A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Selmáczi Adrián

 
Beosztása:

Adrián szerint két féle ember létezik. Az egyik, aki a falra mászik tőle, és a másik aki minden hülyeségével együtt is szereti olyannak amilyen. A szolnoki fiú az iskola jótanuló-jósportolója volt. Népes rajongótáborral. A srác született zseni és kiélvezi az ezzel járó sikereket. Kitűnő érettségivel vizsgázott, a léglabda edzések oszlopos tagja, zenekari, és drámaklub tag volt. A matematika, és komponenstan versenyek győztese. Remekül énekel, rajzol, és kommunikál. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire elbűvölő ember. A mosolyával bárkit levesz a lábáról. Egész nap kicsattan az energiától, és a fáradt martinoni lurkók mindig bosszankodva találgatták, honnan ez a rakás lelkesedés.
Nem titok, hogy legszebb éveit a középiskolában élte. De ennek vége. Elmúlt húsz éves, és már berobbant az ELTE jogi karára, ahol már ő is csak egy a hétköznapi zsenik között. Az ebédlőben kígyózó sor egy türelmetlen várakozó diákja, a tömeges előadások egy pici pontja a teremben, és a bulik egyáltalán nem meghatározó részegedő pillére. Nehezen dolgozta fel az első évben, hogy amit a gimiben felépített - vagy felépült az magától is - azt most elölről kell kezdenie. De már egyáltalán nem biztos, hogy szeretné ismét megkezdeni a híresség csarnokának lépcsőfokaira mászást. Legalábbis a jogon biztos nem. Egyre jobban hiányzik neki a repülés, és a zenélés. Még mindig úgy képzeli el magát, mint az az ember, akinek több ezren tapsolnak a közönség soraiban. De már egyáltalán nem bánja azt sem, ha kisebb de lelkes közönséget kap. Az egyetemnek sikerült picit elcsöndesítenie a benne pörgő vadállatot. Hogy mi lesz ezután? Nála sosem lehet tudni. Egyik pillanatban ezt szeretné, a másikban inkább azt...

Meg van az a mém japán apuka, aki ha ötöst visz haza a gyerek, akkor bosszankodik? Ez tulajdonképpen ugyanis bukás, mert hatos is lehetett volna. Na, Adrián apukája pontosan ilyen. Selmáczi Viktor nem csak reméli, hanem tudja, hogy a fia sokkal többre viszi majd, mint a család összes többi unokatestvére együttvéve. Ami már önmagában nem egyszerű feladat, mert mindegyik vagy atommagkutató, vagy űrhajós. Esetleg démonológus, likantróp őssejtkutató etc...
Az anyukája egy puhíthatóbb kategória. Selmácziné Hamvas Olga, Olga néni egy tündéri nő. Mivel Adrián egyke, ezért fényesre nyalták a hátsófelét. Ha gyerekként eltüsszentette magát, hogy szomjas, azonnal három féle üccsi figyelt az etetőkén. Ez most sincs másként, pedig hát jócskán kinőtte már az öngondoskodásra képtelen korszakot. Mind a két szülő aero mágus. Így ő is az lett. A léglabdában ennek rendkívül nagy hasznát veszi. Anyja rajongva, szinte már őrült ragaszkodással tekint fiára. Minden meccsen, előadáson, kiállításon, versenyen ott van, és szorgosan gyűjti Adrián érmeit, okleveleit, tablóit, és trófeáit. Büszkeségét más szülőkkel való találkozásakor sem rejti véka alá. Melyik anyuka tudná megállni, hogy ne áradozzon? Édesapja egy csöndes, tömör ember. Szikár testalkatát nem örökölte fia. De határozottságát és emberségét igen. Adriánt mindig arra tanította, hogy a jó embert három dolog határozza meg leginkább: legyen bátor, kitartó, és jóindulatú, bárkiről legyen szó. Ezekhez tartja is magát. Amellett, hogy népszerű, nem szeret szerepeket játszani. Felvállalja, hogy sokszor az osztály bohóca. Tőle származnak a legjobb poénok, de néha a legfárasztóbbak is egyaránt. Népszerűsége miatt néha ezeknek is hangos kacagás a vége.
Pozitív jellemét meghatározza, hogy állandóan mosolyog. Egész nap pörög, és árasztja magából a vidámságot. Bármilyen feladatot bízol rá, biztos lehetsz benne, hogy minőségi csúcsokat fog döntögetni az eredmény. Ha szeretnél tőle szívességet kérni, biztos hogy találni fog időt rá.
Elsőre tényleg úgy tűnhet bármit adsz a kezébe, érteni fog hozzá. De többnyire csak jól feltalálja magát, és jó érzéke van az improvizáláshoz is. A gyengeségeit nem fogja megmutatni neked azonnal. Szereti a társaságot. Nem az az egyedül süppedős fajta. És abszolút nem depressziós hajlam. Jó társaság lesz egy elmélyülős beszélgetésre ugyanúgy, mint egy elhülyülősre. Csak rajtad múlik, melyiket szeretnéd választani.
Martion óta elválaszthatatlan barátja Orosz Geri. Jóban rosszban pelenkás koruk óta, egészen a mai napig. A sors iróniája, és bizonyíték arra mennyire különbözőek - hogy annak idején más-más ösvénybe kerültek. A bűnben cinkostárs, és a titkok örök megtartója pedig Kálovics Dalma. Időközben persze mind a ketten felnőttek, és ez némileg bonyolítja a kapcsolatot. Adrián ritkán tudja eldönteni, hol kellene meghúzni a barátság és az intimitás határait.

Apja, és anyja is levegőmágus, amiből a szülők azonnal tudták, hogy egyetlen fiuk is feltehetőleg ezzel a született képességgel jön majd a világra. Ahogy az élet minden területén, ebben is tökéletes szobrot készültek faragni a gyerekből. Adrián hat éves korában már magabiztosan repült a kert hátsó végében, és azóta minden vágya, hogy szabadidejében léglabdázzon. Megszállottan szereti a levegőt. Az enyhe szellős délutánokért ugyanúgy rajong, mint a dühödt őszi viharokért. Őt inkább energiával tölti fel egy-egy szélvihar, és ha esetleg ezzel rossz idő jár, nem rontja el a kedvét.
Született képessége hatással van arra is, akivel épp együtt tölti idejét. Ha nyájas, olyan mintha óvatos szellő járná körbe az embert. Ha fenyegetve érzi magát, ellenfele úgy érezheti fullasztóan kevés a levegő a szobában. Ijedten megmerevedik a levegő minden részecskéje körülötte. Mérgében pedig sokszor felkavarja azt. A legtöbb esetben azért képes uralkodni rajta, hiszen egész életében önuralomra tanították.
A repülés, képessége miatt viszont életeleme. Ha egyszer fel kellene vele hagynia, lehet nem találná többé az élet értelmét. A léglabdán kívül még hetente többször beiktat magának pár gyakorlási lehetőséget, amivel úgy edzheti ezt a képességét, akár a színészit, vagy a képzőművészetit. Ezzel azonban egyáltalán nem szigorú, mert azt gondolja égből pottyant adomány, amit nem kell gondozni. Később talán hátrányára válhat, ha véletlen sokáig hanyagolja. Jó gyerekkora volt. Minden amire emlékszik, többnyire lakótelepi bringázásra, és vattacukor zabára emlékezteti. Sokat jártak nyaralni a Balatonra, meg síelni a hegyekbe. Korcsolyázni mai napig szeret. Apai ágról viszonylag nagyobbacska családdal rendelkezik, ahol a nagybácsik, és nagynénik, nagyszülők mindig jól megcsipkedték az arcát, mint a legfiatalabb és legennivalóbb gyereknek szokás. Egyetlen egy szülinapi zsúr, vagy karácsony éj sem maradt meg neki rossz emlékként. Az egyetlen amitől retteg, mai napig, azok a betörők. Ugyanis öt éves korában kirabolták őket, és élénken él benne a kép, amikor elszabadult a hisztéria a támadás miatt. Az ezt követő költözés után, csendesebb és biztonságosabb környéken nevelkedett. Mágus családban nőtt fel, ahol szigorúan vették a tiszta vér jelentését. Az első gyerekkori emlékei is mágiához kapcsolhatók, ahogy édesapját látta párbajozni az egyik nagybátyjával. Gyakran gyakoroltak egymás között. Magabiztosságának előzménye az állandó szülői dicséret, és biztosítás, hogy fiuk mennyire tehetséges. Mondhatjuk, hogy el volt kényeztetve.

Nem: Férfi
Életkor: 24 (születésnap: október 02.)
Testalkat: Kicsit soványka. De mivel a léglabda az egyik szenvedélye, válla széles, és domborodik némi izom a hasánál is.. Magasságra nem egy égimeszelő, olyan 170 centi.
Vonások: Vegyes, keleties vonások. Hosszúkás arc, keskeny, kisfiús, kicsit szögletes áll. Neki van a legszélesebb vigyora az egész iskolában.
Szem: Mandulavágású, mosolygós bogár fekete szemek.
Haj: Éjfekete, mindig igyekszik belőni, hogy megfelelően égnek meredjenek elől a hajszálak.
Általános öltözet
Nem veti meg az iskolai uniformist sem, de leginkább kockás inget húz egy pólóra. Hozzá farmer, vagy vászon nadrág. A cipőre azért szokott ügyelni, hogy igényes legyen. A családi pecsétgyűrű mindig rajta van.
Első benyomás, kisugárzás
Állandóan vigyorog, tele van energiával. Pattog mint egy nikkelbolha. Ha imádsz vele lenni, akkor azért mert mindig jókedvre derít, ha nem akkor azért, mert idegesít, hogy ennyire pozitív. De alapvetően sikerül mindenkit meggyőznie arról, miért érdemes a társaságát választani.

Leírás


Aktuális állapot:
laza, egyszerű, plusz szemüveg
Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.01.29. 21:34:01


Ez a karakter rendelkezik egy Artemisz nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése