A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Szentágothai Aurélia

 
Beosztása: Ékszerész
Nem:
Életkor: 52 (születésnap: március 29.)
Testalkat: Átlagos testfelépítéssel rendelkezik. Konditerembe nem gyúrni jár csak karbantartani, azt is heti két alkalommal.
Vonások: Leghangsúlyosabb arcán a járomcsontja, illetve a fogai közt meghúzódó két perc szünet - ez teszi őt egyedivé.
Szem: Zöld.
Haj: A szőke és a vörös közti átmenet meghatározhatatlan elegye. Az eredeti színe barna volt, de azt megunta még tizenhat évesen, azóta nem látta senki, milyen is volt egykor.
Általános öltözet
Szituációfüggő. Családos eseményeken és a hétköznapokon előnyben részesíti a nőies darabokat, szoknya magassarkúval, nadrág zakóval, de hétvégente ha szaladgálni kell, beleugrik egy egyszerű farmerbe és sportcipőbe. Ízlésesen válogatja össze a ruháit, nem kirívó, csinos, letisztult és minimalista.
Első benyomás, kisugárzás
A mindig jó kedélyű, társaságot kedvelő nő sokak számára tűnhet közvetlennek. Elsőre megtalálja a hangot bárkivel, intézkedik, tanácsot ad, gyakran az összejövetelek lelke. Szeretik hallgatni anekdotáit, humora könnyed, beszélgetőpartnerére mindig odafigyel.

Leírás

~ELŐTÖRTÉNET~

A Szentágothai család legkisebb, és egyetlen leánygyermekeként jött a világra Pilismaróton, ahol szülei birtoka húzódott. Értelmes, okos kislány volt, tartalmas gyermekkorát végigkísérték a nevelőnők, táncórák, lovastáborok és kézműves foglalkozások. Hamar rájöttek, Aurélia kiemelkedően ügyes apróbb dolgok elkészítésében, így Martionba már úgy ment, hogy kisebb láncokat, karkötőket fűzögetett - nem is csúnyán. Az érettségi letétele után nem volt kérdés, hogy a Csontváryba felvételizik, itt ismerte meg férjét, aki csoporttársnőjének volt a bátyja. Garaival fél év ismeretség után kötött házasságot, gyermekük nem született.
Diplomás ékszerészként kezdte meg magánvállalkozását, amit bátyjai növekvő büszkeséggel követtek, mígnem Aurélia férjénél rákot diagnosztizáltak. A nő felhagyott az üzletággal, minden szabad percét a férfi ápolásának szentelte. Mindezek ellenére, a rengeteg gyógykúra, alternatív orvoslás és szerpentáriusi beavatkozás hiábavalónak bizonyult, 2007 tavaszán a kór elragadta. Aurélia hamar összeszedte magát, és bár férje vagyona nem követelte meg a munkát, képtelen volt otthon ülni. Közös egyeztetések után Garai Rúben vette a szárnyai alá, akinek a mai napik dolgozik.
2012 nyarán, egy ékszerkiállításon segített neki Rúben öccse, akivel beszédbe elegyedtek. Eleinte csak barátok voltak, a családi összejöveteleken is gyakran maradtak együtt, hosszas beszélgetést folytatva, jószerével bármiről. Sokak meglepetésére tavaly novemberben a majdnem harminc év korkülönbség ellenére bejelentették, hogy szeretik egymást, és Lázár még decemberben odaköltözött a nőhöz. Több rosszmájú pletyka is kering róluk, a legismertebb az Aurélia vagyonára pályázó fiatal fiú, de ezt megcáfolták, hiszen Lázárnak is biztos anyagi háttere van családjának köszönhetően. Mások szerint Garai tapasztalatot akar szerezni, amit nem kaphat meg mástól, csakis egy koros nőtől, de egy családos összejövetelen Aurélia - megelégelve a sok sugdolózást a háta mögött - fennhangon kijelentette, hogy "mutassanak egy képet Lázár farkáról, az elég motiváció". Ezek után mindenki visszahúzódott, és ha szóba kerülnek valami folytán, úgy emlegetik őket, mint akármelyik másik párt a családban.

~KARRIER~

A világszerte elismert, országos versenyeken díjazott Szentágothai ékszerek kézzel készített, egyedi darabok, melyeknek viselése ma már státuszszimbólumként funkcionálnak a mágusok körében. A kiállított és a katalógusban szereplő darabok csupán irányadóak ahhoz, hogy a megrendelő maga mondja el kívánságát: hobbiból már ritkán készülnek, csupán megrendelésre gyártja őket Aurélia, de így is rengetegen vásárolnak tőle. Soha nem készít két ugyanolyan darabot, de mindegyiknek megvan egy jellegzetes formája, amiről az emberek rögtön felismerik: ez Szentágothai Aurélia munkája. Kedvelt díszítőeleme a zafír és az igazgyöngy, főként arannyal és fehérarannyal dolgozik. Magas árkategóriás, exkluzív viselet, hétköznapi ruhához és elegáns öltözethez egyaránt passzolnak.


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2014.05.17. 00:15:56

Ez a karakter a Garai Ékszerház Üzletlánc céghez tartozik.

Ez a karakter a Szentágothai család tagja.

Üzenet küldése