A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Twordy Veronika

 
Beosztása:
Mészáros Bendegúzné, született Veronique Eau, leánykori nevén Twordy Veronika
Nem:
Életkor: 24 (születésnap: május 02.)
Testalkat:
170 cm körül van.(52 kg), csontosan, de nőiesen vékony, nyúlánk.

Vonások:
Szabályos arc, világos bőr. Arccsontján befigyel néhány szeplő, főleg nyáron. Szimpatikusan makacs áll

Szem:
Nagy szemek, nyílt tekintet, mély-barna rozsdás cirmokkal tarkított írisz, hosszú,(úgy 1,5 centis) koromszín szempillákkal keretezve..

Haj:
Hátközépig érő, sötétbarna, kifésülhetetlen, örökké körteillatú, itt-ott behullámosodik.

Általános öltözet

Nem sok változott ugyan, még mindig a nővére levetett ruháit hordja, akibe -, Vero szerencséjére -, több ízlés szorult, mint a húgába. Valamennyit fejlődött ő is ezért, meg a "kapott anyagból" annyira rémeset kihozni nem is lehetne, de így is gyakran megesik, hogy olyan darabok is helyet találnak rajta, amit a többi cuccával lehetetlen összeegyeztetni. Soha nem érdekelte igazán mit vesz fel, a ruhákat egyre inkább kezdi megkedvelni, a kötött holmikat, és örök szerelme az a bizonyos ibolyakék széldzseki.

Cipőben, papucsban, szandálban szinte csak fehéret hord, még ő maga se tudja pontosan, honnan is jöhetett ez a mánia.(Ezen a nyáron már kirúgott a hámból és vett a világosszürke csizmát.)


Első benyomás, kisugárzás


Van valami átkozottul kellemes az arcában, ahogy Mikszáth mondaná...
Jó, lássuk be, lehetséges, hogy sznobnak tűnhet. Első ránézésre. Ránézésre, nem pedig viselkedésre. Pedig hogy is lehetne az? Az egyetlen tulajdonság amit sosem tolerált másoktól, az a lenézés.
Még mindig van valami kislányosnak tűnő komoly naivitás a két nagy barna szemében, talán soha nem is fog eltűnni, Zeffirelli Júliájára üt. Csak nem annyira jól nevelt. Elsőre nem igazán nyitott, a 'rádnézekésmáristevagyalegjobbbarátnőm' viselkedést sosem értette, de nem kifejezetten visszautasító csak távolságtartó. Kerüli a testi kontaktust. Kíváncsi, de nem tolakodó.

Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Budapesti Bús Bikák (4)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Martion Mágustanoda

Leírás


"Pedig olyan okos vagy, Verocska. És veszedelmesen csinos. Ezentúl inkább következetesen bezárlak a vitrinbe..."

Esős májusi napon született, második, és egyben utolsó gyermekként, feltűnően hosszú szempillákkal, nagy barna szemekkel, szakasztott, mint a nővére, csak belsőre tűz és víz és ég és föld a két lány... vagy annyira talán mégsem? Megvan benne a lázadásra való hajlam azért. Nincsenek se dúsgazdag rokonok, se bárki is a varázsvilágból, csak sok ecset, rengetek festék, brandy az anyjánál, cigaretta, és hatalmas rendetlenség, kutya, macska, ami csak kell egy egészséges háznál. Egészséges? Az anyja alkoholista, lecsúszott jazzénekes, nemigen foglalkozik a lányaival, pénzt alig hoz a házhoz, így szegénység van, meg rakoncátlan, olyan Szabó Magda-módra kezelhetetlen gyerekek, és egy művészlélek, festő apa, nem túl elismert, de tehetséges, és imádja Catherine-t is éppúgy, mint Veronikát, minden feltétel nélkül, egy kis kertes-ház, nem messze Albi festői folyójától és hídjaitól. Olyan kusza, düledező, festékfoltos, részeges idill. Ezek ellenére Veronika gyermekkora viszonylag boldog, nem érdeklik az anyagi problémák, némi kreativitással egyedül is eljátszik, ha már a szomszéd gyereket eltiltják tőle, miután egy kisebb veszekedés után impozáns műanyag kupaccá olvad a kis Charlotte babája, a nővére meg boldogan indul el a züllés mozgólépcsőjén, így neki sincs rá sok ideje.(Érthetetlen módon mégis különös csodálat fejlődik ki Verocskában. Na meg szem előtt mászkál a rossz példa.) Ahhoz képest, hogy a házuk tele van állandóan vendégekkel, ő kifejezetten egyedül van. Nem csoda, hogy mire a martionba kerül zárkózott lesz, eleinte nagyon nehezen teremt kapcsolatokat, de lassan fejlődik, főleg a toleranciája, empátia is szorul bele elég. Nem nő még, formálódik, egészségesen lassan, láthatóan.

Született:Albi, Franciaország. De lassacskán sokkal inkább érzi otthonának a Martiont. Akcentusa csak akkor van, ha iszonyúan zavarban van, nagyon dühös, vagy valamit túl gyorsan akar elmondani.
Apja: Julien Eau, festő, az édes drága 'Apuka!'
Anyja :Twordy Gréta, alkoholista, szórakozott művésznő. Régen 2 francia barátnőjével világot(így ismerkedett meg Veronika apjával). Tulajdonképpen minden csinál (iszik,főz,iszik, takarít,iszik, mos,iszik, iszik...), csak az ment ki a fejéből, hogy van két lánya .
Nővére; akit imád, akire felnéz, pedig a 18 éves leányzó igen csak züllik, nem igazán érdekli a családja, de Veronikát sikerült annyira elrontania, hogy azt gondolja; egy nővérnek ilyennek kell lennie. Nem az amerikai filmekben megjellemző " A testvérem egyben a legjobb barátnőm" típus, inkább pót-anya, de annak sem a legjobb: Catherine Eau, a szexuális felvilágosítás, drogok, alkohol és cigaretta terén a legprofibb.
Pálcája: cseresznyefa(+2 védekezés), egyszarvú szőr maggal (+2 átv.)

Egy olyan rokona sincs, akinek bármi köze is lenne a mágiához, vagy ha van is, hát nem siet közölni. Amikor megkapta a levelet, először el se akarták engedni, mondván "Csak valaki hülyül veled". Azóta is szégyenletesen keveset tud a varázsvilágról. A család zűrös ugyan, de legalább teljes. Apu, anyu, nagymama, nagypapa, nővérke, kutya(Amarin), macska(Fülöp), Béla, a nőnemű teknős meg miegymás.

Plusz információk:
° Ő a húg, a gyerek, a barátnő, a lelki-társ, nagyon sokszor hozza elő az emberekből a védelmező, pesztráló szerepet. Szerinte, természetesen, felesleges ez az egész. Hiszen már 16, na. ° A körtelevet Mészáros Bendegúzhoz emlékére issza, már maga a körteillat is biztonságérzetet kelt benne. Miután még anno feleségül ment az iskola egyetlen Yetijéhez ( Tanú szerepén Ödi töltötte be), jobb gyűrűs ujján a karpena kh-ban lévő macskás falióráról leszerelt karika díszeleg. Nyakában ott csüng egy nonfiguratív mintával ellátott medál, amit Medvétől kapott szülinapjára.
° úgy tudja, nem allergiás semmire - csak próbáljon meg egyszer kagylót enni...
° Nem szégyenlős. Az a fajta akit nem zavarna, ha fiúkkal egy teremben kell átöltözni. Amíg azt gondolja nem nézik.
° Szereti az érdekes embereket, de ő maga eléggé szolid leányzó - legalábbis a legtöbb helyzetben.
° Nem egy társasági lény. A tömeg megijeszti, zavarba jön a sok embertől.
° Ha megismer és megszeret akkor elég ragaszkodó, nem fog kibeszélni kibeszélni a hátad mögött ez biztos.
° Makacs. Az elvei igazából nem nyugszanak túl biztos alapokon, de miután már meggyőzték, akkor is úgy tesz, mintha még számítanának valamit.
° Nem hajlandó foglalkozni a kisebbekkel, ha valaki, hát ő nem az az ember, akinek túl sok köze van/lesz a prefektusokhoz és az elsősökhöz. Nyugodt természetű, de soha nem volt kisebb testvére, így nem szokott hozzá, hogy valakit pesztrálnia kelljen.
° Mikor még a Kockacukorban laktak szert tett egy kétdimenziós vámpírra (festményen, zöld lángokkal, időnként az álmába is meglátogatta), fekete hajjal, zöld szemekkel; ez volt Sathanael...

// user 20 éves, pestmegyei lány. elérhetőségei, msn & e-mail: cattty5@hotmail.com //


Aktuális állapot:
Fehér-sötétkék csíkos csónaknyakú hosszú-ujjú felső, egyiptomi-kék farmer, fehér tornacipő, körmei pirosra mázolva. Nyugodtnak, kipihentnek látszik, mint akinek rengeteg szabadideje van.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2007.04.17. 18:51:03

Üzenet küldése