A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Szemere Szabrina

 
Beosztása: ELTE Elméleti Mágia kar és a Tehetséggondozó hallgatója
Nem:
Életkor: 27 (születésnap: szeptember 17.)
Testalkat:
170 cm körüli, csípője széles, hízásra hajlamos.
Vonások:
Kedves, mosolygós vonásai vannak. Sokszor vág vicces grimaszokat. A bőre nagyon világos, és tele van szeplőkkel, amiket ő utál, amúgy nagyon bájossá teszik.
Szem:
Világoskék, mosolygós, távolba révedős.
Haj:
Váll alá érő, szőke. Ha úgy esik rá a fény, kicsit vöröses lehet. Egyenes, ritkán hullámosítja. Szereti különböző módokon összefogni.
Általános öltözet
Divatos, csinos ruhákat hord, de csak kényelmes darabokat. Szereti az élénk színeket, a virágos mintákat, és a könnyű anyagokat.

Első benyomás, kisugárzás
Helyzettől függ.
- Ha egyedül van, és nem mozog, akkor leginkább elvarázsoltnak néz ki, mint aki valahol nagyon messze jár a gondolataiban Kedvesnek tűnik.
- Ha a "csajokkal" látod, akkor megeshet, hogy beskatulyázod a buta pletykás libák közé.
- Ha mozog... Nos, akkor nagy valószínűséggel éppen azt látod, hogy legurul a lépcsőn, nekimegy az ajtófélfának, átesik a küszöbön, megbotlik a saját lábában, vagy ne adj Isten pont belédrohan. Aztán nevet magán. Döntsd el, hogy ez neked szimpatikus-e.

Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Budapesti Bűbájos Boszorkák (3)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Szekszárdi Szépséges Szapirtyók

Leírás


1992. szeptember 17-én született Budapesten. Két éves korától Rákoskeresztúron élnek, itt is járt talan iskolába. Édesapja, Szemere István, 45 éves, talan történelem tanár, édesanyja, Pölös Piroska, 43 éves, boszorkány, egy igazi művészlélek, festő. Van egy nála öt évvel idősebb nővére, Szamanta. Nem túl jó a kapcsolatuk, mindig Sam volt a tökéletes, neki minden sikerül, ügyes, kitűnő tanuló, gyönyörű, népszerű... Szabrina pedig mindigis ügyetlenke volt, már kiskorában is folyton az ügyeletre kellett vele rohanni, mert leesett a mászókáról, vagy éppen átfutott az üvegajtón. Imádta, amikor a nővérét felvették a Martionba, és azt is, amikor az elballagott két évvel azután, hogy őt is felvették.
Az "elnyomás" alól felszabadulva lassan egy vidám, és közkedvelt lány lett. Összebarátkozott az évfolyamtársaival, bekerült "A Bandába". Egyik legjobb barátnője lett Tita, és ahogyan nőttek fel, a bulikon állandó résztvevőkké váltak. Kissé kettős az ő szerepe, ugyanis leginkább a háttérben szeret lenni, nem nagyon néznék ki belőle, de ő az "agy" a csajok között. Ezzel szemben lehetetlen, hogy ne keltsen feltűnést, elvégre tör-zúz bármerre jár. Tipikus elefánt a porcelánboltban. Negyedik év végén habarodott bele egy fiúba, aki a rákövetkező év végén ballagott el. Nagy szerelem volt, kicsit emiatt el is tűnt a színről, de végülis megbeszélték a dolgot, és szakítottak, mert túl fiatalok voltak még ahhoz, hogy lekössék magukat. Főleg egy távkapcsolattal.
A tanulásban sem jeleskedik igazán, jegyei általában közepesek. Nem mintha nem lenne esze, csak nagyon figyelmetlen. Van, hogy a tesztben elcsúszik egy sorral, vagy nem tudja befejezni, mert elkalandozik írás közben. Sokszor történnek körülötte balesetek, nem egy szerencsés alkat. Ha valamit elront, akkor azt nagyon. Amiben kiemelkedően jó, az a mágustörténelem és az átváltoztatástan. Talán ezért is engedte meg neki Sonkoly professzor, hogy már ötödikben elkezdje tanulni az abeomágiát. Egészen jól ment neki, magához képest kevés balesettel. Végülis kiderült, hogy az ő abeomágus alakja nem mást, mint egy kicsi, japán táncolóegér... Jellemző. Közben egy szerencsés véletlennek köszönhetően összejött a lortonos Szamosi Bencével, akivel azóta is szépen megvannak.
Miután a Martiont meglepő módon, egy zökkenőmentes vizsgával elvégezte, méginkább megdöbbent, hogy egyből fel is vették egyetemre, ráadásul egyszerre kettőre! Az első éve nagyon kaotikus is volt emiatt, de sikerült ügyesen beosztani az idejét, egyéni tanrenden van, és így egészen jól boldogul. Bár azért volt jó pár pótvizsgája a figyelmetlensége és a balszerencséje miatt.

Külső:

Kb. 170 cm magas, a súlya ezzel arányos. A csípője széles - szerinte egyszerűen nagy a feneke -, nem egy nádszálkisasszony, de nem is dagi. Odafigyel a mozgásra, és a helyes táplálkozásra is - merne máshogy tenni Tita mellett.^^ Bájos arca van, szép kék szemei, haja pedig vékonyszálú, szőke. Bőre kifejezetten világos, és tele van szeplőkkel, amit ki nem állhat, pedig kifejezetten jól áll neki. Szinte folyton mosolyog, amitől akár bárgyúnak is tűnhet kicsit, továbbá nagyon idióta arcokat tud vágni, és ezt gyakran meg is teszi.

Belső:

Nagyon kettős. Egy részről visszahúzódó és csöndes, másrészről feltűnő, és a nevetése kifejezetten harsány. Nem látszik rajta, hogy mennyire eszes lány, inkább ügyetlenkének könyvelik el - mert az is.^^ Amúgy tipikus lányos lány, szeret csacsogni, pletykálni mindenféléről, fiúkról, ruhákról, akármiről. Álmodozó típus, hajlamos az orra előtt lévő dolgokat nem észrevenni, figyelmetlen, és még feledékeny is. Szóval nem bunkóságból nem köszönt fel a születésnapodon, egyszerűen kiment a fejéből. Kedves, barátságos, eléggé közvetlen lány. Amit elhatároz, azt általában véghez is viszi. Ha valami nyűgöd van, nyugodtan mondd el neki, ő türelmesen végighallgat, és a legjobb tudása szerint ad tanácsot.

Egyéb infók:

- Két legemlékezetesebb balesete, amikor elrontott egy varázslatot: Egyszer felgyújtotta a saját táskáját, pedig csak lebegtetni akarta; egyszer pedig a Frigidus eventus gyakorlása következtében töltött egy hetet a gyengélkedőn, mert mindkét lábát sikerült jégtömbbe zárnia.
- Egyszer Tita tanácsára vörösre festette a haját. Azóta nem hallgat a lányra.
- Kocadohányos. Csak bulikon gyújt rá, és akkor általában tarhál, nem akar venni egy egész dobozzal.
- Sosem bocsátja meg Titának, hogy farsangkor először ő lett a disco-Barbie, majd a középkori-Barbie, végül a malibu-Barbie. Azóta inkább megbetegszik a jelmezes bulikra...
- Nem vallaná be, de minden vágya, hogy hasonlítson a nővérére, aki véleménye szerint tökéletes.
- Ezidáig összesen negyvenhatszor tört el csontja.
- Jobb fülében három, a balban öt fülbevaló található.
- Van egy fekete macskája, Szálem.

ÁV-karilap:

Fizikum: Teljesen átlagos, igyekszik karbantartani magát [10]
Ügyesség: Hogy mi? Neki olyanja nincsen. Elbotlik/átesik/legurul/széttöri... [6]
Akaraterő: Azért az van neki, nem olyan egyszerű rábeszélni dolgokra, de nem is lehetetlen. [15]
Intelligencia: Tuti nem nézed ki belőle, hogy 150 feletti az IQ-ja. Nem hiába ő A Banda esze. Csak nem szeret vele villogni. [15]
Megjelenés: Bájos, kedves, mosolygós. Nem ő lesz a következő Miss Universe, de nincs miért panaszkodnia. [13]
Észlelés: Hmm? Olyanja sincsen. Nekimegy/összetapossa/átrohan rajta... [6]
Mágia: Azért van, amiből ő is kiemelkedő. [17]

Előnyök:
Biztosan nem mondod meg róla, de kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. [4] Egyik legnagyobb erénye talán a sok kudarc miatt, hogy kifejezetten kitartó. [3] Továbbá ha már másban nem, az abeomágiában és az átváltoztatásokban veszettül tehetséges, sőt, ő a jövő ígérete! [2; 1] És hogy maradt eddig életben? Magas fájdalomküszöbbel rendelkezik, és ha új pálcája a kezében van, majdnem gondos varázsló. [2]

Hátrányok:
Hjaj... Kezdjük talán azzal, hogy álmodozó alkat. [1] Ha ez nem lenne elég, még feledékeny is, képtelen az emberek neveit az arcukhoz párosítani, és időpontokat is gyakran elfelejt. [4] Ezt egy notesszel próbálja kiküszöbölni - amit persze elfelejt megnézni...^^ És természetesen a dolgok mindig vele történnek. Ő nem tud szimplán elrontani valamit. Ha a dolog nem sikerül, akkor abból általában valami katasztrófa lesz. Igazi kis szerencsétlen. [4] Az már nem is lepi meg, hogy átkok, bájitalok, és jóslás terén nincsen jövője. [4] És bármennyire is szeretne a háttérben maradni, valljuk be, esélye nincsen. Totálisan beazonosítható. [4]

Varázslatjártasságok:

Igézések: Egészen jól mennek neki, de nem sokat használja. [10]
Bűbájok: Fontosnak tartja őket, elvégre a hétköznapokban a bűbájokat használni a legtöbbet. [10]
Átkok: Nem, általában meg sem próbálja inkább. Sok-sok baleset... o.O [6]
Átváltoztatások: A kedvence, imádja, és még jól is megy neki. [22 +d6]

Képzettségek:
Nem sok dolog van, amihez ért. Az általános műveltsége azonban mondhatjuk, hogy egészen magas, mind reál, mind humán irányban. [10-10] Amit igazán szeret, az a mágustörténelem. [16] És nagyon élvezi az abeomágiát is. [16 +d6] Van önuralma is. [16] És az egyetlen dolog, amiért nem késik el az óráiról az egyetemen az az, hogy tud távoljárni. [10] Ért némileg az idézésekhez [10], az asztrál-, és mentálmágiához [10-10] is. Szereti még a földrajzot, a fizikát, a politológiát, és nagyjából ismeri a rúnákat is. [6-6-6-10] Beleásta magát a mágiaelméletbe is, és szereti - és ismeri is - a mágikus lényeket. [10-6] Jó mélyen elveszett benne egy pedagógus is. [10] Ha nagyon akar, akkor meg tud győzni, vagy akár el is csábít, de nem jellemző. [10-10] Ért egy picit a kereskedelemhez, a diplomáciához és a stratégiához. [6-6-6] Nagyon nehezen, de megtanulta a háztartástan alapjait. [4] Továbbá ügyetlensége ellenére van ritmusérzéke, így eltáncolgat, és még a gitár alapfogásait is elsajátította. [4-4] Ha nagyon megerőltetné magát, tudna kreatívan írni. [6] Megjelenésére ad, sminkelni is tud. [10] Eltájékozódgat, esetleg könyvtárban is. [4-4] És már bizony nem szűz. [4] Pötyög valamennyit angolul, és ért a kártyajátékokhoz kicsit. [4-4]

Pálcája: Éger, vándordám-aganccsal. (Gondos varázsló előnyt ad, +2 átváltoztatásokhoz)

Egyéb:
ÉP: 45
MF: 60
FF: 30
Kezdeményezés: -2
Reflex: -4
Fizikai ösztön: 0
Mágikus ösztön: 4
Aktuális állapot:


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2009.07.13. 14:39:09

Üzenet küldése