A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Martioni Házi Feladat 6
2004.12.10. 10:11:08 Üdvözletem mindenkinek!


Tudom most, hogy elkezdődött a tanítás a Martionban is, eljött a rendes házik ideje, de még egy házi feladat elejéig feltartalak én is titeket, utána már csak LLG házikat fogok osztogatni.

Sokáig törtem a fejemet, vajon mit adjak fel így hatodik házinak.

Talán kérdezzek a zöld kis könyvből kviddiccsel kapcsolatban?
-Akkor Angyali Zsani professzor és TFB Reni professzor elől veszem el a dolgot.

Talán kérdezzek a piros kis könyvből?
-Akkor mit fogok LLG órán feladni házinak, ez sem jó ötlet.


Így nem maradhatott más, mit a Harry Potter és a Félvér herceg!!!

Na, igen jó annak, aki már ezt is olvasta, mondhatnátok, hiszen még meg sem jelent. De ez most akadály szerintetek? Egy-két egyszerű kérdést nyugodtan lehet ebből is feltenni.
Ráadásul mivel még nem jelent meg a könyv, így rossz házit nem is lehet írni. Itt a lehetőség, hogy még szerezzetek egy halom pontot a háznak, és magatoknak a pontversenyben (igaz azért megint csak házpont jár, de hát ez a körfogás az élet rendje :-)).


Elsőnek nézzük 5 pontért a könyv címét. Ugyebár sok huzavona után, végül a "félvér(ű) hercegnél" állt meg a világ. Mit gondoltok erről a címről?

Másodiknak 10 pontért magát a történetbeli folytatásról kérdeznék. Szerintetek, hogyan folytatódik Harry története? Mit vártok ti a folytatástól?

Végezetül, egy ellenőrző kérdést kaptok (ellenőrző magam számára).
Milyennek találtátok a 6 házit együtt? Mivel voltatok megelégedve, mi az, amin javítani kellett volna? - Ezért szintén lehet 5 pontot kapni.

A házi megírására nem adok most sok időt, csak jövő hét szerdáig (12.15.), mivel nem kell hozzá semmit keresgélni, csak le kell írni a saját gondolataitokat.

Akkor más nem maradt hátra, mint, hogy jó háziírást kívánjak.
Még találkozhattok ezekkel a házikkal az RPben, néhány cikk elejéig, utána, pedig találkozunk LLG órákon.

Lucius Neo
Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Clamentaine Lee, karpena | 2005.01.02. 20:21:41
Nem utalhat Voldemortra a "Félvér herceg"?
Hiszen ő mint mardekár utódja, valamilyen módon "kékvérű", viszont az apja révén félvér... ez csak egy kósza gondolat...
Válasz erre
Kusti Niki, ferfex | 2004.12.29. 00:28:21
Lehetséges hogy Seamus Finnigan az: "én amolyan félvér vagyok" az első könyvben
Válasz erre
charmedwicca, lorton | 2004.12.25. 16:34:43
Figyu! Nem tudna vki segíteni, hogy hol, mikor vannak órák, mert amikor én feljövök sosincs semmi!
Válasz erre
charmedwicca, lorton | 2004.12.25. 16:32:51
Szerintem a félvér herceg nem feltétlenül egy félig mágus, félig muglira vonatkozik. Lehet akár Hagrid is, hiszen félig ember, félig óriás.De akármilyen félig ilyen, félig olyan lényre, emberre vonatkozhat.
Válasz erre
Pipihusi, ferfex | 2004.12.23. 18:46:52
A könyv címe egy félvér tehát egy félig mágus félig mugli kékvérűre utal.Aki valószínúleg a Roxfortba fog járni.Még az is kikövetkeztethető
hogymegismerkedik Harryvel.Ez az első variáció.
A második meg az hogy a köny egy kis részben foglalkozik a címben leírt dologgal és a köny a további részekben mellékeli a címszöveget.

Válasz erre
Simbelmyne Istarii, neredin | 2004.12.22. 13:35:06
Emma: Martion -> a házpontszámok alatt vannak menüpontok, arra keressed :)))
Válasz erre
Emma Lovers, karpena | 2004.12.20. 22:28:00
Valaki segítene, hogy hol vannak az órák,+ a tantárgyak, stb...
Válasz erre
Nymph Glamour, karpena | 2004.12.20. 20:27:06
uristen tul sok mangat nezegettem... nem emlexem hogy törtent a leleplezodes de egy tokjo jelenet jatszodott le elottem :) Ott all Lucius hattal nekem halalfaloruhaban, csuklyaban es egyszercsak egy erős, nem egészen természetesen képződött szélroham hátracsapja a csuklyát. A szél vadul fújja a fehérszőke hajat, majd Lucius hirtelen nagyon kegyetlen és mérges fejjel hátranéz...

istenem a negativ viselkedésű hosszuhaju karakterekre bukom... :) Remélem Voldemort is jol néz ki... :D
Válasz erre
Ikalav Ágnes Istarii de Fairy, ferfex | 2004.12.17. 14:53:19
Igen, lelepleződött. ;)
Tudom, hogy te tudod, hogy nem ide kell, de sokan mások nem. A figyelmeztetés nekik szólt. ;)
/Amúgy elnézést a duplázásért! ;)/
Válasz erre
Legolas Umetesse, neredin | 2004.12.17. 14:36:59
Lelepleződött? Izé, khm... jaj de hülye vagyok
Egyébként tudtam hogy nem ide kell, csak azért beírtam ide is :-)
Válasz erre
Ikalav Ágnes Istarii de Fairy, ferfex | 2004.12.17. 11:35:37
Jah, és még valami. Oda kellett volna írni a cikkbe valahova, hogy hova kell küldeni a házikat, egyrészt az újak miatt, másrészt meg azért, mert a régiek közül sokan azt hitték, hogy ide kell írni, harmadrészt meg azért, mert Neonak több mélje is van.
Válasz erre
Ikalav Ágnes Istarii de Fairy, ferfex | 2004.12.17. 11:33:07
Jah, és még valami. Oda kellett volna írni a cikkbe valahova, hogy hova kell küldeni a házikat, egyrészt az újak miatt, másrészt meg azért, mert a régiek közül sokan azt hitték, hogy ide kell írni, harmadrészt meg azért, mert Neonak több mélje is van.
Válasz erre
Ikalav Ágnes Istarii de Fairy, ferfex | 2004.12.17. 11:31:33
NEM IDE KELL ÍRNI A HÁZIKAT!!!
Legolas: Lucius Malfoy lelepleződött az ötödik kötet végén, úgyhogy ő nem lehet miniszter. ;) Amúgy nekem tetszik a házid. Én is megírtam, de ide azért se teszem be. :P ;)
Válasz erre
Legolas Umetesse, neredin | 2004.12.16. 20:22:19
Na ha már mindenki beírta ide is, én ezt írtam:
1. Szerintem nem túl nagy cím, bár ennek ellenére rengeteg találgatásra ad okot (mint az összes eddigi köteté). El is tér az eddigiektől, mert a már meglévő öt könyvből négynek a címe ugyanarra a rendszerre épül:
HP és a valaminek a valamije: Harry Potter és a bölcsek köve
HP és a Titkok kamrája
HP és az azkabani fogoly (ezt is lehetne azonban ,,azkaban foglya” –ként fordítani)
HP és a Tűz Serlege
-II- Főnix rendje

A cím tehát az azkabani fogollyal mutat kapcsolatot. Ott is az volt a nagy kérdés, hogy vajon ki lesz a az a fogoly? Jelen esetben pedig: ki a félvér herceg?
Rowling elárulta, hogy nem Voldemort az. Túl sok félvér szereplő nincs, (vagy nem tudjuk, hogy az) de legkézenfekvőbb Hagrid, aki félóriás. A Roxfort vadőre, mint herceg? Ez is elég fura nekem, bár itt megjegyezném, hogy a herceg szó nagyon sok mindenre utalhat, akár gúnyból is lehetne használni, bár akkor nem hinném, hogy könyvcím lenne. Ahogy olvasgattam a házfeladat kiírását, megakadt a szemem Mcload egyik hozzászólásán:

,,Daniel W. Mcload, tanar | 2004.12.10. 13:31:04
Ez fordítás kérdése.
Harry Potter and the Half Blood Prince
Ezt akár félvér herceg, félvérú herceg, félvérűek hercegének is lehet fordítani. Majd Tóth Tamás Boldizsár eldönti.”

Félvérűek hercege… Ez eddig eszembe sem jutott (mivel nem vagyok jó angolos, szóval nem tűnt fel hogy ezt is jelentheti) Mindenesetre szerintem nem kizárt, hogy a herceg nem is félvér, csak a félvéreknek a hercege. Csak Rowling tudja… Még az is lehet, hogy valami olyasmit hoz ki a címből, amire épeszű ember nem számít. Nem lennék meglepve J

2. Nézzük, mire számítok:

Harry nagy nehezen kikászálódott az ágyából, felvette kedvenc talárját, és a nagyterem felé sietett. Farkaséhes volt már, mivel tegnap este alig harapott valamit. Útközben találkozott Cho Changgal, a Hollóhát kviddicscsapatának fogójával,aki immáron tényleg nem jelentett többet számára, mint amennyit az ellenfél fogója jelenthet valakinek. Unottan keresztülnézett a lányon, aki egy csoport hetedikes hollóhátassal vihorászott a folyosón. Régebben mindig zavarba jött ilyenkor, mostanában inkább haragot érzett, de azt is próbálta leplezni. Minél közömbösebb akart maradni, mintha soha nem látta volna a lányt. Mire beért a nagyterembe, arra lett figyelmes hogy minden griffendéles Hermione újságja mellett álldogál.
-Történt valami? –ásított Harry. Ron ekkor megfogta őt, odavonszolta az asztalhoz, majd a kezébe nyomta a Reggeli Próféta legújabb számát.
-Ezt nem fogod elhinni! –mondta, majd leült az asztalhoz-


Lucius Malfoy az új mágiaügyi miniszter !


Alig pár nap telt el Cornelius Caramel távozása óta, Angliának új mágiaügyi minisztere van. Az információt pontosan három óra huszonkét perce és nyolc másodperce adta tudtunkra a Minisztérium szóvivője. A hír már csak azért is meglepő, mert a választások csak holnaputánra voltak kiírva, és mindenki Arthur Weasley győzelmét jósolta. Tegnap este azonban már voltak utcai tüntetések, rengetegen akarták Malfoy győzelmét. A Minisztérium előtt összegyűlt varázslók és boszorkányok (akik egytől egyig gyanúba keveredtek már, hogy Tudjukki hívei voltak) azonban bevonultak az épületbe, ahol aztán –eddig tisztázatlan körülmények között kihirdették Malfoy győzelmét, akinek első mondata, melyet a tömeghez intézett, a következő volt: ,,Büszke vagyok rátok, kedves aranyvérű barátaim”. A hírek szerint Malfoy már meg is kezdte a munkát. Újságunknak hírül adták, hogy első feladatának a ,,köztünk élő és bujkáló halálfalókkal való leszámolást” tekinti. Mindemellett első rendeletként cenzúráztatta a varázslóújságokat, és megtiltotta az Auror magazin árusítását. Döntését nem indokolta. Cornelius Caramel volt mágiaügyi miniszter gratulált Malfoynak, és jó döntésnek nevezte kinevezését. Hosszasan ecsetelte, milyen virágzó varázslótársadalmat fog majd kialakítani Malfoy. Elismerte, hogy ő hibázott, de biztosra vette hogy utódja nem fog. A varázsvilág ünnepnapjának nevezte a mait. Ugyanekkor Albus Dumbledore nemtetszésének adott hangot.

Harry az asztalra csapott, aminek a hatására egy egész pohár sütőtöklé borult frissen kimosott talárjára.
-Hát ez egyszerűen hihetetlen! Kilenc soron keresztül taglalják hogy Caramel hogy nyalta Malfoy talpát, aztán a cikk végén megemlítik, hogy ,,Dumbledore nemtetszésének adott hangot…” Szánalmas.
-Mit vártál? –kérdezte Ron, akit láthatóan nagyon lelombozott apja kudarca. Mostantól Malfoy írja az újságokat. Itt nagyon hamar el fog szabadulni a pokol… Eddig legalább a Minisztérium tudott volna valamit tenni, de mostantól ők is Voldemort befolyása alatt vannak. Lassan rosszabb lesz a helyzet, mint tizenhat évvel ezelőtt.
Ekkor egy bagoly érkezett a nagyterembe, és Ron lábai elé dobott egy levelet.
-Apám felmondott… -összegezte a fiú a levél tartalmát.
Hermione egész végig egy szót sem szólt, szemmel láthatóan még mindig nem tért magához a megdöbbenéstől. Draco Malfoy egy csapat mardekárossal lejtett örömtáncot az egyik reggelizőasztalon. Harry undorodva nézte őket, aztán Ronnal és Hermionéval együtt elindult vissza a klubhelyiség felé. Ahogy a folyosón ballagtak, megpillantották magukkal szemben Dumbledoret. Az öreg professzor odament hozzájuk, és behívta őket az irodájába.
-Foglaljatok helyet. –mondta keserű mosollyal
-Bizonyára hallottátok már, hogy mi történt, igaz?
-Igen. –felelték a többiek kórusban
-És tisztában vagytok vele, hogy ez mit jelent?
-Voldemorté a hatalom –mondta Harry, majd Dumbledore bólintott.
-Már csak egy dologban reménykedhetünk –Mondta Dumbledore, és járkálni kezdett a szobában – Ha a halálfalók támadást akarnak majd indítani a sárvérűek, és a félvérek ellen, nem lesz könnyű dolguk. Ugyanis –intett a pálcájával, mire a falon egy kis családfa-szerű rajz jelent meg- ugyanis nagyon kevés aranyvérű család van már, a halálfalók sem mind azok. Tehát ha Voldemort támadást akar indítani a nem ,,aranyvérű” mágusok ellen, akkor nagyon vigyáznia kell… Nekünk pedig össze kell fogni. Ezt hajtogatom már nagyon régóta mindenhol
-De ott van a Főnix Rendje is… -kezdte volna el Hermione
-A Rend itt már elég. Mindenki a barátunk kell hogy legyen, aki nem az ellenségünk. Akár még a muglik is.
-Hiszen akkor le fogunk lepleződni! –kiáltotta Ron
-Igen, le fogunk. Lelepleződjünk inkább, vagy meghaljunk? –Az igazgató itt jelentőségteljes pillantást vetett a gyerekekre.


Ebben a kis kitalált fejezetrészletben nagyjából leírtam, hogy mire számítok.
Az eleje valamelyest az előző házihoz kapcsolódott: Cho és Harry viszonya. Rowling azt mondta, nem lesz folytatás. Ennek tudatában írtam azt a kis részt.
Az írónő azt nyilatkozta egyszer, hogy új mágiaügyi miniszter lesz, és az illető nem Dumbledore. Valahogy rögtön Lucius Malfoy jutott eszembe, mint Caramel lehetséges utódja. Malfoynak eddig is elég nagy hatalma volt, szóval nem csodálkoznék ha megpróbálná a kezébe venni az egész minisztériumot. És abban a pillanatban ahogy ez megtörténne, elszabadulna a pokol… Arra ugyan nem számítok, hogy Arthur Weasley is indul a miniszterválasztáson, de kellett valaki ellenfélnek, azért írtam bele. Egyébként vele jól is járna a varázslótársadalom. A nézetei pont ellentétesek a halálfalókéval (főleg a mugli- és ,,sárvérű” ügyekben).
Aztán az irományom második felében a könyv címét próbáltam meg valahogy kifejteni. A sárvérűek és félvérek is Voldemort ellenségei, talán épp ezt lehetne kihasználni egy esetleges háborúban. Persze az is előfordulhat (sőt, szinte biztos) hogy Rowling teljesen másra gondolt.

3. Tetszettek az eddigi házfeladatok is, bár a legjobbak szerintem azok voltak, amikhez kellett valami fantázia, mint pl. a harmadik, a negyedik és ez a hatodik feladat. A keresgélést nem szerettem túlzottan, mert nagyon sok időt elvett, pedig más feladatoknál rövidebb idő alatt érdekesebb dolgokat lehetett írni. Eléggé mérges voltam például, mikor napokon keresztül gyűjtöttem az első könyvből a szavakat. Azt hittem, minden lehetséges szót kiírtam, de még az első háromban sem voltam benne 200 szóval J Ráadásul 100 felett azt hiszem mindenki ugyanannyi pontot kapott. A kedvenc feladatom a Siriusos volt, elég hálás téma. Aztán a tusa is nagyon érdekes volt, főleg a második próba, de a többi is. Szóval összegezve: nagyon jók voltak a feladatok, de a keresgélést azért hanyagolni lehetett volna.
Válasz erre
szabo *Taylor*, ferfex | 2004.12.15. 20:31:02
Tehát Harry Potter és a félvér herceg....

A Félvér Hercegnek ugyebár félvérnek kell lennie,tehát Harry,Hermione,és Ron sem lehet.Sztem valami nagy csattanó lesz benn ,hogy végül is ki a félvér herceg/megjegyzem,sztem Seamus az,bár jobb lenne,ha Neville lenne,csak ő ugyebár nem félvér.../Ennek a hercegnek lehet,hogy nagy változás lesz az életébe:gonosz lesz,megváltja világot,vagy valami...Tehát Voldemorthoz biztos köze van mert az egyetlen könyv,amibe nem folyik bele,az a 3. rész.Például lehet,hogy becsvágyból lerombolja a Roxfortot,bár ez azért túlzás lenne.Az is kicsit túlzás lenne,hogy Voldemort teszi herceggé,vagy meghall.....
Hát ugyebár ezzel nem nagyon árultam el semmit,mi lesz a könyvben......
a háziról túl sok mindent nem írhatok,mert ez az első házim...
Válasz erre
Legolas Umetesse, neredin | 2004.12.15. 20:28:51
Dehogy is... de ez senkit sem zavar. Valami észlény kitalálta, azóta mindnki ide írja :-)
Válasz erre
Tecla Mizuno de Fairy, ferfex | 2004.12.15. 20:17:55
Ide kell írni a házit???
Válasz erre
Legolas Umetesse, neredin | 2004.12.15. 14:13:31
Ritka, ugye ezt elküldted mailben is?? (bár ha picit többet írtál volna, az sem lett volna hátrány, de a semminél jobb :))
Válasz erre
Legolas Umetesse, neredin | 2004.12.15. 10:03:43
Megjegyezném hogy Harry már csak azért sem lehetne a félvér herceg, mert akkor a cím valójában az lenne, hogy Harry Potter és Harry Potter... És egyébként sem tudjuk Harryről hogy félvér lenne (vagy igen? lehet hogy igen, de én nem emlékszem ilyesmire)
Válasz erre
Ritka, neredin | 2004.12.14. 20:07:07
Huh...ez is megvolt... *mondja majd visszamegy a Kh-ba.
Válasz erre
Ritka, neredin | 2004.12.14. 20:01:13
Huh...ez is megvolt... *mondja majd visszamegy a Kh-ba.
Válasz erre
Ritka, neredin | 2004.12.14. 19:59:04
Harry Potter és a Félvér Herceg
Nekem rengeteg információt ad és ugyanakor rengeteg kételyt ébreszt fel bennem. Ki lesz a félvér herceg? Szerintem Jk most valaki mást fog kiemelni a mellékszereplők közül és nem Harry vagy Voldemort lesz a félvér herceg. Ugyanakkor az is biztos, hogy az illető félvér, bár ezt nem kell magyaráznom. Szerintem Seamus lesz, de mindegy ez már nem volt a kérdés része.
Hát igen a történet...szerintem most már mindenképp "csapatostul" fognak szembeszállni Voldemortal. Egyértelmű, hogy most már nagyobb az összetartás közöttük. Harry talán sokkal önnálóbb lesz. Információim szerint megtudjuk azt is, hogy miért bízott Pitonban Dumbledore. Engem még az is érdekel, hogy mi lesz Gróppal ott a Tiltott Rengetegben, és hogy ki lesz az új Mágiaügyi Miniszter! Szóval én a könyvtől rengeteg információt várok, mert rengeteg félbehagyott kérdés van. És természetesen egy újabb összecsapást Voldemorttal. Lesz e hadseege? Sikerül -e a Főnix Rendjének időben meggyőzni az embereket! Szóval mindenképp izgalmas lesz.
Noh igen a házik
Sajnos a muglisulival voltam elfoglalava, nagyon szégyellem magam, de nem tudtam házit csinálni. A bölcsek kövés még jó volt az tetszett
Nah úgy összességben úgy gondolom, hogy kész vagyok házi feladatommal.
Válasz erre
Simbelmyne Istarii, neredin | 2004.12.14. 19:39:34
Em :)))+minden neredines ez mind szép és jó, de ha pontot is szeretnétek szerezni nekünk :PPP akkor mailba, az lneo@alomvilag.hu-ra is küldjétek el légyszíves^^
Válasz erre
Emma, neredin | 2004.12.14. 18:24:28
Hm, a Harry Potter és a félvér herceg.
Igen jó cím, sejtetős, feltámad bennem a kíváncsiság, mikor eszembe jut, s elgondolkozom azon vajon ki lehet a félvér herceg. Szerintem jó cím, sokat várhatunk tőle.
A történet folytatása biztos izgalmas lesz, mindenki készül majd a Nagyúr támadására, és a hangulat kicsit nyomott is lesz a nagy feszültségtől. Harry jelleme is nagyban változik, és ha jól informálódtam szerelmi szálak is szövődnek majd a történet 6 részében.
A házikkal kapcsolatban. Szerintem jók voltam, bár a Trimágus Tusa kicsit bonyolult volt, lehet hogy csak nekem meg az idő szüke is belejátszott cseppet. de az valahogy nem tetszett annyira nekem. Az ötös viszont annál inkább, és a többi is igazán jól sikerült.
És hát azt hiszem ennyi is a 6. házim.
Emma
Válasz erre
Lotti Babez, lorton | 2004.12.13. 22:46:14
Szasztok! Én vadiúj diák vagyok és szeretném tudni, hogy mi itt a rendszer, mert sajnos ezidáig nem jöttem rá! A házit hova kell küldeni? Én írhatok-e egyáltalán? Az órák mit jelentenek?
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2004.12.13. 21:03:33
Természetesen semmi gond, csak szóltam!:)
Válasz erre
Manson, karpena | 2004.12.13. 15:35:42
Mr.Daniel W. Mcload!
Kérem ne haragudjon nem akartam hirdetményként feldobni a könyvet, csak ajánlottam azoknak akik szeretnek olvasni!
Kérem mégegyszer ne haragudjon rám!!!
Üdvözlettel:Manson
Válasz erre
Lucius Neo, tanar | 2004.12.12. 21:38:06
Lehet nyugodtan leírni bármit (na jó bármit azért ne :-)), de minden kreatív házit megfelelően értékelni fogok. De és mégegyszer DE csak azokat, amiket levélben is elküldtök a lneo@alomvilag.hu -ra.
Válasz erre
VampireCicus, ferfex | 2004.12.12. 16:39:56
cime:Harry Potter és a Félvér herceg
NEmtom....Eléggá fura cím de nem elégé.....
SAjnos én erre h mit gondolok egyszere 6 feledatházi nemtom..hiszmég ujvagyok....

Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2004.12.12. 13:26:13
Csak annyit akarok ide leírni, hogy remélem mindenki tudja, hogy nem itt, a hozzászólásokban kell megoldani a feladatokat, hanem Lucius Neo professzornak beküldve. Tehát itt csak véleményezés van, küldjétek be a hf-et!
Válasz erre
Ginny Weasley, lorton | 2004.12.12. 12:44:44
1:Szerintem a cím bárkire utalhat! Tudomásom szerint nem Harry és nem is Voldemort ez a bizonyos herceg.De akkor ki? Már arra is gondoltam, hogy lehet Viktor Krum is, vagy egy öreg ember aki visszamegy az időben , amikor ő a félvér herceg!
2:Szerintem az egyik fontos szereplő meg fog halni, bár ezt nem akarom!A muglik is biztos felfigyelnek Voldemort újbóli tevékenységére, és csak nehezen tudják eltitkolni a valóságot. Biztos hogy Harry és Voldemort megint harcolni fognak egymással! Harry REMÉLEM összejön egy lánnyal!
3:Erre sajnos nem tidok mit írni mert csak az 5. házikor léptem be ebbe a suliba!
Válasz erre
Gicus, karpena | 2004.12.12. 11:12:53
1:Szerintem olyan burkolt a cím. Márcsak azért is,mert elképzelésünk sincs hogy kit takarhat a név.
2:Biztosan megint harcolni fog Voldemorttal mint eddig sokszor,de meg fordult a fejemben már az is hogy talán az igazgató meghal. Nem szeretném hogy ez történjen,de bármi előfordulhat.
3: Szerintem nagyon jó volt ez a házi,mert a saját ötleteinket, feltételezéseinket írhattuk le.
Válasz erre
Gicus, karpena | 2004.12.12. 11:11:42
1:Szerintem olyan burkolt a cím. Márcsak azért is,mert elképzelésünk sincs hogy kit takarhat a név.
2:Biztosan megint harcolni fog Voldemorttal mint eddig sokszor,de meg fordult a fejemben már az is hogy talán az igazgató meghal. Nem szeretném hogy ez történjen,de bármi előfordulhat.
3: Szerintem nagyon jó volt ez a házi,mert a saját ötleteinket, feltételezéseinket írhattuk le.
Válasz erre
Gicus, karpena | 2004.12.12. 11:08:09
1:Szerintem olyan burkolt a cím. Márcsak azért is,mert elképzelésünk sincs hogy kit takarhat a név.
2:Biztosan megint harcolni fog Voldemorttal mint eddig sokszor,de meg fordult a fejemben már az is hogy talán az igazgató meghal. Nem szeretném hogy ez történjen,de bármi előfordulhat.
3: Szerintem nagyon jó volt ez a házi,mert a saját ötleteinket, feltételezéseinket írhattuk le.
Válasz erre
EbyHal, lorton | 2004.12.11. 18:36:19
Ja, és a muglik is észre veszik Voldemort visszatérését... vagyis azt hiszik majd, valami antikrisztus jön...
Válasz erre
EbyHal, lorton | 2004.12.11. 18:34:57
1. Szerintem nem jó cím, mert olyan baljós hangulatú, és nem illik az eddigiekhez, mert nem sejtet semmi varázslatos témát.
2. Szerintem kiderül, mit látott a dementorok miatt Dudley, esetleg Harry felmenőiről derül ki valami, Ron és Hermione összejön, Siriusról meg arról, mért kellett meghalnia, biztos lesz még valami, valami lesz Krummal, örülnék, ha előkerülne Sirius régi motorbiciklije :), jó lenne, ha Voldemort születéséről, meg szüleiről többet tudnánk meg, Caramelt remélem lecserélik, és Harry biztos elmeséli a jóslatot a barátainak. Szerintem ez történik majd :)

Válasz erre
Simon Alexandra, neredin | 2004.12.11. 13:20:13
Nekem tetszik ez a cím! És szerintem sok új szereplőt és izgalmat takar, remélem ezt sem bírom majd olvasás közben letenni!
2. kérdés: Mondom, én sok izgalmat várok, de biztos vagyok benne, hogy sok meglepetésben is lesz részünk! Azért a Sirius halálánál nagyobb melepit nem szeretnék, ugyanis ez eléggé
megviselt!
3. kérdés: erre nem nagyon tudok válaszolni, mivel sajna, most tértem vissza a Martionba! Az első 5 háziról nem tudtam:(. De ezt a házam miatt csinálom meg! Hajrá Neredin!!!
Válasz erre
Tünde Granger, neredin | 2004.12.11. 09:18:16
Annak örülnék:)
Válasz erre
Tecla Mizuno de Fairy, ferfex | 2004.12.10. 20:45:05
Ez jó kérdés,hogy ki hal meg és érdekel is, de sztem Voldemort fog.....
Válasz erre
Tünde Granger, neredin | 2004.12.10. 17:30:42
Tabtarantanamta.....Ki tudja.majd elhozza a jövő.Engem az utolsó rész érdekel.Kihal meg Harry vagy Woldemort?Addig még sokat kell várni.Tanatarantatantaramta
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2004.12.10. 14:29:42
Hát.. szerintem az, de ki tudja. De ez nem Találgatások fórum:) Arra használjátok a Fórum Harry Potter témakörét!
Válasz erre
isor, neredin | 2004.12.10. 14:25:31
Mi van akkor ha a félvérű herceg Dudley? Mert vannak varázsló rokonai. Még kvibli is lehet. Ez nagy hülyeség?
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2004.12.10. 13:38:54
Rowling nyilatkozatai szerint eddig biztos, hogy nem Harry és nem Voldemort a félvérű herceg, és nagyon valószínű, hogy nem is Hagrid az.
És lesz egy új főszereplő karakter is.
És én is nagyon remélem, hogy Sirius visszatér. Hiszen nem halt meg, csak beesett a függöny mögé.
Válasz erre
Silme Betty, karpena | 2004.12.10. 13:35:13
Végülis nem mondták ki azt szó szerint, hogy Sirius meghalt. És mivel Harrynek ő az egyetlen normális élő rokona, vissza kellene hozni. A címről most hallok először, és elgondolkodtat. hiszen Harry is félvér, de ő kizárva. Akkor viszont ki a félvérű herceg? Vagy ez csak egy költői kép lenne? Nem hiszem, Rowling egyértelmű címeket ad.
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2004.12.10. 13:31:04
Ez fordítás kérdések.
Harry Potter and the Half Blood Prince
Ezt akár félvér herceg, félvérú herceg, félvérűek hercegének is lehet fordítani. Majd Tóth Tamás Boldizsár eldönti.
Válasz erre
Leila Moon, ferfex | 2004.12.10. 13:29:08
Amugy nem félvérŰ hanem csak félvér
egyépként láttam valahol (foggalmam sincs holvolt sajnos mert leakartam szedni) egy boritó tervet!
Válasz erre
Leila Moon, ferfex | 2004.12.10. 13:27:45
ez igaz tényleg ez egy jo észrevétel!!
Válasz erre
sz. zsifi, neredin | 2004.12.10. 13:17:23
szerintem aki feltámad, az Sirius lesz. nem eléggé egyértelmű számomra, hogy meghalt. És ha minden igaz, szerintem jövőre Roxfortos lesz Harry
egyik rokona. az 5. könyv elején megemlítenek egy kisfiút, akit Dudli-mudlika laposra vert. teljesen "véletlenül" a fiú névrokonságban van H. anyukájával. Nekem ez nagyon gyanús...
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2004.12.10. 12:55:54
Örülnék, ha figyelembe venné, hogy ez nem egy apróhirdetési portál, nem szoktunk csak így hozzászólásban más dolgokat reklámozni!
Válasz erre
Manson, karpena | 2004.12.10. 12:47:32
MR.Daniel W. Mcload!!!
A fantázia nem szab határokat!!!
Válasz erre
Manson, karpena | 2004.12.10. 12:45:01
Ez lemaradt de szeretnék ajánlani egy még jobb könnyvet!!
Daren Shane kötettek (12 db)
Egy vámpírokkal teli világról szól!!
Még a Harry Potter könyv írójai is csodálattal regélt róla!!!!!!!
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2004.12.10. 12:44:20
Ki az az Ön?
És ahogy Dumbledore említi az egyik kötetben valahol. A mágiával gyakorlatilag mindent meg lehet oldalni, de embert feltámasztani? Azt tudtommal nem. Egy embert csak isteni csoda hozhat vissza az élők közé, akkor is csak nagyon röviddel a halála után.
Válasz erre
Manson, karpena | 2004.12.10. 12:41:14
Szerintem Harry-nek meg kellene halnia. Ezután pedig valamelyik tanárának fel kelene élesztenie.
Ja, és ha Ön lenne az?
Szuper lenne !!!
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2004.12.10. 10:11:22
Nah, ezt kijavítottam.:)
Válasz erre
Leila Moon, ferfex | 2004.12.10. 10:04:05
Egyszer még bentfelejteted a Sárvérű herceget!!
Figyelnikell!Amugy az is a félvér herceg!
Igy lehet összezavarni a diákokat!

Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2004.12.10. 00:36:26
Mindenkinek sok sikert a 6os házfeladathoz!
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.