A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz

Cégjegyzék

Ezen az oldalon találhatóak a hétköznapi világhoz képest új, csak a Martion világában megtalálható cégek és intézmények. A leírásokon túl egy cégér/logó is feltölthető, továbbá megadhatóak a vállalathoz tartozó helyszínek, és az ott dolgozó munkatársak.
Ha szeretnéd, hogy a leendő karaktered is az egyik cég alkalmazásában dolgozzon, keresd fel a vállalat tulajdonosát (vastag betűvel kiemelve, ha dolgozója), és egyeztess vele!
Van lehetőség saját céget is alapítani, ekkor az Új hozzáadásával küldhetsz igénylést, amit a moderátorok igyekeznek minél hamarabb elfogadni.

Betűrendi rendezés | Beküldési rendezés

Új hozzáadása Cégek listája
2021.06.14 18:22:16 [M] Catsle

www.catsle.net - Igényes felnőtt tartalom, erotikára épülő üzleti-, és magánrendezvények. A szervezésért keresse Bastient.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2019.05.26 18:33:25 [M] Ceriden Varázstárgy

A 2018 óta létező startup vállalkozás a sufni munkákból nőtte ki magát egy műhellyé, majd a műhely kibővítésével egy igazi bolttá. Egyedi készítésű varázstárgyak találhatók itt, melyek kétkezi munkával, kovácsolással, ötvös munkával nyerik el végleges formáikat, hogy utána igény és kérés szerint töltődjenek fel a megfelelő célt szolgáló varázslattal.

A műhely-bolt a Hegyalja út mágikus részén található, árában megfizethető, de persze a kétkezi munka sosem a legolcsóbb kategória.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2019.05.19 14:27:36 [M] Életfa

Regőczi Koppány neve nem cseng ismeretlenül a felsőbb körökben. Szolgáltatásai nem mindenki számára elérhetők, de bárki felkeresheti megfelelő motivációkkal. Egy görbe orr, egy kissé hosszabb végtag, egy régi, hegesen gyógyult sérülés? A problémás lehetőségek tárháza végtelen, megoldójuk pedig egyetlen ember, a hagyományos foglalkozásnevekkel (plasztikai sebész, szerpentárius, vitaemágus) nem illethető versis.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2019.04.23 23:47:37 Perfect Human

A friss alakulás alatt álló magánklinika helyileg Diósdon álló központja modern, elegáns, tiszta vonalak jellemzik. A körülötte álló parkkal kellemes, tiszta benyomást kelt.
A nem csak mágusok számára nyitott klinika elsősorban plasztikai- és ortopédsebészettel foglalkozik, de köztudott, hogy kutatási részlege az emberi tökéletességet célozza meg.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2019.01.13 15:08:00 OtherWorlds Studio

Az OtherWorlds stúdió egy mágikus hirdetésekkel foglalkozó reklámügynökség, melynek fő partnerei a ManaScope TV és az Androméda rádió, de az ő általuk készített reklámokkal találkozhatsz a LIFT eszközein is.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2018.09.09 09:21:35 Lucheni's

A Lucheni's éttermek és kávézók széles körben ismertek világszerte a mágusok között. Az étteremlánc erős húzónévvel bír, akárcsak a magyar Leander's vagy épp a talanok között is népszerű Gordon Ramsay éttermei.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2018.09.09 09:05:20 Defendo Biztonságtechnikai Bt.

A Defendo Biztonságtechnikai Bt. kifejezetten épületvédelemre szakosodott, szolgáltatásait nem magánszemélyek, hanem olyan épületkomplexumokat magukénak tudó szervezetek, cégek veszik igénybe, mint például az Üvegpalota vagy a Vármúzeum, de a Defendo felel többek között a L.I.F.T. irodaépületének biztonságáért is.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2018.04.08 16:57:37 Tivo Cosmetics

2003-ban alakult a Kainczy Tivadar nevéhez fűződő, a mágusok között világszerte ismert Tivo Cosmetics. A cég kifejezetten sminkekkel és ehhez kapcsolódó kozmetikai produktomokkal foglalkozik. Megtalálja itt a hozzáillőt fiatal és idős, sötétebb és világosabb bőrű, férfi és nő is egyaránt. Nem titok, hogy az ő kozmetikumaikat használja a legtöbb mágikus reklám, divat bemutató és a MSTV sminkesei is.
A patinás név garantált minőséget jelent, ugyanakkor felsőbb árkategóriát is.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2017.08.02 22:53:20 [M] Fiddler és Társa Ügyvédi Iroda

Ügyvédi iroda a Quittner mellett - nem túl közel, de semmiképpen nem távol.
Fiddler Béla neve a XIII. és VIII. kerületi mágusok körében nem lehet ismeretlen. A 2014 telén elhalálozott ügyvéd a második világháború után szinte folyamatosan praktizált a közép és alsóbb rétegek számára tökéletesen megfizethető jogi képviselőként. A történelem viharai ugyan az irodát, a kuncsaftkört és magát a férfit is igencsak megtépázták, mindig is céljának tekintette, hogy az iroda fennmaradjon és a büntetőjogi képviselet területén elérhető képviseletet adjon az azt igénylőknek.
Az évek során a férfinek több partnere volt a praxisban, többször foglalkozott bojtárokkal, s a feltörekvő ügyvédekkel, akiknek nem csak a szakma csillogós leeső részére fájt a foga, hanem hivatásként tekintettek rá.
2015-tól halálával (saját család és jogutódlás nélkül) akkori üzlettársa, Pásztó Filip vette át a praxist.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2017.03.02 15:29:16 Zsálya gyógynövények

Gyógynövény üzlet a Thököly úton.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2016.08.06 16:23:54 Lipótmezei központ

A 2016. július végi dimenzió összecsúszások miatt kihirdetett elsőfokú szükségállapotra való tekintettel a Máguskormány létrehozott egy központot a régi Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (Lipótmezei szanatórium) épületében. Az épület a talanok számára továbbra is az elhagyatott OPNI-nak tűnik, míg a mágusok számára egészen új funkcióval és mágiával helyrehozott küllemmel látszik.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2016.04.01 14:44:41 Wexler bank

Az első bank, mely mágikus valutával is üzletel. Bár nem a legnagyobb, jó sajtója miatt igen népszerű bank.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.09.15 12:18:40 Farkasfalka a szigeten

A budapesti vérfarkasfalkából kivált, a likantrópia betegséget nem betegségként, hanem áldásként megélő, a központosított, a bürokratikus éjlényrendszertől önmagát függetlennek valló, ezáltal nem legitim, de autonóm falka a maga magánterületén, a maga szabályaival éli meg mindennapjait. A 2012-től kis létszámmal, majd végül 2015-ben teljes, tíz fővel funkcionáló közösség vallja, hogy a Fenevadat nem elnyomni, hanem felemelni kell, likantrópbüszkeségük sokszor felsőbbség, de egyben tagadhatatlan kapocs is egy természetesebb, kiegyensúlyozottabb, elemibb életformával. A humán társadalommal az együttélésük épp ezért mérsékelten rugalmas, a szabályait másodlagosnak fogadják el a saját rendszerük alatt: Döntéseik, ahogy tagjai is a farkas hierarchia erőelvén, lazán szerveződnek, ám ennek ellenére vagy épp ezért minden egyes tagnak megvan a maga helye és szerepe a falka egészének közösségében. A teliholdakon kívül is a belső farkasukat ápoló, baráti, kommunális közösségben élő társaság híre nézeteik okán talán nem is korlátozódik csak a kis félszigetükre a megyeri hídnál.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.08.24 19:43:13 [M] Hálózat / Network

Maga a Network már a 2000-es évek elején elkezdte működését, először Angliában, majd ahogy az évek teltek, egyre több országban jöttek létre különböző alvállalkozások, akik közösen az "anyagcéggel", ugyanazon célért fáradoznak: az eltűnt személyek felkutatásáért.
A Network egy civil szerveződés, avagy tagjai leginkább lelkes érdeklődők: a nyugdíjazott gemmáriustól kezdve az otthonülő háziasszonyig bárki, aki valamilyen oknál fogva segíteni próbálja a non profit alapítvány működését.
Tömören összefoglalva: fizetést nem igazán kapnak a munkálkodásukért, leginkább az emberek hálájával kell beérniük, ha valamely ügy sikerrel jár, viszont nincsenek kikötések, hogy ki lehet tagja az "intézménynek".
A magyar szerveződés 2012-ben alapult, "Hálózat" néven, alapítása Vass Roland nevéhez köthető. A központja a Károly kert környékén, az egyik lévő kis lakásban található.

További információkat a Hosszú leírásban találsz.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.08.24 15:36:40 [M] Rumli

(18+)A Quittner tér egy szűkös kis sikátorából nyílik a bejárat a Pokol egyik legmélyebb bugyrába. Itt ne várd, hogy bárki a kezed fogja, és a MÁK-od sem ellenőrzik, elmúltál-e 18. Egy szabály érvényes, mindenki magáért felel idebent.

Van itt minden, ami a nagyérdemű fogyasztó közönség fejében megfordulhat. Szervezett orgiák, szado-mazo játékok, fétisek tucatjai. A legtöbben megtalálják, amire vágynak.

Az ár nem túl drága, hiszen ez itt a Quittner szemete, amit a legtöbben csak úgy jellemeznek, mint 'olcsó kupleráj".

//Egyebek a tovább mögött//

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.07.26 21:01:06 [M] Nyitott Könyv

2015 nyarától még ki sem szellőzött a festékszag a Nyitott Könyvben (amiben a nevéhez híven nincsenek titkok), de már változatos műsorral és italválasztékkal várja a szórakozni vágyókat a modern, mágusközönséget célzó, fiatalos és közép árkategóriás helyszín a Quittner tér békés közel-távolságában.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.05.31 23:03:51 [M] Bloody Mary

Csíkszeredában található szórakozóhely. A szorványban élő mágusok miatt a környék egyetlen mágikus szórakozóhelye, de az úgynevezett teleport-szobának köszönhetően Románia-, de főleg Erdély-szerte fogad látogatókat.

A teleportszoba különlegessége, hogy a többi városban a Bloody Mary bejárata egy aprócska szobába vezet, melynek csupán egy másik ajtaja van, azon átlépve érkezik meg a csíkszeredai szórakozóhelyre. Visszafele is hasonlóan működik, az ajtón keresztül abba a városba érkezik vissza a látogató, amelyből eljutott a Bloody-ba, ám akinek ez nem megfelelő, a teleport-szobából illanni vagy térszelőzni is lehet.

A teleportszoba ajtaja és a tényleges bejárat egy aprócska előszobába nyílik, innen lehet eljutni a szórakozóhely további helyiségeibe: pub, játékterem, az alagsorban diszkó rész, illetve az itt ragadt vámírok igénybe vehetik - természetesen, nem ingyen -, a fenti, napfénybiztos vendékszobák egyikét.

Árkategória: közepes
Minőség: közepesnél valamivel jobb

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.02.26 20:52:29 [M] Edinburgh virága

A belváros szívében, a VI. kerület Jókai utcában méltán kelt birokra a sok teázóval és étteremmel, mert hasonló kínálattal és személyzettel nemigen büszkélkedhet a környék egyetlen beülős helye sem. A skót bár és étterem nem csupán tradícionális skót kínálatával tűnik ki a többi hely közül.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.02.13 22:44:36 [M] A Klub

A Klub mai helyszínén 2002-ben nyílt, Zágon Sándor vezetésével, egy elég népszerű mágus discoként híresült el, a bejutás, bár a hétvégi napokon tömött sorok árán, de viszonylag egyszerű. Árkategóriát tekintve középen helyezkedik el, a belépő egy tallér, amelynek értékében éjfélig lehet fogyasztani, az italok és szendvicsek árai nagyjából megegyeznek a többi budapesti szórakozóhelyen lévőkkel. Elsősorban a 15-30 közti korosztály fordul meg itt rendszeresen.

//Rejtett koncepció a "Tovább"-nál.//

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.02.07 11:52:14 [M] Csontváry Kosztka Tivadar Mágikus Képző- és Színművészeti Főiskola

A Csontváry unokái által 1914-ben alapított intézmény Eger városában nyújt felsőfokú képzési lehetőséget a művészetekben tehetséges, azok iránt érdeklődők számára. Az intézmény a hagyományok őrzése, ápolása mellett igyekszik a mai igényeknek is eleget tenni - lehetőség van többek között bepillantást nyerni például az animáció vagy a média design berkeibe, a művészetek mágikus vonulatairól nem is beszélve.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.02.05 16:14:09 [M] Szentágothai Dominik Szerpentáriusképző Egyetem

Az egyetemet Szentágothai Dominik alapította 1893-ban Budán, Magyar Szerpentáriusképző Egyetem néven, a bécsi szerpentáriusképző iskola mintájára. Jelenleg három karral (szerpentárius-, nővér-, gyógyszerészképzés) működik önálló intézményként, teljesen elszeparálva a talan orvostudományi egyetemektől, melyektől mind képzési idejében, mind a tantárgyak többségében eltér.


Az intézménynek otthont adó háromemeletes, viktoriánus stílusban elkészített épület a város szívében található, ám egy álcázásnak köszönhetően csak mágusok és sutták számára látható.


Hallgatókat a világ minden pontjáról fogadnak; az idegen országok diákjai elsőbbséget élveznek az ingyenes bentlakás helyek elosztásánál, ha még maradt hely és van igénylő is, a magyar hallgatóknak is ingyenesen biztosítják a szállást. Erre a célra az épület két felső emeletét alakították ki kollégiumnak.


Bővebb leírás a Súgóban

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.02.04 20:47:44 Erdélyi Éjlénytársadalom

2015. januárjától Aengus Kinley, Európa Törvényhozója éjlénypolitikailag független államnak nevezte ki Erdélyt, élén Jeszenszky Lénárd vámpírherceggel, aki hagyományaikra való tekintettel továbbra is a grófi címet viseli, ám ez nem jelent rangbeli eltérést bármely környező országbeli hercegtől.
A több mint 108 000 km2 területű tartományt a közigazgatási határok szerint tizenhat megyére tagolták, melyek élén az egyes megyék birtokura áll, az első birtok, Brassó megye birtokura maga a Gróf.
Erdély területe a vámpírok rendszerében már a tizenhatodik században elkülönült a környező országok vezetésétől, és függetlenségét többé-kevésbé mindvégig megtartotta.
A halandók nagy háborúit követően kialakult politikai határokat figyelembe véve a magyar és román hercegek, valamint az érintett birtokurak és birtokúrnők közösen jutottak konszenzusra, miszerint Erdély a halandók felosztásával megegyezően a vámpírtörvények szerint is a román herceg fennhatósága alá tartozik majd. Viszont elkerülendő az esetleges vitákat, vagy nacionalista háborgásokat, a birtokurak és birtokúrnők kivétel nélkül megtarthatták pozícióikat, és megválaszthattak egy kijelölt vezetőt, Erdély Grófját, aki az erdélyi birtokok ügyeiért felelős, ily módon biztosítva a térség autonómiáját. A gróf viszont a román herceg alá tartozik, döntéseit a herceg megkérdőjelezheti, vagy megvétózhatja, neki tartozik elszámolással. Ily módon a román vámpírtársadalom egységes maradt, és a halandókat érintő kisebbségi, politikai, nemzeti kérdések békésen elrendeződtek.
2005 óta az erdélyi éjlény társadalom teljesen egységes, a grófhoz csatlakoztak a likantróp falkavezérek is.

További kapcsolódó információkat lásd: CLOE és Százholdas vadon leírásában.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.01.28 00:49:05 [M] Andolini hotellánc

1033-ban alakult meg, mint szálló és pihenő hely a mágusok számára Esztergomban. Az 1300-as években az eredeti épületet elbontották, és az új székhely Budára került. A szállóhelyet azóta természetesen számtalanszor átalakították, felújították a vendéglátóipar fejlődésével, így érte el mai formáját.

A kiváló minőségű szolgáltatásoknak meg van az ára, ám az élmény, amellyel szolgál egyedi. A megfelelő adatok megadása és rövid mágikus utazás után irány Róma, Athén, London vagy bármely nagyváros, ahol az Andolini egy hotelje fellelhető. Igazán különlegessé azonban a korszak választásának lehetősége teszi a helyet. Ókori nemesként óhajt egy római fürdőben pihenni, esetleg még is inkább a modern Itáliát választaná? A bejelentkezéskor egyes korok, korszakok különleges vendéglátási, kikapcsolódási formáit is választhatja a nagyra becsült vendég. Így eltölthet egy hétvégét az amerikai vadnyugaton whiskeyvel a kezében vagy épp a japán szamuráj korszak hangulatában szakét iszogatva.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.01.25 03:39:19 Kormon Lehel Tehetséggondozó Közép- és Felsőoktatási Magán Mágusiskola

Leírás a súgóban
A XX. században a nyugati mágia olyannyira teret hódított magának, hogy a keleti mágia szinte teljesen kiszorult az országból. A vajákosok, sámánok ideje végleg leáldozni látszott, és ez ellen kívánt tenni Kormon Lehel, mindennemű oktatás tehetős pártfogója. Felesége halála után a családi házat alakíttatta át, hogy tökéletesen megfeleljen egy iskolaépület követelményeinek.
Az iskola alapítványi, ahol van mód bentlakásra is. Egy szemeszter 100 és 180 tallér között mozog, a felvett tantárgyaktól függően. Természetesen lehet ösztöndíjat szerezni, azonban kemény feltételek árán juthat hozzá kevés kiváltságos tanuló. Az első szemeszteri ösztöndíjat egy általános dolgozat alapján ítélik oda.
A diákok átlagos összlétszáma nem haladja meg a háromszáz főt, a tanároké viszont negyven és ötven között van, melyből legalább tíz született mágus.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2015.01.24 16:35:46 [M] Mráz Kálmán Internátus - Nemzetközi Gazdaságtudományi Egyetem

A Mráz Kálmán Internátus a Soproni-hegységben, talanok számára nem látható, védett területen helyezkedik el.

Az Internátus egy nemzetközi üzleti és gazdaságtudományi egyetem, melynek fő profilja a kapcsolatépítésre és színvonalas oktatásra épül. Nyolcvan országból érkezett hallgatóiból közép és felsővezetőket képez, akik az itt eltöltött 3-5 év alatt a későbbiekben virágzó kapcsolatokat alakíthatnak ki szaktársaikkal és cserediák programjának köszönhetően más iskolák diákjaival, amiket későbbi pályafutásuk során kamatoztathatnak.

2014-ben az iskola egy új vállalkozásba kezdett: eddig a tanulók nappali és levelező tagozaton végezhették tanulmányaikat, épp ezért számít újdonságnak az éjszakai osztály. Ez kifejezetten azok számára elérhető, akik munkájuk vagy más egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudnának részt venni a napközben tartandó órákon. Egyelőre az internátus csak bizonyos szakokon (a keresletre való tekintettel) indítja el ezt a kezdeményezést - de a jelentkezőknek minden esetben részt kell venniük egy felvételi beszélgetésen, még akkor is, ha fizetős formában szeretnének jelentkezni.

Bővebb iskolai leírások: Mráz Kálmán Internátus

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.10.12 22:14:06 [M] Százholdas Vadon

A Százholdas Vadon alig tíz éve nyitotta meg kapuit Erdélyben, Brassó megyében. Egy száz holdas erdős területen helyezkedik el, mely lehetőséget biztosít a vérállatoknak a zavartalan vadászatra, átváltozásra a telihold idején is. Maga a szórakozóhely azért jött létre, hogy közösségépítő legyen a falkán belül és a különböző vérállatok fajtái közt. Alkalmazottai egytől egyig vérállatok és ez többnyire mindenki számára egyértelmű - egy-két kivillanó szemfog, egy hosszúkás pupilla, vagy néhány élesre manikűrözött karom könnyen elárulja a viselőjét.

A szórakozáson felül a frissen bemart vérállatok betanítására is alkalmas védett terület Moldován Zsolt irányítása alatt áll.

Belépés csak saját felelősségre!


Nyitvatartás: H-V: 12:00-05:00


Telihold idején kizárólag vérállatok számára tart nyitva 0-24 óráig.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.09.18 20:43:15 [M] Karadin Engine

A nemzetközi hírű, luxus járműveket készítő vállalat nem új név a piacon, története visszanyúlik az első belső égésű motor feltalálása körüli időkre. Eleinte csak egyedi tervezésű automobilok szerepeltek a profilban, ám nem sokkal később már motorok, hajók, repülők tervezésére is kiszélesedett a látókör. Ezek a darabok kizárólag mágusok részére készülnek igen borsos árakon, ám a Karadin nevet az egész világon a minőség garanciájaként tartják számon.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.08.18 15:00:50 Trójai Faló

A Móricz Zsigmond körtéren található, rusztikus, otthonos hangulatú étterem 2009 óta látogatható talanok és mágusok számára egyaránt.

Az étlapon megtalálható az otthoni ízek széles skálája a húslevestől kezdve a pörköltön át a szaftos steakig, sőt az ínyencebbek számára közepesen illetve egészen nyers hús is fellelhető. Ebéd vagy vacsora után persze az ital sem maradhat el a helyhez tartozó bárban.

Emberes adagok pénztárcabarát áron, gyors és udvarias kiszolgálással.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.07.19 23:53:29 Inner Sanctum

Az Inner Sanctum nem egy bordély. Az Inner Sanctum lehetőség. Lehetőség, hogy megtegyél bármit, amelyről a hétköznapokban épp csak elmerengni mersz. Több, mint fél évszázada szolgáljuk ki vendégeink igényeit. A felhasznált füstölők és parfümök olyan bájital felhasználásával készültek, amely stimulálja az agyat, az érzékszerveket, így a kliens az általa leginkább vágyott személyt ölelheti.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.07.16 18:26:50 Sárkánymentő egyesület

Leszák Péter és Isizai Boldizsár alapította a céget 2014-ben. A fiatal, és lelkes állatvédők kifejezetten a megunt és kitett hobbisárkányok lokalizálására és megmentésére szakosodtak. Alig néhány szakértővel indítottak az év elején, mára már több bejáratott sárkányszakértő is dolgozik nekik alkalmi munkásként. Lokalizására és helyzetfelmérésre diákmunkákat és alkalmi munkákat hirdetnek, illetve lelkesen keresik maguknak az önkéntes tagokat is.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 11:19:22 Antity

Az ex-Tehetséggondozós démonológia-oktató, Kapuváry Tétény alapította vállalkozás a diákjainak készült projektnek indult 1999-ben, és szünetekkel a történetében, de kinőtte magát entitás-irtó és védelmi kisvállalkozássá. Kevés munkát vállalnak, de azt jól is végzik, és van is forgalom a budapesti lakással összekötött főhadiszálláson. Hiszen nem szereti mindenki az alacsony szintű, kulcseltüntető, és elektromosság-evő démonért a SZAP-ot hívni...

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 11:17:36 Magic Tetováló Szalon

2009-ben nyitotta meg "pinceajtóit" a nagyközönség felé a XIII. kerületben található Magic Tetováló Szalon, amelynek neve önmagában elég árulkodó, mégsem fedi le tökéletesen az ott nyújtott szolgáltatásokat. Az aprónak mondható helyiségben ugyanis helyet kapott a tetováláshoz szükséges eszközök mellett a kozmetikai sarok, illetve óriási választék várja azokat, akik esetleg testékszert szeretnének maguknak.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 11:14:55 Nefelejcs Kft.

A cég 2010-ben alapult, három tulajdonossal, de a többségi rész Kanizsay Léna kezében van. A további részesedésen Somogyi Mihály és Karadin Damján osztozik. Profiljuk egyfelől az, hogy a lehető legnagyobb diszkrécióval és precizitással könnyítsék meg a hozzátartozók helyzetét a kezdeti pillanatoktól az elhunyt végső nyugalomra helyezéséig. Másrészt, ha az igénylők hozzátartozója igen váratlanul és gyorsan távozott el az élők sorából, akkor lehetőséget biztosítnak arra, hogy megfelelő körülményeket teremtsenek az „elmaradt végső búcsúra” – mindezt mágikus keretek között.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 11:13:39 Raffai Ingatlaniroda

A rendszerváltás környékén alakuló cég házak, telkek adás-vételével foglalkozik. A kizárólag mágusok számára elérhető opció keretében, pedig az általuk közvetített ingatlant igény szerint, akár mágikus védelemmel is szívesen ellátják.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 11:12:29 Androméda Mágusrádió

Az első Magyarországon megjelenő elektronikus médiaforrás, ami kizárólag mágusok számára jött létre és a mai napig számukra elérhető. Sokoldalú műsorszolgáltatás jellemzi, ugyanúgy megtalálhatók rajta a különböző kukturális adások, mint a szórakoztatóak, vagy éppen a zene. A feltörekvő mágusegyütteseknek is előszeretettel nyújtanak lehetőséget, hogy nagyobb közönségre tegyenek szert.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 11:09:28 Haisz Régiségkereskedés

A Hegyalja út legkevésbé feltűnő szegletében, az aligha vendégcsalogató épület külső homlokzata, mely egyidős a várossal, önmagában is régiségnek minősül. Maga a bolt sem a legjobb, legszebb, legszéleskörűbb kínálatot nyújtó régiségkereskedés, de tény, hogy az évek folyamán fent maradt. Az általános felfogás szerint olyan, mintha ott se lenne, azonban az önjelölt kincsvadászok, a piti csempészek, vagy a kevésbé legális utakat kedvelők számára az első megálló.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 11:06:47 Magyar Mágikus Bank

Magyarország első állami és egyben mágikus kézben lévő bankja. Lényegében semmiben sem különbözik a talan bankoktól szolgáltatásaiban, azt leszámítva, hogy a máguspénz minősül az elsőszámú valutának, ilyen alapú hitelekkel is dolgoznak. Kimondottan megbízható pénzintézet, aki biztosra akar menni, az biztos, hogy az MMB-t választja.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 11:04:38 RaszkaMopsz Szálló

A Hegyalja úton található hostel jellegű szálló pénztárcabarát megoldást nyújt a Pesten időző mágusok számára. Lassan száz éves múltra tekint vissza, valaha állítólag jobb minőséget képviselt, mostanra a diákszállók szintjére került. Egyébként kulturált, a maga módján talán kicsit furcsa hely, a külföldi kispolgárok és a diákság kedvelt szállása.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 11:01:42 Garai Ékszerház Üzletlánc

A vállalkozást Garai Elíviusz indította 1947-ben egyetlen üzlettel Budapeste. Kezdetben talanoknak és mágusoknak egyaránt nyitva állt a Garai Ékszerház ajtaja, mostanra azonban csak a máguscsaládok számára elérhetőek hagyományos és mágikus ékszerekkel és kiegészítőkkel. Az évek során az Ékszerház nőtt, majd 1962-ben megnyílt meg a második, már csak mágusok számára elérhető üzlet a Hegyalja úton. 1980-tól robbanásszerűen megsokasodtak a kisebb üzletek, így nyílt egy Miskolcon, Szegeden, Debrecenben és Révsopronban is, 2004-ben pedig nemzetközivé vált a cég és innentől Garai Ékszerház Üzletlánc címen szerepelnek a nyilvántartásban.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:57:58 EnergetiKara Kft.

A céget 2008-ban alapította Szentágothai Kara, mikor felismerte a piaci rést a mágikus energiaitalok és teljesítményfokozók terén. A fiatal vállalkozó Révsopronba helyezte a cég központját, ami azonban vásárlók számára nem nyilvános helyszín, itt az irodák és a kutatólaborok, valamint maga a gyár található. A termékeket minden nagyobb mágikus üzletláncban, felsőoktatási intézményekben, vagy személyes kapcsolatok révén lehet kapni. 2014-ben társult be a céghez Sokoray Réva, aki teljes körű beleszólással rendelkezik a cég ügyeibe. A cég termékei leginkább a felnőtt, tizennyolc év feletti korosztályt célozzák meg.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:54:55 Rumoshordó Pub

Valahol a tízedik kerület egyik eldugottabb kis utcájában található, az egyik ott épült emeletes ház pincehelyiségében. Berendezését tekintve tipikusan a tengerész és kalóz jelleg sajátosságait ötvözi: a falakon vasmacskák, hajó kormánykerekek és ezekhez hasonló hajós kellékek, a pultnál és a kisebb asztaloknál elhelyezett ülőalkalmatosságok egyértelműen egy hordóra emlékeztetnek. Meg kell állapítani azért azt is, hogy a hely szinte mindig elég sötét: mivel a föld alatt van így ablakok kihelyezése felesleges lett volna, a világítás pedig nem szolgáltat elég fényt, hogy az egész pubot jól be lehessen látni. A placcra kihelyezett asztalokon kívül kis bokszok is rendelkezésükre állnak a vendégeknek, hogyha elvonultabban szeretnének italozni. A látogatóközönség egyértelműen nem a felső tízezerből kerül ki, épp ezért eléggé sokféle társaság fordul meg arrafele. Ennek ellenére az italfelhozatal is igen változatos, feltehetőleg azért is, mert aki utána néz egy kicsit, akkor rájöhet, hogy ugyanaz a tulaja, mint a Vasmacska Ital Nagykereskedésnek, Nádor Elián. A kiszolgálás ártekintetben középkategóriás, nem is olcsó, nem is drága.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:51:49 Vasmacska Ital Nagykereskedés

A tízedik kerületi raktérhelyiségek egyikén elhelyezkedő vállalat kifejezetten az italokra specializálódva, talan és mágikus termékek beszerzésével és azok leszállításával foglalkozik. A végösszeg leginkább annak függvénye, hogy a kívánt termék mennyire nehezen előállítható és fellelhető – viszont a cég épp ezért mondhatni bármit előkerít a kedves rendelőnek. Az egyszerűbb termékek tekintetében a Vasmacska kifejezetten jutányos árakon dolgozik és a lehető leggyorsabban szállítja le megrendelőinek termékeit.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:47:18 MagiKaja Kft.

A cég alapítása 1990-re tehető és Gróf Csaba nevéhez köthető. Eredetileg csak a mágikus piacon volt jelen termékeivel, amik leginkább az egyszerű, mondhatni „instant” fogyasztási cikkeket foglalták magukban: csokik, chipsek, üdítőitalok, de mindnek megvolt a maga mágikus vonulata, különleges ízesítése. 2011 végén vette át két fia, Gróf Konstantin és Ágoston a cég vezetését, akik még inkább nyitni kezdtek az élelmiszer piacon: az ötödik kerületben nyitották „The Nobles” nevű pizzériájukat, ami talanok számára is elérhető, viszont rendelkezik külön mágikus részleggel, ahol a különleges termékekre kifejezetten gyors házhozszállítást vállalnak.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:43:47 Atlantisz Társkereső Iroda

A cég alapítása 2005-re tehető, eleinte csak egy főt foglalkoztatott – ekkoriban a vállalkozás fő profilja valóban csak a társkeresés volt, a tanácsadói szerepet Tibay Veronika végezte és a további egy kolléga foglalkozott a vállalkozás pénzügyi részével. Az évek során a bővülő alkalmazotti gárda vállalja a megbízható, minőségi, igényes és száz százalék diszkrécióval egybekötött munkát, hogy minden érdeklődő a lehető leghamarabb találja meg a tökéletes társat, legyen az érdeklődő fiatal, elvált, özvegy, nyugdíjas vagy vallásos. Az iroda sikerességének titka mindig is a megbízhatóság, a szakértelem és az őszinteség volt.
Napjainkban a cég továbbra is segít az ügyfeleknek megtalálni a „tökéletes társat” (legyen ez egy életre szóló, időleges, vagy csak egy futó kaland), ami magában foglalja a tanácsadást, személyiség fejlesztő programokat és az egyéb, társasági rendezvényeket, amiket teljesen az iroda szervez le. Viszont a 2008-as évben tovább bővítették az intézmény kínálatát: az akkoriban nyílt egészség centrum életvezetési tippekkel látja el vendégeit, személyre szabott útmutatókkal, öltözködési és étkezési ötletekkel gazdagítva az érdeklődőket. Idővel egy wellness központot is hozzá csatoltak a centrumhoz, ahol nem csak a kikapcsolódásra vágyók érezhetik jól magukat, hanem a további életvezetési tanácsokra szorulók számra biztosítja a hosszabb időre történő bentlakást. A vállalat központja Budán található, de egyéb ingatlanok is a tulajdonát képezik a teljes körű kiszolgálás érdekében.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:40:05 Bors & Chili

2006 óta működő, alapvetően a hölgyek szórakoztatására létrehozott férfi sztriptízbár a Morvai fívérek jóvoltából. Az italok, a kellemes hangulat és környezet mellett a fűszert az alkalmi vetkőző fiúk és egy cseppnyi mágia jelenti azoknak, akik betérnek. A mágikus mivoltat növeli a jelenleg 1 fő vérfarkas létszám - melynek bővítése a későbbiekben sem tervezett. A hely csak és kizárólag a 18. életévüket betöltött személyek számára látogatható.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:37:06 Mirarx Máguselőképző

Az Intézmény háromtól tizenkét éves koráig foglalkozik a máguscsemetékkel anyagi helyzettől és származástól függetlenül. Az ifjonc mágus hétéves koráig készségfejlesztésben vesz részt, onnantól kezdve pedig elsajátíthatja az írás-olvasás-számok ismeretét, valamint az alapvető mágikus fogásokat - szigorúan fókuszeszköz nélkül. A képzés kizárólag napközbeni, az iskola reggel hattól este kilencig van nyitva, míg a tanórák nyolctól délután kettőig tartanak. A képzés színvonala csupán mágikus irányelvében különbözik az egyszerű talan előiskoláktól, itt is ugyanúgy megtalálható a környezetismeret, háztartástan, rajzóra, mint másutt. Vadmágiáktól sorozatosan szenvedő kismágusok is könnyen beilleszkedhetnek, hála a magasan képzett nevelőknek. A Marczibányi téren található előképző csoportjai a kilenc elemnek felel meg, és a gyerekeket a domináns vadmágia alapján igyekszenek beosztani, hogy a megfelelő foglalkoztató pedagógus figyelje fejlődésüket.

A legtöbb idejáró gyermekről már korábban kiderült, hogy mágus lesz, esetleg korán jelentkezett a vadmágiája, netalán születettmágus. Főként mágusszülők gyermekei járnak ide, ritkán azonban előfordul, hogy talanok gyermekét is ide kell beosztani, mivel még nem töltötték be a tízéves kort.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:27:34 Illantan Iskola

A Wesselényi utcai iskolában 1990-től mindenki könnyen elsajátíthatja az egyik legpraktikusabb mágiaágát, a távoljárást.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:26:29 Fogadó a füstölő zsiráfhoz

Egy nyolcadik kerületi pince, és a fölötte álló lepukkant lakás szolgál a becenevén csak Zsiriként emlegetett kocsma és szállás helyéül. Bár az italok nem túl drágák, ennek oka az, hogy vizezik az alkoholt, de a poharakat csak ímmel-ámmal, mosogatás címén. Gyakoriak a verekedések, a hely valódi késdobáló, de szerencsére a bútorzat összerakja magát. Ha valaki ezek után úgy dönt, mégis itt akar megszállni, a felső lakásban van összesen négy szoba, természetesen közös használatú konyhával és fürdővel. A hely mágikus, ezért senkit sem érdekel, ha a hátsó sarokban valakit éppen megesz egy vámpír, netán félig átváltozott alakban csap az asztalra egy likantróp. Ez csak néhány, a hely mindennapos jelenetei közül.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:22:23 Hankovszky Ügyvédi Iroda

Az Iroda három generációs múltra visszatekintő tapasztalattal és szakértelemmel felvértezve nyújtja a legkitűnőbb szolgáltatást az őt felkeresőknek. Hatékony, gyors megoldások, diszkrét, megbízható munkatársak jellemzik az ismert nevet. A cég profilja a családi és polgári jogtól a válságkezelésig mindent magába foglal, és a II. kerület szívében található kétszintes épületben fogadja ügyfeleit.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:20:48 Alinari Press

2010 közepén jelent meg először az olasz piacokon a cég neve. Igen hamar küzdötte fel magát az ismeretlenségből a folyóirat kiadással foglalkozó cég. Egy évvel később, 2011-ben került az ellenőrzése alá az egyik nagyobb olasz, mágikus lap kiadása, 2012-re pedig már fél tucat lap megjelenéséért felelt, amelyekből kettő nemzetközi. 2014. januárjában indult el elektronikus webújságja, amely több témakört ölel fel (bulvár, üzlet, kritika).

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:17:45 Tulassay Kutatóintézet és Sirona Mentális Egészség Centrum

Az Intézet létrehozója, Tulassay Maximilián, a holdkontroll bájital kiötlője 1988-ban alapította az intézményt, amely később 1997-ben és 2007-ben otthont adott az Első és Második Nemzetközi Likantróp-genetikai Konferenciának. A kezdetben csak egy témakörre koncentráló Intézet az évek során igen kiterjedt kutatásokba fogott, és a mai napig az élen jár a mágusgenetikai betegségek diagnosztizálásában és kezelésében. A budai XI. kerületben elhelyezkedő, csak mágusok számára látható kutatóintézet számos szárnya várja a pácienseket és érdeklődőket. A kutatási területek az alábbiakra terjednek ki: sejtműködés kutató részleg (sejtciklus, jelutak-szignálok); prenatális diagnosztika (genetikai térképezés, embriológia); családtervezés (mesterséges megtermékenyítés, családgondozás); génterápia; likantrópia.
A 2016-os év során az Intézet egy új részleggel, a manakutató Szentirmay Boldizsár által vezetett Sirona Mentális Egészségcentrummal bővült ki.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:15:34 Magic Machines

A talan Apple Inc.-vel karöltve alapította egy (akkor még) Egyesült Államokban élő magyar néhány mágus befektetőt bevonva (1976). Az alap ötlet, hogy míg az Apple és egyéb nagy talan cégek a talan piacra kutatnak és ott értékesítenek, addig velük kölcsönös hasznot biztosító szerződésben állva az MM a mágus piacon tevékenykedik. Tehát megosztanak egymással kutatásokat és hasonló termékeket árulnak. Ez kezdetben leginkább az informatikai iparágat fedte le, de mára az elektronikus eszközök minden fajtáját elegyítik mágiával. Legismertebb és vezető ág továbbra is az informatika maradt a rendkívül közkedvelt mPhone-okkal, amik okos telefonok mágiával megsegítve és mágusok számára hasznos alkalmazásokkal telepakolva. De ugyan így megtalálható a repertoárban mosógéptől a gépkocsi kiegészítőkig bármi. Nagyjából 2010 óta új szolgáltatás az egyedileg rendelhető luxus kategóriás termékek készítése. A cég lefedi a nemzetközi piacot és igyekeznek minden árkategóriában forgalmazni.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:09:57 L.I.F.T.

Lakossági Illanási Fuvarozási Társaság rövidítése, önmagában is értelmes, lévén a fuvarra szoruló mágusok utaztatását egy mágikusan megbűvölt lift végzi és a hozzá tartozó liftkezelő. Az 1996-ban alakult cég mára igen nagy ismertségre tett szert, távoljárni képtelen mágusok százainak könnyítve meg az életét. A rendelés - akárcsak a talan taxiknál - telefonos úton, vagy mentális üzenetben bonyolítható, árai pedig a talan tömegközlekedési- és taxi árakhoz vannak igazítva.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 10:01:24 Sokoray Kft.

A vállalkozás alapítójának Sokoray Szőke Bénit tekintik, aki az 1880-as években nyitotta meg első boltját Szőke Illatszerészet néven a Hegyalja úton, majd a századfordulón újabb üzletet indított el, ezt már Sokoray Szőke Béni Illatszertáraként elnevezve a Belvárosban. Az 1930-as években már a Sokoray Illatszeripari Vállalat látta el drogériáikat produktumokkal, és Bécsben, valamint Pozsonyban is nyílt bűbájos illatszertár. Sokoray Szőke Benjámin nevéhez fűződik a vállalat felvirágoztatása, amely a vállalatot Közép-Európa vezető mágikus illatszergyártójává és –forgalmazójává tette. Az évek múlásával a Sokoray lassan már nem csak a keleti régiókban hódított, hanem lassan minden európai országban szert tett kisebb-nagyobb kirendeltségekre, így öregbítve a vállalat nevét. A jelenlegi vezető, Sokoray Etele vezetése alatt kezdték meg új típusú fejlődési útvonalukat: immáron nem csak termékeket állítanak elő, hanem saját „szépségfarmot” nyitottak Budapest vonzáskörzetében, ahol a legkiválóbb Sokoray termékekkel kezelik az érdeklődőket.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 09:56:50 Üvegpalota

Az Üvegpalota ma több, mint színpad: Magyarország első számú mágikus-kulturális létesítménye. Európa szinten a kilencedik helyre sorolják – leginkább a világviszonylatban elhanyagolható mérete miatt; építészeti szépségében kitűnő értékelést kapott, előadóművészei az ország legjobbjaiként nemzetközileg elismertek –, a Budapestre érkező, jómódú külföldi mágusok pedig ritkán hagyják el az országot anélkül, hogy megnéztek volna egy itteni előadást.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 09:47:37 Tárnok Társaság

A Tárnok ikrek által alapított, eredetileg mágusokat összefogó tehetséggondozó társaság a rendszerváltás óta igyekezett a legtöbb mágikus szórakoztatóipari és irodalmi területbe beinni magát. Így lehet, hogy immár évek óta saját ügynöki rendszerrel, illetve egy könnyű- és szépirodalmi kiadóval (Tárnok Kiadó) is rendelkezik. A kiadó és a társaság is családias, ügyfélközpontú, minőségi szolgáltatást nyújt. Modellek és komikusok ugyanúgy megtalálhatók a pártfogoltjaik között, mint a termékeny, de specifikus területet megcélzó írók és költők.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 09:46:17 Relikvium emlékkereskedő vállalkozás

A Kanizsai Ede alapította Relikvium cég vélhetően Európa egyetlen exkluzív emlékkereskedő vállalkozása. Tetemes összegeket képes a megfelelő máguselit letenni az iroda asztalára azért, hogy alig ismert helyekről szerezzen képeket, esetleg elhunyt szeretteket utoljára látó személyektől kaparintson meg emlékmorzsákat, avagy egyéb, bizalmas és egyedi pillanatokat magába foglaló emlékeket szerezzen meg és palackozzon. Ha a feladat nehéz, a hely jobbjára ismeretlen, elit csoportnyi nyomozó, mentál- és asztrálszakemberek állnak a rendelkezésére.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 09:43:13 Millennium Donorkereső Szolgáltatások Kft.

2000-ben a cég az éjszaka lényei, pontosabban a vámpírok szükségleteinek kielégítése érdekében alapult, s szoros együttműködésben van a hasonló kezdeményezésekkel élő hazai nyilvános házakkal. A mágikus weben a vacsoravagyok.hu - domain beregisztrálása óta szélesebb körben is elterjedt tevékenysége, aminek keretein belül az önkéntes véradókat kívánják legális úton eljuttatni a szükségben szenvedő vámpírokhoz. A portál motorja a társkeresők, és az online hirdetések szisztémájával egyaránt operál, a regisztrált profil fajtája, a további adatok és kitöltendő információk is azt segítik elő, hogy humánusan és diszkréten (a Martionizmus eszméjét és a Kormány rendeleteit nem sértve) találjon egymásra kereslet a kínálat.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 09:41:41 Hiteles Hírforrás

A magát a szintén naponta megjelenő VarázsVilág opponens lapjaként számon tartó újság valójában nehezen behatárolható. Az aktuális trendeknek engedve ingadozik a magazin- és bulvártémák felé is, annak ellenére, hogy komoly politikai és közéleti eseményekről is a maga szubjektivitásával nyilatkozik. A valójában színes-szagos tényközlőre maszkírozott bulvárlap azonban mégis sokak kedvence lehet olykor bicskanyitogató, szókimondó stílusával - és nagyritkán tényleg éleslátó kritikáival is.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 09:32:30 D'r!ng

Az alternatív és rock vonalat megszólaltató zenekar főként talan körökben ismert, bár tény, hogy mindegyik tagja beavatott a mágia létezésébe, még, ha ők maguk nem is mágusok - léptek már fel a Martion nyárnyitóin, és leginkább szabadtéri rendezvényeken, főként coverekkel. Saját slágereiket folyamatosan csiszolgatják.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 09:30:41 Dahab Haram - az arany piramis

A hegyaljai vendéglátóhely és szórakoztatóipari egység a közel-kelet misztikumát ragadja meg külsőségekben és alkalmazottjaiban, illetve a vezetőség személyében. Egytől-egyig török, arab és nem ritkán egyszerűen roma munkatársak biztosítják a betérőt, hogy forró, fűszerektől terhes estében legyen része. Táncos és elemi mágiát felvonultató előadásokat a központi kis színpadon, privát, pikánsabb műsorokat (jogilag is) felnőttek számára a különhelyiségben adnak.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 09:26:21 Breitenbach Társaság

Anselm Breitenbach osztrák nemesi származású mágus alapította a társaságot a hatvanas évek derekán. Az anonim tagokat magába foglaló társaság főleg befektetői, és kulturális támogatói minőségében van jelen Európa-szerte. A tevékenységük szerteágazó és diszkrét: a Breitenbach cégnév alatt számos apróbb, haldokló, de fantáziadús vállalkozás és tehetséges személy kapott második esélyt, több, kis létszámú alapítványi magániskola él és ad oktatást tehetséges gyermekeknek . A szellemi értékek megvédésén túl ugyanígy óvja, és kutatja fel feledésbe merült kulturális, vallási műkincseket is.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 09:24:25 Blaskovits Szabászat és Ruhaszalon

Az első világháború előtt alapított Blaskovits szalon családi vállalkozásként generációról-generációra hagyományozódott. A magyar máguscsalád blaskovitsai mindig kiváló mágusok és szabók is voltak, és ezen kettő ötvözésével született meg a márka, ami külföldön méltán hírneves, itthon inkább az elitebb körökben hordott. A szalon termékei egytől-egyig egyedi készítésűek, és ugyanannyira szövi őket a mágia, mint a gondos kéz. A szalon csakis előzetes egyeztetés útján fogadja a vásárolni vágyókat a család budapesti otthonában kialakított szalonjában, ahol a minőségi termékek mellé minőségi bánásmód jár. Élethosszi garanciát vállalnak a ruháikra, hisz elveik szerint, aki Blaskovitst vásárol, egy életre teszi.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:44:11 Antikvárium Klub

Budapest szívében, mégis egy eldugott, rendes terecskén, pont szemben azzal a remek olasz kávézóval bújik meg egy bicikliszervíz és egy báliruha-kölcsönző között a főleg antik könyveket árusító bolt. Profilját azonban nem csak ez takarja. A hangulatos, ódon illatot, és az ötvenes évek Angliájának atmoszféráját (és néha zenéjét) megragadó, zugos helyszín tele van könyvekkel, nyomatokkal, képeslapokkal, illetve a megfelelő helyeken apró olvasósarkokkal. Ide mindig be lehet térni egy kis olvasásra, ingyensüteménnyel és teával, amit a tulaj szolgáltat. Egy meghitt klubszoba még közös beszélgetéseknek is helyszínt adhat. Igazi kis kincsesdoboz a rohanó világban.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:42:52 A Belső Kör

Budapest egyik legexkluzívabb szórakozóhelye méltán viseli a nevét. Az épület előtt kígyózó sor, borsos belépő, magas face-kontroll - nem könnyű a bejutás az átlagembernek. A pénzes elitet nyíltan kiszolgáló hely megfelelő színvonalú, lesifotósoktól mentes környezetet biztosít azok számára, akik meg tudják fizetni, vagy kellően híresek a belépéshez. Összességében: minőségi, elegánsan fiatalos dekoráció, kiváló bár, jó zenék.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:38:12 Centurion - megszűnt

Az 1990-ben alakult cég fő profilja a kockázatelemzés és tanácsadás. Nem csak pénzügyi, hanem politikai, védelmi és diplomáciai kérdésekben is segítséget nyújt ügyfeleinek, valamint koordinátori szerepkört is ellát. 1993-tól a Mágus és a Talan kormány számára is szolgáltatásokat nyújt, 1994-től a Mágus Kormány elsőszámú tanácsadója. 1999-ben a Kutatási és Fejlesztési szektorba is becsatlakozott a vállalat több kutatóállomást is létrehozva. 3-at Magyarországon és 2 külföldön, a külhoni kapcsolatokkal közös megállapodás szerint. Az USA és az Orosz kormánnyal is jó kapcsolatot ápol, valamint Ázsia egyes államaiban is megalakult egy-egy kihelyezett Centurion képviselet. Jövőbeli munkatársait a cég saját maga kutatja fel, tehetséges mágusokat, suttákat és talanokat, valamint volt gemmáriusokat és kormánymunkatársakat is alkalmaz.


2018-ban a központi épület megsemmisült, benne számos kutatási anyaggal. Krimkey Mihály eltűnése pedig a cég csődjéhez vezetett.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:34:58 Vármúzeum

A Vármúzeumként emlegetett Budapesti Történeti Múzeum a budavári palota "E" épületében található, míg a szomszédos "F" épület ugyan ezt adja, csak mágikus vonatkozásait is feltárva azoknak az ősi népek kultúráitól kezdve egészen a múlt századig. Mellette időszakos kiállítások is megtekinthetőek, továbbá tökéletes helyszín lehet a múzeum Mágustörténelem órák, tanulmányi kirándulások lebonyolítására.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:25:41 MKSH

A mozaikszó jelentése: „Mágikus Központi Statisztikai Hivatal” A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) egy szakmailag önálló, de a kormány felügyelete alá tartozó országos szervezet, melynek legfőbb feladatköre az egyes gazdasági és társadalmi adatok gyűjtése, feldolgozása és közzététele. A hivatal adatokat szolgáltat a Máguskormány különböző minisztériumai, a tudományos élet, a gazdasági szervezetek, a lakosság és a hírközlő szervek részére. (forrás: Wikipédia)

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:23:55 Závody Varázstükör

A „Závody Varázstükör” igazi kuriózumnak számít országon belül, de határain túl is, hisz a szakma igencsak ’hattyú-dalát’ éli. Bár az országban akadnak más, fiatalabb próbálkozók is, a szakma talán egyetlen igazán profi „szakértője” Závody úr, aki még egykori mesterétől tanulta a dolgokat és képezte önerőből tovább magát. Mára már szinte mindenféle elképzelést képes megvalósítani az otthonában berendezett műhelyében, amit a vevői megálmodnak.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:16:33 Nyíregyházi Porondszínház

2000-ben Nyíregyházán alakult mágikus cirkusz-színház, mely az őszi-téli időszakban itt lép fel, míg a tavaszi-nyári szezonban járják az országot műsoraikkal. Társulatában nem egy elemista található, noha önmagában ez nem mérvadó feltétele annak, hogy valaki a cirkusz-színház tagja lehessen. A rengeteg látványelemen túl ugyanis minden valóságos! Nem a mágia tartja fenn a kötélen a táncosnőt, hanem a saját tehetsége és ügyessége, valamint kitartó munkája, amivel ezeket fejlesztette… A merész megoldások minden előadásra jellemzőek, ám ezek mindig más és más formában kerülnek a színpadra. Többnyire mindig egy-egy téma köré építik előadásaikat, melyek kortárs mágusművek vagy klasszikusok feldolgozásai önmagukban, esetleg összemontázsozva egy teljesen sajátos és mégis komplex új történetté.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:15:04 Délity Galéria és Művészkávézó

2013 nyarán nyílt kiállítótér, illetve kávézó együttese a Hegyalja úton, mely havonta megújuló kiállításokkal és minden héten más-más programmal várja látogatóit - legyen szó zenés kikapcsolódásról, irodalmi estről vagy egyéb művészeti vonatkozású előadásokról. A tulajdonos egyik célkitűzése, hogy minél több tehetséges vidéki alkotóművésznek adjon megmutatkozási lehetőséget a fővárosban.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:14:00 KomPONT Kft.

A cég 2001. óta foglalkozik különlegesen ritka komponensek importálásával, kis- és nagykereskedések, de akár magányszemélyek számára is. A behozatal mellett szintén maguk végzik a kiszállítást megrendelőik számára; számos hazai és külföldi bájitalkészítővel állnak ez által kapcsolatban.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:09:58 Romániai Sárkányrezervátum és látogatóközpont

Az Erdélyben található, ám légterében a Hortobágy fölé is kiterjedő rezervátum látogatóközpontja egyidős magával a sárkányrezervátummal. Az ide látogatók bepillantást nyerhetnek egy sárkánygondozó mindennapjaiba, a különböző kiállítóterekben megismerkedhetnek az egyes fajokkal, azok életmódját pedig különböző túrák során akár személyesen is megfigyelhetik. A központban vadmentés és kutatómunka is folyik.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 08:08:24 Rextra-M

Bár a cég a nevében hordozza azt a bizonyos M-et, mégsem tisztán mágikus a profilja. Talan megfelelőjéhez hasonlóan orvosi eszközöket importálnak a szerpentáriusok, hallgatók és egyéb egészségügyben dolgozó mágusok számára. A partnercégek között vannak talanok is, hiszen az egyszerű, hétköznapi eszközökre is ugyanúgy szükség van az ellátásban. Emellett néhány talan magánklinika is a vevőkört gazdagítja. A cég folyamatosan gyarapodik, így elég gyakran lehet látni egy-egy álláshirdetést tőlük.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:59:39 Núber Kutatóintézet

A 2008-ban alakult cég elsősorban régészeti megbízásokkal foglalkozik. Magán és céges megbízásokat is elfogad, elsősorban mágkus környezetben dolgozik, de a cég profiljába beletartoznak a mágiamentes területek is.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:58:04 MágNTSz

A mozaikszó jelentése: "Mágikus Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat". Irányító, koordináló és felügyeleti feladatokat lát el a közegészségügyi, a járványügyi, az egészségfejlesztési, az egészségügyi igazgatási tevékenységek felett, továbbá felügyeli az egészségügyi ellátást, a hivatalos bájitalforgalmazást, illetve az olyan intézményeket és étkeztetési központokat, ahol a talanvonatkozás mellett mágikus behatás is érvényesülhet.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:56:34 Éjszakai vándor

Bár kevesen tudják, vagy nézik ki belőle, de a Vándor 1876 óta üzemel - és azóta csak egyszer váltott tulajdonost. Bár több mágusok által látogatott szórakozóhely van Budapesten, az "Éjszakai Vándor" név mindig garancia volt arra, hogy a talanok között eltöltött órákat legyen hol kipihenni. Ha nappal érkezel, nincs mitől tartanod, ám éjszaka jobb, ha nem jelensz meg egyedül. Úgy tartják, hogy nem csak mágusok, de vérfarkasok és vámpírok kedvelt szórakozóhelye is ez.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:54:36 Határtalan

Maga a cég valamikor a negyvenes években került bejegyzésre, de csak jóval (harminc évvel) később kezdett el, kezdetben alacsony színvonalú, de teljes történet és kalandvezetéssel rendelkező illúziójátékokkal foglalkozni, ami a minősége ellenére is azonnal népszerű lett. A technika fejlődésével a két tulajdonos (Rauhertz Ermin és Molnár Gellért) bravúrosan tartotta a lépést, és ebből született meg a mára tömegeket vonzó, költséges szórakozás. Rengeteg különböző illúzióterem, változatos világok és kalandok mellett hagyományos, de mágikusan háromdimenziós lövöldözőjátékok, logikai játékok, teljes bár és étterem várja a látogatókat. A játékterem fölött erősen védett, kis befogadású hotel várja a játékban megfáradt, hazamenni nem akaró - vagy tudó - játékosokat. Minden koranyáron és későősszel a Határtalan új termet nyit, vagy egy régit újít fel, ezen alkalmakkor önkéntjelentkezőket vár játéktesztelésre.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:53:27 Varázs-les

Bűnügyi hetilap, ami vasárnaponként jelenik meg. Aktuális kormánytól független, általában objektív szemszögből közelíti meg a témákat, és alaposan körüljárja őket. Egy-egy nagyobb bűncselekmény esetében különszám szokott megjelenni.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:49:02 Neon Kanji Karaoke bár

2013 elején nyitotta meg kapuit a Vigadó téren a Neon Kanji Karaoke bár talan és mágus szórakozni vágyóknak egyaránt. Az ide látogató nem csak énektudását próbálhatja ki a fő helyiségben, van itt még japán stílusú játékterem, és privát karaoke szobák is a vendégek rendelkezésére állnak. A hangulat lendületes, fiatalos, csak úgy, mint a személyzet.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:44:52 Mana K.Ú.T.

A Mana - Központi Újratöltő Társaság egy 2006-os, családi alapítású cég. Fő profiljuk szerint varázstárgyak és felrúnázott területek feltöltésével foglalkoznak, időnként azonban előfordul, hogy ők maguk is elkészítenek egy-egy varázstárgyat megrendelésre. Kihelyezett állomásaik, illetve központjuk gondosan megválogatott managócpontok területén található meg, immáron Európa-szerte több országban is, főként a nagyvárosokban. Garanciális munkájuk nem nevezhető olcsónak, de különböző kedvezményeket és akciókat is igénybe lehet venni. Szükség esetén házhoz is mennek.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:42:40 Krimó

A Hegyalja út sötétebbik végén található „életszagú” kis kocsma. Az italok rossz minőségűek, a sör vizezett, a poharak és a székek pedig fogyóeszköznek számítanak. A kiszolgálás mellé gyakran jár szarkasztikus megjegyzés is a személyzettől.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:41:14 Dani diliboltja

A Hegyalja út legforgalmasabb boltja, telis-tele őrültebbnél őrültebb varázstárgyakkal. A vásárló széles kínálatból választhat eszközöket mások megvicceléséhez – de ha nem felel meg semmi az igényeinek, rendelésre is készít az üzlet varázstárgyakat, vagy átalakítják a már meglévőket.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:38:40 Chili

Pletykák, érdekességek, titkok és nagy leleplezések a mágus világ sztárjairól. Paparazzi fotók, kínos pillanatok, nagy jelenetek... az újságírók figyelmét semmi sem kerülheti el. Gyakran az sem, ami ott sincs... Napilap, elmaradhatatlan horoszkóppal, és napi idézettel.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:35:01 Rouge & Noir Burlesque Club

Egy szórakozóhely, ami 2013 őszén nyitotta meg "kapuit", s szeretettel várja a szórakozni vágyókat. Belülről az 1920-as, 1930-as évek amerikai klubjait idézi; hétköznapokon csendesebb, baráti társaságoknak ideális és kellemes találkozó hely, míg hétvégente zenés, táncos szórakozóhely, színes és látványos programokkal - táncokkal. Zenei téren általában a swing, elektro-swing, jazz, rockabilly stílusúak. Megfizethetőség szempontjából megfizethető, közepes árfekvésű.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:33:21 Halász Temetkezési Vállalkozás

Több generáció óta fennálló fennálló családi vállalkozás, melynek vezetése egyre inkább a fiatalok kezébe tevődik át. A mai üzletközpontú világban is értéket képviselnek, töretlenül vallva, hogy az utolsó utáni percben is mindenki megérdemli az emberségességet. A gyászoló hozzátartozók válláról a lehető legtöbb terhet veszik le, gördülékenyen és diszkréten intézve mindent az őket való felkereséstől a végső nyugalomra helyezésig, külön felkérésre pedig még azt követően is.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:31:56 Smaragd Álom Rendezvényszervező Iroda

Az Iroda 2013. január 7. óta áll a hazai és külföldi ügyfelek rendelkezésére. Talan és mágus megbízásokat egyaránt vállalnak. A Smaragd Álom nevét egyre többször hallani magasabb rétegekben is, nem is csoda, hisz az esküvőktől és különféle báloktól kezdve a könyvbemutatókon, kiállításokon és divatbemutatókon át a konferenciákig szinte mindent szerveznek. Eddig sosem okoztak csalódást az ügyfeleiknek, de tény, nem alacsony áraikról ismertek.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:30:54 Bűbájos Boszorkánykonyha

Lassan harminc éve a magyar háziasszonyok egyik legjobb barátja. A főként gasztro- és életmód magazinként számon tartott lap havi rendszerességgel jelenik meg.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:27:52 Ópium

2013-ban nyílt szórakozóhely hamar a budapesti mágustársadalom egyik kedvelt helyévé vált, köszönhető ez a jó zenének, és a pénztárcabarát áraknak. A hely saját DJ-vel rendelkezik, de egy-egy buli alkalmával élő zenével is várják a bulizni vágyókat. Havi rendszerességgel tartanak megapartit, mely alatt a világon található összes Caleb Dyamond tulajdonában lévő szórakozóhelyet egybenyitják. Ezen bulik alkalmával világhírű előadók vagy DJ-k szolgáltatják a jó hangulatot.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:26:31 Akeszisz Mágikus Magánbank

1929-ben alapította Szentirmay Benedikt, vezetése azóta is apáról fiúra száll. A főként Családosok által előnyben részesített magánbank székhelye Budapest belvárosában található, talan szemek elől megfelelően védve. Amellett, hogy magasan képzett dolgozói az ügyfelek minden kérését megpróbálja teljesíteni, az intézményben végezhetik el a Mráz Kálmán Internátus hallgató a szakmai gyakorlatuk egy részét is.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:18:15 Leviatán

Az 1994-óta jegyzet, 2012-ben megújult kaszinó és bár a legújabb fejlesztésű, steampunk stílusban megépített digitális és élő szerencsejáték gépeket kínálja. A helyszínen szakképzett játékvezetők, felszolgáló és technikai személyzet és előzékeny hostess kiszolgálás is várja a betérőket. A Leviatán összességében izgalmas, színes hangulatot igyekszik elővarázsolni a nyers fantasztikum kedvelőinek, mámoros életérzésre vágyakozóknak és a különleges élmény keresőinek is.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:09:59 MSTV

Szórakoztató, tudományos és ismeretterjesztő műsorok mágusoktól – mágusoknak. Az MSTV fő tévécsatornájának hivatalos indulása 2013. január 1. MSTV, azaz ManascopeTV néven fut, hivatalos besorolása kereskedelmi csatorna, márciustól kezdve igény mutatkozott egy testvéradó indítására (M+), amely áprilisban kezdte sugározni műsorait. A fő csatorna 0-24 órában kiszolgálja a nézői igényeket, áprilisban indult „testvére” reggel 6:00-tól éjjel 2:00 ad műsorokat.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:07:39 Mágikus Futárszolgálat

Varázstárgyak, mágikus küldemények utaznak akár országokon át is a megrendelő kívánságára, ám futáraik táskájában megfordulhatnak egyszerű levelek is, amennyiben feladójuk nem szívesen bízná üzenetét talan postásokra. Legtöbbször mégis inkább különböző mágikus webshopoktól, teleshopoktól, távolabb eső varázstárgyboltokból érkező rendelések futnak be a cég segítségével.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:05:25 Random Söröző

Vékony pénztárcára optimalizált szórakozóhely. Elsősorban diákok, fiatalok látogatják, vagy bárki más, aki olcsó, mégis igényes kikapcsolódásra vágyik - s közöttük kimondottan sok a visszatérő törzsvendég. Nevét a napról-napra gyökerestül megváltozó belcsínről kapta a hely: a hét napjain hét különféle sablon jut érvényre, melyek mindegyikéhez egyedi hangulat és díszlet társul.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 07:01:24 Rubens

Étterem és bár, mely egyszerű, fiatalos és modern stílust képvisel. Elsődleges vendégkörüket a vadászatukban különféle okoknál fogva akadályoztatott, vagy épp csak valami különlegesre vágyó vámpírok alkotják, de bárki más is ugyanúgy megtalálja itt a kedvére valót. A nappali órákban önkéntes véradóhelyként üzemel.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 06:59:58 Somos Design

A családi cég elsődleges profilja a laxástextilek és dekoranyagok nagy-, és kiskereskedelme, országhatáron belül és kívül egyaránt. Nagykereskedéseik számos országban fellelhetőek, a gyártókkal való Üzleti kapcsolataik szerteágazóak. Többezer üzletet látnak el elsőosztályú textíliákkal, nem csak követve, de diktálva is a folyton változó trendeket. A nemzetközi textilkiállításokon rendszeresen képviseltetik magukat.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.29 06:54:36 Leander's

1994 óta fennálló intézmény. Az akkor még csak egyetlen éttermet fémjelző név mára a világ számos nagyvárosában ismert és elismert. A magas színvonalról kiválóan képzett, első osztályú személyzet gondoskodik. Az étteremlánc által képviselt mentalitás egyszerre tükrözi a több, mint két évtizedes tapasztalaton nyugvó hagyományt, és a folyamatos megújulást, nyitottságot. Nem csupán gasztronómiájában színes: a nemzetközileg jeles napokon felvonultatott világméretű mozgalmakhoz elsőként csatlakozik programjaival.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.28 19:20:55 Roth Pálcaműhely

A Roth család pálcaműhelye már évszázadok óta áll fenn, majdnem olyan régóta, amióta a család szász ősei bevándoroltak, azóta ad a család férfi tagjainak munkát és megélhetést. A múlt patinássá teszi a márkanevet és nem ok nélkül: magas minőség és teljesen vásárló centrikus, barátságos kiszolgálás várja a vásárlót. Plusz szolgáltatás a gyakorlatilag nonstop riasztható pálca szerviz, ha nagy a gond valahol pálca ügyben... Az üzlet a Hegyalján található természetesen.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.28 19:17:40 Kaolia Varázstárgy Szaküzlet

A Kaolia Vince alapította családi vállalkozás az egyik legnívósabb varázstárgykészítő üzlet. A Hegyalja úti boltban csak kifogástalan minőségű termékeket kapni, amiket általában a mesterek külön rendelésre készítenek a vevők számára. Azon kevés varázstárgy is egyedi és megbízható, mely előre készült el.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.28 19:14:53 Éjféli Alkony

2010-ben nyitotta meg kapuit a vámpírok népszerűségét meglovagló étterem és bár. A hely nem mágikus, azonban csak nagykorúak léphetnek be a zegzugos helyiségbe, így a vámpírok nyugodtan táplálkozhatnak a felajánlkozókból.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek

2014.06.28 18:42:12 Wald vállalat

A családi üzletként induló Wald vállalat kifejezetten építészeti munkákat vállal, legyen az külső vagy belső tervezés, esetleg kivitelezés, látványtervezés. A vállalat magas színvonalon dolgozik, így igen költséges a felbérlésük, ugyanakkor a varázslók számára mágikus védelmek felhelyezésének megszervezését is vállalják.

Tovább >>

Munkatársak

Helyszínek