A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Suhajda Mihály

 
Beosztása: Gazda
Nem: Férfi
Életkor: 38 (születésnap: július 25.)
Testalkat: Átlagos magasságú. Izmos, de nem látványosan.
Vonások: Általában borostás. Nyáron le is van sülve, égve, hisz sokat van kint a szabadban.
Szem: Kék.
Haj: Sötétszőke.
Általános öltözet
Munkához farmert, sortot visel trikóval vagy pólóval. Gyakran hord fekete keménykalapot is. Ritkábban, de azért előfordul, hogy népiesebb darabokban is láthatod, főleg ha a táncházban találkoztok.
Első benyomás, kisugárzás
Barátságos, őszinte, egyszerű ember. Szívesen beszélget, ismerkedik. Beszédmódja ízes, vidékies. Gyakran használ olyan szavakat, amiket például a fővárosban nem szokás. A humora is kicsit egyszerű.

Leírás

Miska egy gazdálkodó házaspár egyetlen gyermeke. A Nyírségben található a tanyájuk. Van itt minden, ami megszokott: Lovak, tehenek, disznók és baromfi. Ezenkívül növények termesztésével is foglalkoznak.

A szabadban nőtt tehát fel és nagyon megszerette a tanyasi életet már gyerekként. Sokat segített apjának az állatok etetésében és lovagolni is gyerekként tanult meg.

A Martion ebből a szempontból törés is volt az életében, hiszen el kellett költöznie a Nyírségből. Igaz, az órák után igyekezett minél több időt a lovardában tölteni, de azért ez mégsem volt ugyanaz. Beszéde és öltözködése miatt sosem volt népszerű a tanulók közt, de ez nem zavarta különösebben, hisz azért megvoltak a maga barátai. Még barátnőt is talált magának, végtére helyes gyerek volt, de a kapcsolatnak az érettségivel vége is lett.

18 évesen hazaköltözött és elkezdte idősödő édesapjától tanulni a gazdaság vezetését, szervezését. Mára az öreg Suhajda, nagy bánatára, már nem képes dolgozni úgyhogy Misi a főnök minden tekintetben. Sajnos a gazdasági válság, és a felvett kölcsönök súlya alatt néhány éve majdnem csődöt is kellett jelenteniük. Ekkor találták ki, hogy ideje a mágikus piac igényeit is kielégíteni. A megszokott tanyasi állatok mellett elkezdtek mágikus lényeket is tenyészteni, az üvegházakban pedig mágikus növények (bájitalkomponensnek valók) is fellelhetőek. Ebbe azért bele kellett tanulnia, eleinte jó pár kudarc és veszteség érte őket, de sokat olvasott és utána járt a dolgoknak. Bár a gazdaság még most sem nevezhető nyereségesnek, de ha így folytatják, pár év alatt kikerülhetnek a kátyúból.

Sajnos a gazdaság vezetése szinte minden idejét felemészti így ismerkedésre nem is jutott ideje. (Bár a táncházba vagy a helyi mulatós haknikra mindig eljár.) Jelenleg a legfontosabb "nő" az életében díjnyertes kancája, Virág.

Ennek ellenére imádja ezt az életformát, és bár tiszteli szülei hagyományait, mindig szívesen változtat és újít a gazdaság berendezkedésén, szokásain. Az utóbbi években például gyakran jártak nála Martionos csoportok, akik egy-egy Biológia vagy MLI óra keretében megnézték a tanyát, vagy akár dolgoztak is kicsit, kipróbálni, hogy milyen az élet a tanyán.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.09.09. 11:55:25

Üzenet küldése