A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz

Közelmúlt eseményei

Ezen az oldalon a játékosok számára találhatók információk a modulok, táborok és élő események alatt megtörtént, nem mindig kiszivárgott történésekről.
Ezen összefoglaló segíthet egy idősebb karakter létrehozásában.

Időrendi rendezés | Beküldési rendezés

Közelmúlt Szűrő:
2023.04.02 14:52:35A martionizmus kivezetése2023.03.31.

Világ


A mágusok 2023.03.31-én kiléptek a nyilvánosság elé, ezzel felfedték a mágikus világot a varázstalanok előtt is.


2018.05.20 14:07:41Születések számának csökkenése2018.05.13.

Világ


Az év elejétől számottevően kevesebb gyermek született, melyért a nehéz fogantatás és a sok vetélés tehető felelőssé. A megszületett gyermekek egy része is betegen jött világra, mely betegség tünetei a folyton változó aura, elrévedő tekintet, rossz álmok, fejfájás.

Noha jelenleg is tartanak a kutatások, a spontán vetélések száma drasztikusan csökkent.
2018.03.27 23:25:56Összefoglaló a mágusok helyzetéről 2018 első felében2018.03.27.

Magyarország


A dimenziókapuk megnyílása óta eltelt másfél évben a világunk országai lehetőségeikhez mérten jól vették a fellépő problémákat.
Első lépésként a varázstalanok tükrei kerültek levédésre. Ennek legelső hulláma drasztikus módszerrel, töréssel történt, szigorúan ott, ahol mágikus jelenlét nem volt kimutatható. A dezinformációs osztály híradása alapján a talanok ezt egy speciális infrafrekvenciának tudták be, mely természeti eredetű volt.
A lakosság tájékoztatása mellett megtörtént a mágusok tükreinek védelme is, így 99%-ban elkerülhetők lettek a véletlen átjutások. LINK
Az egyes országok létrehozták a saját központjukat, ahol az el- és feltűnésekkel kapcsolatos esetek kerülnek kivizsgálásra. Ez Magyarországon a Lipótmezei Központ (LK), amely egyben begyűjtőközpont is a véletlenül felbukkanók számára. Ezen módszerrel azonban nem foghatók el azok, akik valamilyen egyéb mágiával közlekednek a párhuzamos síkok között.
Teljes nemzetközi összefogásra nem került sor, azonban az információmegosztás közvetlenebb, mint korábban, sok ország félretette a nézeteltéréseit, hogy enyhíthessék a jelenség tüneteit.
Az elmúlt másfél év alatt a kutatók számára világos lett, hogy a dimenziók összecsúszása természetes jelenség, mely egy különös csillagegyüttállás hatása - ezen jelenség fellépése általában 2016.08.01-jén történt a dimenziókban, azonban némelyikben korábban vagy akár később. Várhatóan száz év múlva, a megfelelő csillagok továbbkeringésével, elmúlik majd a szingularitás. Az azonban jelenleg ismeretlen még, mi alapján estek ki dimenziók az összekapcsolódásból, vagyis miért nem lehet a korábban látogatott dimenziókat megfelelő felkészültséggel sem elérni.
Több internetes oldalra is kikerült a célzott dimenzióváltást megvalósító rúnakör, azonban ennek köszönhetően sok ezzel kapcsolatos baleset is történik napi szinten, melyet mindeddig a Főnix könnye ispotály el tudott látni.

2016 októberében lepleződött le egy éjlények elleni merényletek mögött álló csoportosulás, amely kihasználva a könnyű átjárást a párhuzamos dimenziókra, nagy károkat okozott az éjlények állományában világszerte. LINK
Magyarországon a likantrópok helyzete a 2012-es budapesti telehold óta amúgy is sokszor problémás volt, mivel a hirtelen populációrobbanást eleinte nehezen kezelte a központi falka. Azóta azonban a legtöbb helyen elsimultak a nézeteltérések: a likantrópia bejelentésköteles a vámpír birtokurak felé, a kormány az ő részükre juttatja el a létszámnak megfelelő holdkontroll bájitalt. Az újoncoknak sokat segítettek a birtokok falkái, azonban több agglomerációs településen is alakult új likantróp központ, ahol korábban nem volt igény erre. A kormány a Bükkben biztosít egy parcellát, ahová azok az alakváltók vonulhatnak el a teleholdas éjszakákra, akik nem kívánnak a helyi falkákba tartozni.
A vámpírok helyzete változatlan, a szerviensekkel ellentétben az ő létük is bejelentésköteles mind a birtokuraknál, mind a kormány irányában.

2017 nyarán idegenek akarták kinyerni az erőforrásokat a dimenziónkból, melynek során a mágusvilág is lelepleződésközelbe került, azonban hála a magyar gemmáriusok egy csapatának, sikerült megelőzni a kataklizmát. LINK
Ezt követően rengeteg sérültet kellett ellátnia a kórházaknak, illetve ezek a napok sem hagyták munka nélkül a memóriamódosítókat.

2017 őszén a St. Dubae-t is elpusztító árnylények hada kívánta bekebelezni a világunkat. Bár a szakértők eleinte úgy vélték, ezek a teremtmények okozhatták a többi sík eltűnését is, később azonban bebizonyosodott, hogy St. Dubae síkja továbbra is átjárható, legalábbis az odamutató irányba. Senki nem tért ugyanis vissza, aki az utóbbi időben átkelt oda. LINK

Jelenleg a legnagyobb probléma az illegális vándorlás és árumozgás okozta gazdasági kilengés, amely folyamatosan sakkban tartja a tőzsdepiacot, és egy újabb gazdasági válsággal kecsegtet. Éppen ezért a piacra belépő új termékeket és az áruforgalmat jelentős vizsgálatoknak vetik alá, valamint tovább folynak a kutatások, hogy megtalálhassák a világunkra lépésének tökéletesen ellenőrzött módját.
2017.11.08 14:37:46Minden elsötétült2017.10.21.

Világ


A NASA bejelentése szerint ismeretlen eredetű tárgy jelent meg a bolygónk és a Nap között, mely nagy sebességgel tart jelenleg is felénk. A kiterjedése folyamatosan nő, ugyanakkor nem észleltek gravitációs változást, így jelenleg még kutatás alatt áll a származása és a pontos pályája.
Az értesítést egyelőre csak a mágusok és az országok vezetői kapták meg, azonban várhatóan reggelre, helyi idő szerint 7-8 óra között eléggé megközelíti az objektum a földet ahhoz, hogy beárnyékolja a nap fényét. Elsőként Kína és Oroszország fogja megélni a napfogyatkozást, mely folyamatosan kiterjed majd az egész Földre.
A vezetők döntése alapján a varázstalanokat egyelőre nem avatják be, így ezúton is minden mágus segítségét kérjük, míg megoldást találunk a helyzetre. A varázstalanok számára sablonillúzió látható, de a sutták a megfelelő igazolvánnyal nem kerülnek a hatása alá.

A helyzet 2017.10.30-án megoldódott, miután egy kicsi, de annál kitartóbb csapat elhárította a Földet fenyegető veszélyt. A hónap eleje óta tartó különös események ezután szintúgy abbamaradtak.

A probléma kiváltó oka a merőleges dimenziókon átszivárgott árnylény tömeg volt, amely elpusztította St. Dubae dimenzióját is.
2017.08.10 17:34:31Válsághelyzet2017.08.09.

Világ


2017.08.09.
12:00-18:00 - A délután folyamán több helyről jelentik, hogy a mágiák nem jönnek létre maradéktalanul, illetve ez a folyamat kihatással van az elektronikus eszközökre is, melyek váratlanul kisülnek, kigyulladnak. A térmágiák használata nem ajánlott, mivel megnövekedhet az ilyen jellegű balesetek száma.
A talanok körében rengeteg sérülés történik, a dezinformációs osztály heves geomágneses viharra hivatkozik egy egy nagyobb napszél következményében.
A probléma a világ minden részére kihatással van, az oka egyelőre ismeretlen. Minden gemmáriust és szerpentáriust behívnak munkaidőn kívül, hogy segítsen elhárítani a jelentkező problémákat, illetve már mozgósítják az akciócsapatokat is. Ha tovább romlik a helyzet, szükségállapotot is elrendelhetnek.

18:00-24:00 - Az édesvizek váratlan apadásáról is számot adnak, mely a korábbi elektronikus problémákkal együtt pánikhangulatot vált ki. Minden kültéri hangosbemondó felett átveszi az uralmat egy radikális lépésekre buzdító, anarchista csoport. Az este folyamán elfoglalnak egy orosz rakétakilövő-állomást, hogy fegyveres konfliktust szítsanak a nagyhatalmak között. Válaszul Oroszország fele is indítanak rakétákat, melyek mind kispopulációjú vagy lakatlan vidékekbe csapódik be. Az amerikai kontinenseket érő támadások közül csak pár csapódik földbe, a legtöbb vizet ér, mivel az USA területére nem érkezett egy sem, nem indul meg a harmadik világháború.
Az este későbbi részén az édesvizek apadása megszűnik, az anarchista csoportot elhallgattatják. A gemmáriusok jelentős részét a Ley-vonalak csomópontjaira vezénylik ki, hogy szüntessék meg az ottani vízelnyelő rúnákat, de a szakértők nem tudják visszafordítani a folyamatot.

2017.08.10.
00:00-04:00 - A mana fogyatkozása megszűnik, lassan helyreállnak az elektronikus eszközök. A térmágiák használata továbbra sem ajánlott. Új gond adódik, melyben minden fém felfele indul el. Ennek erőssége folyamatosan növekszik, a kezdeti enyhe, csak ékszereket érintő probléma kiterjed az aurában és testben található fémekre is, vannak, akik megpróbálják követni az útjukat, de százméteres magasság felett láthatatlan falba ütköznek, mely vélhetően egy dimenziókapu.

04:00-05.00 - A fémek felszállása megszűnik, illetve lassan visszaereszkedik minden. Az eltűnt vizek feltöltődnek, a manahiány enyhülni látszik. A szerpentáriusok és a gemmáriusok továbbra is teljes erőből dolgoznak a kárelhárításon.

A hivatalos közlemény szerint egy idegen dimenzió kívánta elvenni javainkat, a magyar gemmáriusi hivatal képzett munkatársainak köszönhetően azonban elmaradt a kataklizma. Az érintetteket előléptetésben részesítik.
Sok sutta született az utóbbi időben, az ő beiktatásuk folyamatban van, de a mágusvilág nem lepleződött le.


// A modul első handoutja, a manakutató professzor által megosztott információk innen tölthetőek le. //


2016.11.17 00:15:14Éjlényproblémák2016.10.31.

Világ


Augusztus és november között az alábbi események történtek:

Sutták és mágusok számára ismert:

 • Augusztus óta rengeteg gyerek tűnt el Oroszországban, főként árvák.
 • Szeptember óta több helyen is robbantás történt, néhányuk mágusvezetőket is érintett, akik nem pártolják az éjlények tevékenységét. Egy vámpírok és sutták által békében lakott falu lakói egy éjszaka alatt megölték egymást.
 • Szeptember közepe: Athénban egyre több a prostituált, megannyi karitatív szervezet foglalkozik velük.
 • Október vége: Franciaországban vagy háromezer embert húztak keresztre.
 • November elején szivárgott ki a hír, hogy egy német atomerőműből sugárzó anyag tűnt el. Kis utánajárással az is megállapítható, hogy keleten, Európán kívül, több helyen is ez történt.
 • A kiéleződött mágus-éjlény ellentétek miatt csak körültekintéssel érdemes Afrikába, Ázsiába, Közel-Keletre és Oroszországba látogatni.

Éjlények számára ismert:

 • Augusztus közepe: Franciaországban a hívő vámpírok jó része megégett egy mise közben.
 • Szeptember óta több helyen is robbantás történt, ami érinti az éjlényeket. A hullám immáron alábbhagyott.
 • Szeptember: Egy olasz templom olyannyira megáldatott, hogy a hatalmas körben a közelébe se tudnak menni az éjlények. Ez azóta elmúlóban van. Athénban azok az éjlények, akik prostituáltakkal voltak együtt, nem tértek többé vissza vagy súlyos égési sérüléseket szereztek.
 • Október vége: Franciaországban a hívő és/vagy likantrópiájuktól szabadulni kívánó likantrópok keresztre feszítették egymást, jó részük meghalt. Az egész Loch Ness veszélyessé vált, az abban pancsoló éjlények megégtek. Ez időközben elmúlt.
 • A kiéleződött mágus-éjlény ellentétek miatt nem érdemes Afrikába, Ázsiába, Közel-Keletre és Oroszországba látogatni. Jó esetben még a határokon visszafordítják az éjlényt, távoljárni egyáltalán nem lehet ide megfelelő kapcsolatok nélkül.

Hercegségi körökben mozgók számára ismert:

 • Október közepe: A Konzílium székhelyén sokan megbetegedtek. Ezt azóta legtöbbjük kiheverte már.
 • A kiéleződött mágus-éjlény ellentétek miatt csak engedéllyel/megfelelő kapcsolattal lehet Afrikába, Ázsiába, Közel-Keletre és Oroszországba látogatni.
 • A fenti események mögött egy másik sík fanatista papjai álltak, a hercegi küldötteknek köszönhetően ezzel a síkkal ezután nem lesz probléma.

Természetesen, ha nyitott szemmel/füllel jár valaki vagy van érintett/közeli ismerőse, más körök tudásával is rendelkezhet.
2016.09.27 12:44:08Párhuzamos dimenziók2016.08.01.

Világ


2016. augusztus elsején a nagyobb tükrök (min 40x40cm) átjáróvá váltak különböző párhuzamos síkokra. A jelenség az egész világon kifejti hatását, amire a máguskormányok különböző, országtól függően finomabb vagy radikálisabb lépésekre szánták el magukat, megfékezve a más dimenziókból származó behatolókat illetve a véletlen átkelést.

Magyarországon, a többi martionista országhoz hasonlóan, a nagyméretű, talan tükröket összetörték egy általános csapással. Amelyik házon volt bármilyen mágikus védelem, az nem tartozott bele ebbe a hullámba, a mágusok tükreit külön védték le. Az idegeneket egy központba gyűjtik, ami itthon a frissen felújított Lipótmező építménye (Lipótmezei központ - LK). Ugyaninnen indulnak a felderítő csapatok is, mely az általános információbővülés mellett keresik a barátságos síkokkal a kapcsolatot, illetve a jelenség okát kutatják.

Nem csak a tükrök jelentenek azonban átjárót; bizonyos helyeken tárgyak, olykor egész épületrészek is kicserélődtek egy másik dimenzióbéli megfelelőjükkel, azonban ebben szintúgy nem találtak még logikát a tudósok.

Magyarországon az első bejelentett pont a Határtalan nevű szórakozóhely volt, Budapesten.

Világleírások

Kapcsolódó hír
2015.01.04 03:49:55Sárkánytámadás Erdélyben2014.12.30.

Világ


December 30-án Erdély területén egy hatalmas sárkány szabadult el, melyet a román sárkányszakértők és a helyi éjlények fékeztek meg. Sok halottról, még több sérültről számoltak be a környéken, a kár jelentős.


2014.06.09 23:22:00Magyarország Máguskormányának hivatalos közleménye2014.06.09.

Magyarország


A 2014. május 2-a és 4-e között tartott Budapesti érettségi vizsga egy szándékos támadás miatt a vizsgázó diákok eltűnésével kezdődött meg. Mint az később kiderült, a diákok egy párhuzamos dimenzióba kerültek át, ahol a helyiek fogadásul egy halálos játékba kényszerítették őket, ám ők hősiességüknek köszönhetően sikeresen kikerültek ebből a helyzetből, majd hazatérve tájékoztattak bennünket a fenyegető veszélyről.
A máguskormánynak így volt ideje felkészülni az invázióra, amely a következő napokban és hetekben bármikor kezdetét vehette, és végül 2014. május 18-án került rá sor. A rövid ám annál súlyosabb csatában a Gemmáriusok és egyéb megerősített kormánycsapatok sikeresen visszaverték a támadást és megsemmisítették az inváziós gépezeteket, ezzel a dimenzióközi háborús veszély is elmúlt.

A hősies diákokat Szuhai Zsuzsanna mágikus miniszterelnöknő kormánya a mágikus személyek legmagasabb polgári kitüntetésével, a Magyar Mágikus Érdemrenddel tüntette ki az ezzel járó életjáradékkal együtt.


2014.03.03 12:13:08Idegen légiók2014.03.02.

Magyarország


Egy párhuzamos világ lakói kívánták elfoglalni a mi síkunkat, és hídfőállásnak Magyarországot és a környező országokat jelölték ki. Néhányuk beépültek az igazgatásba, és igencsak magas pozíciókban tetszeleg - még azután is, hogy a gondosan előkészített megszállási terv végül kudarcba fulladt.


2013.10.23 17:14:19Mágiafaló2013.08.17.

Magyarország


A sárkánytámadásokkal párhuzamosan egy különleges lény is megjelent Budapesten, mely tiszta mágiával táplálkozott. Több haláleset is kötődött hozzá, azonban az ügy nem került napvilágra, a városi felfordulás hevében pedig nem tűnt fel az érintetteken kívül a dolog. A lényt végül a kormány megbízásában eljáró csapat küldte haza, ahol nem jelent fenyegetést.


2013.10.23 17:13:49Sárkánytámadás2013.08.17.

Magyarország


Augusztus 17-én szombaton, a korábban keletebbre észlelt sárkányok elérték Budapestet. A két legnagyobb őssárkányhoz több kisebb is csatlakozott, könnyű táplálékszerzés céljából. A kirendelt gemmáriusok mindent megtettek feltartóztatásukért, így 19-e reggelig csak a Nagykörút vonalán kívül tomboltak a pesti és a budai oldalon egyaránt. A Hegyalja úttal egyetemben számos lakóházat romboltak a földig, sok halottat, rengeteg sebesültet hagyva maguk mögött.
Mint kiderült, a tavaly letartóztatott román csempészek az őssárkányok kicsinyeit is elhozták szállítmányukkal, ám ezen tojások megálltak a fejlődésben, s a továbbiakban a hobbisárkányok szellemi szintjét s méreteit képesek elérni.


2013.10.23 17:12:06Vámpír maszkabál2013.02.08.

Magyarország


Az éves bál során az akkori Herceget, Maier Krisztiánt párbajra hívta Krausz László, ám előbbi harc nélkül lemondott. Kinevezésre került továbbá Budapest új úrnője is Atler Karola személyében.
Kapcsolódó hír


2013.10.23 17:08:18Kormányalakulás2012.09.10.

Magyarország


A köztársasági elnöktől a választásokon győztes MMNP, Kaczár pártja kapott kormányalakítási megbízást, és azonnal elrendelték a hírzárlatot.
A tárgyalások nagyon hosszúra nyúltak, végül nagykoalíciós kormány alakult.
Az MMNP és az SZMP együtt fogják kormányozni az országot a következő négy évben, ám az SZMP csak azzal a feltétellel ment bele a nagykoalícióba, hogy ők adhatják a miniszterelnököt.
Magyarország mágikus miniszterelnöke tehát Szuhai Zsuzsanna lett.


2013.10.23 16:52:43Politikai változások2012.07.21.

Magyarország


A FehérMágia Párt megválasztásától kezdődően diszkriminálta a Családosokat és a vagyonosabb helyzetben élőket.
Végül a kormány a haza oltalmazására hivatkozva minden tizenhat éven felüli születettmágust azonnali hatállyal sorkatonaságra kötelezett, míg a tíz éven felülieket kiképzésre hívta be. Sokan elutasították ezt a rendeletet, a Családosok nyílt ellenállásba kezdtek.
Július 21-én ezért a kormány kihelyeztetett a Parlament tetejére egy telehold tárgyat, melynek hatására szinte az összes budapesti likantróp átalakult, és a frissen szerveződött elemistasereggel megtámadták az ellenséges bázisokat.
A Családosok (eleinte gerillaműveletekkel, később nyílt utcai harcban) vetettek véget a kormány illegitimnek minősített működésének.
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:51:40Megfigyelőrendszerek2012.06.28.

Magyarország


A 2012-ben megválasztott FehérMágia Párt korlátozta az utcákon való mágiahasználatot, a titoktartási törvények értelmében pedig térfigyelőrendszereket helyeztek fel, melyek kifejezetten a mágikus aktivitásról tároltak információkat, továbbá a talanok elől ezt illúziókkal fedték el (köztük a likantrópok létezését/átalakulását is).


2013.10.23 16:50:10Mágikus konferencia az ELTE-n2012.03.31.

Magyarország


A Mágustechnológiai forradalom vívmányai címmel indított konferencia során az ELTE mágikus védelme tönkrement, a bent tartózkodók között pedig eluralkodott a pánik. Míg odakint tüntetések folytak, a gemmáriusok nagy erőkkel próbálták kiszabadítani a bent rekedteket, azonban az éjjel folyamán egy olyan bájital került a szellőzőbe, melynek hatására többen likantróppá váltak.
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:49:30Kívánság öngyújtó2012.02.11.

Magyarország


Egy elfeledett örökségből előkerült egy különös öngyújtó, melynek szikráztató kövében egy igen erős, és meglehetősen rosszindulatú démon lapult. Bárki pattintott az öngyújtóval, annak kívánsága teljesült - méghozzá annak legrosszabb, gyakran szó szerinti értelmében.
Az eközben zajló likantróptüntetés meglepő módon ért véget, tekintve, hogy nagyjából másfél óráig a betegség megszűnt létezni.
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:31:10Karácsonyi vámpír bál2011.12.23.

Magyarország


Ezen az éjjelen váltottak rendszert a vámpírok: a Herceg ezután csak a birtokurak összefogásával foglalkozik, így kijelölésre került egy budapesti birtokúr is. A hierarchikus harcokat ezek után a bajnokok vívják a politikusok helyett.
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:30:10Sárkányok2011.11.28.

Világ


Hatalmas, sárkánygyíktojásokból álló csempészszállítmányra bukkantak a nemzetvédelmi gemmáriusok, melyeket Romániából akartak eljuttatni Olaszországba. A rengeteg tojással sajnos nem tudnak mit kezdeni, így az amúgy vadászati célból megrendelt hobbisárkányoknak szerető otthont keresnek a kormány alkalmazottai.
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:28:51Járvány Budapesten2011.09.10.

Magyarország


Egy furcsa járvány ütötte fel fejét Budapesten, minek következtében még a legapróbb sérülések sem gyógyultak be, így jelentős vérveszteséget kellett pótolnia a Főnix könnye alkalmazottainak, a várost pedig karantén alá helyezték. A leginkább mégis azok a vámpírok jártak pórul, akik ezidőben védtelenül tartózkodtak az utcákon, mivel egy kisebb radikális csoport szánt szándékkal sebesüléseket okozott rajtuk. A hercegségen úgy-ahogy orvosolták a problémát, így a legtöbb vámpír ott talált menedéket.
Eközben a Margit-sziget lezárásra került, mivel a sziget-teknős a vérben gazdag dunai folyam miatt feljebb úszott.
Az egész hátterében egy különös szekta állt, akik egy mérhetetlen vén megidézésével akarták elpusztítani az általunk ismert világot. Próbálkozásuk meghiúsult, de ennek következtében rengeteg kisebb entitás szabadult a városra.
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:27:20Szellemek Ipolydamásdon2011.09.02.

Magyarország


Erősen mágikus kelta temetkezési helyet, illetve szentélyt találtak Ipolydamásdon, melynek eredete vélhetően ie. 4. századra tehető. A kiküldött régészeti szakértők teljes létszámmal eltűntek három napra, előkerülésük után viszont feltérképezték a helyszínt, ami kelta druidák lélekörzőjének bizonyult.
A lelettel összefüggésben van - vagy nincs - az a tény, hogy Ipolydamásd szellemlakossága meglehetősen nagy. Hála a térség eldugottságának nem zárták le a környéket gemmáriusok, pedig az itt élő szellemek mindegyike - valamilyen, egyelőre ismeretlen okból kifolyólag - a talanok számára is látható.
A régészeti szakértőkről később kiderült, hogy valami súlyos anomália folytán eltöltöttek néhány napot egy párhuzamos létsíkon. A kaland eredményesnek bizonyult, mert a régóta halottnak/elveszettnek hitt neves síkkutatót, Fábián Fridát is megtalálták a régészek.
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:26:13Életveszélyes érettségi2011.04.11.

Magyarország


Több iskolán kívüli vizsgáztató is felügyelte a budapesti, mágikus érettségit. Így fordulhatott elő, hogy egy imposztor is a csapatba került, aki a diákokkal szereztetett be néhány különleges tárgyat, melyek segítségével elhozhatta volna a világvégét vérfarkasok által. Szerencsére a diákok megakadályozták ebben.


2013.10.23 16:25:06Játék az iskolában2010.01.03.

Martion


Megkésett karácsonyi ajándékként a tanárok kreatív feladatokkal és vicces kérdéssorokkal kedveskedtek a diákoknak.
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:23:31Iskolai változások2009.08.17.

Martion


Egy tükörből kiszabadították Karpena Zsolt szellemét, aki ezer éve raboskodott ott. Elmondása szerint az alapítók egészen másféle tervekkel indították útnak a Martiont, mint ahogy azt az akkoriak ismerték. Történetét végighallgatva az IgazgatóTanács úgy döntött, visszatérnek a gyökerekhez. Ezzel az ígérettel felszabadítottuk Zsolt szellemét, aki így már békében pihenhet.
Az ide vonatkozó történések elolvashatóak: A Martion környéke - Udvar: #100193-#100321
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:18:32Maróti vásár2009.08.15.

Magyarország


Megrendezésre került a Maróti Vásár, ahol összegyűltek az Elemi tárgyak (a tűz és élet tárgyát kivéve), és a Semleges Mágia Dobozában, a Martionban zárták el őket.
Maróti vásár térképe
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:16:33Mágiacsapda2009.07.27.

Magyarország


Mátrafüreden felújításra került a sástói híd, melyhez a helyi lakosok is hozzájárultak alapanyagokkal. Így történhetett, hogy beépítésre került egy korábban elveszettnek hitt bűvös tárgy is: a Semleges Mágia Doboza. Az ide érkező varázslók elvesztették mágiájukat, s ők maguk hozzá voltak láncolva a helyhez. A fiatal varázslókra ez azonban csak fokozatosan hatott, így meg tudták akadályozni a katasztrófát.


2013.10.23 16:15:47Dimenzióhasadékok2009.04.11.

Magyarország


Megmagyarázhatatlan okokból dimenzióhasadékok kezdtek el megnyílni Budapest-szerte, melyek a múltba illetve a távoli jövőbe vezettek (hogy ebben avagy egy párhuzamos dimenzióban, az kérdéses). A diákokat egy óvatlan Margit-szigeti esten vérfarkasok támadták meg, melynek következtében sokak közülük elkapták a kórt.
http://rift.blog.hu


2013.10.23 16:14:26Testcsere2008.12.28.

Martion


Egy illegálisan Marótra került, igen erős mágiával bíró prizma összekutyulta a Martion saját védelmét, melynek következtében minden ott tartózkodó testet cserélt. Szerencsére a védelem újraindítása után a probléma megoldódott, és mindenki visszatérhetett a saját testébe.
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:10:37Árnyak az iskola peremén2008.08.19.

Martion


Különös árnylények jelentek meg az iskola peremén, akik a iskola lakóit tartották rettegésben. Ennek egy hősies csatában vetett véget Dombóvári Endre, aki életét áldozta az diákjait mentve.
Dombóvári Endre (1980 április 5. – †2008. augusztus 19.)
A részletes történések elolvashatóak itt: A Martion környéke - Erdő: #17323
Kapcsolódó hír


2013.10.23 16:10:36Leszámolás az iskolában2005.08.29.

Martion


Ezen az éjjelen Felföldi Dániel egy régi riválisa az iskolán belül intézett támadást az igazgató ellen, melynek során a támadó meghalt, ám súlyosan megsebezte célpontját. Az incidens nem kavart nagyobb port az iskolán kívül, még ha a Martion falai között pletykák láncolatát indította is el.
Kapcsolódó hír