A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Soós László

 
Beosztása:
Nem: Férfi
Életkor: 24 (születésnap: május 01.)
Testalkat: Szikár, ez a jó kifejezés. Magas, 180 centi fölött valamivel, és bár vékony, erős
Vonások: átlagos vonások, többnyire komolyságot sugalló arckifejezés, enyhén ovális arcforma
Szem: Kékesszürke szemei vannak
Haj: hullámos barna haj, nagyjából vállig ér
Általános öltözet
A ruhatára érdekes: farmerok,-nadrágok és kabátok meg mellények-, zenekaros pólók, kockás melós ingek. Katonai holmikat is szeret hordani. Gyakori kiegészítő egy napszemüveg és egy régi svájci sapka, meg alkalmanként látni régi kék munkásköpenyben.
Első benyomás, kisugárzás
Elsőre kicsit fapofának tűnik, ám ha beszélgetésbe elegyedsz vele, rögtön látod, hogy a komolyság nem kenyere, hamar mosolyra húzódik a szája. Ha kicsit beszélgetsz vele, akkor rájössz, hogy egy víg kedélyű, jóindulatú srác, hacsak nem keresed a balhét (megjegyzés, van egy bizonyos embertípus, a "homo cicafiuensis" ami nagyon irritálja, akkor ne számíts kedvességre) Ha ismered, akkor szinte biztos, hogy digónak fogod szólítani.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Miskolci Magyar Mennydörgők (1)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Martion Mágustanoda

Leírás

"Egyszerűen hívj csak digónak ."

"Külvárosban születtem én..." SZÖVEG1

László 1995 május elsején látta meg a napvilágot, Miskolcon. Édesapja Péter sutta, pontosabban van mágikus ereje, mindazonáltal nem nagy mértékben, és a tehetsége se volt meg a varázsláshoz. Édesanyja mágus. A család egy vállalkozásból él: a Hell's Bell Music Pub a családi biznisz. Egy jó klub, ahol rockzene szól és hétvégén koncertek is vannak. Persze ez nem mindig volt így: apja a vasgyárban volt műszerész, édesanyja pedig a Miskolci Magyar Mennydörgők csapatának ügyintézői gárdájában ténykedett. A léglabda irányában egyébként az egész család nyitott, mind a miskolci csapat drukkerei.

SZÖVEG1

László gyermekkorában egyaránt megismerte a mágikus és a talan világot, mindkettőben otthonosan mozog. A környezete, a város, édesapja múltja rányomta bélyegét az ő világára is: az indusztriális környezet, édesapja sztorijai sokat jelentettek és jelentenek neki. Egy lakótelepen éltek és élnek. Péter vezette be fiát a rockzene rejtelmeibe is: korai gyerekkorától fogva László a Beatricével, P. mobillal és sok régi magyar zenekarral nevelkedett. Gyakran jártak ki léglabda mérkőzésekre is: ez mindig fénypont volt a kisfiú életében. 12 éves volt, amikor a Martionba került, mert jelentkeztek mágikus képességei, tegyük hozzá, a szülők megnyugvására.

Martion Első év

A Lelkek Tükre Ferfex Farkas ösvényére osztotta. Nem véletlen, sose volt magának való, jól érezte magát a közösségekben és valahogy mindig a középpont közelében volt, ha nem egyenesen ott. Elsős éveiben gyorsan beilleszkedett, bátran vágott az új fajta életbe. Mint kiderült, mágikus képességei jók, nincs olyan probléma, mint apjánál. Már elsőben belevágott a léglabdába, kíváncsiságból és nem kevés bátorsággal próbált helyt állni. Eleinte csak az edzésekre járt, majd a tartalékosok közé került, eleinte mint őrző gyors reflexei miatt, de bebizonyosodott, hogy hajtóként jobban megállná a helyét, így az év végén, még mindig tartalékosként, de hajtó lett. Bizonyítványa is jól sikerült.

Második, harmadik és negyedik évfolyam

A következő tanévben áttörés történt, tartalékosból bekerült a Ferfex csapatába, hajtóként. Az első meccsén bár sík ideg volt, mégis bizonyítani tudott: innentől kezdtek igazán megmutatkozni játékának azon elemei, melyek a gyors reflexeire épülnek. Nem egy vakmerő és örültnek látszó húzást megjátszanak a csapattagokkal, előre megbeszélten. Volt, hogy a hajtók a döntő mérkőzésen farkasbundában jelentek meg. Ettől kezdve folyamatosan aktív tag a csapatban, egy meccset sem hagy ki, nem kerül vissza tartalékba. A tanulmányokban egyre inkább kezdtek kibukni a kritikus pontok: matematikából, a hármas és a négyes közti szintet erőlködések árán tartja, ide-oda billenve, a félévekben általában hármas, év végére négyes.A kémia se az ő világa, fizikából csak az elektromosság, modern fizika és dinamika témaköreiben jó, a többi elmegy szódával... rajzolni nem tud, énekelni se, a német nyelvet is inkább hagyjuk. A többi tárggyal nincs probléma, a jelest össze tudja hozni. Angolból jó eredményei vannak, azt érti, tudja, már nyelvvizsgázott is középfokon. Mágia terén a jóslásokkal nem megy semmire, és a keletmágia bizonyos formái is tudnak nehézséget okozni. A BIT megy, de átlagosan. Az átváltoztatások terén ha koncentrál van eredmény. Viszont a bűbájok, igézések és átkok csuklóból mennek. Az érés útján haladva több kisebb szerelmi kalandot is összehozott, nem tesze-tosza, tettre kész. Elkezdett hangszeren is játszani, átlag szinten basszusgitározik.

Ötödik év

Idén is a léglabda a frekventált, az edzések, meccsek és a tanulás tölti ki idejét. Egy újonnan érkező diák, Hédery Dávid mellé sodorta az élet egy véletlen folytán amikor a zeneteremben gyakorolt, így a két tagú zenekar harmadik tagja lett és jelenleg is az. A tanulmányai az eddigi tendenciának megfelelő eredményt hoztak és remélhetőleg a jövőben is hozni fognak. Ha haza megy a klubban segít a pult mögött, autodidakta módon tanult mixerséget is ilyen formán. Spórolás és meló útján vehette meg idén álom hangszerét, egy Squier Vintage Modified Jazz Bass V Natural-t így már ezen játszik, a hangot meg mágikusan állítja, ez egy kis varázslási praktika, egy könyvből tanulta. Így szabad perceiben szólhat a rock és a metál!

SZÖVEG1 A Digó-jelenség

László beceneve az iskolában digó lett. Ennek alapja apja története, miszerint az ő fiatal korában a "digók" a jól öltözött ficsúrok voltak, ezért apját digónak nevezték a haverjai, mert ő pont az ellenkezője volt azoknak mindenben. Ezt Laci is átvette és terjesztette. Ez indokolja öltözködését is, a 80-as évek magyar "csöves fiataljait" követi valamelyest,a régi kék munkásköpeny viselete is ide vezethető vissza. Él-hala rockzenét, szinte mindent tud a műfaj alfajairól, zenekarokról stb. Legjobban a Rejtő Jenő könyveket szereti. A léglabda miatt a suliban ismert (híres1), népszerűségnek is örvend, személyisége, humora se éppenséggel taszító. Viszont vakmerő, ez tud néha konfliktusokat szülni, ha nem gondolkozik előre, ráadásul türelmetlen is. Elég kényelmes tud lenni, (lustaság1), néha olyan, mint akibe egy miniatűr Pató Pál úr szorult. Az, hogy kissé szakadtan öltözik, nem azt jelenti, hogy nem ügyel a rendre, tisztaságra, ápoltságra, sőt! (beteges mánia1) Ételek tekintetében valamelyest válogatós (ínyenc1). Energiát fordít a testedzésre, ez fontos neki a sport miatt. Reflexi jók (gyors reflexek2) és bizonyos mágiák terén veszett tehetség(2) . Lelki világát tekintve bátor, nyílt, közvetlen és humort kedvelő, de megvan a nagyobb ego, bár nagyképűnek koránt sem mondható, inkább erőteljesen magabiztos. Az új dolgok iránt fogékony, szeret nyitott szemmel járni a világban. Lazaságban nincs hiány, nem aggódik túl semmit.


Aktuális állapot:
Tornacsuka, farmer térdnadrág, rövid ujjú kockás ing és az elmaradhatatlan napszemüveg a mai szerelés a gázálarc táskával kombinálva.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.05.08. 20:59:53

Üzenet küldése