A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Zenthe Rózsa

 
Beosztása: Forgatókönyvíró

Nem:
Életkor: 29 (születésnap: október 31.)
Testalkat: Alacsony, filigrán típus vagyok. A pici popsi-pici mellek rész sajnos elkerült, tökéletes homokóra alkatom van.
Vonások: Kreolos bőrszínem miatt sokszor inkább külföldinek hisznek. Telt ajkak, pisze orr, van bennem valami egzotikus.
Szem: Tipikus bambi szemek, sötétbarna, már-már fekete tónusú a színe.
Haj: Váll alá érő, kéthetente vágott frufruval, annyira sötétbarna színű, hogy inkább feketének mondanám.
Általános öltözet
A hétköznapokban, amikor egymagam vagyok, szeret lazán és kényelmesen öltözködni. Póló farmerral vagy épp még mindig a pizsamában rohangászom a nappaliban. Amikor emberek közé megyek, mindjárt ízlésesebb és nőcisebb darabokat viselek. Szeretem a magas sarkú cipőket, főleg azért, mert úgy fest, mintha én is nagyobbra nőttem volna az eredeti magasságomhoz képest... valamint a színeket, mintákat és nem utolsó sorban a kiegészítőket. Napszemüvegből és cipőből Dunát lehetne rekeszteni, természetesen egyiktől se tudnék megválni, tipikus nő vagyok ezen a téren.
Első benyomás, kisugárzás
Túl egzotikus a kinézetem ahhoz, hogy magyar legyek? Vajon honnan jött? Kérdik rendszerint. Bájos teremtésnek tűnök... elsőre mindig ezt mondják. Sokszor megjegyzik, hogy túl fanyar vagyok. Nem unott inkább? Érdemes rákérdezni, a legtöbb esetben inkább ez az oka, bár tény alapállásban sincsenek mosolygós vonásaim. Állítólag vonzzom az ember tekintetét...

Előtörténet
'89 október 31-én megszülettem én, a negyedik Zenthe gyermek. Egy héttel később jöttem a világra, mint számítottak rám, de a boldogság akkor sem maradt el. Református család, egy édesapával (Ábrahám a Váci közösség és a református Családosok lelkésze) valamint egy édesanyával (Eszter). Három idősebb testvérrel (Lukács, Lőrinc és Réta) valamint egy öccsel (Lénárt) vagyok gazdagabb a többieknél. Nem volt könnyű gyermekkorom. Korán megtanítottak arra, hogy Istent szeretni és tisztelni kell, cserébe pedig a mennyországba kerülök, ha eljön az ideje.

Öt éves voltam, amikor a mágiám megmutatkozott, onnantól pedig a Mirarx tanulója lettem. A vér pedig kötelez... könnyed járás, tisztelettudó beszéd, etikett használat valamint hangszeren való tanulás, még nem voltam általános iskolás korú, amikor ezeket már mind tudtam. Elvárták tőlem, hogy a nevemhez méltóan viselkedjek közösségben. Mire a Martionba kerültem már kifinomult úrilány vált belőlem, én lettem apa kedvence.

Martionos éveim hamar elteltek, Neredin ösvényén jártam végig. Aztán engem is elért a serdülőkor, ahogy mindenkit, pimasz és kezelhetetlen voltam ezalatt, és amikor csak lehetett zavarba hoztam a vendégeinket megjelenésemmel, szókimondóságommal. Már nem az a kislány voltam, akit elengedtek a szülők, hogy nagylánnyá váljon. Bizonyára nem figyeltek eléggé...

Tanulmányaimat a Csontvárin folytattam, ahol Színművészet szakon Színházi dramaturgiát tanultam. Sikeresen zártam minden évet, úgy látszott, hogy nagyon is jó vagyok abban, amit csinálok. Forogtak azok a kerekek és a diplomát is kézhez kaptam. Mesterképzésre jelentkeztem, amit idén fejeztem be és hivatalosan is forgatókönyvíró vált belőlem.

Egy kis érdekesség:
× Imádom a Willy Wonka filmben gyártott napszemüvegeket, nekem is van.
× Amelie csodálatos élete a legjobb film a világon.
× Dohányzom, de csak alkalmanként, kivéve, ha írok... akkor folyamatosan.
× Álmomban mindig azt hallom, hogy valaki Rózának hív.
× Első írásom főhősnője én magam voltam.
× Egyetemen a tanáromba voltam belezúgva, de rám sem hederített.
× Várom a varázsszőnyegen érkező Aladdint, hogy elvegyen.
× Szeretem a bordó színt viselni. Főleg feketével. De a sötét lila is belefér.
× Karakterekből inkább a gonosz figurákat szeretem.
× Sokszor hangosan gondolkodom...
× Soma és Lénárt a kedvenc rokonom, a többiek pedig csak Családtagok.
× Sose jártam jegyben, és sose viszonozták a szerelmem.
× Nem erősségem a házasság intézménye. Nem azért, mert csapodár lennék.

Martion
Neredin Nóra ösvényére kerültem, ahogy mindenki más a családban. Nővéremmel egy szobán osztoztunk, amíg ő is a Martionba járt. Mindenki tudta, hogy kik a Zenthe gyerekek. Nekünk már kora reggel hittannal kezdődött a napunk, amit a Maróti templomban tartott meg édesapa. Csak azután lehetett elmenni az iskolába. Vasárnaponként szintén kötelező jelenésünk volt, de otthon a Váci közösségben.
Szorgalmas voltam, könnyen megtanultam mindent. Szerencsére ezzel sose volt problémám. Legjobban a nyelvórákat szerettem, és meg is tanultam az évek során angolul, franciául és olaszul. Miután megtanították számunkra az ezernyelv használatát, még mindig lelkes voltam. Talán én voltam az egyetlen...
Nem voltam kimagasló a mágia területén, a mágikus tárgyak jól mentek, de egyikben sem voltam kirívó tehetség. Különösebben nem zavart, örültem, hogy mindenhez pont annyira értek, amennyire kell.
Negyedikes voltam, kopogtatott az első szerelem is, ami sose teljesült be.

Egyetem
Csontváry, boldogság. Amikor megtudtam, hogy felvettek, alig akartam elhinni. Nem nézték túl jó szemmel, de mit lehet tenni, ha valaki nagyon ragaszkodik ahhoz, hogy mit szeretne a jövőjével tenni. Eldöntöttem, és senki se tudott lebeszélni. - Réta is elvégezte a jogi egyetemet, most még épp dolgozik valaki mellett, de igazából sose lesz belőle ügyvéd. Erre a fejemet tenném! Nem is ért hozzá, nem érdekli és különösebben csak azért csinálta meg, mert anyáék erősködtek, hogy kezdjen magával valamit. Ezt sikerült. - Voltam szerelmes, az egyik tanáromba, aki annyira erkölcsös, hogy még csak ki sem kezdett velem... nem ő volt nyilván az első szerelmem, de mérhetetlenül imádtam. Aztán azóta is csak olyan fickókat fogok ki, akik nem akarnak semmi tartósat és az a mottójuk, hogy mindent érzelmek nélkül... anyám szerint sose megyek férjhez. Lehet igaza van.

Család
Bevallom nehezen tudom követni a rokoni szálakat, ami náluk van. Azt tudom, hogy anyunak a nővére apunak az öccséhez ment hozzá. Van egy keresztezés a családban, remélem nekem nem kell hozzámennem Marcihoz vagy Doriánhoz... Családos összejöveteleken viselkedni szoktam, csendesen megtartom mindenkitől a távolságot, hogy ne hozzak édesapára szégyent. Mióta kikerültem az egyetemről, még jobban nyüstölnek, hogy találjak magamnak egy férfit...
Elég furcsa a kapcsolatom a testvéreimmel. Mindegyiküket szeretem, de igazán csak Lénárttal jövök ki. Talán azért, mert korban ő áll hozzám a legközelebb. Réta is lehetne, amolyan "örök barátság és legjobb testvérek" különdíjas, de sajnos ő inkább édesanyával süt-főz. Igen, minden vasárnapra meg van a sós sütemény a misére, amiből falatozhatnak a közösség tagjai. Sokszor előfordult ugyan, hogy Alícia készítette el, mert anyáéknak nem volt kedve. Alícia a szakácslányunk... nos igen, mint minden normális Családban, itt se mos-főz-takarít édesanya, meg van erre a személyzet.
Kiskoromban sokat jártam le barátkozni velük, aztán megtiltották. Utána már csak titokban jártam le, de biztos vagyok benne, hogy tudták ezt is. A lényeg, hogy szeretem azokat, akik nálunk dolgoznak. Jó emberek. Jobbak, mint egyik-másik rokonom.

Karakterkép: Natalia Noemi Keery-Fisher (Natalia Kills avagy Teddy Sinclair)


Leírás


Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2015.10.05. 22:41:24

Üzenet küldése