A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Szedenik Dália

 
A Karpena ösvény diákja, Első évfolyam
Nem:
Életkor: 17 (születésnap: január 01.)
Testalkat: Kifejezetten vékony lányka, egy iskolaorvos valószínűleg alultápláltnak mondaná (37 kg). Korához képest átlagos magasságúnak mondható, de mivel szülei mindketten alacsonyak, nagy valószínűséggel nem fog már sokat nőni (151 cm).
Vonások: Még gyermeki, kislányos vonásait őrzi arca, így bájos külsőt kölcsönözve neki, ugyanakkor az is látszik, ez már nem marad így sokáig. Egyedül markáns szemöldöke nem illeszkedik teljes mértékben ebbe a képbe.
Szem: Nagy, lélekbe meredő szemei valahol a barna és a zöld színárnyalat között félúton helyezhetőek el. Kíváncsian fürkészik a környezetet megállás nélkül, és kiolvasható belőlük, a kisasszony hajlamos magát bajba keverni.
Haj: Egészen sötét, már-már feketének nevezhető barna kóctömeg, legalábbis háromból két alkalommal. Ritkán veszi a fáradságot, hogy kifésülje szépen háta közepéig érő hullámos tincseit.
Általános öltözet
Nem mondható nagy divatőrültnek, stílusa inkább visszafogottnak mondható, már amennyire egy hasonló korú gyerek stílusa az lehet. Kötött kardigánok, pullóverek, egyszerű szabású felsők, sima farmernadrágok alkotják ruhatára nagy részét. Lábbeliként leginkább kedvelt barna bőrbakancsát húzza fel, kivételt képez természetesen a nyári időszak, amikor higiéniai okokból inkább egyszerű vászoncipellő, vagy strandpapucs kerül terítékre.
Első benyomás, kisugárzás
Megpillantod, és nem tudod hová tenni. Ellentmondásos, kettős érzéseket kelt az emberekben. Egyszerre elbűvölően bájos és fenyegető. Mint egy rovarirtó lámpa fénye az éjszakában: vonz és éget. Közeledés csak saját felelősségre!

Leírás

upsz, valami nem jó

Dália 2001. január 1-én látta meg a napvilágot Nyíregyházán. Édesapja, Szedenik Szeráf befektetésekkel foglalkozik, édesanyja, Thorma Dália a háztartást vezeti otthonukban, mindketten mágusok. Testvérei nincsenek, de saját bevallása szerint "ha lennének, már megölte volna őket". Egykeségének köszönhetően számára az osztozkodás fogalma idegen, legyen szó materiális, spirituális, vagy akár érzelmi dologról. Egyetlen rokona, akihez szorosabban kötődik, az apai nagyanyja, talán éppen azért, mert olyan élesen kritizálja Szeráf szülői magatartását.

Még első életévei alatt édesanyja kétszer is elvetélt, csupán ezért maradt egyke. Dália azonban titkon mindig is akart volna egy kistestvért, egy cinkostársat maga mellé. Mivel édesapjáról köztudott volt, hogy nem akart még egy gyereket, ezért a gyermeki agy csodája szép összefüggést alakított ki az elvetélés és édesapja szándéka között, ezért Szeráfot hibáztatja a történtekért. Ha ez még nem lenne elég, édesanyja az események tükrében mély depresszióba zuhant, orvosi ellátásra volt szüksége, és ilyen állapotban nevelte gyakorlatilag egyedül kislányát. Természetesen Dália ezért is édesapját teszi felelőssé, így nem nagy meglepetés, hogy világéletében rendkívül zűrös viszonya volt vele.

Kisgyerekként javarészt beteg édesanyja társaságára szűkült minden szociális interakciója, hiszen talan óvodába nem akarták járatni, édesapja pedig gyakorlatilag éjjel-nappal dolgozott, a családra semmi ideje nem volt. Ez, illetve a korábban említett kapcsolati nehézségek szépen ki is ütköztek a későbbiekben Dália magatartásán: nehezen enged közel magához új embereket, és a komoly dolgokban bizalmatlankodásra hajlamos. Ugyanakkor úgy tűnik, a lányokkal egyáltalán nem rosszabb a viszonya, mint a fiúkkal. Mindenkivel ugyanolyan undok és gonoszkodó tud lenni.

Szülei várakozásainak megfelelően Dália már korán a mágiaérzékenység jeleit kezdte mutatni. Ennek tükrében a Mirarxba járt előkészítőbe, majd onnan került a Martionba, ahol is a Karpena ösvényre került. Mivel szülei nem a Martion falai közt végezték tanulmányaikat, így előzetes tudása nem volt a helyről egyiküknek sem. Ebből következően Dália előtt most egy teljesen új világ vár felfedezésre.

Élete történetét ismervén, talán nem meglepő, hogy magatartása időnként megbotránkoztató, és gyakran keveri magát bajba. Szociális készségei nem verik az eget, ebből is volt már gondja, nem is egyszer. Szarkasztikus, ironizáló, gúnyolódó megnyilvánulásaival könnyen elijesztheti azon társait, akik nem látnak a színfal mögé.


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.09.24. 16:55:36

Üzenet küldése