A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Vígh Otília

 
Beosztása:

"Normálisnak lenni nem erény, hanem a gyámoltalanság jele."

Nem:
Életkor: 24 (születésnap: augusztus 31.)
Testalkat: 163 cm magas, vékony testalkatú
Vonások: Nem nevezhető valami szépségnek. Arca kerek, ahogy szemei is. Orrát maga igen furcsa formájúnak nevezi. Megjelenésén sokat javít, hogy mindig mosolyog
Szem: Jellegtelenek, szürkéskékek.
Haj: Szőke és rózsaszín. Mindig úgy viseli, ahogy a képén látható.
Általános öltözet
Az öltözködésre nem fektet sok gondot. Színes trikókat, hűvösebb időben kötött pulcsikat hord melegítőalsóval, ami általában fekete. Emellett tornacipője szintén fekete és már elég kopott gyöngy. Rózsaszínüveges szemüvegét mindig viseli.
Első benyomás, kisugárzás
Imád beszélni. Ha csak teheti, beszél. Nem érdekli kifejezetten, hogy partnereit érdekli-e, amit mond. Az a lényeg csak, hogy beszéljen. Amúgy mindenkivel kedves, ám feltűnően butácska és naiv.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Fehérvári Fekete Fellegek (3)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Mágocsi Mohó Molyok

Leírás


„Egyszer volt, hol nem volt, egy icipici házikó, icipici házikóban, icipici ágyikó. Ottan élt éldegélt, egy icipici lencsilány, icipici anyukával, túl az Óperencián. Icipici lencsilányka, lencsibabát ringatott, Anyuka is ezt csinálta s boldogságban éltek ott.”

Ha nem is túl az Óperencián, de elég egy eldugott helyen (Szeremleitanyán - Na, ugye, hogy nem hallottál róla!) látott napvilágot Vígh Otília, kinek már neve is sugallja, hogy szája mindig felfelé görbül. Hogy az Otília mit jelent? Germán eredetű női név, az Odettből származik, melynek előtagja birtok, vagyon jelentéssel bír. Ez sajnos kevésbé stimmel, de anyja (Vígh Adelinda – jelentése: pajzs, nemes) pont azért szánta neki eme keresztnevet, hogy egyszer ez megváltozzon. A Vígh családban nagy hagyománya van a névadásnak. A névmagyarosítási hullámban ezért is változtatták meg Schreckl (ami valahol a félúton elfogyott, de egyenesen a schrecklich szó felé tart, ami cseppet sem kedves jelző) családnevüket egy sokkal pozitívabbra. Sokan – mondjuk inkább úgy, hogy a sok pletykás banya a szomszéd tanyákról már e rövid családtörténet után a hiányzó intelligenciáról fecsegnek, ha a Vígh-ek szóba kerülnek.
Tény, hogy nem is az eszükről híresek, de ez akkor sem szép dolog.

Annak ellenére, hogy Otília megállás nélkül beszél és igazán extrovertált személyiség, cseppet sem kedvelték az általános iskolában, és igen keservesen teltek volna ott évei, ha nem jelentek volna meg varázstudományának apró jelei. Mindig volt valami, amivel kitűnt a többiek közül, és ezáltal, ha nem is volt népszerű, foglalkoztak vele. Ez neki pedig bőven elég.

Apja ismeretlen, talán még anyja se tudja pontosan, ki lehet, vagy csak nem nyilatkozik róla. Családjában ő az első, aki varázspálcát tarthat a kezében.

11 éves kora óta a Martion diákja, azon belül is a Lorton büszke mókustársadalmának aktív tagja. Barátokra három év alatt még nem sikerült szert tennie, de lelkesedése nem múlik, ő mindenhol ott van, mindig beszél és cseppet sem zavartatja magát.

- Szívesen rajzolja le a körülötte lévő embereket, és bár ért a hű ábrázoláshoz, sose olyanra alkotja meg az alakokat, amilyenek. Szereti kiemelni a „modelljei” szépséghibáit.
- Beceneve Goti, ami még kiskorában ragadt rá. Anyukája Otinak becézte, és ha bármilyen látogató megkérdezte tőle a nevét, az válaszolta, hogy „Vííí-ggotti”.
- Imád faragni. Melegítőnadrágjának zsebébe mindig van egy kis fadarab és egy apró bicska, amit unalmas perceiben előszedhet.
- Naivságán és butaságán kívül még egy apró hibája van. Valahogy képtelen megjegyezni az embereket, ha csak nem mutatkozik be neki egymás után ötször.
- Hatalmas akaraterővel rendelkezik. Anélkül nem is tudna sokra menni szegényke.


Aktuális állapot:
Egy neon zöld trikó van rajta, ami tele van lila pacákkal. Nadrágja a szokásos fekete pamut melegítőalsó, ami legalább két számmal nagyobb nála. Lábbelije nem a legújabb, egy kopottas fekete tornacipő telerajzolva nonfiguratív mintákkal.
Fején pedig ott díszeleg a rózsaszínüveges szemüvege.

A kedve, mint mindig remek. Mosolyog a nagy világba, és alig várja, hogy beszélhessen. Mindegy, hogy kinek és mindegy, hogy miről.
//Fontos lenne tudni, hogy a karakter első óta itt tengeti napjait. Emellett azt is, hogy ennek ellenére mindenkinek bemutatkozik gyenge memóriája miatt. ^^//


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2004.04.05. 12:33:12

Üzenet küldése