A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Erdélyi Farsangi mulatság
2015.03.09. 12:18:05

Kedves Érdeklődők!

Első alkalommal kerül megrendezésre Erdély területén, Brassó megyében a Farsangi Mulatság, amit február 28 és március 1 között tartunk. Sok érdekes programmal várjuk vendégeinket, ilyen például a jelmezverseny, a lovagi torna és vásár; ezeket a későbbiekben, a Programleírásnál bővebben kifejtjük.
A helyszínre való odajutást Budapestről, Debrecenből és Békéscsabáról több különjárattal biztosítjuk a magyarországi látogatók számára – viszont kérjük, hogy helyfoglalási igényeiket előre jelezzék!

***

Amit a mágusok és az éjlények mellékletként látnak:
Az ünnepség további apropója, hogy Erdély éjlény területi felosztás szempontjából függetlenedett Romániától január 15-én, amit ezek után Jeszenszky gróf ünnepnapnak nyilvánított. Ezt kívánjuk utólagosan olyan formában megünnepelni, hogy „kitárjuk Erdély kapuit” mindenki számára.
Látogatóink számára az esemény időtartama alatt térszelőt biztosítunk, hogy könnyebben eljussanak a helyszínre.
Az érdeklődő éjlények belépését továbbra is előzetes vízum kérelmi eljáráshoz kötjük, ami az ünnepre való tekintettel gyorsabb lefolyású. A kérvényt ezúttal is mentálüzenetben lehet leggyorsabban eljuttatni a grófnak személyesen. Az engedély nélküli belépőket ugyanúgy megbüntetjük mint bármikor máskor.

***

Mindenkit szeretettel várunk!

Programleírások

- Vásár A hosszú, több soros, fából épült standokon mindenféle divatos, autentikus, jellegzetesen kézműves holmik várják az érdeklődőket: ékszerek, cserépárú, ruhák, díszek, konzervált ételek (lekvárok, mézek). A vásársoron ezen felül természetesen több ételstand is található, többek között bográcsos, frissen sült; ezek mindegyike kézzel készült. Italok is vannak - főképp sör és pálinka - de süteményes és mézeskalácsos bódé is található; ez utóbbinál lehetőség van arra is, hogy a vendég maga díszítse ki süteményét.

- Elvarázsolt kastély
A kifejezetten ebből a célból épült, kétemeletes kastély azok szórakoztatására készült, akik kedvelik a borzongást. A kastély termein áthaladva a látogatók nem csak az erdélyi történelem egy-egy szakaszával ismerkedhetnek meg, de találkozhatnak a kultúra néhány igen jellegzetes és élethű legendás alakjával is. Mágusok számára sem lesz unalmas a séta, hiszen ők a képek helyett egy teljes illúziótúrán vehetnek részt, amely teljesen interaktív.
Ez a helyszín is a vásár teljes időtartama alatt látogatható.

- Jelmezverseny
Az egész rendezvény alatt az egyik standnál különböző maszkokat és jelmezkiegészítőket lehet vásárolni. Aki ezeket, vagy bármiféle saját készítésű jelmezt, vagy maszkot visel, annak a további standokon jogosultsága van 5 % kedvezményt kapni.
Ha valaki megmérettetné öltözetét, az a vásárban található szavazóstandnál fotóztassa le magát a jelmezében, így lehetősége van részt venni a megrendezésre kerülő versenyben. Jelentkezni szombat estig lehet, a jelmezek vasárnap, a lovagi torna végéig tekinthetők meg, illetve szavazni is eddig lehet. Eredményhirdetés a lovagi torna végén lesz.

- Lovagi torna
A farsangi mulatság egyik legnagyobb rendezvénye három napos. Pénteken estig lehet leadni a jelentkezéseket a tornára, a mérkőzések több hullámban, több helyszínen zajlanak egészen vasárnap estig, ahol a különböző számok nyerteseit hirdetik majd ki. Vasárnap este pedig megrendezésre kerül a Bajnokok viadala, ahol a kis mérkőzések győztesei mérhetik össze a tudásukat. A torna elemei a következők:
~Dalnokverseny: A résztvevők az általuk választott témában alkothatnak dalszöveget vagy verset, amit egy helyi zeneszerző e célból előre komponált háromféle dallamának egyikére írhatnak meg. A performanszot is a játékosnak kell megoldani. Énekelni nem kötelező, illetve az erdélyi kamarazenekar segítséget lehet kérni az előadáshoz.
~Heraldika és történelem: Ebben az összetett versenyszámban a résztvevők összemérhetik történelmi-, és etikett tudásukat, valamint bemutathatják, mennyire otthonosan mozognak a diplomácia világában. Tesztek és szituációs gyakorlatok egyaránt lesznek. Természetesen külön a talanoknak és a mágusok/éjlényeknek.
~Harci játékok: A legtöbb résztvevőt vonzó számot ez alkalommal is háromféle hullámban rendezik meg:
- Talanok és talan harcmodor: Nem vehetnek részt rajta éjlények, illetve csak mágia nélküli harcmodorral lehet élni. A mágia tiltva lesz ezen a területen. Megállapodás szerinti harcmodor alkalmazása lehetséges a mindenkori szabályzat figyelembe vételével.
- Mágikus harcmodor: Kifejezetten mágusok számára megrendezett rész. Megállapodás szerinti mágiák alkalmazása lehetséges a mindenkori szabályzat figyelembe vételével.
- Éjlények viadala: A legveszélyesebb talán a tornak közül. A torna ezen részére csak vámpírok és likantrópok jelentkezhetnek. Megállapodás szerinti mágiák és harcmodorok alkalmazása lehetséges a mindenkori szabályzat figyelembe vételével.

***Játéktechnikai információk***

A játék főképp offline, így február 28-tól március 6-ig bárki részt vehet és játszhat a kijelölt helyszíneken.
Erdélyi Farsangi mulatság
Erdélyi Farsangi mulatság – harci játékok
Jeszenszky birtok
Százholdas Vadon

A jelmezversenyen való részvételhez küldj el karaktered jelmezét farsang@alomvilag.hu e-mail címre. Nem kell feltétlen a karakteredet ábrázolnia, a lényeg az, hogy a ruha és a többi kellék jól látható legyen. Ez a képeket csütörtök estig, azaz március 5 estéig várjuk.
Akik a harci játékokban szeretnének részt venni, azoknak lehetőségük van mesélő kérésére, aki végigvezeti az adott játékot – de ehhez mindképpen szükséges számolós DW karakterlap megléte. A csata lehetséges játékos-játékos között, továbbá lehetőség van erre az alkalomra generált NJK karakterek kihívására is.
Megosztás a Facebook-on

Hozzászólások
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.