A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Martion: idősíkok
2013.11.23. 12:57:06

Még nyáron vetődött fel először egy ún. történelmi Martion fórum létrehozása. Wia vetette fel a játék facebookos csoportjában, itt: http://www.facebook.com/groups/326624337470967/permalink/392507227549344/), ami után Manasséval egy hosszabb Skype beszélgetést folytattunk a hogyanokról és mindketten eléggé eltérő véleményen vagyunk a dolgokról, ahogy itt is elhangzott mindkét megoldás ellen pro és kontra is. Ezeket szeretném egy kicsit most rendbe szedni és összefoglalni, hogy aztán három opció közül is dönthessünk, amikről kikérjük a véleményeteket. :)

Egy olyan fórumos játékról lenne tehát szó, mely a Martion világában játszódik, de nem a jelenben, hanem különféle történelmi korokban. Az egyik elképzelés szerint az oldal mostani felületét lehetne bővíteni egy második játéktérrel, ahol a múltbéli játékok játszódnának, míg a másik szerint egy az Arkhamhoz és a Viktoriánushoz hasonló külön fórumos oldalt kellene biztosítani neki az ÁlomVilágon belül.

- Ha a jelenlegi Martionon belül marad, akkor sokkal inkább szem előtt lesz, több ember megtalálhatja a mostaniak közül, akik esetleg a nyitólapról nem regisztrálnak egy új oldalra.
- Valamennyivel kevesebb fejlesztést igényel, de ez nagyban függ attól, hogy milyen technikai lehetőségeket biztosítunk a két rendszer szétválasztására.
- Kevésbé megnyerő új, eddig még nem Martionozó játékosoknak, hiszen ha a Martiont nem szeretik, eddig nem akartak regisztrálni, miért szavaznának neki bizalmat most? Ugyanakkor, ha a mostani nagyobb userbázis aktivitását nézzük, lehet, hogy több user ismét több usert tud vonzani (ajánlás, stb.).
- Gondokat vet fel, hogy milyen szinten lehet megkülönböztetni a különböző idősíkokban lévő karaktereket. Egy legördülős választó menü lehetne a karakterlistánál például, illetve beállítások, ha valaki nem szeretné látni a mostanitól különböző idősíkban lévő karaktereket.
- Ha külön oldalon lesz akkor annak egy név és egy domain is kell (projektnév nálam Martion: idősíkok, idosikok.alomvilag.hu; de ez kétségkívül elég suta és csak a példa kedvéért van itt)
- A külön fórum legnagyobb hátránya, hogy az Arkham és a Viktoriánushoz hasonlóan elég könnyen kihalt lehet, nincs benne olyan hozzászólás-szám, ami alapot adna hozzá, míg ez a Martionban megvan, ugyanakkor, a jelenlegi fórumba integrálva, veszélyt hordoz, hogy néhány embernek elveheti a kedvét a túlzott össze-visszaság
- Fejlesztési szempontból talán több munka, de ugyanakkor nagyobb biztonság, ha egy új rendszerbe kell építeni valamit, mintha a Martion 1.9-et (jelen állapot) kellene tovább foltozni ezzel.
- A mind a két rendszerben lévő karakterek átláthatóságát mindkét változatban meg lehet csinálni kisebb-nagyobb mértékben.

Lényegében, három opció van: mostani Martionon belül, új oldal, mint pl. az Arkham/Viktoriuánus, elvetjük az ötletet.

Hálásak lennénk, ha mindenki, aki olvassa ezt a hírt (vagy a Facebookon itt: http://www.facebook.com/groups/326624337470967/permalink/393533724113361/), és hozzá tud tenni valamit a kérdéshez, az megszólalna. Köszi!
Megosztás a Facebook-on

Hozzászólások
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.