A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Szikszay Tamás

 
Beosztása: a Helsinki-i egyetem hallgatója
Nem: Férfi
Életkor: 24 (születésnap: február 15.)
Testalkat: Magas, vékony, az utóbbi években azonban jócskán meglátszik rajta, hogy kondizni kezdett. (180 cm)
Vonások: Arcán az alapkifejezés az átszellemült vigyor, amitől a szeplők szanaszét szaladnak rajta.
Szem: Sötét szürkéskék, vidáman csillogó.
Haj: Sötétvörös, rövidre nyírt haj.
Általános öltözet
Farmer és sima póló, télen pulóver is párosul ezek mellé. Bár az utóbbi években mintha feltűntek volna a ruhatárában az ingek és zakók is, még mindig nem ezek képzik a hétköznapi viseletét. Az edzőcipő vagy magas szárú tornacipő pedig szerinte bármilyen helyzetben megfelelő lehet.
Első benyomás, kisugárzás
Abszolút vidám, elsöprő jelenség. Ahol megjelenik, mindenhol a középpontba kerül. Ehhez hozzájárul remek szociális érzéke, szórakoztató, humoros történetei, az, hogy saját magán épp olyan jókedvvel derül, mint bármi máson. Mindig is kivívta magának a figyelmet, ami első látásra népszerűvé tette a legtöbb helyen, ám akadnak azért, akik emiatt a szűnni nem akaró vibrálás miatt irritálónak tartják, vagy egyszerűen ráfogják, hogy feltűnési viszketegsége van.

Leírás

Az előző részek tartalmából...

1996. február 15-én születtem, és mivel már akkor sem vonzott a magány, egy ikerhúgot is hoztam magammal, Amíra személyében, akit a továbbiakban csak Míra vagy Mircsi néven jegyez a krónika. Rajta kívül egy imádattal szerető, rajongó nővérke várt már, kinek személye maga is kincs, ő volt Jerne, és akkoriban még lényegesen könnyebb dolga volt, ha el akarta enni előlem a sütit.

A szüleim diplomaták, így gyakorlatilag ide-oda cibáltak minket. Életünk első éveit Olaszországban töltöttük, de hála Jerne kamaszkori hisztijének, kibulizta, hogy a Magyarországon maradhassunk a Martionba, és ne kelljen folyton sulit váltanunk, ezért örök hála jár neki.

A széljegyzetbe megjegyezném, hogy alig egy évvel azután, hogy egy csodás duónak adott életet, jó anyám úgy döntött, a sikersorozatot egy katasztrófával kell zárni. Ez lett Bálint, aki legkisebb fiú létére mégis középső-gyerek szindrómás lett, azt hiszem már ez maga is mutatja, mennyire életképtelen, de talán elmesélek egy rövid sztorit arról, hogy miért is rühelljük őt úgy egységesen mi többiek:
Nem is tudom hány évesek lehettünk, de még Olaszországban éltünk, mikor épp a Horatius Lake melletti kisvárosba vezényelték apát. Amikor a szüleink a falu polgármesterével tárgyaltak, Bálint azt mondta látott egy kimérát a tó mellett. Én már akkor is fanatikusan rajongtam minden féle állatért (kivéve a lepkéket, amiktől a mai napig ráz a frász), tehát kapva kaptam az alkalmon, hogy láthassak egy valódi kimérát. Persze a tónál semmi ilyesmi nem volt, mire Bálint azt mondta, nézzünk alaposan a vízbe, ő látta, hogy ott merült el. Előre is dőltünk, mire a kedves kisöcsém egy mozdulattal belelökte amúgy is kicsit beteges húgomat, mielőtt bármelyikünk realizálta volna, hogy mi történik. Jerne utána ugrott és kimentette őt a vízből, de az eset miatt Mircsi újra tüdőgyulladást kapott és hetekig nyomta az ágyat. Azonnal hívtuk a szüleinket, akik annyira el voltak foglalva azzal, hogy a hugicát összekaparják, hogy észre sem vették a közben zajló drámát. Jerne teljesen átfagyva üvöltött Bálinttal, aki míg a szülők nem figyeltek, egy jól kiszámított pillanatba pofonvágta a nővérkénket. Naná hogy nekiestem volna, de addigra anyáék már minket vettek szemügyre. Jerne ezt sosem mondta el anyáéknak, én pedig szintén hallgattam a kérésére, azt viszont egyszerűen csak nem hitték el, hogy a kicsi Bálint szándékosan lökte bele Amírát a tóba, így az ügy gyakorlatilag ennyivel zárult.

Szívesen mondanám, hogy a helyzet azóta javult, de az a helyzet, hogy egy szemernyit sem. A viszonyunk a Martionban csak még inkább elmérgesedett, mára pedig a legjobb taktika az elkerülés alapon, inkább nem is beszélünk.

Na ott tartottam, hogy a Martionba kerültem, ahol a Karpenában kamatoztattam tudásomat egész pontosan hat évig. Az utolsó évemben előadást tartott a suliban Hesekiel Laaksonen professzor, a híres paleozoológus, a Helsinki-i Egyetemről, hogy meséljen az ottani oktatásról, és arra biztasson mindenkit, hogy próbálja ki magát legalább egy félév erejéig külföldön. A mai napig emlékszem, hogy annyira megragadott, ahogy a saját szakmájáról beszélt, hogy az előadás után odamentem hozzá, és dedikáltattam vele a művét (Ember volt-e a kentaur, kentaur volt-e az ember), és másnap már megrohamoztam a szüleimet, hogy én márpedig biológia szakra akarok menni Finnországba.

Hála annak, hogy ők maguk is nagy világjárók voltak mindig, támogatták az ötletemet, így már oda adtam be a felvételi kérelmem, és tanulmányaimat 2013-ban a Helsinki-i Egyetem Biológia szakának mágikus részlegén kezdtem meg.

A közelmúlt eseményei...

Mióta kiköltöztem a finnekhez, az élet szó szerint a parti körül forog! Persze a vizsgaidőszakba tanulni kell rendesen, de a hétköznapok? Alig van este, hogy ne buliznék valahol őrült módon. A csoportom bevállalós egy banda, a campus maga a tökély! A tanárok jófejek, liberálisak és iszonyú diákközpontúak. Még a nagyobb bulijainkra is eljönnek, legalábbis a mágusok mindenképp. Egész jó eredményeket értem el már az első évben is, ami érdekel, tehát az állatrendszertan és élettan, az mind csupa jeles, és hááát... a növények fejlődésbiológiája és rendszertana nem a kedvencem, de görbül!

Az egyetlen hátulütője ennek az egésznek, hogy elég keveset látom a családom, jóformán karácsonykor jövünk össze, meg hát a nyáron. Jerne volt kint nálam párszor, a húgocskám Amerikába ment a Martion után, és jelenleg valami fószerral él együtt, akit mi még nem láttunk, de lassan itt az ideje, hogy annak is a körmére nézzek.

És ami még következik..

Ami azt illeti, úgy tervezem hogy paleozoológiára vagy alkalmazott zoológiára szakosodom az MA-n, de hogy Helsinkiben vagy Budapesten? Ezt még a jövő homálya fedi...


Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2007.12.18. 16:37:06

Üzenet küldése