A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Cégjegyzék
2014.06.28. 20:06:55

Elkészült a Cégjegyzékrendszerező!Kedves mindenki!

Mivel fennállásunk alatt szépen megszaporodtak a mágikus/játékosok által kitalált cégek, és a hozzá tartozó karakterek, ezért úgy gondoltuk, hogy ideje volna ráncba szedni ezt a részét az oldalnak, mivel sok cég nem jelenik meg a karakterek titulusában, de érdemes tudni a létezéséről. Illetve, mivel mindentől még nekünk sem volt fogalmunk (vagy, ha fogalmunk is volt, az idő elhomályosította az információt XD) ezért kérjük a segítségeteket.

Egy új fejlesztés van készülőben, ahová felvezethetőek lesznek a Martion világában létező, játékosok által birtokolt, alkotott cégek, vendéglátó-, szórakoztatóipari egységek. Ehhez készült egy alábbi lista, amit, ha tehettek tekintsetek át, ha valami hiányzik, kérlek jelezzétek.

A cégek és helyszínek birtokosaira további kis feladat vár. 3-4 mondatos összefoglaló leírást várnánk az adott cégről, illetve egy listát a jelenleg ott működő karakterekről (lehetőleg ide kommentben). Egy [M] betű a nevek előtt (ahogy a játéktéri helyszínek előtt is) a vállalkozás kizárólag mágikus voltát is jelezze!
A segítséget előre is köszönjük!

Amik még hiányoznak /aki tud, szóljon az érintetteknek, köszönöm :)/

Arany Szalamandra Patika és Gyógynövénybolt
Fenyővári Étterem & Cukrászda
Harapnivaló
Pirított Zsemlekocka
Sorry Mom Tattoo
Wittelsbach aukciósház
----------------------------Példa-------------------------------
[M] Leviatán
Az 1994-óta jegyzet, 2012-ben megújult kaszinó és bár a legújabb fejlesztésű, steampunk stílusban megépített digitális és élő szerencsejáték gépeket kínálja. A helyszínen szakképzett játékvezetők, felszolgáló és technikai személyzet és előzékeny hostess kiszolgálás is várja a betérőket. A Leviatán összességében izgalmas, színes hangulatot igyekszik elővarázsolni a nyers fantasztikum kedvelőinek, mámoros életérzésre vágyakozóknak és a különleges élmény keresőinek is.
Szántó Marcell
Sarnyai Csaba
Árvai Norbert
Egri Réka
Jalsovszky Álmos
Pandúr Zsófia
Griza Rebeka
Mári Zsuzsanna
Kelemen Krisztián
Verespáli Gábor
Lukács Petra
Laskovits Karin

----------------------------Példa-------------------------------


✓ A Belső Kör
✓ [M] Akeszisz Mágikus Magánbank
✓ Alinari Press
✓ [M] Androméda mágusrádió
✓ Antikvárium Klub
✓ [M] Antity Arany Szalamandra Patika és Gyógynövénybolt
✓ [M] Atlantisz Társkereső Iroda
✓ [M] Blaskovits Ruhaszalon
✓ [M]Bors & Chili
✓ Breitenbach Társaság
✓ [M] Bűbájos Boszorkánykonyha
✓ [M] Centurion
✓ [M] Chili
✓ [M] Dahab Haram
✓ [M] Dani Diliboltja
✓ [M] Délity Galéria és Művészkávézó
✓ D'ring! zenekar
✓ Éjféli Alkony
✓ [M] Éjszakai Vándor
Fenyővári Étterem & Cukrászda
✓ [M]Garai Ékszerház
✓ [M] Haisz Régiségkereskedés
✓ [M] Halász temetkezési vállalkozás
✓ Hankovszky ügyvédi iroda
Harapnivaló
✓ [M] Határtalan
✓ [M] Hiteles Hírforrás
✓ [M] Illantan Iskola
✓ [M] Kaolia Varázstárgy
✓ [M] KomPONT Kft.
✓ [M] Krimó
✓ [M] L.I.F.T.
✓ [M] Leander's
✓ [M] Leviatán
✓ [M] Magic Machines
✓ [M] Magic Tetováló Szalon
✓ [M] MagiKaja Kft
✓ [M] Mágikus Futárszolgálat
✓ [M] MágNTSz
✓ [M] Magyar Mágikus Bank
✓ [M] Mana K.Ú.T.
✓ [M] Millenium kft
✓ [M] Mirarx Máguselőképző
✓ [M] MKSH
✓ [M] MSTV
✓ [M] Nefelejcs Kft.
✓ Neon Kanji Karaoke bár
✓ [M] Núber Kutatóintézet
✓ [M] Nyíregyházi Porondszínház
✓ [M] Ópium
Pirított Zsemlekocka
✓ Raffai Ingatlaniroda
✓ [M] Random Söröző
✓ [M] RaszkaMopsz Szálló
✓ [M] Relikvium emlékkereskedő vállalkozás
✓ Rextra-M
✓ [M] Romániai Sárkányrezervátum és látogatóközpont
✓ [M] Roth Pálcaműhely
✓ [M] Rouge & Noir Burlesque Club
✓ [M] Rubens
✓ [M] Rumoshordó
✓ Smaragd Álom Rendezvényszervező Iroda
✓ Sokoray Kft
✓ Somos Design
Sorry Mom Tattoo
✓ [M] Tárnok Társaság - Tárnok Kiadó
✓ [M] Tulassay kutatóintézet
✓ [M] Üvegpalota
✓ [M] Varázs-les
✓ Vármúzeum
✓ [M] Vasmacska Ital Nagykereskedés
✓ Wald vállalat
Wittelsbach aukciósház
✓ [M] Závody Varázstükör

Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Karadin Zoárd, felnott | 2014.06.28. 20:31:31
[M]Karadin Engine

A nemzetközi hírű, luxus járműveket készítő vállalat nem új név a piacon, története visszanyúlik az első belső égésű motor feltalálása körüli időkre. Eleinte csak egyedi tervezésű automobilok szerepeltek a profiljukban, ám nem sokkal később már motorok, hajók, repülők tervezésére is kiszélesedett a látókör. Ezek a darabok kizárólag mágusok részére készülnek igen borsos árakon, ám a Karadin nevet az egész világon a minőség garanciájaként tartják számon.

Karakterek: Karadin Zoárd

Válasz erre
Breitenbach Dorián, felnott | 2014.06.07. 17:46:22
[M] Arany Szalamandra Patika és Gyógynövénybolt

A kilencvenes évek elején megnyílt kis üzlet Harmathyék legfiatalabb lányához, Harmathy Virág nevéhez fűződik. Az ifjú boszorkány egészen addig itt dolgozott, míg meg nem nyílt a vidéki uzlethelyiség, és a Budapesti patika vezetését át nem vette a legkisebb gyermeke.
Az üzlet a leggyakrabban használt gyógynövények mellett ritkaságokat is árul, a kész bájitalokhoz pedig bármit elkészít megrendelésre is.

Karakterek: Harmathy Ada

[M] Mara szabászat és ruhaszalon

A divatcég akkor lett felfutott, mikor tulajdonosát, Rasovszky Márkot az év divattervezőjének választották. Az üzlet kézzel készített kollekciója bármikor megrendelhető, minden ruhadarab exkluzívnak számít. Profiljuk főleg az elegáns ruhadarabokban mutatkozik meg, de kérésre bármit elkészítenek.

Karakterek:

Rasovszky Márk
Lakatos Szonja

[M] Wittelsbach aukciósház

A kiállítóteremmel és galériával rendelkező monumentális épület régóta ad otthont a legkülönbözőbb és legértékesebb műtárgyaknak, festményeknek és antik daraboknak, ahol előzetes bejelentkezés alapján rendezvényszervezésre is lehetőség van. Az elegáns, gazdagon díszített tükörterem és képcsarnok egyaránt lenyűgöző, szeretettel vár minden érdeklődőt, aki nincs beoltva kultúra iránt.

Karakterek:

Ferenczy Zita
Meinhardt Dominik
Nárai Edina
Válasz erre
Pécsi Eszter, felnott | 2014.05.22. 19:38:04
*Újat sikít.* Most jutott eszembe, hogy Pécsi Eszter is az Üvegpalotában dolgozik. xD
Válasz erre
Mátéffy Kata, ferfex | 2014.05.18. 18:34:33
Fenyővári Étterem & Cukrászda
1990 óta működő, Debreceni székházú étterem, amit a Főtéren lehet fellelni. Családi vállalkozás. Nem csak mágusok számára fenntartott hely, bárki betévedhet. Villásreggeli, ebéd, vacsora... meglepetés vagy szervezett rendezvények lebonyolítása, kisebb esküvői vacsorák további lehetősége. Mindemellett pedig nyáron megnyílik a cukrászdának azon része, ahol kézműves fagylaltokat lehet vásárolni a nyári nagy melegben.
Karakterek:
Fenyővári Dávid
Fenyővári Johanna

[M] Harapnivaló
Idejét se tudni már, hogy mikor pontosan, de talán 1970 körül nyithatta kapuit, majd lett azzá, ami most. A Kálvin tértől nem messze található. Főleg vámpírok és éjlények által látogatott mágikus hely, ahol a szórakozásé a főszerep. Táncosok készülnek minden este produkcióval és a VIP szekcióban azok, akik borsos árat fizetnek érte, egy kis harapnivalóhoz jutnak. Önkéntes véradók, vagy maguk a táncosok, esetleg harapásfüggő mágusok, akik ott helyet kapnak.
MÁK ellenében lehet bejutni, szigorú ellenőrzés van folyamatosan, az ezüst tárgyakat el is kérik, amit távozáskor visszaszolgáltatnak.
Karakterek:
Lévay Anton
Balla Viola
Lersch Dália
Káin
Deák Anita

Pirított Zsemlekocka
2010-ben nyitotta meg ajtajait a Zsömi, ahol különleges ételeket szolgálnak fel a betévedők számára. A Deák téren található, könnyű megközelíteni. Külföldieknek, itthoniaknak, gazdagoknak-szegényebbeknek egyaránt ajánlott. Jó áron adnak hatalmas adagot, és még finom is. Barátságos, családias légkör design burokba zárva.
Karakterek:
Nagy Péter

Sorry Mom Tattoo
2000-ben nyitotta meg egy talan személy, történetesen Volynskii Alexander, lánya Katya vette át a vállalkozást 2010-ben. Jelenleg is tetoválószalonként működik, minden vendéget szívesen látnak, legyen talan vagy mágus. Katya mágikus tetoválásokat is készít. Budapesten a Lövölde téren található.
Karakterek:
Volynskii Katya
Torsa Benjamin
Válasz erre
Kapuváry Tétény, felnott | 2014.05.15. 23:07:28
[M] Antity
Az ex-Tehetséggondozós démonológia-oktató, Kapuváry Tétény alapította vállalkozás a diákjainak készült projektnek indult 1999-ben, és szünetekkel a történetében, de kinőtte magát entitás-irtó és védelmi kisvállalkozássá.
Kevés munkát vállalnak, de azt jól is végzik, és van is forgalom a budapesti lakással összekötött főhadiszálláson. Hiszen nem szereti mindenki az alacsony szintű, kulcseltüntető, és elektromosság-evő démonért a SZAP-ot hívni...

Karakterek:
Kapuváry Tétény
Argyelán Attila
Gellér Emese
Válasz erre
Roth Gábor, felnott | 2014.05.14. 21:33:25
[M] Roth Pálcaműhely
A Roth család pálcaműhelye már évszázadok óta áll fenn, majdnem olyan régóta, amióta a család szász ősei bevándoroltak, azóta ad a család férfi tagjainak munkát és megélhetést. A múlt patinássá teszi a márkanevet és nem ok nélkül: magas minőség és teljesen vásárló centrikus, barátságos kiszolgálás várja a vásárlót. Plusz szolgáltatás a gyakorlatilag nonstop riasztható pálca szerviz, ha nagy a gond valahol pálca ügyben... Az üzlet a Hegyalján található természetesen.
Karakter: Roth Gábor
Válasz erre
Niko, tanar | 2014.05.12. 18:30:58
[M] Magic Tetováló Szalon
2009-ben nyitotta meg "pinceajtóit" a nagyközönség felé a XIII. kerületben található Magic Tetováló Szalon, amelynek neve önmagában elég árulkodó, mégsem fedi le tökéletesen az ott nyújtott szolgáltatásokat. Az aprónak mondható helyiségben ugyanis helyet kapott a tetováláshoz szükséges eszközök mellett a kozmetikai sarok, illetve óriási választék várja azokat, akik esetleg testékszert szeretnének maguknak.
Karakter(ek): Bihari Noémi
Válasz erre
Wöeglstromph Patrícia, felnott | 2014.05.12. 17:54:20
Nagyon szépen köszönöm, hogy be lettem téve a Bankhoz! *.* arigato ^^
Válasz erre
Csabi, felnott | 2014.05.12. 12:24:15
Oké, köszi és bocs még egyszer, hogy kimaradt. O.O
Válasz erre
Sarnyai Csaba, felnott | 2014.05.12. 12:22:47
Már betettem az általam kezelt excelbe, figyelem a kommenteket.
Válasz erre
Csabi, felnott | 2014.05.12. 12:18:58
Bocsánaaaat O.O titulusok alapján kerestem és a színművészt ki se próbáltam. Basszus, elnézést. Töröljem az egészet és másoljam be újra javítva, vagy meg lehet oldani ezt innen valahogy?
Válasz erre
Grimm Emese, tanar | 2014.05.11. 20:48:06
*Sikít.* Tamássy Máté is az Üvegpalotához tartozik.^^
Válasz erre
Sarnyai Csaba, felnott | 2014.05.11. 18:06:32
(Azért megkérdem, biztos ami biztos, bár nincs [M] betű, hogy akkor talanoknak is létezik a Sokoray név ?)
Válasz erre
Kanizsay Léna, felnott | 2014.05.11. 18:06:13
[M] Nefelejcs Kft.
A cég 2010-ben alapult, három tulajdonossal, de a többségi rész Kanizsay Léna kezében van. A további részesedésen Somogyi Mihály és Lahner Szilveszter osztozik.
Profiljuk egyfelől az, hogy a lehető legnagyobb diszkrécióval és precizitással könnyítsék meg a hozzátartozók helyzetét a kezdeti pillanatoktól az elhunyt végső nyugalomra helyezéséig.
Másrészt, ha az igénylők hozzátartozója igen váratlanul és gyorsan távozott el az élők sorából, akkor lehetőséget biztosítnak arra, hogy megfelelő körülményeket teremtsenek az „elmaradt végső búcsúra” – mindezt mágikus keretek között.
Karakterek: Kanizsay Léna, Aranyoss Nimród

Válasz erre
Sokoray Réva, felnott | 2014.05.11. 18:00:38
Sokoray Kft.

A vállalkozás alapítójának Sokoray Szőke Bénit tekintik, aki az 1880-as években nyitotta meg első boltját Szőke Illatszerészet néven a Hegyalja úton, majd a századfordulón újabb üzletet indított el, ezt már Sokoray Szőke Béni Illatszertáraként elnevezve a Belvárosban. Az 1930-as években már a Sokoray Illatszeripari Vállalat látta el drogériáikat produktumokkal, és Bécsben, valamint Pozsonyban is nyílt bűbájos illatszertár. Sokoray Szőke Benjámin nevéhez fűződik a vállalat felvirágoztatása, amely a vállalatot Közép-Európa vezető mágikus illatszergyártójává és –forgalmazójává tette. Az évek múlásával a Sokoray lassan már nem csak a keleti régiókban hódított, hanem lassan minden európai országban szert tett kisebb-nagyobb kirendeltségekre, így öregbítve a vállalat nevét.
A jelenlegi vezető, Sokoray Etele vezetése alatt kezdték meg új típusú fejlődési útvonalukat: immáron nem csak termékeket állítanak elő, hanem saját „szépségfarmot” nyitottak Budapest vonzáskörzetében, ahol a legkiválóbb Sokoray termékekkel kezelik az érdeklődőket.

Karakterek:
Sokoray Etele – Vállalatigazgató
Sokoray Erik – Jogi tanácsadó
Sokoray Nátán – Marketing osztályvezető
Sokoray Réva – Minőségbiztosítási vezető
Ethan Moreau – Vállalati tanácsadó
Kolompár József – Asszisztens
Rai Tain – Bájital mester
Mátrai Lizandra – Bájital kutató
Stärtz Effi – Titkárnő
Válasz erre
Raffai-Fodor Zoltán, felnott | 2014.05.11. 17:04:04
[M] Androméda Mágusrádió
Az első Magyarországon megjelenő elektronikus médiaforrás, ami kizárólag mágusok számára jött létre és a mai napig számukra elérhető. Sokoldalú műsorszolgáltatás jellemzi, ugyanúgy megtalálhatók rajta a különböző kuktúrális adások, mint a szórakoztatóak, vagy éppen a zene. A feltörekvő mágusegyütteseknek is előszeretettel nyújtanak lehetőséget, hogy nagyobb közönségre tegyenek szert.
Karakterek: Szász Lili, Raffai-Fodor Zoltán

[M] Haisz Régiségkereskedés
A Hegyalja út legkevésbé feltűnő szegletében, az aligha vendégcsalogató épület külső homlokzata, mely egyidős a várossal, önmagában is régiségnek minősül. Maga a bolt sem a legjobb, legszebb, legszéleskörűbb kínálatot nyújtó régiségkereskedés, de tény, hogy az évek folyamán fent maradt. Az általános felfogás szerint olyan, mintha ott se lenne, azonban az önjelölt kincsvadászok, a piti csempészek, vagy a kevésbé legális utakat kedvelők számára az első megálló.
Karakterek: Haisz Teofil, Haisz K. Szilvia, Pados Ivett

[M] L.I.F.T.
Lakossági Illanási Fuvarozási Társaság rövidítése, önmagában is értelmes, lévén a fuvarra szoruló mágusok utaztatását egy mágikusan megbűvölt lift végzi és a hozzá tartozó liftkezelő. Az 1996-ban alakult cég mára igen nagy ismertségre tett szert, távoljárni képtelen mágusok százainak könnyítve meg az életét. A rendelés - akárcsak a talan taxiknál - telefonos úton, vagy mentális üzenetben bonyolítható, árai pedig a talan tömegközlekedési- és taxi árakhoz vannak igazítva.
Karakterek: Kreszcencia Tibor, Roskovits Ibolya, Komáromi Sebes, Darvasi Miriam Vilja, Klettner Pál

[M] Magyar Mágikus Bank
Magyarország első állami és egyben mágikus kézben lévő bankja. Lényegében semmiben sem különbözik a talan bankoktól szolgáltatásaiban, azt leszámítva, hogy a máguspénz minősül az elsőszámú valutának, ilyen alapú hitelekkel is dolgoznak. Kimondottan megbízható pénzintézet, aki biztosra akar menni, az biztos, hogy az MMB-t választja.
Karakterek: Faragó Vince, Wöeglstromph Patrícia

Raffai Ingatlaniroda
A rendszerváltás környékén alakuló cég házak, telkek adás-vételével foglalkozik. A kizárólag mágusok számára elérhető opció keretében, pedig az általuk közvetített ingatlant igény szerint, akár mágikus védelemmel is szívesen ellátják.
Karakterek: Raffai-Fodor Miklós

[M] Raszkamopsz Szálló
A Hegyalja úton található hostel jellegű szálló pénztárcabarát megoldást nyújt a Pesten időző mágusok számára. Lassan száz éves múltra tekint vissza, valaha állítólag jobb minőséget képviselt, mostanra a diákszállók szintjére került. Egyébként kultúrált, a maga módján talán kicsit furcsa hely, a külföldi kispolgárok és a diákság kedvelt szállása.
Karakterek: Kun Borbás, Novák Zoé

[M] Üvegpalota
Az Üvegpalota ma több, mint színpad: Magyarország első számú mágikus-kulturális létesítménye. Európa szinten a kilencedik helyre sorolják – leginkább a világviszonylatban elhanyagolható mérete miatt; építészeti szépségében kitűnő értékelést kapott, előadóművészei az ország legjobbjaiként nemzetközileg elismertek –, a Budapestre érkező, jómódú külföldi mágusok pedig ritkán hagyják el az országot anélkül, hogy megnéztek volna egy itteni előadást.
Karakterek: Plávics Enikő, Levelle Janka, Kanizsay Hella, Raffai-Fodor Zoltán, Schwarz Frigyes

//Ha valaki kimaradt valahonnan, sikítson és javítom a hiányosságokat.//
Válasz erre
Nádor Elián, felnott | 2014.05.11. 16:27:49
Rumoshordó Pub
Valahol a tízedik kerület egyik eldugottabb kis utcájában található, az egyik ott épült emeletes ház pincehelyiségében. Berendezését tekintve tipikusan a tengerész és kalóz jelleg sajátosságait ötvözi: a falakon vasmacskák, hajó kormánykerekek és ezekhez hasonló hajós kellékek, a pultnál és a kisebb asztaloknál elhelyezett ülőalkalmatosságok egyértelműen egy hordóra emlékeztetnek. Meg kell állapítani azért azt is, hogy a hely szinte mindig elég sötét: mivel a föld alatt van így ablakok kihelyezése felesleges lett volna, a világítás pedig nem szolgáltat elég fényt, hogy az egész pubot jól be lehessen látni. A placcra kihelyezett asztalokon kívül kis bokszok is rendelkezésükre állnak a vendégeknek, hogyha elvonultabban szeretnének italozni. A látogatóközönség egyértelműen nem a felső tízezerből kerül ki, épp ezért eléggé sokféle társaság fordul meg arrafele. Ennek ellenére az italfelhozatal is igen változatos, feltehetőleg azért is, mert aki utána néz egy kicsit, akkor rájöhet, hogy ugyanaz a tulaja, mint a Vasmacska Ital Nagykereskedésnek, Nádor Elián. A kiszolgálás ártekintetben középkategóriás, nem is olcsó, nem is drága.

Karakterek: Nádor Elián, Jaqueline Leclere, Nagy Laura


Vasmacska Ital Nagykereskedés
A tízedik kerületi raktérhelyiségek egyikén elhelyezkedő vállalat kifejezetten az italokra specializálódva, talan és mágikus termékek beszerzésével és azok leszállításával foglalkozik. A végösszeg leginkább annak függvénye, hogy a kívánt termék mennyire nehezen előállítható és fellelhető – viszont a cég épp ezért mondhatni bármit előkerít a kedves rendelőnek. Az egyszerűbb termékek tekintetében a Vasmacska kifejezetten jutányos árakon dolgozik és a lehető leggyorsabban szállítja le megrendelőinek termékeit.

Karakterek: Nádor Elián, Jaqueline Laclere, Nádor Elvira, Polyák Dániel, Rókay Krisztián

Válasz erre
Szentágothai Kara, felnott | 2014.05.10. 16:24:28
[M]EnergetiKara Kft.

A céget 2008-ban alapította Szentágothai Kara, mikor felismerte a piaci rést a mágikus energiaitalok és teljesítményfokozók terén. A fiatal vállalkozó Révsopronba helyezte a cég központját, ami azonban vásárlók számára nem nyilvános helyszín, itt az irodák és a kutatólaborok, valamint maga a gyár található. A termékeket minden nagyobb mágikus üzletláncban, felsőoktatási intézményekben, vagy személyes kapcsolatok révén lehet kapni.
2014-ben társult be a céghez Sokoray Réva, aki teljes körű beleszólással rendelkezik a cég ügyeibe.
A cég termékei leginkább a felnőtt, tizennyolc év feletti korosztályt célozzák meg.

Munkatársak:
Szentágothai Kara - Többségi tulajdonos, Ügyvezető igazgató
Sokoray Réva - Tulajdonos, Tanácsadó
Kahr Hunor - Bájitalmester[M]Garai Ékszerház Üzletlánc

A vállalkozást Garai Elíviusz indította 1947-ben egyetlen üzlettel Budapeste. Kezdetben talanoknak és mágusoknak egyaránt nyitva állt a Garai Ékszerház ajtaja, mostanra azonban csak a máguscsaládok számára elérhetőek hagyományos és mágikus ékszerekkel és kiegészítőkkel.
Az évek során az Ékszerház nőtt, majd 1962-ben megnyílt meg a második, már csak mágusok számára elérhető üzlet a Hegyalja úton. 1980-tól robbanásszerűen megsokasodtak a kisebb üzletek, így nyílt egy Miskolcon, Szegeden, Debrecenben és Révsopronban is, 2004-ben pedig nemzetközivé vált a cég és innentől Garai Ékszerház Üzletlánc címen szerepelnek a nyilvántartásban.

Munkatársak:
Garai Teobald - Tulajdonos
Garai Rúben - Ügyvezető igazgató
Garai Eugén - Alkalmi beszerző
Dr. Hankovszky Rebeka - Jogi tanácsadó

Válasz erre
Gróf Ágoston, felnott | 2014.05.07. 17:19:32
MagiKaja Kft.
A cég alapítása 1990-re tehető és Gróf Csaba nevéhez köthető. Eredetileg csak a mágikus piacon volt jelen termékeivel, amik leginkább az egyszerű, mondhatni „instant” fogyasztási cikkeket foglalták magukban: csokik, chipsek, üdítőitalok, de mindnek megvolt a maga mágikus vonulata, különleges ízesítése. 2011 végén vette át két fia, Gróf Konstantin és Ágoston a cég vezetését, akik még inkább nyitni kezdtek az élelmiszer piacon: az ötödik kerületben nyitották „The Nobles” nevű pizzériájukat, ami talanok számára is elérhető, viszont rendelkezik külön mágikus részleggel, ahol a különleges termékekre kifejezetten gyors házhozszállítást vállalnak.

Karakterek: Gróf Ágoston, Gróf Konstantin, Adlerstein Fruzsina, Bárkay-Szabó Aurél
Válasz erre
Tibay Veronika, felnott | 2014.05.07. 15:26:34
[M]Atlantisz Társkereső Iroda
A cég alapítása 2005-re tehető, eleinte csak egy fős alkalmazotti gárdával – ekkoriban a cég fő profilja valóban csak a társkeresés volt, a tanácsadói szerepet Tibay Veronika végezte és a további egy alkalmazott foglalkozott a vállalkozás pénzügyi részével.
Napjainkra viszont a cég több lábon is áll: egyrészt továbbra is segít az ügyfeleknek megtalálni a „tökéletes társat” (legyen ez egy életre szóló, időleges, vagy csak egy futó kaland), ami magában foglalja a tanácsadást, személyiség fejlesztő programokat és az egyéb, társasági rendezvényeket, amiket teljesen az iroda szervez le.
A 2008-as évben tovább bővítették az intézmény kínálatát: az akkoriban nyílt egészség centrum életvezetési tippekkel látja el vendégeit, személyre szabott útmutatókkal, öltözködési és étkezési ötletekkel gazdagítva az érdeklődőket. Idővel egy wellness központot is hozzá csatoltak a centrumhoz, ahol nem csak a kikapcsolódásra vágyók érezhetik jól magukat, hanem a további életvezetési tanácsokra szorulók számra biztosítja a hosszabb időre történő bentlakást.
A vállalat központja Budán található, de egyéb ingatlanok is a tulajdonát képezik a teljes körű kiszolgálás érdekében.
Karakterek: Tibay Veronika
Válasz erre
Morvai Márk, felnott | 2014.05.07. 13:18:00
[M] Bors & Chili
2006 óta működő, alapvetően a hölgyek szórakoztatására létrehozott férfi sztriptízbár a Morvai fívérek jóvoltából. Az italok, a kellemes hangulat és környezet mellett a fűszert az alkalmi vetkőző fiúk és egy cseppnyi mágia jelenti azoknak, akik betérnek. A mágikus mivoltat növeli a jelenleg 1 fő vérfarkas létszám - melynek bővítése a későbbiekben sem tervezett. A hely csak és kizárólag a 18. életévüket betöltött személyek számára látogatható.
Jelen lévő karakterek: Morvai Kászon, Morvai Márk, Sághy B. Antal
Válasz erre
Manassé Messalin, tanar | 2014.04.27. 23:28:28
[M] Fogadó a füstölő zsiráfhoz

Egy nyolcadik kerületi pince, és a fölötte álló lepukkant lakás szolgál a becenevén csak Zsiriként emlegetett kocsma és szállás helyéül. Bár az italok nem túl drágák, ennek oka az, hogy vizezik az alkoholt, de a poharakat csak ímmel-ámmal, mosogatás címén.
Gyakoriak a verekedések, a hely valódi késdobáló, de szerencsére a bútorzat összerakja magát.
Ha valaki ezek után úgy dönt, mégis itt akar megszállni, a felső lakásban van összesen négy szoba, természetesen közös használatú konyhával és fürdővel.
A hely mágikus, ezért senkit sem érdekel, ha a hátsó sarokban valakit éppen megesz egy vámpír, netán félig átváltozott alakban csap az asztalra egy likantróp. Ez csak néhány, a hely mindennapos jelenetei közül.

Schulz Barnabás, pultos

Éjféli Alkony

2010-ben nyitotta meg kapuit a vámpírok népszerűségét meglovagló étterem és bár. A hely nem mágikus, azonban csak nagykorúak léphetnek be a zeg-zugos helyiségbe, így a vámpírok nyugodtan táplálkozhatnak a felajánlkozókból.

Léon, üzletvezető és pincér
Jagicza Éva, pincérnő
Kepes Illés, kidobó

[M] Illantan Iskola
A Wesselényi utcai iskolában 1990-től mindenki könnyen elsajátíthatja az egyik legpraktikusabb mágiaágát, a távoljárást.

Panka Bence, Távoljárás-oktató

[M] Kaolia Varázstárgy Szaküzlet (magánterületeken)
A Kaolia Vince alapította családi vállalkozás az egyik legnívósabb varázstárgykészítő üzlet. A Hegyalja úti boltban csak kifogástalan minőségű termékeket kapni, amiket általában a mesterek külön rendelésre készítenek a vevők számára. Azon kevés varázstárgy is egyedi és megbízható, mely előre készült el.
//Játékért keresd a bolt alkalmazottait.//

Kaolia Villő, tulajdonos
Fehér Karina, varázstárgykészítő
Kékessy Vali, varázstárgykészítő-gyakornok

[M] Mirarx Máguselőképző
Az Intézmény háromtól tizenkét éves koráig foglalkozik a máguscsemetékkel anyagi helyzettől, származástól függetlenül. Az ifjonc mágus hétéves koráig készségfejlesztésben vesz részt, onnantól kezdve pedig elsajátíthatja az írás-olvasás-számok ismeretét, valamint az alapvető mágikus fogásokat – szigorúan pálca nélkül. A képzés kizárólag napközbeni, az iskola reggel hattól este kilencig van nyitva, míg a tanórák nyolctól délután kettőig tartanak.
A képzés színvonala csupán mágikus irányelvében különbözik az egyszerű talan előiskoláktól, itt is ugyanúgy megtalálható a környezetismeret, háztartástan, rajzóra, mint másutt. Vadmágiáktól sorozatosan szenvedő kismágusok is könnyen beilleszkedhetnek, hála a magasan képzett nevelőknek.
A Marczibányi téren található előképző csoportjai a kilenc elemnek felel meg, és a gyerekeket a domináns vadmágia alapján igyekszenek beosztani, hogy a megfelelő foglalkoztató pedagógus figyelje fejlődésüket.
A legtöbb idejáró gyermekről már korábban kiderült, hogy mágus lesz, esetleg korán jelentkezett a vadmágiája, netalán születettmágus.

Csűrös Alexandra, igazgató
Rácz Anett, pedagógus

Wald vállalat
A családi üzletként induló Wald vállalat kifejezetten építészeti munkákat vállal, legyen az külső vagy belső tervezés, esetleg kivitelezés, látványtervezés. A vállalat magas színvonalon dolgozik, így igen költséges a felbérlésük, ugyanakkor a varázslók számára mágikus védelmek felhelyezésének megszervezését is vállalják.

Steigerwald Anna
Steigerwald Farkas
Rónai Ferenc, építészmérnök
Válasz erre
Dr. Hankovszky Rebeka, felnott | 2014.04.27. 01:30:45
Hankovszky Ügyvédi Iroda

Az Iroda három generációs múltra visszatekintő tapasztalattal és szakértelemmel felvértezve nyújtja a legkitűnőbb szolgáltatást az őt felkeresőknek. Hatékony, gyors megoldások, diszkrét, megbízható munkatársak jellemzik az ismert nevet. A cég profilja a családi és polgári jogtól a válságkezelésig mindent magába foglal, és a II. kerület szívében található kétszintes épületben fogadja ügyfeleit.
Karakterek: Hankovszky Richárd, Hankovszky Kristóf, Hankovszky Rebeka, Hankovszky Ádám, Galaczi Alma


Alinari Press

2010 közepén jelent meg először az olasz piacokon a cég neve. Igen hamar küzdötte fel magát az ismeretlenségből a folyóirat kiadással foglalkozó cég. Egy évvel később, 2011-ben került az ellenőrzése alá az egyik nagyobb olasz, mágikus lap kiadása, 2012-re pedig már fél tucat lap megjelenéséért felelt, amelyekből kettő nemzetközi. 2014. januárjában indult el elektronikus webújságja, amely több témakört ölel fel (bulvár, üzlet, kritika).
Karakterek: Nicodemo Alinari, Bíró NiaTulassay Kutatóintézet

Az Intézet létrehozója, Tulassay Maximilián, a holdkontroll bájital kiötlője 1988-ban alapította az intézményt, amely később 1997-ben és 2007-ben otthont adott az Első és Második Nemzetközi Likantrópgenetikai Konferenciának. A kezdetben csak egy témakörre koncentráló Intézet az évek során igen kiterjedt kutatásokba fogott, és a mai napig az élen jár a mágusgenetikai betegségek diagnosztizálásában és kezelésében. A budai XI. kerületben elhelyezkedő, csak mágusok számára látható kutatóintézet számos szárnya várja a pácienseket és érdeklődőket. A kutatási területek az alábbiakra terjednek ki: sejtműködés kutató részleg (sejtciklus, jelutak-szignálok); prenatális diagnosztika (genetikai térképezés, embriológia); családtervezés (mesterséges megtermékenyítés, családgondozás); génterápia; likantrópia.
Karakterek: Dr. Tulassay Maximilián, Dr. Tulassay Xavér, Pivonka Diána, Dr. Kajtár Olivér


Egyelőre, ami kimaradt majd pótlom :)
Válasz erre
Rikimaru, felnott | 2014.04.24. 16:51:19
[M] Magic Machines

A talan Apple Inc.-vel karöltve alapította egy (akkor még) Egyesült Államokban élő magyar néhány mágus befektetőt bevonva (1976). Az alap ötlet, hogy míg az Apple és egyéb nagy talan cégek a talan piacra kutatnak és ott értékesítenek, addig velük kölcsönös hasznot biztosító szerződésben állva az MM a mágus piacon tevékenykedik. Tehát megosztanak egymással kutatásokat és hasonló termékeket árulnak. Ez kezdetben leginkább az informatikai iparágat fedte le, de mára az elektronikus eszközök minden fajtáját elegyítik mágiával. Legismertebb és vezető ág továbbra is az informatika maradt a rendkívül közkedvelt mPhone-okkal, amik okos telefonok mágiával megsegítve és mágusok számára hasznos alkalmazásokkal telepakolva. De ugyan így megtalálható a repertoárban mosógéptől a gépkocsi kiegészítőkig bármi. Nagyjából 2010 óta új szolgáltatás az egyedileg rendelhető luxus kategóriás termékek készítése. A cég lefedi a nemzetközi piacot és igyekeznek minden árkategóriában forgalmazni.

Karakterek:
Szatmári-Margitai Alfonz (reklámarc, "szóvivő")
Válasz erre
Krimkey Mihály, felnott | 2014.04.22. 09:18:47
+ Kapitány Levente :) Tudtam, hogy kihagytam valakit :D
Válasz erre
Krimkey Mihály, felnott | 2014.04.22. 09:12:22
[M] Centurion

Az 1990-ben alakult cég fő profilja a kockázatelemzés és tanácsadás. Nem csak pénzügyi, hanem politikai, védelmi és diplomáciai kérdésekben is segítséget nyújt ügyfeleinek, valamint koordinátori szerepkört is ellát. 1993-tól a Mágus és a Talan kormány számára is szolgáltatásokat nyújt, 1994-től a Mágus Kormány elsőszámú tanácsadója. 1999-ben a Kutatási és Fejlesztési szektorba is becsatlakozott a vállalat több kutatóállomást is létrehozva. 3-at Magyarországon és 2 külföldön, a külhoni kapcsolatokkal közös megállapodás szerint. Az USA és az Orosz kormánnyal is jó kapcsolatot ápol, valamint Ázsia egyes államaiban is megalakult egy-egy kihelyezett Centurion képviselet. Jövőbeli munkatársait a cég saját maga kutatja fel, tehetséges mágusokat, suttákat és talanokat, valamint volt gemmáriusokat és kormánymunkatársakat is alkalmaz.
Karakterek: Kirmkey Mihály, Séll Ádám, Knapfer Olívia, Dr. Ónody Liliána, Szentágothai Kornél

Válasz erre
Sarnyai Csaba, felnott | 2014.04.22. 01:17:10
A Belső Kör
Budapest egyik legexkluzívabb szórakozóhelye méltán viseli a nevét. Az épület előtt kígyózó sor, borsos belépő, magas face-kontroll - nem könnyű a bejutás az átlagembernek. A pénzes elitet nyíltan kiszolgáló hely megfelelő színvonalú, lesifotósoktól mentes környezetet biztosít azok számára, akik meg tudják fizetni, vagy kellően híresek a belépéshez. Összességében: minőségi, elegánsan fiatalos dekoráció, kiváló bár, jó zenék.
Karakterek: Séll Gábor Armand

Antikvárium Klub
Budapest szívében, mégis egy eldugott, rendes terecskén, pont szemben azzal a remek olasz kávézóval bújik meg egy bicikliszervíz és egy báliruha-kölcsönző között a főleg antik könyveket árusító bolt. Profilját azonban nem csak ez takarja. A hangulatos, ódon illatot, és az ötvenes évek Angliájának atmoszféráját (és néha zenéjét) megragadó, zugos helyszín tele van könyvekkel, nyomatokkal, képeslapokkal, illetve a megfelelő helyeken apró olvasósarkokkal. Ide mindig be lehet térni egy kis olvasásra, ingyensüteménnyel és teával, amit a tulaj szolgáltat. Egy meghitt klubszoba még közös beszélgetéseknek is helyszínt adhat. Igazi kis kincsesdoboz a rohanó világban.
Karakterek: Kovács Miháel

[M] Blaskovits Szabászat és Ruhaszalon
Az első világháború előtt alapított Blaskovits szalon családi vállalkozásként generációról-generációra hagyományozódott. A magyar máguscsalád blaskovitsai mindig kiváló mágusok és szabók is voltak, és ezen kettő ötvözésével született meg a márka, ami külföldön méltán hírneves, itthon inkább az elitebb körökben hordott. A szalon termékei egytől-egyig egyedi készítésűek, és ugyanannyira szövi őket a mágia, mint a gondos kéz. A szalon csakis előzetes egyeztetés útján fogadja a vásárolni vágyókat a család budapesti otthonában kialakított szalonjában, ahol a minőségi termékek mellé minőségi bánásmód jár. Élethosszi garanciát vállalnak a ruháikra, hisz elveik szerint, aki Blaskovitst vásárol, egy életre teszi.
Karakterek: Blaskovits Konrád, Blaskovits Szabina

Breitenbach Társaság
Anselm Breitenbach osztrák nemesi származású mágus alapította a társaságot a hatvanas évek derekán. Az anonim tagokat magába foglaló társaság főleg befektetői, és kulturális támogatói minőségében van jelen Európa-szerte. A tevékenységük szerteágazó és diszkrét: a Breitenbach cégnév alatt számos apróbb, haldokló, de fantáziadús vállalkozás és tehetséges személy kapott második esélyt, több, kis létszámú alapítványi magániskola él és ad oktatást tehetséges gyermekeknek . A szellemi értékek megvédésén túl ugyanígy óvja, és kutatja fel feledésbe merült kulturális, vallási műkincseket is.
Karakterek: Breitenbach Gergely Tivadar, Raffai-Fodor Magda, Annasi Benjámin

[M] Dahab Haram - az arany piramis
A hegyaljai vendéglátóhely és szórakoztatóipari egység a közel-kelet misztikumát ragadja meg külsőségekben és alkalmazottjaiban, illetve a vezetőség személyében. Egytől-egyig török, arab és nem ritkán egyszerűen roma munkatársak biztosítják a betérőt, hogy forró, fűszerektől terhes estében legyen része. Táncos és elemi mágiát felvonultató előadásokat a központi kis színpadon, privát, pikánsabb műsorokat (jogilag is) felnőttek számára a különhelyiségben adnak.
Karakterek: Fadir

D'ring! zenekar
Az alternatív és rock vonalat megszólaltató zenekar főként talan körökben ismert, bár tény, hogy mindegyik tagja beavatott a mágia létezésébe, még, ha ők maguk nem is mágusok - léptek már fel a Martion nyárnyitóin, és leginkább szabadtéri rendezvényeken, főként coverekkel. Saját slágereiket folyamatosan csiszolgatják.
Karakterek: Zieliwski Andor, Steigerwald Éneás, Sértő Gyöngyvér, Grosits Zója

[M] Hiteles Hírforrás
A magát a szintén naponta megjelenő VarázsVilág opponens lapjaként számon tartó újság valójában nehezen behatárolható. Az aktuális trendeknek engedve ingadozik a magazin- és bulvártémák felé is, annak ellenére, hogy komoly politikai és közéleti eseményekről is a maga szubjektivitásával nyilatkozik. A valójában színes-szagos tényközlőre maszkírozott bulvárlap azonban mégis sokak kedvence lehet olykor bicskanyitogató, szókimondó stílusával - és nagyritkán tényleg éleslátó kritikáival is.
Karakterek: Drasek Viktor

[M] Millenium Millennium Donorkereső Szolgáltatások Kft.
2000-ben a cég az éjszaka lényei, pontosabban a vámpírok szükségleteinek kielégítése érdekében alapult, s szoros együttműködésben van a hasonló kezdeményezésekkel élő hazai nyilvános házakkal. A mágikus weben a vacsoravagyok.hu - domain beregisztrálása óta szélesebb körben is elterjedt tevékenysége, aminek keretein belül az önkéntes véradókat kívánják legális úton eljuttatni a szükségben szenvedő vámpírokhoz. A portál motorja a társkeresők, és az online hirdetések szisztémájával egyaránt operál, a regisztrált profil fajtája, a további adatok és kitöltendő információk is azt segítik elő, hogy humánusan és diszkréten (a Martionizmus eszméjét és a Kormány rendeleteit nem sértve) találjon egymásra kereslet a kínálat.
Karakterek: Zsitvai Örs, Zsitvai Vajk

[M] Relikvium emlékkereskedő vállalkozás
A Kanizsai Ede alapította Relikvium cég vélhetően Európa egyetlen exkluzív emlékkereskedő vállalkozása. Tetemes összegeket képes a megfelelő máguselit letenni az iroda asztalára azért, hogy alig ismert helyekről szerezzen képeket, esetleg elhunyt szeretteket utoljára látó személyektől kaparintson meg emlékmorzsákat, avagy egyéb, bizalmas és egyedi pillanatokat magába foglaló emlékeket szerezzen meg és palackozzon. Ha a feladat nehéz, a hely jobbjára ismeretlen, elit csoportnyi nyomozó, mentál- és asztrálszakemberek állnak a rendelkezésére.
Karakterek: Kanizsai Ede

[M] Tárnok Társaság
A Tárnok ikrek által alapított, eredetileg mágusokat összefogó tehetséggondozó társaság a rendszerváltás óta igyekezett a legtöbb mágikus szórakoztatóipari és irodalmi területbe beinni magát. Így lehet, hogy immár évek óta saját ügynöki rendszerrel, illetve egy könnyű- és szépirodalmi kiadóval (Tárnok Kiadó) is rendelkezik. A kiadó és a társaság is családias, ügyfélközpontú, minőségi szolgáltatást nyújt. Modellek és komikusok ugyanúgy megtalálhatók a pártfogoltjaik között, mint a termékeny, de specifikus területet megcélzó írók és költők.
Karakterek: Andrásfalvy András, Kovács Ferdinánd, Kardos Bettina
Válasz erre
Lexi, felnott | 2014.04.21. 23:46:49
Vármúzeum
A Vármúzeumként emlegetett Budapesti Történeti Múzeum a budavári palota "E" épületében található, míg a szomszédos "F" épület ugyan ezt adja, csak mágikus vonatkozásait is feltárva azoknak az ősi népek kultúráitól kezdve egészen a múlt századig. Mellette időszakos kiállítások is megtekinthetőek, továbbá tökéletes helyszín lehet a múzeum Mágustörténelem órák, tanulmányi kirándulások lebonyolítására.
Karakterek: Lovász Ramón, Kinizsi Diána
Válasz erre
Lexi, tanar | 2014.04.21. 20:11:02
[M] Romániai Sárkányrezervátum és látogatóközpont
Az Erdélyben található, ám légterében a Hortobágy fölé is kiterjedő rezervátum látogatóközpontja egyidős magával a sárkányrezervátummal. Az ide látogatók bepillantást nyerhetnek egy sárkánygondozó mindennapjaiba, a különböző kiállítóterekben megismerkedhetnek az egyes fajokkal, azok életmódját pedig különböző túrák során akár személyesen is megfigyelhetik.
A központban vadmentés és kutatómunka is folyik.
Karakterek: Crin Drăgonescu, Hollósy Dávid, Berkovics Krisztina

[M] KomPONT Kft.
A cég 2001. óta foglalkozik különlegesen ritka komponensek importálásával, kis- és nagykereskedések, de akár magányszemélyek számára is. A behozatal mellett szintén maguk végzik a kiszállítást megrendelőik számára; számos hazai és külföldi bájitalkészítővel állnak ez által kapcsolatban.
Karakter: Bethlen Ágnes

[M] Délity Galéria és Művészkávézó
2013 nyarán nyílt kiállítótér, illetve kávézó együttese a Hegyalja úton, mely havonta megújuló kiállításokkal és minden héten más-más programmal várja látogatóit - legyen szó zenés kikapcsolódásról, irodalmi estről vagy egyéb művészeti vonatkozású előadásokról. A tulajdonos egyik célkitűzése, hogy minél több tehetséges vidéki alkotóművésznek adjon megmutatkozási lehetőséget a fővárosban.
Karakterek: Délity Tamara, Naményi Vince

[M] Nyíregyházi Porondszínház
2000-ben Nyíregyházán alakult mágikus cirkusz-színház, mely az őszi-téli időszakban itt lép fel, míg a tavaszi-nyári szezonban járják az országot műsoraikkal.
Társulatában nem egy elemista található, noha önmagában ez nem mérvadó feltétele annak, hogy valaki a cirkusz-színház tagja lehessen. A rengeteg látványelemen túl ugyanis minden valóságos! Nem a mágia tartja fenn a kötélen a táncosnőt, hanem a saját tehetsége és ügyessége, valamint kitartó munkája, amivel ezeket fejlesztette…
A merész megoldások minden előadásra jellemzőek, ám ezek mindig más és más formában kerülnek a színpadra. Többnyire mindig egy-egy téma köré építik előadásaikat, melyek kortárs mágusművek vagy klasszikusok feldolgozásai önmagukban, esetleg összemontázsozva egy teljesen sajátos és mégis komplex új történetté.
Karakterek: Doroghy Viviána, Bíró Mariann, Lólé Fatima, Horányi-Szabó Sándor, Csalogány Dezső, Bojzi Ervin, Dézi, Agátsy Hanna Júlia, Gyufássy Szavéta, Benegeszery Leon, Ördög Bejke (remélem nem maradt ki senki. ^^”)

[M] Závody Varázstükör
A „Závody Varázstükör” igazi kuriózumnak számít országon belül, de határain túl is, hisz a szakma igencsak ’hattyú-dalát’ éli.
Bár az országban akadnak más, fiatalabb próbálkozók is, a szakma talán egyetlen igazán profi „szakértője” Závody úr, aki még egykori mesterétől tanulta a dolgokat és képezte önerőből tovább magát. Mára már szinte mindenféle elképzelést képes megvalósítani az otthonában berendezett műhelyében, amit a vevői megálmodnak.
Karakter: Závody Herold

[M] MKSH
A mozaikszó jelentése: „Mágikus Központi Statisztikai Hivatal”
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) egy szakmailag önálló, de a kormány felügyelete alá tartozó országos szervezet, melynek legfőbb feladatköre az egyes gazdasági és társadalmi adatok gyűjtése, feldolgozása és közzététele. A hivatal adatokat szolgáltat a Máguskormány különböző minisztériumai, a tudományos élet, a gazdasági szervezetek, a lakosság és a hírközlő szervek részére.
(forrás: Wikipédia)
Karakter: Csonka Kornél

-------------------------------
Egyéb – avagy karaktereim, akik köthetőek valahova (lehet, van már olyan, akit mondtak, de ha kimaradt volna valaki, akkor innen látszik. :) )

Ethan Moreau – Sokoray Kft.
Gombos Debóra – Leander’s
Havas Flórián – MSTV
Jagicza Éva – Éjféli Alkony
Kanizsay Hella – Üvegpalota
Kapitány Levente – Centurion
Kinizsi Diána – Vármúzeum – „Jurai Cirill pályázati munkája”, de ha nem szeretné ő írni, szívesen írok róla pár sort. :D
Pandúr Zsófia – Leviatán
Péterffy Mihály – Núber Kutatóintézet
Roskovits Ibolya – LIFT
Steigerwald Farkas – Wald Vállalat
Válasz erre
Karsay Csongor Dominik, felnott | 2014.04.21. 20:04:34
Rextra-M


Bár a cég a nevében hordozza azt a bizonyos M-et, mégsem tisztán mágikus a profilja. Talan megfelelőjéhez hasonlóan orvosi eszközöket importálnak a szerpentáriusok, hallgatók és egyéb egészségügyben dolgozó mágusok számára. A partnercégek között vannak talanok is, hiszen az egyszerű, hétköznapi eszközökre is ugyanúgy szükség van az ellátásban. Emellett néhány talan magánklinika is a vevőkört gazdagítja. A cég folyamatosan gyarapodik, így elég gyakran lehet látni egy-egy álláshirdetést tőlük.


Karakterek:
Karsay Csongor Dominik
Karsay Sámuel

Válasz erre
Carrie, meselo | 2014.04.21. 19:35:57
[M] Határtalan
Maga a cég valamikor a negyvenes években került bejegyzésre, de csak jóval (harminc évvel) később kezdett el, kezdetben alacsony színvonalú, de teljes történet és kalandvezetéssel rendelkedő illúziójátékokkal foglalkozni, ami a minősége ellenére is azonnal népszerű lett. A technika fejlődésével a két tulajdonos (Rauhertz Ermin és Molnár Gellért) bravúrosan tartotta a lépést, és ebből született meg a mára tömegeket vonzó, költséges szórakozás. Rengeteg különböző illúzióterem, változatos világok és kalandok mellett hagyományos, de mágikusan háromdimenziós lövöldözőjátékok, logikai játékok, teljes bár és étterem várja a látogatókat.
A játékterem fölött erősen védett, kis befogadású hotel várja a játékban megfáradt, hazamenni nem akaró - vagy tudó - játékosokat.
Minden koranyáron és későősszel a Határtalan új termet nyit, vagy egy régit újít fel, ezen alkalmakkor önkéntjelentkezőket vár játéktesztelésre.
Karakterek:
Molnár Gellért
Fülöp Edit
Lázár Kadosa


[M] Éjszakai vándor
Bár kevesen tudják, vagy nézik ki belőle, de a Vándor 1876 óta üzemel - és azóta csak egyszer váltott tulajdonost. Bár több mágusok által látogatott szórakozóhely van Budapesten, az "Éjszakai Vándor" név mindig garancia volt arra, hogy a talanok között eltöltött órákat legyen hol kipihenni. Ha nappal érkezel, nincs mitől tartanod, ám éjszaka jobb, ha nem jelensz meg egyedül. Úgy tartják, hogy nem csak mágusok, de vérfarkasok és vámpírok kedvelt szórakozóhelye is ez.
Karakterek:
Ragtime Drake
Márkus Lénárt


[M] MágNTSz
A mozaikszó jelentése: "Mágikus Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat"
Irányító, koordináló és felügyeleti feladatokat lát el a közegészségügyi, a járványügyi, az egészségfejlesztési, az egészségügyi igazgatási tevékenységek felett, továbbá felügyeli az egészségügyi ellátást, a hivatalos bájitalforgalmazást, illetve az olyan intézményeket és étkeztetési központokat, ahol a talanvonatkozás mellett mágikus behatás is érvényesülhet.
(Forrás: Wikipédia)
Karakterek:
Jánosi Achilles
Láng Andrásné[M] Núber Kutatóintézet
A 2008-ban alakult cég elsősorban régészeti megbízásokkal foglalkozik. Magán és céges megbízásokat is elfogad, elsősorban mágkus környezetben dolgozik, de a cég profiljába beletartoznak a mágiamentes területek is.
Karakterek:
Núber Cecília
Fegyvári Endre
Péterffy Mihály
Besztercy Annaróza
Boldog Kornél
Daróczy Rúfusz
Garai Andor
Raffai-Fodor Ervin
Szentferenczy Tamás
A Professzor(Mindenki visongjon, akit kihagytam, sokan vagyunk srácok, előre is elnézést a figyelmetlenségemért ._.)
Válasz erre
Lau, tanar | 2014.04.21. 18:17:13
[M] Chili
Pletykák, érdekességek, titkok és nagy leleplezések a mágus világ sztárjairól. Paparazzi fotók, kínos pillanatok, nagy jelenetek... az újságírók figyelmét semmi sem kerülheti el. Gyakran az sem, ami ott sincs... Napilap, elmaradhatatlan horoszkóppal, és napi idézettel.
Karakterek: Hajtó Karolina, Mihay Lidu Titanilla, Rádai Zsolt

[M] Dani diliboltja
A Hegyalja út legforgalmasabb boltja, telis-tele őrültebbnél őrültebb varázstárgyakkal. A vásárló széles kínálatból választhat eszközöket mások megvicceléséhez – de ha nem felel meg semmi az igényeinek, rendelésre is készít az üzlet varázstárgyakat, vagy átalakítják a már meglévőket.
Karakterek: Berényi Balázs

[M] Krimó
A Hegyalja út sötétebbik végén található „életszagú” kis kocsma. Az italok rossz minőségűek, a sör vizezett, a poharak és a székek pedig fogyóeszköznek számítanak. A kiszolgálás mellé gyakran jár szarkasztikus megjegyzés is a személyzettől.
Karakterek: Jáger Alexandra, Szeleczky Barbara

[M] Mana K.Ú.T.
A Mana - Központi Újratöltő Társaság egy 2006-os, családi alapítású cég. Fő profiljuk szerint varázstárgyak és felrúnázott területek feltöltésével foglalkoznak, időnként azonban előfordul, hogy ők maguk is elkészítenek egy-egy varázstárgyat megrendelésre. Kihelyezett állomásaik, illetve központjuk gondosan megválogatott managócpontok területén található meg, immáron Európa-szerte több országban is, főként a nagyvárosokban. Garanciális munkájuk nem nevezhető olcsónak, de különböző kedvezményeket és akciókat is igénybe lehet venni. Szükség esetén házhoz is mennek.
Karakterek: Dögei P. Renáta, Nemes Ábel, Nemes Káin, Tóth Csilla

Neon Kanji Karaoke bár
2013 elején nyitotta meg kapuit a Vigadó téren a Neon Kanji Karaoke bár talan és mágus szórakozni vágyóknak egyaránt. Az ide látogató nem csak énektudását próbálhatja ki a fő helyiségben, van itt még japán stílusú játékterem, és privát karaoke szobák is a vendégek rendelkezésére állnak. A hangulat lendületes, fiatalos, csak úgy, mint a személyzet.
Karakterek: Árvai Enikő, Dankó Rita, Galgóci Áron, Gyöngy Kata, Hédervári Hedvig, Reitner Mása, Vida Viktória

[M]Varázs-les
Bűnügyi hetilap, ami vasárnaponként jelenik meg. Aktuális kormánytól független, általában objektív szemszögből közelíti meg a témákat, és alaposan körüljárja őket. Egy-egy nagyobb bűncselekmény esetében különszám szokott megjelenni.
Karakterek: Szalay Elizabet

Válasz erre
Csabai Anna, felnott | 2014.04.21. 17:21:03
[M] Rouge & Noir Burlesque Club: Egy szórakozóhely, ami 2013 őszén nyitotta meg "kapuit", s szeretettel várja a szórakozni vágyókat. Belülről az 1920-as, 1930-as évek amerikai klubjait idézi; hétköznapokon csendesebb, baráti társaságoknak ideális és kellemes találkozó hely, míg hétvégente zenés, táncos szórakozóhely, színes és látványos programokkal - táncokkal. Zenei téren általában a swing, elektro-swing, jazz, rockabilly stílusúak. Megfizethetőség szempontjából megfizethető, közepes árfekvésű.
Karakterek (eddig): Varga Kim, Csabai Anna.
Válasz erre
Carrie, felnott | 2014.04.21. 16:29:09
MSTVhez betettem Nellimet, többi mai nap folyamán jön :)
Válasz erre
Krizsók Irén, felnott | 2014.04.21. 16:25:19
Kegyelet BT. [M] Halász Temetkezési Vállalkozás: Több generáció óta fennálló fennálló családi vállalkozás, melynek vezetése egyre inkább a fiatalok kezébe tevődik át. A mai üzletközpontú világban is értéket képviselnek, töretlenül vallva, hogy az utolsó utáni percben is mindenki megérdemli az emberségességet. A gyászoló hozzátartozók válláról a lehető legtöbb terhet veszik le, gördülékenyen és diszkréten intézve mindent az őket való felkereséstől a végső nyugalomra helyezésig, külön felkérésre pedig még azt követően is.
Karakterek: Halász Emma, Halász Imre, Halász Lajos
Válasz erre
Lau, tanar | 2014.04.21. 16:13:31
Hmm. De nem lenne célszerűbb, ha itt meg lenne minden? Úgy értem, hogyha pl valaki akar hozni teszem azt egy szállodai portást, akkor kitalál egy új szállodát tök fölöslegesen, pedig mehetett volna a Gellért szállóba is, csak nem látta a jegyzékben.
(Mondjuk nekem oké, ha nem, kevesebb dolgom lesz. xD)
Előzmény: Kassie, 2014.04.21. 15:57:52
Válasz erre
Bella, felnott | 2014.04.21. 16:08:53
Jaj hoppá, most látom, hogy a Bűbájos Boszorkánykonyha elől lehagytam az [M] -et, pedig jár oda. :)
Válasz erre
Kassie, felnott | 2014.04.21. 15:57:52
Ciri: Felvettem őt is, figyelem a kommenteket :)

Lau: Itt most főleg azokról a vállalkozásokról van szó, amihez beregelt JK, NJK köthető plusz jó ha tudunk a létezéséről ha nem jelenik meg a játéktéren... hmm... mert pl a Gellért szállót fölösleges lenne felvenni, mert jelenleg csak mint helyszín létezik, a Vándorban viszont van egy odaköthető zenész és egy csapos JK is... remélem így érted mire fel a dolog :) (persze ha az idők során lesz oda valaki akkor bőven átketülhet ide)
Szóóóval nem tudom mire gondolsz konkrétan de ezt vedd alapul szvsz ^^
Válasz erre
Bella, felnott | 2014.04.21. 15:53:12
[M] Akeszisz Mágikus Magánbank
1929-ben alapította Szentirmay Benedikt, vezetése azóta is apáról fiúra száll. A főként Családosok által előnyben részesített magánbank székhelye Budapest belvárosában található, talan szemek elől megfelelően védve. Amellett, hogy magasan képzett dolgozói az ügyfelek minden kérését megpróbálja teljesíteni, az intézményben végezhetik el a Mráz Kálmán Internátus hallgató a szakmai gyakorlatuk egy részét is.
Karakterek: Szentirmay Berény

Bűbájos Boszorkánykonyha
Lassan harminc éve a magyar háziasszonyok egyik legjobb barátja. A főként gasztro- és életmód magazinként számon tartott lap havi rendszerességgel jelenik meg.
Karakterek: Karsay Sára

[M] Ópium
2013-ban nyílt szórakozóhely hamar a budapesti mágustársadalom egyik kedvelt helyévé vált, köszönhető ez a jó zenének, és a pénztárcabarát áraknak. A hely saját DJ-vel rendelkezik, de egy-egy buli alkalmával élő zenével is várják a bulizni vágyókat. Havi rendszerességgel tartanak megapartit, mely alatt a világon található összes Caleb Dyamond tulajdonában lévő szórakozóhelyet egybenyitják. Ezen bulik alkalmával világhírű előadók vagy DJ-k szolgáltatják a jó hangulatot.
Karakterek: Caleb Dyamond, Chernák Sarolt

Smaragd Álom Rendezvényszervező Iroda
Az Iroda 2013. január 7. óta áll a hazai és külföldi ügyfelek rendelkezésére. Talan és mágus megbízásokat egyaránt vállalnak. A Smaragd Álom nevét egyre többször hallani magasabb rétegekben is, nem is csoda, hisz az esküvőktől és különféle báloktól kezdve a könyvbemutatókon, kiállításokon és divatbemutatókon át a konferenciákig szinte mindent szerveznek. Eddig sosem okoztak csalódást az ügyfeleiknek, de tény, nem alacsony áraikról ismertek.
Karakterek: Tsicsói Hargita
Válasz erre
Grimm Emese, tanar | 2014.04.21. 15:29:06
Kérdés: Ott dolgozó/főnök NJK-k is kellenek? Mert van egy rakás helyszín, amit én írtam, de nincsen odaköthető JK. *-)
Válasz erre
Cirill, felnott | 2014.04.21. 15:28:00
Ez nem jelentéktelen! (Különben jegyzetelek ám mindent, csak kár, hogy itt nem lehet visszamenőleg szerkeszteni a hozzászólást.)
Előzmény: Grimm Emese, 2014.04.21. 15:20:31
Válasz erre
Grimm Emese, tanar | 2014.04.21. 15:20:31
Ohmy, megpróbálom összeszedni. Viszont tudom, hogy nagyon jelentéktelennek tűnik, de Rubenshez ott van Sunshine is. :)
Válasz erre
Schmidt Gábor, felnott | 2014.04.21. 14:56:46
[M] Mágikus Futárszolgálat: Varázstárgyak, mágikus küldemények utaznak akár országokon át is a megrendelő kívánságára, ám futáraik táskájában megfordulhatnak egyszerű levelek is, amennyiben feladójuk nem szívesen bízná üzenetét talan postásokra. Legtöbbször mégis inkább különböző mágikus webshopoktól, teleshopoktól, távolabb eső varázstárgyboltokból érkező rendelések futnak be a cég segítségével.
Karakterek: Kállai Teodor

[M] MSTV: Szórakoztató, tudományos és ismeretterjesztő műsorok mágusoktól – mágusoknak. Az MSTV fő tévécsatornájának hivatalos indulása 2013. január 1. MSTV, azaz ManascopeTV néven fut, hivatalos besorolása kereskedelmi csatorna, márciustól kezdve igény mutatkozott egy testvéradó indítására (M+), amely áprilisban kezdte sugározni műsorait. A fő csatorna 0-24 órában kiszolgálja a nézői igényeket, áprilisban indult „testvére” reggel 6:00-tól éjjel 2:00 ad műsorokat.
Karakterek: Schmidt Gábor, Weiszmüller Stella, Wollák Sándor, Majoros Zelda, Rhédey Dorottya, Varga Zselyke, Karsa Hektor

Válasz erre
Bella, felnott | 2014.04.21. 14:35:29
Megkérdeztem Cintitől, a kari még mindig ott dolgozik. :)
Válasz erre
Cirill, felnott | 2014.04.21. 14:31:59
Megvallom, passz. A helyet én írtam anno, de hogy ezután mi történt arrafelé, azt nem tudom. De mindenféle kiegészítést örömmel fogadok. ^^
Válasz erre
Bella, felnott | 2014.04.21. 14:27:29
Egy aprócska megjegyzés: Cséplő Cinti nem a Random csaposa? :)
Válasz erre
Krauzer Mór, felnott | 2014.04.21. 14:18:06
[M] Leander's: 1990 óta fennálló intézmény. Az akkor még csak egyetlen éttermet fémjelző név mára a világ számos nagyvárosában ismert és elismert. A magas színvonalról kiválóan képzett, első osztályú személyzet gondoskodik. Az étteremlánc által képviselt mentalitás egyszerre tükrözi a több, mint két évtizedes tapasztalaton nyugvó hagyományt, és a folyamatos megújulást, nyitottságot. Nem csupán gasztronómiájában színes: a nemzetközileg jeles napokon felvonultatott világméretű mozgalmakhoz elsőként csatlakozik programjaival.
Karakterek: Krauzer Mór, Gombos Debóra

Somos Design: A családi cég elsődleges profilja a laxástextilek és dekoranyagok nagy-, és kiskereskedelme, országhatáron belül és kívül egyaránt. Nagykereskedéseik számos országban fellelhetőek, a gyártókkal való Üzleti kapcsolaik szerteágazóak. Többezer üzletet látnak el elsőosztályú textíliákkal, nem csak követve, de diktálva is a folyton változó trendeket. A nemzetközi textilkiállításokon rendszeresen képviseltetik magukat.
Karakterek: Somoskeöy Gertrúd

[M] Rubens: Étterem és bár, mely egyszerű, fiatalos és modern stílust képvisel. Elsődleges vendégkörüket a vadászatukban különféle okoknál fogva akadályoztatott, vagy épp csak valami különlegesre vágyó vámpírok alkotják, de bárki más is ugyanúgy megtalálja itt a kedvére valót. A nappali órákban önkéntes véradóhelyként üzemel.
Karakterek: Csonka Márta, Zihari Olivér, Darius Hampson

[M] Random Söröző: Vékony pénztárcára optimalizált szórakozóhely. Elsősorban diákok, fiatalok látogatják, vagy bárki más, aki olcsó, mégis igényes kikapcsolódásra vágyik - s közöttük kimondottan sok a visszatérő törzsvendég. Nevét a napról-napra gyökerestül megváltozó belcsínről kapta a hely: a hét napjain hét különféle sablon jut érvényre, melyek mindegyikéhez egyedi hangulat és díszlet társul.
Válasz erre
 

Friss hírek (új, összes, archívum)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.