A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Új világok! - Kész világleírások
2016.08.06. 16:54:41

Az alábbi linkre kattintva olvashatóak a világleírások:
Világleírások

Bizonyos leírásoknál fel van tüntetve, hogy csak egyeztetéssel lehet karaktert hozni bele. Kérlek, amennyiben innen szeretnétek karaktert vagy itt szeretnétek játszani, külön, még karakteralkotás előtt jelezzetek a martion@alomvilag.hu címre.
Az új karakterkoncepciókat is a fenti címre kérjük, illetve létrehoztunk státuszcsoportokat, ahol az egy dimenzióba tartozó karakterek láthatják egymást majd. Érdemes majd az újonnan érkezőknek figyelni ezt, hátha valamelyik karakterrel felvenné a kapcsolatot.

Ezen felül létrejött a budapesti intézményeknél a vészhelyzeti központ, mely az LK, azaz "Lipótmezei központ" néven ismert.

A hétvégén országszerte (sőt, világszerte) váratlan és nehezen értelmezhető jelenségeknek lehettünk tanúi. Számos helyen tűntek el komplett épületrészek és jelentek meg helyettük más épületek vagy teljességgel más jellegű területfoszlányok. Emellett a talanok által lakott és frekventált magán- és közterületeken minden 40x40 cm-nél nagyobb tükör összetört. Mi erre a magyarázat?

Úgy tűnik, világunkat egy sajátos, több párhuzamos dimenziót is érintő katasztrófa sújtja. A tudományos magyarázatot félretéve, a lényeget leegyszerűsítve arról van szó, hogy több „szomszédos” dimenzió gyakorlatilag „összecsúszott”. Ez okozta, hogy bizonyos térrészek, épületrészek, így például a Határtalan egyik szárnya átkerült egy másik dimenzióba, a helyét pedig egy ebből a másik dimenzióból származó térrész foglalta el.

Figyelem: nem egyetlen párhuzamos dimenzióval való ütközésről van szó. Eddig legalább tíz különböző párhuzamos síkról érkeztek jelentések, de lehet, hogy több is jelen van most a világunkban. Éppen ezért nem lehet általános leírást adni ezekről az elcserélt területekről. A Gemmáriushivatal minden ilyen térrészt egyelőre fokozottan veszélyesnek nyilvánított, és arra kéri a lakosságot, hogy ha bárki ilyen térrészre akad, jelentse annak helyét a Hivatal felé, és lehetőleg ne is menjen a közelébe.

Egyelőre az sem ismert, miért bizonyos adott helyszíneken jöttek létre tércserék. Az azonban tudott, hogy a nagyobb tükrök átjáróként szolgálhatnak ezekre a világokra. Éppen ezért, a baleseteket elkerülendő, a Gemmáriushivatal még a hétvégén közleményt adott ki, melyben felhívta a lakosság figyelmét, hogy mostantól határozatlan ideig nagyon óvatosan közelítse meg a 40x40 cm méretnél nagyobb tükröket, és semmiképpen se kíséreljen meg átkelni a tükrök túloldalán esetleg feltűnő világokba.

Mivel a talanokat természetesen nem értesíthették ugyanerről, a Minisztérium tegnap gyorsított eljárásban úgy határozott, hogy a talan lakosság védelmében minden talanok számára elérhető nagyobb tükröt összetöret a Gemmáriushivatal dolgozóival. Ez természetesen szintén feltűnést, sőt egyes helyeken riadalmat keltett a talan lakosság körében, ez azonban még mindig kedvezőbb hatás a véletlen világjárásokhoz képest. A hivatalos magyarázat szerint Magyarországon enyhe földrengés volt vasárnap éjjel, melynek különös, magas frekvenciája az adott méretnél nagyobb, foncsorozott üvegfelületekre volt hatással. A Minisztérium arra kéri a varázshasználó és sutta lakosságot, hogy ha talanokkal kerülnek kapcsolatba és szóba kerül a téma, erősítsék meg ezt a magyarázatot, és, amennyiben ez nem feltűnő, hívják fel talan ismerőseik figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak a nagyobb tükrök közelében – a földrengés utóhatásaira hivatkozva.

Az elcserélt térrészeket a Gemmáriushivatal a bejelentések alapján folyamatosan ellenőrzi, és lehetőség szerint lezárja és/vagy illúzióval levédi. Mivel számtalan veszélyeztetett helyszínről van szó, várhatólag eltart egy ideig, mire a Hivatal minden ilyet lokalizál – feltéve, hogy nem keletkeznek időközben újabb cserék. Ezért mindenki fokozottan figyeljen a környezetére, az eddig tapasztaltakhoz képest „szokatlan” tereptárgyakra, illetve a veszély jelzésére kihelyezett figyelmeztetésekre!

A Minisztérium és a Gemmáriushivatal nagy erőkkel dolgozik a helyzet felgöngyölítésén. Ebben számítanak a lakosság türelmére és támogatására.

Kollár Dorina

Kedves Játékosok!

A nyári modul során több párhuzamos dimenzió is összecsúszott. Ennek megfelelően több más dimenzióbéli elem bukkant fel (épületrészletek, tárgyak, mágikus lények és személyek is), melyek egyelőre maradnak is.
Bár a gemmáriusok nagy erőkkel dolgoznak a probléma megoldásán, a Martion világa (kivételesen) csak elszenvedője az eseményeknek, vagyis egyelőre nem sikerült lezárni az átvezető kapukat, melyek a legalább emberméretű tükrök. Ahhoz viszont, hogy máshonnan ide érkezzen valami vagy valaki, nem szükséges tükör.
Ideiglenesen mérsékelték a problémát különböző mágikus burkokkal, illetve a talanoknál még az esemény első estéjén, vasárnap összetörték a teljesalakos tükröket, megelőzve az átlépésüket.

Mivel emberek tűntek el és bukkantak fel, lehetőséget adunk mindenkinek, hogy lecserélje a karakterének előtörténetét, így felújítva az esetleg rég nem használtakat :)

Ennek elősegítésére megosztunk néhány világleírást, melyből megbeszéléses alapon lehet válogatni, de akár ettől függetlenül is lehet írni új előtörténetet (ezesetben feltételezzük, hogy az új karakter egy másik világból pottyant ide, nem a megadottakból). Amennyiben szeretnétek, van lehetőség arra, hogy egyszerre kettő (vagy több) verzió is jelen legyen egy dimenzióban ugyanazon személyből, vagyis egyszerre két leírás is érvényes legyen. Emellett a felsorolt világokba meg is érkezhetnek a karakterek, és ott kérésre egyáb játékok is lehetségesek.
A martion@alomvilag.hu-ra érkezhetnek az új leírások, melyek leokézás után felmehetnek a karakterlapra. Kérünk mindenkit, ügyeljen arra, hogy az oldalon lévő karakterkoncepcióba kerüljön bele a korábbi leírás, az a tény, hogy kicserélődött, illetve az új koncepció is.

Jó játékot! :)
Mesélők


Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
Grimm Emese, tanar | 2016.08.03. 19:56:00
Nyóvan, megnyugodott a kis mentorlelkem. xD Köszi! :D
Válasz erre
Manassé, meselo | 2016.08.03. 10:17:57
Lau: a kérdés 100%-ig jogos :D
Lexi: <3 Soon :3
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2016.08.02. 21:40:06
A Martion védelmei megakadályozzák a térmágiákat a párhuzamos dimenziókból is (merőlegesekből nem), ezért az ösvények tükrei nem érintettek.
Válasz erre
Lexi, felnott | 2016.08.02. 20:48:42
És így ment csődbe a Závody Varázstükör... xD
Viccen kívül én is kíváncsian várom a leírásokat! ö.ö
Válasz erre
Lau, tanar | 2016.08.02. 17:31:45
Ú, ez nagyon tetszik, várom a leírásokat! o.o Egy technikai kérdésem lenne: Mi a helyzet a Martion tükreivel?
Válasz erre
Mesélő, meselo | 2016.08.02. 11:57:01
Világleírások hamarosan :)
Válasz erre
 

Friss hírek (új, összes, archívum)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.