A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Váradi Barbara

 
Beosztása:
Nem:
Életkor: 26 (születésnap: szeptember 09.)
Testalkat: Középmagas, egészséges arányos testalkat. Egyhamar nem fújja el a szellő, és nem roppantja össze egy erősebb marok.
Vonások: Hosszúkás arc, pisze orr, négerekre jellemző teltszáj, szigorúan ívelt szemöldök. Nyáron könnyen előbukkannak szeplői. Bőre kreol, könnyen megállapítható, hogy családjában egyik szülő fekete bőrű.
Szem: Sötét szürke? Vagy inkább mérges zöld? Nem mindig lehet megállapítani. De furán világít néha, elüt picit a sötét bőrétől.
Haj: Fekete. Problémás, nehezen kezelhető, mint a néger származásúaknál általában. Éppen ezért sokszor különböző trükkökhöz folyamodik, hogy egyenes és selymesnek tűnjön.
Általános öltözet
Nagyon szereti hordani a talárt, Karpena színeiben pompázó nyakkendőt, télen meleg kesztyűt és sálat. Ha az iskolában van többnyire rakott szoknya, térdzokni, lapos talpú cipő, és egyszerű fehér ing összjátéka látható rajta. Nagyon ügyel, hogy megjelenése kifogásolhatatlan legyen. Ha nem este, vagy hétvégén találkozol vele, biztosan úgy hiszed majd, vizsgázni készül. Egyéb esetben nem nagy rajongója a színeknek. Fekete, szürke árnyalatok jöhetnek szóba. Semmi feltűnő. A zöldet és a jeges-kék színt nagyon szereti. De minden, ami az alagsor hangulatától messze áll, arról ruhatárában hallani sem szeretne. Sűrűn hordja kígyós gyűrűjét. De ékszerrel nincs túlzottan ellátva.
Első benyomás, kisugárzás
Nagyon erős kisugárzása van. Tapasztalata szerint az emberek tartanak tőle, ugyanakkor nagyon meg is bíznak abban, amit mondd. Kimért a stílusa, kicsit arrogáns és fellengző. De elsőre talán fel sem tűnik milyen öntelt lánnyal találkozol, mert nem a legcserfesebb fajta. Láthatod milyen egyenes a tartása, és hogy mennyire savanyú sokszor. Leginkább mint aki citromba harapott. Talán elégedetlen?

LeírásBarbi a Váradi család egyik fiatal generációjának tagja. Édesanyja egyedül neveli őt hat éves kisöccsével, Sebestyénnel. A nagycsalád elsősorban a három Váradi gyereknek köszönhető. Gina, a középső testvér Barbi édesanyja. Dávid a legidősebb, és egyetlen fiútestvér, öt gyermek apja. Így Barbi rengeteg unokatestvére közül Balázs az egyik, aki szintén Martion egyik tanulója. A legfiatalabb Váradi testvér pedig Dóra. Gina és Dávid együtt költöztek Magyarországra, mikor a férfi megházasodott. Dóra pedig Londonban maradt, ahol mind a hárman születtek és családot alapított. Gyakran összejárnak Debrecenben a testvérek, ahol Gina is letelepedett. Így a népes család igyekszik minden szülinapot együtt ünnepelni, valahol a debreceni Hal-köz mágus negyedében.
Gina volt az egyedüli, aki nem talált rá korán a szerelemre és soha nem volt házas. Éppen ezért Barbinak nem sikerült kifejezett apa képet kialakítania. Anyja elmondása szerint jobb apa nélkül felnevelni a gyerekeket, mint azokkal a férfiakkal, akikkel összehozta őket. Barbi apukája a mesék alapján egy nehéztermészetű, gonosz alak volt, aki megpróbálta őt befogni egy kalickába. És a gyereknevelést sem szívesen vállalta. Noha akkor még csak gondolatban kellett. Sebi apja pedig bűnöző volt, lopott csalt és hazudott ahol csak tudott. Így többnyire csak a bajt hozta a nyakukra. Rá Barbi elég tisztán emlékszik, bár ez a férfi sem képezte sokáig a családjuk részét. Barbara volt az első a családban, akit a tükör Karpena ösvényére osztott. Kimondatlan csönd és döbbenet járta át a rokonokat. Mivel alapvetően jellemző a népes családra az elfogadás, megértés és pacifista szellem, furán vette ki magát, hogy egy ilyen eltérő szellemű ösvényre került a lány. Pusmogni kezdtek arról, hogy Gina gondatlan csapongása igazi kis kívülállót szült. És milyen igaz. Barbi nem igazán érzi magát otthon a családi találkozókon. Noha otthon sem érzi magát jól, mivel anyja egy bohókás, bohém és csapongó természet. Állandóan fest, így a bérház egyik fele folyton csupa színes temperafolt. A másik többnyire limlomokkal van tele, amit az asszony összegyűjtött az évek során. Ezt a rendezetlenséget Barbi ki nem állhatja, így a fojtogató ellentéttől akkor szabadult meg igazán, amikor a Karpena vált új otthonává.


Ez az, amiből nem sok jutott ki neki. Ha nincs, hát nem hiányolja a társaságot. Persze mindig akad egy hasonlóan rosszindulatú partner, vagy olyan akin ezt ki lehet tölteni. Egyedül viszont hamar elunja magát. A lányok többnyire messze elkerülik, mert elmondása szerint mindet gyűlöli. És ha húga születik egy kisfiú helyett, még az is lehet, megtagadja. A férfiak – vagy legalábbis martioni kisfiúk – pedig bugyuta és egyszerű lények, kivétel nélkül. A megfejtésük egyenlő az egy ismeretlenes egyenlet nehézségi fokozatával. Nem túlzottan nagy kihívás. Olyan pasi veszi le a lábáról, aki érett, intelligens és akiről látszik, hogy a felső tízezer egyik már szívesen látott tagja. A tejfel szőke lovagok előnyben.


Martionra úgy tekint, mint egy eszköz, az első dobbantó élete legfontosabb szakaszához. Nem kevesebbet álmodott meg, mint a máguskormány élére állni. Bár még sokat kell tanulnia, de azért már most élénken politizál. Arrogáns jelleméből következik, hogy hatalomra törne máris, ha tehetné. Elvezetné orránál fogva a balga népet, akiknek szemmel láthatóan szükségük van egy jól megszervezett életre. Hisz a mostani csupán káosz és fájdalmas butaság. Képességei tehát abszolúte nem rosszak. Átkokból a legjobb. Mindenre úgy készül, mintha legalábbis verseny lenne. Tisztában van a képességeivel azért. Tudja, hogy korántsem tökéletes, noha nagyképű. Önmagával szemben azért hiú is. És ha kell, éjszakákig készül, és gyakorol. Bájitalok fölött görnyed, és hozzávalókat gyűjt az erdőben. Elsősorban az önmagának feltett mércéket kell megelőznie.

Néha furán kimért lány, érdekesen megválogatott szavakat használ. Szereti felnagyítani a dolgokat. Ha valaki feltűnő, az egyből kellemetlen is. Amelyik lány kivágott felsőt hord, az azonnal pőre. Aki széthagyja egy pár zokniját, rögvest rendetlen.Mindenről meg van a véleménye, és nem szokta eltitkolni. Azt állítja már rettentő fáradt a sok öntudatos személyektől, aki nem hallgatja meg más véleményét, és lám közben ő is egy ilyen ember.
Szereti maga körül manipulálni a népet. Úgy gondolja igen kevés szerénységgel, hogy ez nagyon megy is ám neki. A hazudozás képességét profi szintre fejlesztette. Előfordul, hogy még lebukik, de mindenesetre úgy szokott lavírozni saját hamis állításai között, mint egy ügyes szlalom futó. Nehéz meggyőzni, és zavarba hozni. A kedvében járni mégannyira, mert örök elégedetlen. Nem épp egy mély érzésű lány. Gyűlöli túlbonyolítani velük az életet. Bár érző lénynek vallja magát, a bűntudatról még csak hírből hallott. Nem emlékszik mikor sírt utoljára. Akad pillanat amikor jól jönne, de valami gátat szab neki a könnyhullatásban.
Kedvenc tevékenysége a gólyapiszkálgatás. Ha arra készülsz, hogy bevonod életed történetébe, nem ő lesz a pozitív figura. Biztos, hogy felbolygatja majd a nyugodt eseményeket és talán még szórakozásból el terjeszt rólad pár hamis pletykát.
//User msn. Jelezz előtte. zsgigi2@hotmail.com//

Aktuális állapot:

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2012.02.27. 14:01:36

Üzenet küldése