A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz

Tudtad-e?

A főként mágusok számára készült előadások látogatói már jól ismerhetik Istvánfy "Stevie" Gergely nevét, azonban a nemrég debütált A császár fia c. művel futott be igazán, mely hatalmas sikernek örvend műértő és laikus körökben egyaránt.

Az általánosan hétköznapi témájú blogfilozófus, a szélsőséges véleményeiről, többszáz vitatkozó kommentet megérő postjairól ismert Senki talán attól lesz a legérdekesebb, hogy nem tudni, valójában ki rejtőzik az egyszerű nicknév mögött.

Dr. Draginiv Zoé szakmai körökben ismert régészeti eredményeiről és démonológiai ismereteiről. Sérülése miatt visszavonult, ennek ellenére rendszeresen tart előadásokat témájában, továbbá több szakmai és útikönyve is megjelent.

Krauzer Mór a világ legelismertebb mesterszakácsainak egyike. Étteremlánca, a Leander's szinte minden világvárosban képviselteti magát. Budapesten is.

2012 nyarán kis hírnevet szerzett magának Benegeszery Nádor a Családosok között azzal, hogy a Fehérmágia Párt embertelen rendeleteinek egy általa kirobbantott forradalommal, és annak vezetésével állt ellen.

A magyarországi és a külföldi máguskörökben is ismert természetfotós, Hausleitner Szabolcs szemet gyönyörködtető mozgóképekkel kápráztatja el nézőit, a kéthavonta megrendezett kiállításain.

Sértő Gyöngyvér, a D'Ring zenekar gitárosa és billentyűse a koncertek híján egy budapesti benzinkúton keresi a kenyérrevalót.

Ha divatos és minőségi darabokat szeretnél vásárolni, érdemes benézned Rasovszky Márk üzletébe, aki 2012-ben elnyerte az Év Divattervezője címet.

A Martionban az ifjú elemistáknak Sándorfalvy Péter tud segíteni a vadmágiák kontrollálásában, de tradíciót elemista magántanároktól tanulhatnak.

Az ifjú elemisták általában magántanároktól tanulják kontrollálni adottságukat, többek között a pyromágus Egerváry Ferenctől.

Szeleczky Mártont, az ország egyik leggazdagabb mágusát, sikkasztás és csalás miatt zárták rács mögé. Lánya, Barbara, azóta eltűnt a nyilvánosság elől.

Karát Benedek az ország egy legismertebb, függetlenített státuszú rubint gemmáriusa. Híres és hírhedt ügyek felderítésén kívül lelkes gemmárius-növendékek gyakorlati oktatójaként vált ismertté.

Újra itthon van a magyar származású színész, Gary Stew Ashton. A közismert és igen jó hírnévnek örvendő férfi nálunk forgatja legújabb filmjét, A huszadik század emberét.

Felejthetetlen játék, igéző szempár, sármos mosoly. Tamássy Máté színésztehetségét még a legszigorúbb kritikusok sem kérdőjelezik meg.

Az egyre több újság címlapján feltűnő Gelencsér Andreát méltán kezdik ki egyes pletykalapok kiállhatatlan természete miatt.

Egylemezes csodaként emlegetik Németh Richárdot, aki a rivaldafényt hátrahagyva ma már felszolgálóként tevékenykedik. Időnként persze még színpadra áll, de csakis XVI. kerületi pizzéria és klub közönségét szórakoztatva.

Ugyan egyelőre szűk vendégkörrel rendelkezik, mégis egyre többen ismerik Bihari Noémi nevét, illetve a XIII. kerületben található Magic Tetováló Szalont, ami az ő tulajdonát képezi.

Tamássy Márk neve ismerős lehet a léglabdarajongók számára, hiszen évekig erősítette jelenlétével a Debreceni Dicső Dongók csapatát.

Mendler Amandáról köztudott, hogy szívén viseli a magyarországi segélyszervezetek munkásságát. Az utóbbi időben pedig egyre több jótékonysági rendezvény is köthető a nevéhez.

Felföldi W. Dániel 1867, a Kiegyezés éve óta a Martion Mágustanoda igazgatója. 1990 és 2006 között a DVP támogatásával Magyarország mágikus miniszterelnöke volt. A mágusok többsége már találkozott vele személyesen, de a nevét az is biztosan ismeri, aki nem látta sohasem.

Ha a bulvársajtóban gyakran megjelenő kicsapongásairól nem is, az utcákon található Sokoray termékeket reklámozó óriásplakátokról biztosan felismerheted Sokoray Nátán arcát.

A kiváló minőségű Sokoray-kozmetikumok hitelét maguk a Sokorayak adják, akik előkelő helyet tudhatnak magukénak a legvonzóbb és a legvagyonosabb mágusok mezőnyében egyaránt. A család neve évtizedek óta egyet jelent a ragyogó szépség ígéretével.

Alvilági körökben méltán félik Dögei Alfréd nevét. A GyROsz ezredese hatékony, keménykezű munkájáról ismert

Bármi kérdésed van a varázsvilággal kapcsolatban, csak hívnod kell a 179 M-Tudakozót, akik rögtön megválaszolják azt, legyen szó varázslatról vagy akár hely Hollóposta elérhetőségéről.

Egyedülálló kezdeményezés az országban és sajátos, megismételhetetlen élményt nyújt látogatóinak a Nyíregyházi Porondszínház.

A Nyíregyházi Porondszínház igazgatója Doroghy Viviána, aki nem csak a cirkusz-színházat, hanem az egész 52-es birtokot igazgatja.

Mágusok körében méltán híres az ifjú sporttehetség, Vári Milán. Zsenge kora ellenére kezdő irányítója a Budapesti Bús Bikák csapatának, és a Magyar Léglabdaválogatottnak is.

Az Európa szerte ismert versenytáncos, Gyöngy Kata (művésznevén Ká), egyre sikeresebb pop énekesi karriernek is örvend.

Ha mágus vagy, biztosan találkoztál már Nemes Káin arcával plakátokon, vagy újságok hasábjain. Öccsével, Nemes Ábellel alapították Mana K.Ú.T.-at. Szerepelnek a leggazdagabb tíz magyar mágus listáján.

A Családosok többnyire egymás között házasodnak, ezt mindenki tudja. Aki pedig közéjük tartozik, az ismeri igazán Mordai Bellát, aki - a nőtlen férfiak nagy riadalmára - mindent megtesz azért, hogy minél előbb házasságra lépjen egy jó egzisztenciájú, gazdag Családos férfival.

Te, emlékszel arra a jó fej tanárbá'ra a Csontváryból? Na, őt rúgták ki múltkor, ráadásul tudod miért? Mert állítólag összeszűrte a levelet azzal a Rónai Fülöppel. Nem, a srác továbbra is a suliba jár.. elég gyanús, nem?

Szende mosolyával lopta be magát az emberek szívébe. Lavelle Janka, tehetséges színésznőként debütál az Üvegpalota színpadán.

A feltörekvő művészek között egyre inkább kitűnik Óvári Zalán, akire most már nem csak sűrű, vörös haja miatt figyelnek fel.

A Magyarországon újabban népszerűségnek övendő "plus size" modellek között új, és fényesen tüdöklő csillag Steigerwald Veronika, aki a Család értékeihez híven túlnyomórészt mágikus kiadványok címlapjain szerepel.

A Varázsles-től a VarázsVilághoz "igazolt" újságírónő, Haisz Kaproncai Szilvia egykor a BBBaziliszkuszok játékosa volt.

Az MKSH jelenlegi vezetője Csonka Kornél.

Berkovics Krisztina a Romániai Sárkányrezervátum egyik elismert munkatársa. A rezervátumi munkák mellett kutatásokat is folytat; jelenleg a néhai, Kárpát-medencében élő fajok életmódjával, kihalásának okaival és a jelenkor számára megmaradt alfajokkal kapcsolatban.

A fotózás iránt akár csak egy kicsit is érdeklődők nem mehetnek el a Dante név mellett. Az álnév Dányi Barnát, a modell- és fotósvilág elismert, végtelen türelméről híres fotósát takarja.

A Központi Statisztikai Hivatal is rendelkezik mágusrészleggel. (MKSH) Tőlük származnak a rendszeres statisztikai adatok a népességet, éjlényeket, választásokat és minden egyebet illetően, ami a mágusvilágot alkotja, érdekli.

Ha mágikusan tuningolt elektronikai cikkekről van szó, a Magic Machines már régóta a legnagyobb nevek közt szerepel a nemzetközi piacon. A cég arca Szatmári-Margitai Alfonz.

Az mPhone az egyik legelterjedtebb termék, a Magic Machines-tól. Egy mágikus okostelefon, többek közt L.I.F.T. hívó és Mana K.Ú.T. kereső alkalmazással.

A meghökkentő hajkoronával rendelkező Brengel Erhard a főváros legfelkapottabb hajszobrászainak egyike.

Blaskovits - kiváló európai ruhamárka, exkluzív mágusoknak. Ha Blaskovits Konrádnál és lányánál vásárolsz, egy életre teszed.

Domonkos Péter Sámuelt, az odaadó diplomatát, a König akadémia docensét, és a mágikus oktatásügy nemzetközi támogatóját szinte sosem látni egy csésze kávé társasága nélkül.

A D'ring! zenekar frontembere, Zieliwski Andor inkább a törvénnyel és a zenésztársaival való összetűzéseiről hírhedt, semmint zenei eredményeiről.

A budapesti éjszakai élet legendás alakja Greg Hartman. Az Amerikából ideszakadt stand up komikus nyíltan vámpír és műsoraiban sosem rejtette véka alá az aktuális kormány hibáit.

Az idősebbek még jócskán emlékezhetnek a nagyszerű színészre, Heigel Benjáminra, aki visszavonulása óta a Martion Mágustanoda ének-testnevelés szakos tanára. Ő vezeti az énekkart is.

A Núber Kutatóintézet elsősorban régészettel foglalkozik, de vezetője - Núber-Maundrel Cecília - gyakran publikál történelemmel, vagy mitológiával kapcsolatos cikkeket.

A legnagyobb budapesti likantróp falka fő vezetője Majoros Zsolt.

A mágus bestseller-listák idei nagy meglepetése az eddig csak folyóiratokban publikáló író, Gedney Dante.

A vámpírok között közismert tény, hogy ha valakinek mágikus, vagy mechanikus fegyverre van szüksége, akkor Louis Trinobie-t keresi fel.

A szerpentáriusok között jó hírnévnek örvend Dr. Sarnyai Zakariás - de az is tudvalévő, hogy válogatás nélkül segít bárkinek.

Káin... Talán nem kérdés, honnét vette művésznevét a Harapnivaló táncosa.

A Kaolia Varázstárgy egy, a Hegyalja úton működő varázstárgykészítő szaküzletek közül, mégis ismertebb valamivel, elsősorban minőségi termékeiről. Apja halála után Kaolia Villő vette át az üzletvezetést.

A budapesti alvilág hírhedt alakja Kepes Illés. Könyörtelen és hatékony végrehajtóként tartják számon megfizethető áron.

A híres és közkedvelt színész és rádiós személyiség, akinek a nevét azért a legtöbb mágus ismeri, Raffai-Fodor Zoltán. Csillaga már hosszú évek óta beragyogja a mágikus celebvilágot.

A magyar mágikus tömegközlekedés, azaz a LIFT kitalálója, megalkotója és a cég feje Kreszcencia Tibor. A leggazdagabb tíz magyar mágus listáján már évek óta az élmezőnyben van.

A Kaczár-kormány befolyásolásokra vonatkozó kiegészítő törvényét a Fehérvári-kormány eltörölte, vagyis abban az esetben lehetett beleegyezés nélkül befolyásolómágiákat alkalmazni, ha az nem okoz anyagi vagy fizikai kárt a célpontnak. Az átmeneti kormány ezt a rendelkezést visszaálította.

16 év kormányzás után középpárti szerep. Vajon van visszaút a hatalomba a Demokrata Varázsló Pártnak? A Mágikuspolitika bővebb információkkal szolgál.

A kommunista-nemzeti Népköztársasági Párt betiltása az egyik az FMP kormány nagyon kevés megmaradt intézkedése körül. A párt annyira jelentéktelen volt, hogy képtelen volt az újraalakulásra. A Mágikuspolitika oldalon többet is megtudhatsz.

A Fehér Mágia Pártot bár csak 2011-ben alakították, hamar a legerősebb ellenzéki párt lett, majd 50%-os eredménnyel meg is nyerték a 2012. áprilisi választásokat. A kormányzásukat senkinek sem kell bemutatni. Az időszakot forradalom, a miniszterelnöknő öngyilkossága, ideiglenes kormány és új választások zárták le. Itt többet olvashatsz a pártok történetéről, programjairól.

A Szabad Mágia Párt azt hirdeti, hogy a mágusok mindenek felett állnak. Eddig mégsem voltak önállóan kormányon soha. Részletek itt: Mágikuspolitika.

A politikai paletta legerősebb, a kormányzásra legesélyesebb pártja, mely a korábbi miniszterelnököt, Kaczár Istvánt is adta, az MNNP. A rövidítés jelentését keresd a Mágikuspolitika leírásában.

A vámpírok az egymással szembeni bizalmat egy olyan kézfogással mutatják ki, mely közben megérintik egymás ütőerét.

A jelenlegi Herceg Krausz László.

A vadragok fogságban hamar elpusztulnak.

A vadragokat leginkább mágikus rejtőtollai miatt keresik, de tojása és a belőle készült ragu is különleges csemege.

A magyaroszági varázslóbörtön, az Áristom, a Balaton felett található.

A Martionba körülbelül 2000 diák jár.

A varázslatoknak kilenc fajtája van: tűz, víz, föld, levegő, élet, halál, asztrál, mentál, semleges.

Az FMP lemondása utáni ideiglenes kormányt Kaczár István vezette.

A Martiont 1150 környékén alapította négy mágus, az iskola ösvényei az ő nevüket viselik.

A likantrópia egy testnedvek keveredésével terjedő betegség, mely főleg negatív változásokat hoz a fertőzött életébe. Havonta egyszer átalakul, a Fenevad veszi át fölötte az uralmat, ilyenkor általában őrjöng és ösztönösen cselekszik.

A vámpírok önálló tudattal és akarattal rendelkező élőhalott emberi lények. Aurájuk alapján is halottak, s a legtöbb funkciót, ami az életet segíti (pl.: légzés) csupán a megszokás tartja fönt a haláluk után.

Szerpentáriusnak hívjuk a mágikus orvosokat.

Gemmáriusnak hívjuk a mágikus rendőröket és katonákat.

Csupán egyetlen egy ma ismert élőlénynek van tökéletes gömb aurája. A moholynak.

Minden embernek, állatnak, de bizonyos mágikus tárgyaknak és növényeknek is van aurája. Az aurán nem csak a született és a szerzett hátterek látszanak, hanem a pillanatnyi érzelmek is.

Az abeomágia tanulásának feltétele magas szintű átváltoztatás szaktudás. A Martionban ötödik és hatodik évfolyamban oktatják.

A legtöbb mágikus hely védelmet élvez: a talanok számára láthatatlan, vagy megközelíthetetlen.

A nyugati mágia általában fókuszeszközt (pl. pálca) és verbális komponenst (varázsige) igényel, ezek nélkül nehezebb végrehajtani, kivéve, ha valaki képes a testét fókuszként használni, vagy némán varázsolni.

A nyugati mágiatípusok közé tartoznak a bűbájok, igézések, átkok és átváltoztatások.

A keleti mágiatípusok közé tartoznak például a bájitalok, idézések és jóslások.

A mágia két fő típusa a keleti (nyitott, akár több személy által is végrehajtható, általában lassabb), és nyugati (zárt, egyszermélyes, gyors, általában fókuszeszközt és verbális komponenst igénylő) mágia.

Egy varázsló lehet talan, kevert vagy mágus származású.

A világon 0,5% a lakossághoz viszonyítva a mágusok száma - Magyarországon ez kb 50.000 főt jelent.

A született mágusok fizikailag is és az asztrálsíkon is látható elemi jegyet viselnek.

A legközelebbi vad sárkány rezervátum Romániában van, de a légtér közös Magyarországgal.

Magyarországon a legnagyobb vérfarkas falka Budapesten van.

Hatféle született mágustípus létezik (Tűz, Víz, Föld, Levegő, Élet, Halál).

A sutták is kapnak MÁKot (Mágikus Azonosító Kártya).

A MÁKot (Mágikus Azonosító Kártya) a talanok egyszerű személyi igazolványnak látják.

A Quittner tér veszélyes hely...

A mágusok legnépszerűbb játékterme a Határtalan.

A mágikus üzletek és hivatalok többsége a Hegyalja úton összpontosul.

A legnagyobb, csak mágusok lakta település Marót.

A legnagyobb mágikus kórházat Főnix Könnye Ispotálynak hívják, és Budapesten, a XVII. kerületben van.

A Martionban nagyon fontos szerepe van a Diáktanácsnak. Nem csak programokat szerveznek, de ők közvetítenek a tanárok és a diákok között.

Azok, akik nem tudnak mágikus módon utazni, igénybevehetik a L.I.F.T. mágikus utaztatási cég szolgáltatásait.

A talan érettségi mindenkinek kötelező, a mágikus csak azoknak, akik mágikus felsőoktatásban kívánják folytatni tanulmányaikat.

A Martionban a mágikus tárgyakat ötödik és hatodik évben a diákok továbbtanulási igényei szerint fakultáció keretében, egyénileg vagy kiscsoportosan oktatják.

A mágusoknak sokkal többet kell tanulniuk, mint a talanoknak. A Martionban délelőtt talan tárgyakat, délután mágikus tárgyakat oktatnak.

Az asztrál és mentál típusú befolyásolómágiákkal sérülést, vagy kárt okozni tilos.

Sokféle sárkány létezik. Vannak vadak, ők rezervátumokban élnek, de vannak hobbi és sportsárkányok is. Mégsem olyanok mint a többi háziállat, hiszen intelligensek, és bár nem mind képes a beszédre, nagyon is komoly akarattal rendelkeznek.

A mágusok is többféle iskola és szakma között válogathatnak.

A Mágusok Kormánya igen szerteágazó struktúrával rendelkezik.

Az GyROsz rövidítés a Gemmárius Osztály 'Gyors Reagálású Osztagát' takarja.

A közszájon forgó SZAP a 'Szellem a Palackban' rövidítése, amely az 'Entitáskivizsgálási Osztály' ragadványneve.

MÁKot (Mágikus Azonosító Kártya) a A Magyar Máguskormány épületeinél igényelhetsz.

A vadrag fürjszerű, kistermetű, röpképtelen madár, és a kiadott hangról kapta a nevét? Vadrag, vadrag, vadrag, úúúúúú...

A zugmonyók ronda, ijesztő, és rejtőzködő lény... de ártalmatlan.

A moholy vadon élő fajtái nagyon aprók, és többféle típusúak (víz, avar, homok, hó, stb.), tenyésztett fajtái több méretben és színben léteznek, és porral táplálkoznak.

A raszka, azaz az asztrálkutya szinte minden méretben és variációban megtalálható.

Likantróp vagy és ügyvédre szorulsz? Nem kell sokat kutakodnod, hogy rábukkanj Núber-Maundrel László nevére.

A mambi alkoholmentes, csak az íze olyan, mintha alkoholos lenne.