A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Weisenstein Zoé

 
A Neredin ösvény diákja, Második évfolyam
Nem:
Életkor: 17 (születésnap: június 12.)
Testalkat: A korosztályában magasnak számít. Még nincs nőies alkata, sőt, kimondottan gyerekes külseje van. Vékony és törékeny. - 160 cm és 40 kg.
Vonások: Kerek arc, kis fitos orral és húsos rózsaszín ajkakkal. Vonásaiban benne van a naivitás és a kíváncsiság. Amolyan angyalarcú kislány, akár egy játék baba; nem az a típus, aki könnyen idősebbnek hazudhatná magát.
Szem: Nyugalmat árasztó szürkéskék szemek, amikben mindig tükröződnek érzései és kedélyállapota; szinte olvasni lehet belőlük. Tekintetében ott a tisztaság és a gyermeki ártatlanság.
Haj: Váll alá érő szőke és dús hajzuhatag, ami az esetek többségében egyenes.
Általános öltözet

Általában az évszakoknak megfelelően öltözködik, ám még nincsen stílusa, - de már alakulóban van és ez kezd kirajzolódni.
Még abban a korban van, amikor az anyukája által vásárolt ruhákat elfogadja és hagyja magát öltöztetni. Ám mindettől függetlenül a ruhatárából hiányzik pár tipikus nőies darab, például ruhák, s szoknyákból is csak kettő van, amit a Martionban szerzett barátnőjétől kapott, - de ezeket sem hordja nagyon sűrűn.
Kedvenc darabjai között a pólók, ingek, (szakadt) farmerok vannak, - rövidnadrágok, akár télen is, harisnyákkal.
Lévén nem egy napozós fajta, nyáron a fehér bőre szinte rikít a rövidnadrágokból.
Nem szeret beteg lenni, nem szeret orvoshoz menni, így nagyon odafigyel arra, hogy úgy öltözzön fel, ha hideg van, hogy ne fázzon meg.
Nagyon szereti a sálakat, mellényeket, kalapokat és sapkákat.
Rossz szokása, hogy nem párosítja össze a zoknijait, s így is hordja azokat, - kicsit vicces, amikor a fekete zokni van az egyik lábán, míg a másikon fehér, vagy piros… édesanyja egyszerűen nem tudja rávenni lányát, hogy ezt a párosítósdit megcsinálja. Cipőben úgy sem látja senki sem. Ha valaki megjegyzést tesz rá, csak megvonja a vállát, különösebben nem foglalkozik a dologgal. Van a lábán zokni, akkor meg?
Hallotta, hogy iskolában a talár a hivatalos viselet, ez neki újdonság - talan származása révén -, de valahol tetszik neki, ám mivel nem sok emberen látja, Ő sem nagyon hordja.
Az ünnepi viseleteknek pedig a maga sajátos módján tesz eleget, fekete farmernadrággal és fehér blúzzal, - szoknya nincs.
Cipők terén tornacipőkben és bakancsokban bővelkedik. A szandálokat és papucsokat nem szereti - mert piszkos lesz a lába benne -, de ha nagy meleg van, azért látni lehet rajta.

Első benyomás, kisugárzás

Az első benyomás külső alapján igazán pozitív. Egy kerek arcú életvidám kislány, aki magassága miatt kicsit idősebbnek látszik, mint amennyi valójában, csak arcának vonásai árulkodnak Zoé gyerekségéről. - Ezért nem is tudja magát könnyen idősebbnek hazudni.
Kedves arc, de túl könnyű préda; látszik arcán, hogy barátkozó, naiv, tiszta, gyermeki, - sokan pont ezért éretlennek is gondolják. Mégis, a harminckét fogas mosoly és ezek a tiszta és őszinte vonások vonzóak, továbbá a legvastagabb jeget is képes megolvasztani, a belől áradó energiával, melegséggel, lelkesedéssel és szeretettel. Nem egy bohóc típus, de mellette mintha a legszürkébb színek is élénkebbek lennének.
Az első beszélgetés alapján azt a konklúziót sikerül levonni, hogy olyan, mintha a kishúgod lenne és vele beszélgetnél; ha nincs kishúgod, úgy érzed, benne kaptál egyet pár perc, talán óra erejéig.
Hamar arra is rájössz, hogy a kislány természete kíváncsi, kérdések tárháza, - és csak kérdez, és csak kérdez, és még mindig… - ebből az aspektusból tekintve kicsit valahol idegesítő, ugyanakkor tudod, hogy ha elküldenéd a sunyiba, megbántódna. Talán még lelkiismeret furdalást is okozna az ilyenkor arcára kiülő lemondó, kicsit szomorkás vonások.
Összességében; egy kedves kislány, aki halál cuki a sok kérdésével és csicsergő, kedves hangjával, ugyanakkor, a homlokára van írva, hogy naiv és gyerekes. Mégis jó vele lenni, mert kikapcsol, felüdít és lefáraszt, színesít. Vagy nem szereted, vagy nem szereted, de megfogod, esetleg elsőre megkedveled.
Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat:

Kedvenc alsóbb osztályú léglabdacsapat:

Leírás

*****

Teljes név: Weisenstein Zoé Anna
Becenév: Zoé
Magasság & súly: 160 cm & 40 kg.
Született: 2000. június 12. - Budapest
Lakhely: Budapest - Albertfalva (Kelenvölgy)
Édesanyja neve: Weisenstein-Nyikolajevics Anna (Szakma: Illusztrátor)
Édesapja neve: Weisenstein Csanád (Szakma: Építész - tervező)
Testvér(ek): Weisenstein Bence
Származás: Talan
Genotípus: Levegő - semleges
Pálca: 28,75 cm, nyárfa, vándodám-aganccsal
Szereti: A varázs és talan világot egyaránt; új emberekkel találkozni és ismerkedni; az egészségtelen kajákat - chips, csoki, cukorka, süti; a pizzát, tejbegrízt, kakaó, tea...; a családját; rajzolni; keresztrejtvényeket fejteni; a napszemüvegeket; az esőt; a villámokat; a színeket; a természetet; az őszt; a festékek, papírok, ceruzák illatát; a régi és az új könyvek illatát; a körömlakk és a lemosó szagát..
Nem szereti: A tanulást/magolást; a szomorúságot; a pókokat; a túl erős fényt; kitűnni a tömegből; az egoista embereket; a tüzet; a strandokat; betegnek lenni; barkácsolni; a matekot, fizikát és a kémiát; a citromot…
Hobbi: Evés; olvasás; rajzolás; utazás…
Főbb jellemzők (külső): Szőke; mosolygós-vigyorgós; magas; vidám; szívet melengető; beszédes; szép…
Főbb jellemzők (belső): Kíváncsi, gondolkodó; energiával teli; kalandozó; álmodozó; szerető; kedves; aranyos; szép; naiv; gyerekes; tiszta; jó kislány…
Háziállat: Nincs, mert a bátyja allergiás az állatszőrre.

*****

Weisenstein-Nyikolajevics Anna 2000. június 12-én egy kétpetéjű ikerpárnak adott életet, a Szent Imre Kórházban. Zoé a születéskor átadta az elsőbbséget a bátyjának, aztán két perccel később úgy döntött, hogy Ő is megnézi az anyaméhen kívüli világot.
Telt, múlt az idő, a gyerekek pedig növekedésnek indultak, akár a gombák ám az igazán hasonló külsőt és a tanulásban való teljesítményüket kivéve, a gyerekek szöges ellentéteknek bizonyultak. Zoé a jó kislány, a nyugodt és kalandozó, aki el van/volt a maga saját kis világában, míg bátyja a hiperaktív, nagymenő, felvágós és rosszcsont.
Ismételten pár év telt el, aztán Zoéval furcsaságok történtek… vadmágia jelentkezett nála, amit a szülők nem tudtak semmivel sem magyarázni, így a kislányt orvosokhoz vitték, attól tartva, hogy valami baja lehet. - Nem normális és hétköznapi dolog, hogy az égők a lámpában szétpattantak a szobájában, majd egyszer csak a tollak kikerültek a párnájából, majd mikor a szülők benyitnak a lány szobájában, a tollak csak állnak egy helyben, mintha egy párnacsata közepette valaki benyomta volna a „Pause” gombot.
Az orvosok megvizsgálták a lányt, de nem találtak és nem tapasztaltak semmi furcsaságot és már a szülők mentális egészségét kérdőjelezték meg, amikor kopogtattak az ajtón. A Magyar Mágiaügyi Minisztérium tagja, illetve a Martion egyik küldöttje elmagyarázták dolgokat a szülőknek és Zoénak is, meg is egyeztek abban, hogy a következő szeptember a kislány el is kezdi a Mágustanodát, de aztán egy nyár végi baleset, valamint a Zoéban eluralkodó félelem az új világ ismeretlen mivoltával kapcsolatban, egy évet még kértek az illetékesektől, amit meg is kaptak, révén, hogy a kislánynak nem volt túl gyakori és súlyos a vadmágiája. Az egy év gyorsan elrepült, s a kislányt már csak a nyár választotta el az új iskolájától. Ám a kislányban eközben eluralkodott a türelmetlenség és a megfelelő személyek beleegyezésével a Zoé betette lábait a nyáron a Martionba, mondván, meg szeretne ismerkedni a hellyel és talán barátokat szerezni, - már amennyiben ez lehetséges a nyári szünet lévén.
A suli nagyon tetszett a lánynak, teljesen beleszeretett… a falak, amik hűvöset biztosítanak a nyári 40 fokos melegben, a nyugalmas környezet és a tudat, hogy bármi lehetséges… még barátot is sikerült találnia a kislánynak, egy diákmentor személyében. A lány kicsit furcsa, kicsit más, de ettől függetlenül nagyon szeretik egymást Zoéval, annyira, hogy szobatársak is lettek.
A szeptember megkezdődött, Zoé pedig egyre több elsős évfolyam társát ismerte meg. Sokakkal van jóban, de eddig csak diákmentor barátnője bizonyult olyannak, akiről azt mondhatja, hogy igazán közel állnak egymáshoz.

Zoé családja eléggé nyugodtan fogadta, hogy a lányuk különlegesre sikeredett. Sokan nem értik, hogy Bencében miért nincs ott az X, ami Zoéban megvan, de nem rágódnak a dolgon, ez is csak az bizonyítja a szülők számára, hogy a két gyerek igenis különböznek.
Bence nem tud semmit húga különleges tehetségéről és oktatásáról, ugyanis a fiú stílusát ismerve nem tartották jó ötletnek elmondani mindezt, mert a végén a fiú még kikotyogná. Persze lehet, nem hinnék el és az is meglehet, hogy csak a fiút küldenék el orvoshoz… de a szülők jobbnak látták nem bevonni fiukat a dologba.

Aktuális állapot:
Hosszú szőke haja kontyban van összefogva, lábain pedig meleg puha zokni.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2013.05.27. 13:47:19


Ez a karakter rendelkezik egy Kék nevű kissárkánnyal.

Üzenet küldése