A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Vitay Cecilián

 
Beosztása: Munkanélküli
Nem: Férfi
Életkor: 26 (születésnap: szeptember 11.)
Testalkat: A maga 178 cm-vel nem számít magas férfinak, 50 kg-jával pedig egyesek azt is megkérdőjelezik, hogy egyáltalán férfinak számít-e.
Vonások: Finom, nőiesen szép vonásaival zavarba hozza a legélesebb szemű megfigyelőt is.
Szem: Nyílt tekintetű, kékeszöld szempár.
Haj: Sötétszőke, hátközépig érő, hullámos hajkoronája tovább erősíti azt a bizonytalanság érzetet az emberben, hogy élő embert néz, vagy egy nemtelen angyalszobrot.
Általános öltözet
Szereti a kényelmes, egyszerű darabokat, amik nem emelik ki karcsú alakját, inkább elveszik bennük.
Első benyomás, kisugárzás
Jobban szeret beleolvadni a tömegbe, mint kitűnni, mág akkor is, ha megjelenésével általában hamar magára vonja az emberek pillantását.

Leírás


Már születése pillanatában eldöntetett a sorsa. Erőszakkal, kényszerrel és halállal kezdődött.
A várt időpontnál két hónappal korábban édesanyja terhességi toxaemiája miatt császármetszéssel született. Hiába a szakértelem és jókor jött beavatkozás, a vérveszteség, majd a kialakult alvadási zavarok miatt a nő nem élte túl.
Az apa és az idősebb fiú néhány hét koraszülött osztályi kezelés és megfigyelés után vihette haza magával az új jövevényt, aki az édesanyja után a Cecilián nevet kapta.

Apja ekkor még kórházi beteghordóként dolgozott, ám egyre többször vétett hibát a munkájában, és munkatársai sokszor panaszkodtak rá a háta mögött, hogy ittasnak, vagy másnaposnak látták. Néhány év leforgása alatt elvesztette a megbecsültségét, barátait, állását és a józanságát is. Pesti egy plusz két fél szobás lakásukat adósságai miatt eladta, és Érd egy rosszabb hírű környékén vett a maradék pénzből egy kissé régi és kissé omladozó házat, amit néha, józanabb pillanataiban itt-ott megfoltozgatott. Ekkor tájt szokott rá az online szerencsejátékokra is, és halmozódó adósságai miatt sürgősen mellékes bevételt kellett találnia a segélyeken és családi pótlékon túl. Egy felugró reklám adta meg az ötletet: webcamerás szolgáltatást kínáltak fiatal lányok, pénzért. Neki pedig volt két fia. Méghozzá gyönyörűek...

Itt kezdődött meg Cecilián kálváriája. Mikor négy évvel idősebb bátyja megkezdte tanulmányait a Martionban, a család egyedüli "kenyérkeresője lett" és maradt addig, míg ő is beiratkozott a mágusképzőbe. Ekkor a családnak egy újabb problémával kellett szembenéznie, ugyan az iskolában nyugtuk volt apjuktól, de a halmozódó anyagi problémák miatt a férfinak újra munkába kellett állnia, ezúttal segédmunkásként. Fokozódó alkoholproblémái mellett immár indulatait sem volt képes visszafogni, így nyáron hazatérő fiait gyakran bántalmazta. Arra viszont mindig gondosan ügyelt, hogy ennek ne mehessen híre, és iskolakezdésre ne maradjon semmilyen külsőleges nyoma.
A két fiú talán szégyenből, talán félelemből, vagy azért, mert egyikük sem volt oylan népszerű, hogy igazi barátokat találjon, sosem beszélt senkinek az otthon elszenvedett sérelmekről.

Amikor a bátyja befejezte az iskolát, üzenetet sem hagyott, többé színét sem látták. Ez Ceciliánt nem lepte meg annyira, hiszen apjuk nevelésének köszönhetően sosem tudtak közel kerülni egymáshoz, mindig csak megtűrt idegenek voltak a másiknak. Négy évvel később Ő is bátyja nyomdokaiba kívánt lépni, de elkövette azt a hibát, hogy otthon maradt holmijait össze akarta pakolni előbb. Az apja hazatért, mielőtt eltűnhetett volna, és félve, hogy legjövedelmezőbb kereseti forrása elapadhat, bezárta fizikailag nála jóval gyengébb fiát, felmondott munkahelyén, és többé nem engedte ki a házból.

Évek teltek el így, mikor egy éjszaka valami megváltozott. A szobájában ült, és egy törzsvendégét szórakoztatott az interneten keresztül, mikor lentről dulakodás hangjait hallotta, egy összetört üveget, a szék csattanását a földön. Lekapcsolta a webkamerát és dörömbölni kezdett az ajtaján. Nem sokkal ezután az apjáénál sokkal csendesebb léptek zaját hallotta, ahogy felé közeledtek, majd mintha a zár egyszerűen kiszakadt volna.

"Az ajtó halk nyikorgással hajlott be az apró szobába. Csüggedt, hányingerrel kevert görcsöt érzett a gyomrában. Újra itt volt.
Az ajtó mögött mégis egy magasabb férfi áll. Alakjában nyoma sem volt a dülledt hasnak, nyúlánkabb volt annál. Hosszú, fekete haj, hátborzongató szempár.
- Nátor?
Beljebb lépett, és nem szólt, de ő volt az.
- Szabad vagyok?
Végre megszólalt, a hangja bársonyosan mély, szinte elbűvölő volt.
- Az rabszolga igazán, aki szabadnak hiszi magát, holott nem az..."


Ezekkel a szavakkal új szakasz kezdődött az életében. Az interneten többé nem dolgozott ugyan, de nem tudta mihez kezdjen magával. Minden este, sötétedés után a bátyja magához hívta, és cserébe segítségéért a vérét vette. Bár a szabadságát meghagyta, figyelmeztette: nincs hová menekülnie, ha meg akarna szökni előle. Csak utólag értesült róla, hogy apja nem sokkal Nátor látogatása és az ő távozása után öngyilkos lett. Mindez 2013. nyarán történt, azóta bátyja lakásában, az ő szolgálatában él, oda megy, ahová ő, és azt teszi, amire utasítja. Hogy mindezt hálából, félelemből vagy csak azért teszi, mert sosem volt meg a lehetősége rá hogy önállóan döntsön, ezt egyelőre ő maga sem tudja.

Aktuális állapot:


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.12.26. 23:03:08

Ez a karakter a Sokoray Kft. céghez tartozik.

Üzenet küldése