A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Weiszmüller Saul

 
Beosztása: König Akadémia, Államigazgatási szak
Nem: Férfi
Életkor: 29 (születésnap: június 13.)
Testalkat: 188 centijéhez vékony, de izmos és arányos testalkat társul.
Vonások: Szögletes arcélek és áll, jellegzetes járomcsont, magas homlok, mélyen ülő szemek, vastag ajkak. Összességében mégis vonzza, rabul ejti az emberek tekintetét.
Szem: Fényviszonyoktól és hangulatától függően zöld vagy kék. Ha Sault kérdezed, utóbbi színt fogja mondani.
Haj: Szőkésbarna. Nyáron kissé kiszőkül, télen besötétül. Ám színétől függetlenül mindig a legújabb divat szerint hordja.
Általános öltözet
Bármi, ami divatos, fiatalos és márkás. Nem vele fogsz összefutni valamelyik sarki turkálóban. A nagy divatházak polcai között már annál inkább.
Első benyomás, kisugárzás
Nehéz megmondani, hangulatember. Van, mikor kisfiús mosolyával vesz le pár másodperc alatt a lábadról, máskor meg jéghideg tekintetével fagyasztja beléd a szót, de még a szuszt is. Vagy van, hogy egy fesztiválon bukkansz rá, miközben a haverokkal szórakozik, máskor meg egy pohár bor társaságában folytat eszmefuttatást a világ nagy dolgairól.

Leírás

Gazdag máguscsalád kései, harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot. Mire ő megszületett, nővérei – Stella és Sejla – már kirepültek a családi fészekből. Ennek ellenére – vagy épp ezért, remek kapcsolatot ápol mai napig mindkét nővel, de igazán közel Stellához érzi magát.

Mikor eljött az ideje, szülei a Martion Mágustanodába íratták be, Ferfex Farkas ösvényére került. Sosem volt kiemelkedő tanuló, az apja elismerését pedig erős közepesként nem kaphatta meg. Érettségi vizsgái után a Csontváryra felvételizett, Mozgóképkultúra és Médiaismeret szakra, melyet 2011-ben fejezett be. Ahelyett, hogy a mesterképzést is elvégezte volna, vagy munka után nézett volna, inkább további tanulmányok címén külföldre ment. Megjárta Olaszországot, Németországot, Ausztriát, sőt, Amerikát is, diplomát viszont nem tud felmutatni, ugyanis sehol nem töltött el három szemeszternél több időt. Nem egy kitartó lélek – vagy csak még nem találta meg azt a szakirányt, ami igazán érdekelné.

Végül atyai nyomásra iratkozott be a König Akadémia Államigazgatási szakára, de csak pár héttel a tanév kezdete előtt, 2015 augusztusában tért haza.

Már egyetemista volt, mikor szülei elváltak, de a családi ház nem maradt sokáig úrnő nélkül. Mostohaanyja, Judit mellett két mostohatestvért, Ráhelt és Mirjámot, is hozott a nász, s nemsokára egy második fiúgyermek is született, Dávid.Általános adatok:
Háttér: mágus származás
Genotípus: halál-mentál
Fókuszeszköz: Bázis: Ónix (Megnyerő előnyt ad); Foglalat: Éger (Nem dobhat balsikert)
Jó kéz: bal

Tulajdonságok:
Fizikum: Kölyökként léglabdáztam, fociztam, kosaraztam. Ma már inkább a konditerembe megyek le, vagy egy parkban futok. Szóval add csak inkább ide azokat a szatyrokat, majd én viszem.(13)
Ügyesség: Oké, szobrász nem leszek, de passzold csak ide azt a labdát és olyan gólt lövök, hogy észre sem veszed, csak miután már ott a kapuban.(11)
Észlelés:Te… az ott ugye nem kávéfolt azon a padon? Én oda le nem ülök…(13)
Megjelenés: Csak ránk kell nézni a nővéremmel. Kétségtelen, hogy jól bánt velünk a genetika.(17)
Intelligencia: Aláírom, az integrálás sosem ment, de a reneszánszról vagy az Egri csillagokról bármikor tartok neked kiselőadást. (13)
Akaraterő:Már a tegnap is megmondtam, hogy szó sem lehet róla. Hát jó, ha jövő hétvégén tényleg eljössz velem, akkor nem bánom. Hánykor találkozunk?(11)
Mágia: Azt nem mondom, hogy nem az én műfajom, de a bonyolultabb varázslatokat inkább passzolom.(10)

Előnyök:
Anyagi háttér - 4: Gazdag sváb felmenőkkel rendelkező máguscsaládba születtem, s ha apám elismerését soha nem is kaptam meg, a pénzére mindig is számíthattam. Így van ez mai napig.
Kiváló tulajdonságok:Nem szokásom saját magamat fényezni, de egykori csoporttársaim megvannak róla győződve, hogy van néhány kiváló tulajdonságom. Pláne, miután sikerült rávenni az esztétika professzort, hogy a negyedéves beadandót csak a félév végén, a vizsgán kérje. Pedig én tényleg nem csináltam egyebet, mint két órán át folytattam eszmecserét vele a kedvenc szerzője munkásságáról.
Nyelvérzék: Már martionos koromban észrevettem, hogy könnyen mennek nekem az idegen nyelvek, de igazán csak akkor tapasztaltam meg, mikor húszévesen kiköltöztem az olaszokhoz, aztán fél év múlva már én tolmácsoltam a csoporttársaimnak is.
Hátrányos: Jó, hát van néhány idegesítő szokásom. Na de kinek nincs!?
+Jobb lábbal: Sokan panaszkodnak, hogy bal lábbal keltek. Én ezt az érzést nem ismerem, sőt, az esetek többségében az átlagnál is jobban sikerülnek a dolgok. //Megjegyzés usernek: +6-ot aznap -> 1: észlelés, 2: ügyesség, 3: akaraterő, 4-5: te választhatsz, 6: egyik sem.//

Hátrányok:
A jövő hiánya I - 4: Gyerekkoromban a srácok gyakran öltöztek be oroszlánnak, párducnak vagy éppen sárkánynak. Én már akkor inkább az idomárt vagy a vadászt játszottam – utóbbit rettentő pocsékul. Aztán ahogy felnőttünk, ők sorra szerezték meg a jogsijukat. Én is elmentem, aztán mikor harmadszor lett totál kár az autó, jobbnak láttam inkább egy sofőrt felfogadni. (Állatalak, Járművezetés, Idomítás, Csalás, Éberség, Vallatás)
A jövő hiánya II - 4: Nem nyújtok kiemelkedő teljesítményt mágiahasználat során, na de vannak ágazatok, amikbe jobb, ha bele sem kezdek. (Abeomágia, Bájitalok, Idézés, Asztrálmágia)
Ami a csövön kifér: Lehet, hogy nem vagyok egy zseni a reál tudományok terén, de mikor szükséges volt, mindig kihoztam magamból a lehető legtöbbet – akár kínkeserves munkával is.
Allergia - 3: Igen, csak papírpénz van nálam és az aprót mindig a boltban hagyom. Persze, hidd csak, hogy nagyzolok, de neked sem lenne túl kellemes, ha rögtön kipirosodna és égetne a bőröd, amint érintkezésbe lép a fémpénzzel. (Nikkelallergia)
Ínyenc - 3: Évek óta pescetariánus életmódot folytatok, szóval nem eszek meg akármit… és nem is megyek be bármelyik étteremben.
Fóbia - 2: Van aki a bezártságtól vagy a pókoktól retteg, én a piszokkal vagyok ugyanígy. Mizofóbia a neve és roppant kellemetlen.
+Beazonosítható - 4: Az emberek általában azt szokták mondani rólam, ha egyszer találkoztak velem, legközelebb tuti felismernek.


//Karakterképem: Andreas "Dre" Eriksen.//

Aktuális állapot:
Jobb lábbal: -

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2015.08.25. 17:16:34

Üzenet küldése