A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Szász Lizandra

 
Beosztása: a Sokoray Kft. bájitalkutatója
Nem:
Életkor: 29 (születésnap: július 24.)
Testalkat: Átlagos mind széltében, mind hosszában. Domborzattal sajnos nem igen látták el, ami néhány éve még bántotta a szemét, de most már hozzászokott.
Vonások: Szív alakú arcán édes a mosoly, semmi komiszság, nyílt és őszinte kifejezések.
Szem: Tengerkék szempár, amit sokszor szétszórt, kissé elveszett tekintet keretez.
Haj: Hosszú és sötétbarna (eredetileg), hullámokat nyomokban tartalmaz csupán. Volt ő már szőke, sőt lila is, mikor úgy hozta a kedve.
Általános öltözet
Akad itt sokféle szín és stílus, szereti a könnyedebb anyagokat és a világos színeket. Fiatalosan öltözködik, bár a rövid ruhákkal még mindig meggyűlik a baja. Munkába kellő eleganciával érkezik, de szabadidejében sem a kihívó öltözködés híve.
Első benyomás, kisugárzás
Hupsz, egy küszöb. Az pedig a forgóajtó volt. Szegény még táskáját is elejtette, és szanaszét szóródott mindene!
Ha munkában vagy munkából jövet találkozik vele az ember fia, általában töprengő, mélyen elmerült arca tükrözi az odabent kattogó fogaskerekek munkáját. A környezet tárgyai így gyakran kerülnek a lába és akár az orra elé, hiszen egészen máshol jár.
Társaságban érdeklődő, sokat kérdez. Szívesen hallgat meg másokat, örömét leli benne, ha megnyílnak neki. Kissé érzékeny, van benne valami naivság, amit a világ nem tud kiölni belőle egyelőre. Törékenynek tűnik, de többet bír, mint ami a látszat. Nem esik nehezére kezelni a zárkózott személyiségűeket, hiszen ő is az, az érzéseit nehezen írja le, és ritkán adja ki.

Leírás

Életút
1990-ben született a gyulai Pándy Kálmán Kórházban. Az édesapja csak azért várta meg a vajúdás végét, hogy közölje az anyával, hogy még sem szándékozik a nevére venni a gyereket, és őt sem szeretné többet látni. Az anyja alig tizenhat éves volt, és nagy szerencséje volt, hogy a szülei a segítségére siettek.
Egyedüli gyermekként mindig is nagy figyelmet kapott, és igen értelmes volt már kisgyermeknek is. Kíváncsi természet volt, mindent megfogott és megízlelt, nagyszülei nem kevés aggodalmára, főleg mivel már korán megmutatkozott ügyességbeli hiányossága. Törött végtagok, horzsolások garmadája, Elvágott térdek és ujjak övezték felcseperedésének útját. Hamar lemondott bármilyen csapatsportról, hacsak nem valaki szándékosan veszíteni akart. A testnevelés órák sem tartoztak a favoritjai közé, hiszen legyen szó kislabda dobásról vagy távolugrásról, mindig sereghajtó volt.
Lévén mindkét szülője mágus, igen korán felismerte varázstehetségét, és igyekezett ebben a legjobbá válni, ha már testi adottságai nem voltak a legjobbak. Ahogy az illik, a Martionban tanulta ki a mágia csínját bínját, és szinte azonnal rálelt arra a területre, amiben maximálisan kiváló teljesítményt nyújthatott: a bájitalok. Nem egyszerűen ért hozzájuk... ez a szenvedélye, a hobbija, álmai munkája. Remekül kever és kavar, zseniális a különböző alapanyagok összeválogatásában és összetételében. Folyton ezen agyal, ezen gondolkozik, így gyakoriak az orra bukások az életében, ahogy az is, hogy leverjen vagy elfelejtsen valamit.
Az iskola elvégzése után úgy döntött, a főváros közelében marad, így hát az ELTE-n végzett ösztöndíjasként (Komponenstan), és természetesen kitűnő eredménnyel zárta a felsőoktatást.

Jellemzők
Sosem rest mosolyogni másokra, ha valaki rosszkedvű, igyekszik megvigasztalni a maga módján. Rémesen szenilis, éppen ezért korán rászokott a rendrakásra, hogy legalább a fejét megtalálja.
Gyakran jön zavarba, és olyankor hajlamos némi habogással megfűszerezve magyarázkodni. Szerinte rémesen kínos, mások szerint viszont inkább aranyos. Míg másokról mindig a legjobbat emeli ki, magát általában alábecsüli. Egyedül talán a bájitalok és a főzés terén érzi igazán magabiztosnak magát.

Munka
Az a dolog, ami a legtöbb idejét kitölti. Imádja, szereti, éljenzi, isteníti. Sokszor kattog az agya új és új recepteken, javítási lehetőségeken. Kicsit sztahanovista, de a zsenik már csak ilyenek. Mert hogy kétség sem férhet hozzá, hogy a munkájában, a bájitalok között van igazán otthon, az az ő Mona Lisája, és a laborban ő Leonardo da Vinci.
Családja nem túl fényes anyagi helyzetére tekintettel nem volt számára ismeretlen a munka világa, mikor kilépett a nagybetűs Életbe. Kevés szakmabeli tapasztalata ellenére nem félt neves cégekhez beadni jelentkezését, és később a befektetett energia meg is térült, hiszen jelenleg is a Sokoray Kft. dolgozója fiatal kora ellenére.

Kapcsolatok
Adlerstein Fruzsina
A rivalizálásuk már a Martionban megkezdődött, és az egyetem környékén is folytatódott, habár más-más helyen próbáltak szerencsét. Nem csak bájitalok terén, de a magánéletben is kötötték már össze a bajszukat, Fruzsi elszerette az akkori párját. Ennek ellenére évek múltán sikerült közös hangot találniuk egy munka során.

Egri Réka
Míg korábban kifejezetten zavarba jött a lány látványától is, gyorsan ráébredt, hogy Réku a világ legsegítőkészebb emberei közé tartozik. Bari révén ismerte meg, de mára már egyértelműen barátjának tekinti, és bizony az esküvője is csak az ő segítségével lehetett tökéletes.

Fóris Artemon
Az első találkozás, avagy a megkeresés egészen szokatlan volt. Hamar a szívéhez nőtt a fiú, és rettenetesen aggódott érte, mikor eltűnt. Persze a megkerülés is némi sokkot hordozott magában, de nem változtatott azon, hogy mély szeretettel fordul a fiú felé, és kisegíti, amikor csak lehetősége adódik rá.

Jánosi Achilles
A kígyó a fán, aki rábeszéli Évát az almára. Simulékony modor, szórakoztató társaság. Ott fogta és fogja meg, ahol a legkönnyebb, a szakmai kihívásnál. Most már persze hiába vigyázna, ha egyszer leszakította azt az almát, de amennyire lehet, igyekszik óvatos lenni.

Kovács Miháel
A mérleg azon fele, ami miatt kicsit nyugodtabbak az éjszakái. Mert a mágnesnek is van negatív és pozitív oldala is.

Kuncz Róbert
Vannak emberek, életmódok, amik egyszerűen csak nem passzolnak össze. Így volt ez náluk is. Izgalmas volt, amíg tartott. A barátság nagyrészt megmaradt, csak idő kell az újraépítéshez.

Maroda László
Egy olyan pont az életben, amit talán jobb felejteni. Sosem volt, sosem lesz.

Rai Tain
Az imádott főnök. A gyermeteg rajongásból több lett, azután szakmai rajongássá és barátsággá szelídült. Tiszteli a férfi tudását, az elhivatottságát, ugyanakkor közel áll hozzá, mint barát is.

Sokoray Nátán
Tűri, mert muszáj. Lehetőségekhez képest udvarias, készséges, habár tény, hogy ahányszor ő felbukkan, valahonnan a mélyből kell összekaparnia az önbizalma maradékát.

Sokoray Réva
A nagy főnök. Pont. Emberileg is kedveli, szívesen társalog vele azon ritka alkalmakkor, mikor szükséges. Gördülékenyebben megy a munka, ha időnként piros pont jár a kiemelkedő teljesítményért.

Szász Barabás
Túl szép ahhoz, hogy igaz legyen még ennyi idő után is. Néha nagyon gyerek, de nincs ezzel gond, ő is kicsit gondtalanabb tőle. Olyan családot adott neki, akik könnyedén és szeretettel fogadták be maguk közé. Még mindig akadnak pillanatok, mikor elbizonytalanodik magában, de szerencsére Bari remekül kezeli. Olyannyira, hogy az első évfordulójukon, 2015. december 5-én meg is kérte a kezét, és 2016. május 14-én a Mátrai nevet Szászra cserélve a lehető legszorosabbra fűzték kapcsolatukat. Érdemes volt kivárni az igazit.

Szász Anna Boglárka
A nagy feladat: szülőnek lenni. 2016. december 4-én az esti órákban érkezett meg a családjuk legkisebb tagja, Anna. Két ilyen szülő mellett ami biztos, hogy rengeteg szeretetben van része. Minden nap egy új kaland...

A legkisebb Szász
Alig egy évvel Annus születése után jelentették be a családnak, hogy úton van a második apróság is, ezúttal egy fiú


Szász Lili
Már család. Az első pillanattól szimpatikus, habár sok és hangos. Vicces, a szíve pedig aranyból van. Könnyű őt megszeretni, nem beszélve a kis Patrikról.

Szentágothai Kara
Nehéz véleményt mondani róla. Van benne valami zavaró, amitől apróra zsugorodik a gyomra, és szeretne láthatatlanná válni. Persze az sem segít sokat, hogy milyen jóban van Marodával.

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.12.24. 16:28:55

Ez a karakter a Sokoray Kft. céghez tartozik.

Üzenet küldése