A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Terezin Trisztán Lovag

 
A Lorton ösvény diákja
Nem: férfi
Életkor: 27 (születésnap: április 12.)
Testalkat: Arányos, ruganyos alkatú, közepesen magas férfi. Kiépített izomzata nem konditeremben edzés eredménye.
Vonások: Szép metszésű, markáns arca, nemes vonásai vannak.
Szem: Szeme színe kék és zöld között valahol éppen félúton játszik, ha vidám, zöldesen csillog, ha dühös vagy szomorú, inkább sötétkék a szeme.
Haj: Lapockáig érő, egyenesszálú, barna haját összefogva hordja
Általános öltözet
Ruházata zöld vászoningből, sötétzöld nadrágból, bőrcsizmából áll, efölött páncélinget visel és egy sötétzöld köpenyt, melynek hátulján zöld-arany címer látható: mókus, mellső lábainál egy szál rózsával.
Első benyomás, kisugárzás
Jóképű, szép férfialak, színe kissé sápadt, megfakult, teste halványan dereng. Kedvel regénybe illő helyeken álmodozni, például az erdőben vagy a csillagvizsgáló torony tetején.
Néha magányosan rója a folyosókat, ilyenkor kedvesére, Lorton Lillára gondol. Tekintete gyakran ábrádos, időnként sóhajtozik.
Szomorú halála, mely romba döntötte Lillával való szerelmének beteljesülésére irányuló reményeit, valami csendes melankóliát csempészett a férfi alapvetően vidám természetébe.
Egyébként nemes szívű és nagylelkű, adakozó és jóságos, hősies és naiv - egy igazi lovag. Bármikor készséggel segítségére van a bajbajutott (pl. eltévedt) hölgyeknek, és ha képes lenne megfogni a szilárd tárgyakat, ezer örömmel adogatná vissza leejtett zsebkendőiket is.
Jó lovaghoz illően jó érzékkel viseltet a romantika iránt. Időnként elvonul valahová, hogy később egy Lorton Lillához írt, keserédes szerelmi ódával kerüljön elő.

Leírás

Terezin Trisztán 1116. április 12-én, egy napsütéses reggelen született gróf Terezin Andor (derék talan nemesember) és neje, Terezin Marianna (leánykori neve Vecsésy, maga is nemesi család gyermeke, boszorkány, férjeura birtokain talanok között is híres gyógyító) második gyermekeként a család ősi, Terézvári birtokán. (Innen a család neve is: Terézi - Terezi - Terezin).

Második gyermekként természetes volt, hogy katonai pályára lépjen, hiszen a birtokot úgyis fivére örökli majd, így hát atyja egy tekintélyes lovag, Buday Péter mellé adta apródnak. A kis Trisztánnak Buday úr lett a példaképe, tőle tanulta meg a lovagi életmód minden titkát, a kardforgatást, valamint a versírás rejtelmeit. Buday úr oltotta lelkébe azon lovagi értékek tiszteletét, melyek már abban a korban sem jelentettek életbiztosítást, mikor még elméletileg divatban voltak.. Mikor kiderült, hogy Trisztán örökölte anyja tehetségét a mágiához, a varázslás fortélyait is tanulmányozni kezdte, s nem is kevés eredménnyel.

Mikor tanulmányait befejezte, szívében bátorsággal, hősi eszményekkel és szép reményekkel, fejében egyelőre ködös, de mindenképpen nagy tervekkel, zsebében pedig nagy mennyiségű pénzzel indult útnak, hogy úgymond "szerencsét próbáljon". Éveken át mentette meg sorra a bajba jutott leányokat, gyilkolta a vérengző óriásokat, trollokat és egyéb fenevadakat, sőt, nemegyszer egy-egy sárkányt is elpusztított, ha az valamely talan falut rettegésben tartott.

Egy szép nap összehozta a sors Lorton Lillával, és ő amint megpillantotta, azonnal beleszeretett. Mindent megtett, hogy kegyét megnyerje, s ez sikerült is neki. Egy alkalommal szelídített mókust ajándékozott a leánynak, aki ettől kezdve tartotta igen nagy becsben ezt az állatfajt. Azonban Trisztán és Lilla szerelmére sötét árnyék vetült: egy Zsivány Zsigmond nevű, rossz hírű, tisztességtelen lovag szintén feleségül kívánta a lányt. Trisztán beleegyezett, hogy párbajt vív vele, s le is győzte tisztességes harcban. Ám mikor ezután Lilla felé fordult, hogy fejet hajtson, az aljas Zsigmond tőrt rántott elő csizmájából, Trisztán háta mögé lopakodott, és leszúrta az ifjút, aki szeretett Lillája karjai között halt meg. A leány búcsúzóul megcsókolta őt, s valamit a fülébe súgott. Hogy mit, senki sem tudja, csupán annyi bizonyos, hogy Trisztán szellemként visszatért, s állandó kísérője lett kedvesének, aki hamarosan belehalt a bánatba. Trisztán azóta magányosan, kedveséről ábrándozva járja a Martiont. Szívének kedves minden Lortonos, mert hőn szeretett Lillája jellemének egy-egy vonását ismeri fel újra és újra hölgye házának diákjaiban. A Lorton Lovagja név a Lorton Lilla lovagjából rövidült az évszázadok során.


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2006.08.16. 00:11:43


Ez a karakter rendelkezik egy Titán nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése