A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Húúktóber
2020.10.01. 10:11:57

Húúktóber

Közeleg a cidri, de hogy ez ne csak az időjárásra, hanem a hangulatra is vonatkozzon, ezúton egy online játékra hívunk meg, amely a Halloween kellemesen borzongató élményét idézi.

A következő hónap során minden nap megjelenik majd egy feladat, amely a kerettörténetbe beilleszthető. A játék a felhasználóknak, vagyis nektek szól, de lesznek olyan feladatok, melyeket karakterekkel kell majd végrehajtani.

A napi feladatokra mindig két nap áll rendelkezésre, vagyis az 1-i feladatot 3-a éjfélig lehet majd elküldeni a vampire@alomvilag.hu címre.

A játékosok minden feladattal pontokat gyűjthetnek, november elején pedig összesítünk, hogy a nyertes munkáját ajándékcsomaggal honoráljuk (Magyarország területén foxpost csomagponttal tudjuk majd eljuttatni).

A történet idáig...

Épp csak magunk mögött hagytuk a nyarat, beköszöntött a hűvös idő, sűrű esők verik le a földre az elsárguló faleveleket. Ettől azonban nem kell, hogy borongós legyen a kedvünk, az ősz színes és illatos, a kopogó eső hangja az otthon melegében pedig inkább muzsika, mint figyelmeztetés. Ráadásul bentről is élvezhetjük az őszi illatokat és ízeket, ezer hála a pumpkin spice feltalálójának!

Az ablakon kitekintve azonban valami megüti a tekintetedet: a közeli temetőben mozgolódást látsz, a hantok kifordulnak a helyükből, a lakók pedig kikelnek a sírokból! Ezt tuti, hogy senki sem hiszi majd el, hiszen még te sem hiszed el!

Gyorsan felkapod a gumicsizmát meg az ernyőt, és lenyargalsz, hogy magad járj az események végére.

Zombivadászatra fel!

1. Ahogy elérsz a temetőhöz, eszedbe jut, hogy már idejét sem tudod, mikor jöttél ebből az irányból, ennyire sietősen pedig pláne nem próbáltad áthágni a sövényeket. Vajon sikerül most túljutnod rajta?

Labirintus1
Labirintus2

A feladatok 1-1 pontot érnek, ha mindkettőt megoldod, +1 pontban részesülsz.

2. A temetőbe érkezve igyekszel gyorsan felmérni a terepet, és megtalálni a furcsaságokat.

Szókereső

Találd meg az összes elrejtett szót! A szókeresőben csak angol karakterek vannak, ezért az ékezetes szavaink is így szerepelnek. A szavak iránya bármilyen lehet!

3. Úgy véled, bizonyos dolgok rejtjelek, melyek kombinációjával titkos számsorhoz juthatsz hozzá.

Képmatek1
Képmatek2

Fejtsd meg a képmatekot! A feladatok 1-1 pontot érnek, ha mindkettőt megoldod, +1 pontban részesülsz.

4. Első karakteres kihívás!

Válaszd ki az egyik karaktered, és írd meg, mit tart az életében az őt leginkább meghatározó eseménynek és miért!

5. Második karakteres kihívás!

Készíts/Írj le egy összeállítást, amiben el tudnád egy karakteredet képzelni egy az alaptörténethez hasonló szituációban!

6. Az elhagyatott sírok igazi aknamezők! Oldd meg az alábbi problémákat, hogy átjuthass közöttük!

Helyezz el úgy a pályán 8 királynőt a sakk szabályai alapján, hogy ne üssék egymást!

Sakkpálya

7. A négyzetrácson a sírok látszanak felülről. A fejfáik 4 különböző magasságúak lehetnek, körbejárva pedig azok a számok szerepelnek, ahány fejfát látni abban a sorban/oszlopban (a magasak kitakarják az alacsonyakat!) Egy sorban/oszlopban csak különböző magasságú fejfák vannak, ezek alapján meg kell állapítanod, melyik pozícióban milyen magasságú fejfa áll.

Sírok

8. Észreveszed, hogy van valamilyen logika a nagyobb kripták elhelyezkedésében, de ahhoz, hogy tökéletesen megértsd, meg kell oldanod az alábbi feladatot: Minden területen pontosan egy kripta áll. Minden oszlopban és sorban pontosan egy kripta van. A kripták nem érintkezhetnek egymással (átlósan sem).

Sírok


Megosztás a Facebook-on
Hozzászólások
 

Friss hírek (új, összes, archívum)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.