ha jól emlékszem, hogy: "Nipszon anómémata mé mónan opszin". Azt jelenti, hogy vétkeimet is mosd le, ne csak az arcomat. Bár nem ez volt az első, amivel én találkoztam, lehet nem jött volna meg a kedvem hozzájuk. *kuncog* Apukám a nagy tudója az ilyen nyelvi játékoknak, egyébként gondolom azzal sokan tisztában vannak, hogy ezek olyan szavak, vagy szóösszetételek, amik visszafele olvasva is ugyanazt jelentik. Bár van aki azt is palindromnak tartja, ami visszafelé is értelmes, de nem ugyanaz. Én is közéjük tartozom. Na igen, de az első palindrom, amivel találkoztam... *torkot köszörül* "Tekerek kerek kereket." Nem nagy szám, de állítólag két évesen órákig ezt szajkóztam. Bár akkor még biztos nem tudtam, hogy visszafelé is ugyanaz. *Megint csak kuncog.* Egyébként vannak szépirodalmiak, népnyelvből származóak és korhely palindoromok is. Az utóbbiak a legjobbak. De mondok egy szépirodalmit is György Tamás tollából, szerintem nagyon aranyos: "Óh, a kisegér lohol! Rég esik a hó?" Abban viszont nem vagyok teljesen biztos, hogy korhelyből is szabad példát mondanom. Amúgy a korhely jelentése részeges és némelyik picit... pajzán. *Szélesen elmosolyodik* Na jó, egyet mondok, ami jópofa: "Erős, amit a fa, s ama mamlasz dromedár locsol rád, e mord szalmamama s a Fatima söre" Jaj meg van egy még hosszabb! Oh... az is korhely. Inkább nem mondom. Cserébe egy másik Grétsy Lászlótól, az egyik kedvencem: "Ön ejtette ki talán már a kisadi-hidasi karámnál a tikettet, Jenő?"Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2010.12.13. 23:10:29


Ez a karakter rendelkezik egy Jersey nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése