A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jegyzetek

Zsoldos Jenő

 
Beosztása: Befolyásoló mágia kutató, oktató

Nem: Férfi
Életkor: 48 (születésnap: augusztus 20.)
Testalkat: Nem kimondottan magas (180 cm), nem rendelkezik kidolgozott izomzattal, lévén nem is sportol. Jobbára átlagosnak nevezhető.
Vonások: Magas homlok, kiugró szemöldökcsont, széles, férfias állkapocs jellemzi. A borostától képtelen szabadulni.
Szem: Világosbarna
Haj: Rövid, sötétbarna, szinte már fekete. Általában jólfésült.


Általános öltözet

Szereti az öltönyöket, ingeteket, szövetnadrágokat, így leginkább ezek valamilyen kombinációját viseli. Farmert csak akkor hord, ha otthon van, és épp nem megy sehova. Színek terén a feketét, fehéret, vagy a pasztellszíneket preferálja. A kabátokat kifejezetten szereti, de természetesen csak akkor veszi fel őket, ha az időjárás ezt indokolttá teszi. Viszont kisebb kollekciója van belőlük, melyben megtalálható a bőrkabáttól a szövetkabátig minden.
Ruhák terén csak a márkás darabokat hajlandó felvenni, ő nem az a fazon, aki a kínaiból öltözködik. Rendszerint nagy műgonddal válogatja össze a ruháit.

Első benyomás, kisugárzás

Ránézésre egy komoly és szigorú férfi, aki nem ismer tréfát. Nem is nagyon szándékozik ezt megcáfolni a későbbiekben sem, mindezek ellenére nem az a tipikus karót nyelt alak. Bár alapvetően távolságtartó, a vicceken nevet, sőt, ő maga is rendelkezik humorérzékkel. Viszont csak akkor szól, ha kell, feleslegesen nem járatja a száját.
Halkan és megfontoltan beszél, az egész emberből árad, hogy tanult, intelligens. Viszont senkit nem néz le, inkább elmagyarázza türelmesen, azt, amit a másik nem tud. Ha pedig ő nem ért valamit, akkor nem kérdez. Van egy hátborzongató nézése ilyenkor, mintha csak mérges lenne, hogy olyat mondtak neki, amit nem tud hova tenni, de inkább maga néz utána a dolgoknak.
A munkája és a kutatási szakterülete az első. Ezen még a felesége iránti végtelen szeretete sem változtat, a sorrend kőbe vésett. Ezen felül is igen sajátos morállal és gondolkozásmóddal rendelkezik. Nem egy hétköznapi figura.
Általános értelemben vett barátságokat soha, vagy csak nagyon ritkán köt. Rendkívül bizalmatlan, ha egy bizonyos határt át akarnak lépni vele szemben. Jobban szeret ő kezdeményezni, akkor, amikor jónak látja. Ezen felül kapcsolatai nagyrészt csak kollegiális viszonyokból állnak. Természetesen a diákokat is kollégákként kezeli.


Kedvenc elsőosztályú léglabdacsapat: Debreceni Dicső Dongók

Leírás

1971-ben sírt fel a Debreceni Kórházban a kis Zsoldos Jenő, míg odakint a virágkarnevál tovavonult az ablak alatt. Odalent tudhattak valamit… vagy csak a szokásos augusztus 20-i felvonulás volt, ez részletkérdés.

A várostól nem messze, Vámospércsen élt a család. Mindkét szülő mágus volt, bár nem egy sutta és talan is fellelhető a családfán belül. Viszont a família mágus tagjai mind rendkívüli tehetséget mutattak az átváltoztatások terén, sőt nagy számban kerültek ki bejegyzett abeomágusok is Zsoldosék közül. Így érthető, hogy Jenő is, már kiskora óta hasonló ambíciókat dédelgetett. Egyébként pedig átlagos kisgyerek volt, szülei beíratták a debreceni előképzőbe, így tökéletesen fel volt készülve arra, hogy egyszer majd a Martionba fog járni.
Egyébként pedig egy középosztálybéli családról van szó, Zsoldos Béla a Kormánynál dolgozott, ő vette fel és jegyezte be az abeomágusokat, míg Zsoldosné Tóth Gabriella ugyancsak a Kormányál egyszerű titkárnő volt. Természetesen már jó pár éve mindketten nyugdíjasok, viszont kiváló egészségnek örvendenek.

A tükör a Neredin ösvényre osztotta, amivel teljes mértékig meg volt elégedve. Kifejezetten példamutató magaviseletű és nagyon jó tanuló volt, harmadikban még diákmentornak is kinevezték. Viszont sosem volt a társaság középpontja, barátokban sem bővelkedett. Sonkoly Mártonnal is legfeljebb csak a közös érdeklődés miatt ápolt szinte már baráti kapcsolatot, hiszen az átváltoztatások terén mindketten tehetségesek voltak és érdeklődtek ezen tárgy iránt.
Viszont, ami egyiküknek sikerült, a másiknak nem. Ötödikben közölte Jenővel az akkori átváltoztatástan tanár, hogy belőle az életben nem lesz abeomágus. Hatalmas törés volt ez a srácnak, lévén ő erre készült, már el is tervezte, hogy a későbbiekben is az átváltoztatásokkal fog foglalkozni. Viszont ezek után minden hasonló irányú ambíciója elszállt, Mártonnal pedig egyszerűen megromlott a kapcsolata, lévén ezek után Jenő képtelen volt egy légtérben meglenni ösvénytársával, akire borzasztóan irigy volt. (Egyébként a mai napig megmagyarázhatatlan ellenszenvet érez a férfi iránt.)
Viszont szokták mondani, hogy amikor egy ajtó bezárul, egy ablak kinyílik. Előtte nem foglalkozott soha a befolyásoló mágiákkal, bár tény, hogy vadmágiái jobbára mind ilyenek voltak. Talán erre figyeltek fel a suliban, hát elkezdtek vele ezen az irányon foglalkozni fakultációk keretében és az is kiderült, hogy Jenő rendkívül jól teljesít mind mentál-, mind az asztrálmágia terén.

Az út innen már szinte egyenesen vezetett a Kormon Lehel Tehetséggondozóig. Itt aztán a legifjabb Zsoldos kitanulta a Keleti mágia ezen ágát, nem is akárhogy. Többször is volt évfolyamelső, tanárai szinte egyből felfigyeltek rendkívüli tehetségére. Így aztán az iskola elvégzése után maradt a Tehetséggondozóban, mint tanársegéd, közben pedig a professzora mellett segédkezett az öreg kutatásaiban.

A professzor azon varázstárgyakkal foglalkozott, amik mentál-, vagy asztrálmágiával operálnak. E miatt Jenő szinte már az összes varázstárgy-kereskedőt ismerte a fővárosban, így ismerkedett meg Péterffy Lászlóval is, na meg többszöri látogatást téve az üzletben, a lányával is, aki akkor még 16 éves Martionos diák volt. Mivel volt, hogy órákat töltött az üzletben, hol egy bizonyos tárgyra várva, hol mondjuk valamelyik tárgy hatását vizsgálva, így időnként óhatatlanul beszélgetnie kellett a fiatal lánnyal, aki egy idő múlva már mintha szándékosan miatta tért volna be apja üzletébe.
A lány érdeklődő volt és intelligens és szívesen hallgatta, ahogy Jenő a kutatásokról beszél, későbbiekben pedig már a terveiről, hogy majdan ő maga, mivel is szeretne foglalkozni. Cserébe aztán már az sem jelentett számára problémát, hogy ő is érdeklődőn hallgassa Matilda terveit, szép lassan elvarázsolta őt a leányzó. Persze a 9 év korkülönbség nagyon soknak tűnt akkor még, meg sem fordult a fejében, hogy bármi illetlenséget tegyen a lánnyal.

Az idős professzor, három év közös munka után eltávozott az élők sorából, ekkor volt Jenő 27 éves. Az elhunyt mentora munkáját ő maga fejezte be, erre még rá is ment egy éve, de ezt amolyan tisztelgésnek érezte az öreg szellemisége előtt. Mivel a szerzők között ugyebár az ő neve is szerepelt, így ez tekinthető az első nagy sikerének a tudományos világban, elkezdték megjegyezni a nevét bizonyos körökben.
Immár lehetőséget kapott, hogy saját kísérletekbe kezdjen és kutatási célul a tehetség felkutatását tűzte ki. Ebben is nagy szerepe van annak, hogy nem lehetett annak idején abeomágus, felmerült benne a kérdés, hogy vajon miért nem mutatott tehetséget ezen irányban. Ez indította el a gondolatot és eztán elkezdte kutatni a tehetség mibenlétét. Az agyban hol lelhető fel, hogy van kódolva a mentálmágia nyelvén, megváltoztatható-e, vagy felfedhető olyan út, hogy más tehetség is elérhetővé váljon? Nagyrészt ezek foglalkoztatták. Ám ezalatt nem mondott le a tanításról sem, nem is egy egyetemi jegyzet és tankönyv fűződik a nevéhez. Így figyeltek fel rá az Oswald König Akadémián is, ahol ugyebár a gemmárius tanoncoknak befolyásoló mágiákat is kell tanítani. Fel is kérték Jenőt 2000-ben. Azóta oktat a férfi a Tehetséggondozóban és az Akadémián párhuzamosan, igyekezvén úgy rendezni előadásait, hogy kutatásaira is jusson idő.

A 2000-es év nem csak a karrierjének rohamos felíveléséről szólt. Egy napon ugyanis a Tehetséggondozón egy ismerősbe botlott, akit már két éve nem látott, Matilda személyében. Az egész rendkívül ártatlanul kezdődött, hisz csak leültek meginni egy kávét. Aztán már heti rendszerességgel ültek össze, onnantól pedig már kezdett egyértelművé válni, hogy mi alakul köztük. A nő beleszeretett Jenőbe, Jenő beleszeretett Tildus rajongásába, majd magába a lányba is.
Határtalanul imponált neki, hogy végre valakit érdekel a kutatása és a személye is egyben. Fél évig randevúzgattak, majd egy idő után már Matilda többet volt az ő lakásán, mint otthon, végül egy év együttélést az esküvő követte. 2001. augusztus 13-án összeházasodtak.

Időközben a kutatás határai kezdtek szűkek lenni. Az egereken való kísérletekre még kapott engedélyt, de egyebet nem tudott kiharcolni, emberkísérlet meg egyenesen szóba sem jöhetett. Így meg ugyebár ellehetetlenülni látszott a dolog sikere.
Persze a kutatást folytatnia kellett. Úgy érezte hatalmas áttörés előtt áll, márpedig ez rendkívül lázba hozta. És nem csak őt. Egy magáncég is felfigyelt a munkájára, akiknek a kedélyfokozó karkötő külföldi piacra dobása és nagy sikere végett megvolt a kellő tőkéjük és ugyancsak nagy áttörésre vágytak. Onnantól kezdve ennek az egyébként angol cégnek dolgozott és minden, amit náluk csinál, a legnagyobb titokban zajlik. Bizony állatkísérletekről van szó többek között (Emberkísérletekről még ott sem esett szó). Egyébként kutatásai egy részét itthon, másik felét Angliában végzi, így emiatt gyakran ingázik. A kurzusai megfelelő átszervezésével és tanársegéde segítségével viszont meg tudta tartani előadói státuszát a feljebb említett iskolákban is, a mellett, hogy immár külföldön is tart egy-egy előadást, na meg persze kutat.

Matilda egészségi állapota mostanra jócskán leromlott, memória-problémákkal küzd, de ő végletekig megértő a nővel, pedig el kell ismerni, hogy manapság nem könnyű együtt élni vele. Mindenesetre Jenő úgy tesz, mintha mit sem venne észre ebből és mindenben segíti párját.
Egyébként mostanra a tudományos életben már csak könyveiről híres, kevesen tudják mit kutat éppen. Ilyen személy egy megbízható exdiákja, aki ugyancsak rendkívül tehetséges és jelenleg Jenő tanársegédje, Krizsán Viktória. Mivel a hölgy inkább az asztrálmágia terén jártas és Jenő arról az ágról szívesen megfeledkezik, így a legnagyobb hasznát ezen a téren veszi Viktóriának. Feleségén és Viktórián és a szülein kívül nincs olyan személy, aki különösebben közel állna hozzá.

Szakkönyvek és tankönyvek

Erdős Miklós és Zsoldos Jenő - 1999 – A befolyásoló mágiák felhasználása mágikus objektumok terén
- Professzora könyvét fejezte be. Azon varázstárgyak feltöltéséről, biztonságos alkalmazásáról és jelentőségéről van benne szó, melyek asztrál-, és mentálmágiával operálnak. Ez minden bizonnyal nem található meg minden mágus-háztartás polcán. Kifejezetten szakkönyv.
Zsoldos Jenő – 2000 – Asztrálmágiai praktikum
- Ez nagyrészt a külföldi tankönyv fordítása, de mivel egy régi kiadású könyvről van szó, így Jenőnek volt dolga az aktualizálással. Leginkább azoknak íródott, akik az asztrálmágia gyakorlati használatával foglalkoznak. Részletesen foglalkozik a tankönyv azon gyakorlatokkal, amelyekkel fejleszteni lehet a képességeket asztrálmágia terén, és módszerekkel, melyek a mágiaág magasiskolájába vezetnek be.
Zsoldos Jenő – 2000 – Mentálmágiai praktikum
- Ez nagyrészt a külföldi tankönyv fordítása, de mivel egy régi kiadású könyvről van szó, így Jenőnek volt dolga az aktualizálással. Leginkább azoknak íródott, akik az mentálmágia gyakorlati használatával foglalkoznak. Részletesen foglalkozik a tankönyv azon gyakorlatokkal, amelyekkel fejleszteni lehet a képességeket mentálmágia terén, és módszerekkel, melyek a mágiaág magasiskolájába vezetnek be.
Zsoldos Jenő – 2002 – Befolyásoló mágiák I.
- Ezt teljesen ő írta, Tehetséggondozós tankönyv, minden ilyen szakos, vagy ilyen érdeklődéssel bíró diák polcán megtalálható kötelező jelleggel. Inkább a befolyásoló mágiák elméletével foglalkozik. Precedens esetek is megtalálhatóak a könyvben.
Zsoldos Jenő – 2003 – Befolyásoló mágiák II.
- Ezt teljesen ő írta, Tehetséggondozós tankönyv, minden ilyen szakos, vagy ilyen érdeklődéssel bíró diák polcán megtalálható kötelező jelleggel. Inkább a befolyásoló mágiák elméletével foglalkozik. Precedens esetek is megtalálhatóak a könyvben.
Zsoldos Jenő – 2007 – Született készségek értelmezése a mentálmágia eszközeivel
- Elismert szakkönyv, ez már Jenő kutatásait írja le, szebályszerűségeket állít fel a témával kapcsolatban és axiómákat fogalmaz meg. Ezt biztosan nem fogja egy mezei mágus forgatni, de még az ezzel foglalkozó diákoknak is könnyen meggyűlhet vele a bajuk. Tudományos körökben, viszont a könyv díjat is nyert.
Zsoldos Jenő – 2010 – A tudatos és tudatalatti készségek
- Szakkönyv, bár az előzőnél jóval közérthetőbb, hiszen ebből szemináriumi képzést is tart a Tehetséggondozón. Nagyrészt az előbbivel egyező tartalommal bír, természetesen sok kiegészítéssel és más megközelítésből.

Egyetemi jegyzetek

Zsoldos Jenő – 2001 – Bevezetés a mentálmágiába I.
- Egyszerű papírborítású jegyzet, nagyrészt a külföldi megfelelőjén alapul. Königen és a Tehetséggondozóban is kötelező, ha Zsoldos professzor tartja az előadást. Elméletet és a hozzá tartozó gyakorlatot tartalmazza.
Zsoldos Jenő – 2001 – Bevezetés a mentálmágiába II.
- Egyszerű papírborítású jegyzet, nagyrészt a külföldi megfelelőjén alapul. Königen és a Tehetséggondozóban is kötelező, ha Zsoldos professzor tartja az előadást. Elméletet és a hozzá tartozó gyakorlatot tartalmazza.
Zsoldos Jenő – 2003 – Jogi útmutató a mentálmágia gyakorlatához Magyarországon
- Ahogy a cím is mutatja, a mentálmágia használatának jogi következményeiről és szabályairól szól. Zsoldos professzort a Kormány kérte fel ezen könyv megírására, ami Königen ától-zéig kötelező tananyag és Biblia, a tehetséggondozón pedig ugyancsak kötelező.
Zsoldos Jenő és Krizsán Viktória – 2006 – Bevezetés az asztrálmágiába
- Tanársegéde unszolására és segítségével írta, nem ártott már az elavult angol nyelvű jegyzet helyett valami közérthetőbb és frissebb. Elméletet és a hozzá tartozó gyakorlatot tartalmazza. Tehetséggondozón ugyancsak kötelező.
Zsoldos Jenő és Krizsán Viktória – 2009 – A befolyásoló mágiák filozófiai és tudománytörténeti áttekintése
- Könnyű kis olvasmány, bárkinek elérhető és érthető. Ehhez tartozó kurzust Tehetséggondozón Krizsán Viktória tartja, egy egyszerű választható tárgyról van szó. A címben foglaltakról szól.

Egyéb információk:
Regisztráció időpontja: 2011.10.02. 03:21:03

Ez a karakter a Kormon Lehel Tehetséggondozó Közép- és Felsőoktatási Magán Mágusiskola céghez tartozik.

Üzenet küldése