A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Völgyesi Donna

 
Beosztása:


Karamelláscsokilány

Nem:
Életkor: 24 (születésnap: július 13.)
Testalkat: Vékony, hiába a nagy édesség-láz. Átlag magasságú nádszál kisasszony, enyhén törékenynek tűnik.
Vonások: Szívalakú arcforma, ívelt száj, lágy arcvonások, mintha vékony ecsettel festették volna.
Szem: Étcsokoládé színű, mandulavágású, hosszú szép szempillákkal keretezve.
Haj: Kávébarna, hol fenékig érő, hol csak hátközépig, dús és erősen hullámos, frissen mosottan csigákba göndörödik.
Általános öltözet
Az esetek többségében határozottan csinos. Hosszú szoknyák, szép színű blúzok, karkötők, medálok, fülbevalók... ékszert is egyre gyakrabban hord, kivéve gyűrűt. Mindemellett azért fontos számára a kényelem is, így egy lazább, netán lehangoltabb napon (főleg télen) látni olykor farmerban is. Kedveli a ferfexes színeket, a lilát, az olajzöldet, a kéket... alapvetően szereti a színeket. Talárt főleg olyan napokon hord, mikor órára megy, háromféle van neki: fekete (bordó szegéllyel), sötétkék bársonyszerű és egy olajzöld példány. Pálcájának minden ruhájában akad egy titkos hely, így mindig magánál tudja hordani.

Első benyomás, kisugárzás
Kevesen vannak, akik nem kedvelik, elsőre általában jó benyomást kelt az emberekben. Kedves, mosolygós, segítőkész, mindezt mégsem bosszantóan. Azonban mivel roppant rapszodikus természetű leányzó, könnyen okozhat meglepetéseket időnként. Ritkán látni szomorúnak, ugyanis igen jó színésznő, akkor mosolyog a legmeggyőzőbben, mikor a legkevésbé sem tenné, ha egyedül lenne.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Budapesti Bús Bikák (4)

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat: Hűvösvölgyi Haragos Hidrák

Leírás


Családi háttér
Donna eredeti szülei Araminta Katingborough, a latin szépség Angliából és Minszky László (), a valahai magyar varázsbűnüldöző. Azonban események hosszú sora vezetett még Donna kiskorában ahhoz, hogy ma végül a Völgyesi családdal él Esztergomban. Igazából már tényleg olyan, mintha mindig is velük élt volna, valójában azonban 11 évesen vették magukhoz. Károlynak és feleségének, Júliának csak egy kislányuk volt addig, ő pedig Noa, aki jelenleg harmadikos lortonos a Martionban. Igazi testvérként ragaszkodnak egymáshoz Donnával. A családdal él még félig Imi is, Juli néni unokaöccse, aki a talanok világának lelkes kutatója, noha még tanul, később valósággal olyan lesz, mint egy beépített ügynök.

Martion
Másodikos kora óta Diákmentor volt, később Dorottya Fő...diákmentornak nevezte ki Metaflora lemondása után. Segítőkész, kedves, vidám lányként lehet rá emlékezni és ő készítette a legjobb teákat a házban. A hét éve alatt rengeteg barátot szerzett, akiknek nevét azonban mind megemlíteni hosszú lenne, ráadásul idő közben sokan mentek és megint sokan jöttek.
Mirával, Nerinával és Lizával lakott együtt a harmadik emeleti Pandóra nevű szobában. Éppen olyanná formálták a szobájukat, mint ők maguk voltak: színes, kényelmes, izgalmas és kiszámíthatatlan kis szoba volt. Hiszen ha beléptél, egyik pillanatban egy festményalak társalgott veled, máskor egy macska-család masírozott át növekvési sorrendben, míg nem az ágy alól vészjósló morgás közepette egy zöld szem villant és vettette rá magát a látogató lábára. Tehát tele volt csupa érdekességgel a szoba, bátor ember volt az, aki bemerészkedett oda.
Négy éven át voltak nagyon jó barátok Aldus-szal. 2008 tavasza azonban egy fordulatot hozott számukra; egy bizonyos első emeleten töltött hajnal óta ők ketten egy pár. //legalábbis NJK-ban biztosan// Jól kiegészítik egymást, szépen összeillő páros.

T u l a j d o n s á g o k :
- Fizikum: A nagykorúság küszöbét átlépve már átlagos magassággal rendelkezik, és noha vékonysága mit sem változott, mintha kicsit erősödött volna. (10)
- Ügyesség: Nem, hogy nem esik hasra a saját lábában, léglabdás múltjának köszönhetően egészen ügyesnek számít. (12)
- Akaraterő: Vannak elképzelései és ötletei általában, de ha kellőképpen meggyőzően érvelsz, még akár meg is gondolhatja magát. (12)
- Intelligencia: Elég okos teremtés. Régebben még ha kevesebbet tanult, akkor is nagyrészt jó jegyeket szerzett. Mára pedig nehéz túljárni az eszén, hacsak nem naivsága maradékát kihasználva. (14)
- Megjelenés: Az évek során egyre növekszik a személyes bája és szolid nőiessége egyre vonzóbb az ellenkező neműek számára. (13)
- Észlelés: Amennyi éppen szükséges, de e téren átlagosnak mondható. (11)
- Mágia: Kifejezetten ügyes ezen a területen. Mindig is szeretett új varázslatokat tanulni és a sok elsajátított varázslat mellett újabban a non-verbális varázslást is gyakorolja.(16)

E l ő n y e i :
- Határozottan jó képességű leányzó. A legtöbb tárggyal elboldogul, ugyan majdnem minden évben becsúszott a bizonyítványába egy Elvárt index, a többi eredménye mind kitűnő volt. Pedig nem mondható könyvmolynak, nem az a típus, aki éjjelente a tankönyvein alszik el. Hogy csinálja? Mi a titka? (Kiváló tulajdonságok, Könnyű tanulás)
- Nemcsak okos, de a gondolkodása is meglehetősen felnőttes. Szüksége is volt rá, hogy picit hamarabb érettebb legyen, mint kortársai, de ez nem jelenti azt, hogy olykor nem szokott virágokat gyűjteni a réten vagy színkommandót játszani a többiekkel a folyosón. (Koravén)
- Ha párbajozásra kerül a sor, a jól begyakorolt varázslatokat kellő határozottsággal alkalmazza is. És bár meglepően sokszor hagyta cserben ilyenkor Fortuna, mintha egy belső tűz hajtaná, nem adja fel egykönnyen. (Kitartó)

H á t r á n y a i :
- Kívülről nem látszik rajta, hogy mi mindenre képes. Hisz bár nagy erő lakozik benne, a növésben mintha megállt volna egy időben, most is éppen átlagosnak mondható, ráadásul testalkata is meglehetősen törékeny. (Hendikep)
- Ösztönösen ragaszkodik a pálcájához. Még ugyan nem tapasztalta, de ha más fajtájú pálcával kéne varázsolnia, sokkal nehezebben menne neki. Idő kell, mire összehangolódik a pálca kisugárzása az aurájával. (Fafüggő)
- Remekül varázsol! Egy cikázó villám, egy tűzeső vagy egy kavargó víztölcsér nem okozhat neki gondot. De... bármennyire is igyekszik, fából bizony képtelen vaskarikát csinálni. (Jövő hiánya II. - Átváltoztatások)
- "Mi... mi van az almádban? Ááá, de gusztustalan, nenene, vidd innen, lééégyszi!" (Fóbia - gyűrűsférgek)
- Sajnos kialakulóban van egy igen erős allergiája, ami január-február környékén szokott előjönni. Ha virágzanak a mogyorófák... neki bizony folyik a könnye, fújja az orrát és enyhén zombi kinézete lesz. (Allergia - pollen
)


I t ' s m a g i c
- Leges-legjobban az Igézések mennek neki, hű ferfexes létére. Kifejezetten szereti a tűz és víz elemű varázslatokat.És hát, valljuk be, szeret is kísérletezgetni mindenfélével. (15)
- A Bűbájokkal is egészen jó barátságban van, egy lánynak különben is sok szüksége lehet az apró praktikákra, de ezeknél azért valamivel túl nyúlnak a képességei.(10)
- Elboldogul az Átkokkal is, de természeténél fogva nem az a fajta, aki gonosz szándékkal rátörne bárkire is. (7)
- Sajnos sok kudarc érte viszont az Átváltoztatások terén és nagyon úgy tűnik, hogy ez már túl sokat nem is fog változni. Kicsit bosszantja, de hát nem lehet mindenből jó az ember lánya. (3)


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2006.03.31. 22:00:41

Üzenet küldése