A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Hírek a halloweeni táborig
2017.11.08. 14:46:10

Kedves Mindenki!

A halloweeni táborig kiadott közleményeket egy hírben jelenítjük meg, hogy könnyebb átláthatóságot biztosítson a résztvevők számára.

10.21. - Minden elsötétül - csak mágikus hírek

A NASA bejelentése szerint ismeretlen eredetű tárgy jelent meg a bolygónk és a Nap között, mely nagy sebességgel tart jelenleg is felénk. A kiterjedése folyamatosan nő, ugyanakkor nem észleltek gravitációs változást, így jelenleg még kutatás alatt áll a származása és a pontos pályája.
Az értesítést egyelőre csak a mágusok és az országok vezetői kapták meg, azonban várhatóan reggelre, helyi idő szerint 7-8 óra között eléggé megközelíti az objektum a földet ahhoz, hogy beárnyékolja a nap fényét. Elsőként Kína és Oroszország fogja megélni a napfogyatkozást, mely folyamatosan kiterjed majd az egész Földre.
A vezetők döntése alapján a varázstalanokat egyelőre nem avatják be, így ezúton is minden mágus segítségét kérjük, míg megoldást találunk a helyzetre. A varázstalanok számára sablonillúzió látható, de a sutták a megfelelő igazolvánnyal nem kerülnek a hatása alá.

10.15. - Ismeretlen eredetű problémák

Egyre többször érkezik bejelentés talanoktól mágikus eseményekről, bár eredetileg csak ezoterikus hívőknek gondolták őket a helyszínelők, mivel semmiféle mágianyomot nem találtak. Az utóbbi időben azonban mágusoktól is érkezett panasz, így a SzAP is megkezdte a kivizsgálást, eddig eredménytelenül. A világ több részéről is hasonló eseményekről számoltak be, így vélhetően egy nemzetközi problémával áll szemben a világ.

Amennyiben ön is tapasztal hasonlókat, feltétlenül tegyen részletes bejelentést:

  • El- és feltűnő tárgyak
  • Elromló elektronikus eszközök, melyek kis kihagyással ismét működésbe lépnek
  • Váratlanul megriadó állatok (kivéve macskák)
  • Átvonuló hidegérzet (pár másodpercre vagy egy, amúgy fűtött helyiségben hosszabb időn át)

A fentiek tipikus tünetei a kísértetek jelenlétének, de az entitáskivizsgálásért felelős szakemberek eddig nem találtak semmit. Vajon mi állhat emögött?

10.11. - Világszerte legálissá tették a befolyásolómágiák használatát

Hosszas tanácskozások és megbeszélések után a nemzetközi máguskormányok egyesülete és az európai uniós mágustanács úgy határozott, hogy csökkenti a befolyásoló mágiák használatának megszorítását.
Ennek értelmében ezév november elsejétől eltörlik a zérotoleranciát, vagyis bizonyos esetekben és mértékig bármely mágus alkalmazhat befolyásolómágiát. Ez alkalmazható többek között abban az esetben, ha egy varázstalan szemtanúja lenne egy mágikus eseménynek (jelenleg a figyelőrendszernek köszönhetően ilyen nem történhetne a városok utcáin), vagy balesetek esetén megnyugtatni vagy segítségre ösztökélni a körben tartózkodókat, de amennyiben nem rémhírkeltés, csalás vagy közvetlen pénzszerzés a cél, szabadon használható enyhe mértékig. Az enyhe mérték fogalma jelen esetben a határozott ellenkezés a befolyásolni kívánt személy részéről, ha rendelkezik mágikus adottságokkal.
Jogi tanácsadónk rámutatott, hogy ez részint feloldja a marketinges tiltást, mivel a közvetett pénzszerzés nem esik a tiltott kategóriákba. Várhatóan több mágikus üzlet is alkalmazza ezt a jövőben forgalomnövelése érdekében.

10.01. - Ösztöndíj a külföldi tanulóknak

Bár a kormány többször is kifejtette, hogy szeretné a fiatalokat az országban tartani, szükség van hazánkban a fejlesztésekre, új nézőpontokra. Az oktatási hivatal úgy véli, ez úgy valósítható meg a leginkább, ha a 16-26 év közöttiek széleskörű ismeretekre tesznek szert a világ különböző tájain. Éppen ezért friss rendeletük alapján nem csak az Erasmus programban részt vevő diákok kapnak támogatást, hanem minden pályázó, aki legalább egy, de legfeljebb hat félévet más ország iskolájában végez el, miközben idehaza is jogviszonyban áll egy oktatási intézménnyel.
Az egyetemisták körében most is méltán népszerűek a külföldi csereprogramok, a visszatérők pedig számos ötlettel és újítási vágyukkal segítették az itthoniakat.

09.24. - A pápa áldását adja a vámpírok frigyére

A vatikáni rendelet szerint a mai naptól a katolikus egyház elismeri a vámpírok házasságkötését, legyen az egymás közötti vagy halandókkal kötött. A házasság szentségének ezen kiterjesztése sokak számára megbotránkoztató, mivel legalább az egyik fél halott, ami amúgy érvénytelenítő akadály. A pápa azonban felhívta arra a figyelmet, hogy a vámpírok cselekvőképes egyének, és amennyiben végrehajtják a kötelező megelőző teendőket, valamint a helyi polgári törvények azt lehetővé teszik, megköthető a házassági szerződés.
A Vatikán és Olaszország is engedélyezi az ilyen házasságkötéseket, Európában továbbá Franciaország, Németország és az Egyesült Királyság területén van lehetőség erre.

Ez a lépés várhatóan arra ösztökéli a kormányzatokat, hogy újragondolják a vámpírok jogait.

09.17. - Új vizsgarendszer

A Magyar Máguskormány új oktatási rendeletet adott ki, mely nagyban befolyásolja a mágusdiákok vizsgázási rendjét. A Szülői Munkaközösség sok évnyi erős nyomására a kormány revízió alá vette az érettségi vizsgák lebonyolításának szabályzatát, és egy új, az ígéretek szerint baleset veszélyétől mentes számonkérési módszert alakítanak ki a szakértői.

Ezzel párhuzamosan kötelezővé tették a nyugati mágiákból való gyakorlati megfelelést is. Ez a szabályozás azonban nem vonatkozik azokra, akik részt vesznek kormány által meghirdetett terepgyakorlatok egyikén. (Ezen terepgyakorlatok nem számítanak bele a kötelező ötven órányi közösségi munkába, mivel a vizsgára bocsájtás feltétele az.)

Az idei végzősök már ennek megfelelően készülhetnek.

//Ha bármely nyugati mágiából jövő hiánya van egy végzős karakternek, automatikusan kötelező számára a mágikus terepgyakorlat, melyek egyike a tavasszal/nyáron zajló végzős live. Mivel több ilyen vizsgaalkalmat is meghirdet a kormány, nem kell minden karakternek részt vennie a live témáját adó eseményen.//


Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.