A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Szentágothai Kornélia

 
Beosztása: BME, mágikus gépészmérnök szak
Nem:
Életkor: 21 (születésnap: október 10.)
Testalkat: Neméhez mérten átlagos, csupán 165 cm. Vékony nőiesedő inkább, mintsem kifejezetten nőies.
Vonások: Bájos arcú, kissé lánykás. Évek múltán még hálás lesz érte.
Szem: Nehéz meghatározni, a kékes zöld és a zöldesbarna érdekes egyvelege.
Haj: Hosszú, aranybarna hajzuhatag.
Általános öltözet
Szereti a nadrágot és a pólót, de gyakran látni kis ruhákban is. Inkább visszafogott, mint sem kihívó.
Első benyomás, kisugárzás
Nem az a hangadó, hangoskodó típus, inkább csendes és nyugodt. Szeret a terem sarkában vagy a szobájában vagy akár a szabadban megülni, és a ’kacatait’ bütykölni. Családi eseményeken is inkább csendes, hallgatja az interakciót, mint sem beszálljon. Fiatal kora ellenére viszont igazán okos, egy apró zseni bújt meg az agytekervényeiben.

Leírás

Eugéne Delacroix azt mondta: „A zseni legfőbb tevékenysége: az elrendezés, az összeillesztés, az összefüggések helyesebb és átfogóbb meglátása.”

A Család lényegében egyszerű adok-kapok jellegű rendszer. Megszületsz, felnevelnek. A változó az egyenletben, hogy lány lettél, vagy fiú. Amennyiben az utóbbi, úgy tedd büszkévé apádat, adott esetben anyádat. Házasodj idejében és jól, vedd a kezedbe az életed, lehetőleg úgy, hogy a családod munkásságát folytatod.

Ha lány vagy? Még egyszerűbb a képlet. Fogj egy jó hírű, Családos férfit, aki elvesz feleségül és tedd boldoggá. Ha apádnak csak lányai születnek, onnantól bonyolultabb a helyzet. Ha te vagy az idősebb, érvényesítsd a második pontot, találj férjet időben, pontosabban hagyd, hogy a szüleid elrendezzék. Ugyanakkor vedd magadra a családi teher egy részét, kövesd apád útmutatását, légy a fiú is egyben, aki neki soha nem adatott meg. Ha második vagy sokadik lány vagy ugyanezen családban, tartalék funkciót kapsz. Ha az elsőnek nem sikerül, végezd be te a feladatot. Ha sikerült neki, csak találj egy jó férjet.

Egyszerű a képlet, mondhatnánk. Van néhány állandód, néhány változód. X-ek, Y-ok, amikből végül egy egyenlet keletkezik a jó Családos képéhez. Csak hogy az emberek nem matematikai képletek, nem egyszerűek. Elrendezed őket, összeilleszted, és nem passzolnak. Mint egy nem megfelelő méretű fogaskerék a szerkezetben.

Világ életemben okos voltam. Mikor mások még építőkockáztak, én már műszerek felépítése után érdeklődtem. A többiek olvasni tanultak, én a sokadik könyvet raktam le. Mások Oroszlánkirályt lapoztak, én Nyomorultakat. A lányok fiúkról beszéltek, én pedig… beleszerettem a mechanikába. Tanulni olyan könnyű. Elolvasol néhány könyvet, és megérted az alapját a témának. Az apró, mechanikus szerkezetek mindig is lenyűgöztek. A bűbájok nagyon jól mentek, az illeszkedést könnyen megértettem. Egyről a kettőre, kettőről a háromra. Így épülnek fel a szerkezeteim.

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2014.04.21. 23:19:13

Ez a karakter a Szentágothai család tagja.

Ez a karakter tagja a Családnak.

Üzenet küldése