A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Fórumszabályzat!
2005.01.31. 00:07:58 A mai napon a korábbi Martion Világ világleírás és fórumszabályzat mellé egy specifikus fórumszabályzatot is kiadunk, mindkettő ismerete kötelező a fórum használatához.

A Fórumszabályzat letölthető az alábbi linkekről, vagy lentebb olvasható a hírben is.

Forumszabalyzat.txt
.TXT (sima szöveg) formátumú fájl.
Forumszabalyzat.rtf
.RTF (dokumentum) formátumó fájl.

A Martion Világ világleírás és szabálykönyv az alábbi linkeken érhető el:
Martionvilag.txt
.TXT (sima szöveg) formátumú fájl.
Martionvilag.doc
.DOC (dokumentum) formátumú fájl.

Fórumszabályzat :

Szóval alább következik egy rövid áttekintés, hogy mit lehet és mit nem.
Nem szólok az általános netikettről, azzal szerintem mindenki tisztában van.
Most csak azokra a dolgokra szeretnék kitérni, ami itt kötelező, és be kell tartani.
Ellenkező esetben a karaktereket bizonyos időre kizárjuk a játékből. Esetleg végleg.
Azoknak akiknek ezen szabályok betartása nem okoz gondot előre is jó játékot kívánunk.

A Martion fő témakörben lévő fórumok szerepjátékos fórumok.
Mit jelent ez?
Azt jelenti, hogy amikor oda írsz nem mint te írsz oda, hanem mint az a karakter, jelen esetünkben varázsló, akit megszemélyesítesz. Ezt úgy érheted el, hogy a mondandód bizonyos jelek közé teszed.

* * - A karakter cselekedetei. Ide írhatod azt is amit gondol a karakter, de akkor írd utánna; - gondolja. Persze a karakter gondolataihoz van egy másik jelölés, amit használhatsz. Ez a; ~ ~, vagy a " ".
Ha nem használsz semmilyen jelet, akkor azt a karaktered HANGOSAN kimondja. Azért célszerű - jelet alkalmazni a beszéd elött.

Példa, hogy az is megértse, aki "fáradt".

*Magányosan bandukol le a lépcsőn gondolataiba merülve.* ~ Miért nem sikerül nekem ez a varázslat? Miért nem? ~ *Közben leér a lépcső aljára, ahol megpillantja az egyik barátját*
- Szia! *kiáltja* - Légyszi várj meg!

Ez a példa azt hiszem elég világosan tükrözi a jelek használatát.

A fórumon másik és talán az elöbbinél is fontosabb szabálya; TE EGY KEZDŐ VARÁZSLÓTANONC vagy, aki most került az iskolába, és most fogja elkezdeni tanulni a varázslatokat. Vagyis még nem tud semmit, vagy legalábbis nagyon keveset tud.
Egy Isten vagy démon, angyal vagy sárkány, és a többi legyőzhetetlen, elpusztíthatatlan egyénnek a helye máshol van. Nem valószínű, hogy egy gyermekemberekkel telezsúfolt helyen fog mászkálni.
Ha erre vágysz mégis, keress, vagy csinálj magadnak jó messze innen egy saját fórumot.
Ez sem az a játék, ahol ez megengedett.

A karakter mint az elöbb is kifejtettem GYEREK. Ebbe az iskolába 11 évesen kerülnek be, TEHÁT TE IS NAGYJÁBÓL ENNYI vagy. (11 vagy 12 éves és NEM több. A másodikosok 12 vagy 13 vagy 14 maximum!) Tök mindegy, hogy a valóságban 6, 10, 12, 14, 18, 25, 30, 48, stb. idős vagy, itt csak egy 11, azaz Tizenegy éves gyermek vagy. Ha nem tudsz ennek megfelelően játszani, akkor a hiba nem a mi készülékünkben van. Bocsi.

Ebben a játékban, bár időben és helyszínekben is megegyezik a mostani földi világgal, nincs semmilyen modern fegyver, gépezet, és egyéb dolog.
Ennek függvényében szintén nincs se pókember, se batman, se predator, se alien, se superman, se vulkani, se klingon. Ami van, és lehet, az maximum, és tényleg MAXIMUM a mitológiai lények.

DE! Nem lesz sárkány a legjobb cimbid, se egy angyal, se egy ördög, se egy nagyhatalmu dzsin, se semmi ilyen egyéb. Ha ezt sikerül megérteni, akkor jó. Ha nem hát örülünk a szerencsének, hogy jó hamar elhagyod körünket.

Már fentebb is említettem, hogy nem félistenek, ősmágusok, és egyéb nagyTUDÁSÚ, és NAGYhatalmú lények járnak ide, hanem gyerekek, és emberek, akik jószerivel még csak most kezdik el tanulni azt amivé válhatnak. Vagyis előfordul, hogy néha nem jön neki össze a varázslat, hogy elszúr ezt azt. Vagyis inkább ez a jellemző. Erre is figyelj oda, ha a fórumon játszol.

Jah igen. Bár lehet fegyverforgató ismereted, esetleg még juthatsz kardhoz is, de akkor sem lóg állandóan az oldaladon, egy másfélkezes Istenölő kard, vagy két méregtől csöpögő ikerpenge az alkartokjaidba felszerelve. Remélem érthető. Ha nem, akkor csak sajnálni tudunk.

No. A lényeg ennyi. Ha ezt betartod, szerintem nagyon jó időtöltésben lesz részed, sok új barátra teszel majd szert. És a másik. Ha új vagy ne szégyelj segítséget kérni. Nem csak szerepjátékos topikok vannak. De többnyire igen. Ha ilyenben akarsz segítséget kérni, akkor a mondandód elé rakj // és a végére is //
Ha ezt a jelet használod, akkor tudják, hogy nem a karaktered cselekszik, és ha fontos a kérdés, akkor biztos segíteni fognak.

Hát ennyi lenne. Ami maradt még, az az, hogy a moderátorok, és operátorok, valamint az adminok, és tanárok nevében is jó játékot kívánunk nektek.
A játékosok azon 99.9%-nak akiknek a fenti dolgok nem okoznak problémákat külön köszönjük a jó játékot és még több kellemes élményt kívánunk az oldalon nektek.
A Fórumszabályzat szerzői jogvédelem (© - copyright) alatt áll. Corwin A. McEart munkáját kiegészítette Daniel W. Mcload. Felhasználása, másolása részben vagy egészben, digitális vagy hagyományos módon, csak a szerzők írásos engedélyével szabad.
Megosztás a Facebook-on

Hozzászólások
kard zozó, ferfex | 2008.02.20. 17:42:58

Válasz erre
kard zozó, ferfex | 2008.02.20. 17:42:49

Válasz erre
kard zozó, ferfex | 2008.02.20. 17:42:38

Válasz erre
Sepovics Evelin, karpena | 2008.01.20. 20:53:45
Hé! Angel haven!!!!!!!! Én is karpenás vok de fogalmam sincs hogy mi a jó frászt kell itt csinálni! Kérlek segíts nekm! Köszi!!!!!!!!!!!!!
Válasz erre
Sepovics Evelin, karpena | 2008.01.20. 20:49:54
Csá mindenkinek! Most regisztráltam de fogalmam sincs hogy mit kell csinál ni4 Kérlek segítsen valaki!
Válasz erre
Lugosi Viktória Anna, ferfex | 2007.12.09. 10:36:59
Ha olyan dinnye vagy, hogy azt hiszed, hogy suhintasz párat a kezeddel és elrepül a fél házatok, akkor csak gondolkodj el a dolgon.
Válasz erre
Kovács Péter, ferfex | 2007.12.08. 18:57:32
Már bocs de az interneten hogy lehet iskolába járni?Hogy varázsoljak basszátok meg!!!!!!!!!!!!!
Válasz erre
Lugosi Viktória Anna, ferfex | 2007.11.24. 19:57:45
Azért van ott, mert pár multinak, akiknek engedélyezik, azoknak esetleg kell ez az info. Egyébként meg én is egy rakat küldöldit ismerek, de vaj' szerinted kit izgat, ha ez egy MAGYAR mágusiskola?
Válasz erre
Curtis Glinterleer, neredin | 2007.09.15. 13:33:47
nekem csak annyia kérdésem, ha nem szabad külföldi nevet használni, akkor miért van regisztrációnál még mindig ott, hogy ha külföldi neved van, akkor megfordítja a kereszt és vezetéknevet? Amugy egy két külföldi név szerintem simán előfurdulhatna, és is ismerek való életben elég sok embert Mo-on, akinek nem magyar a neve
Válasz erre
Vajda Júlia, lorton | 2007.09.11. 18:26:37
Sziasztok! most regisztráltam és szeretném valaki segítségét kérni hogylehet a fórumokba írni!
Válasz erre
Gina Samuels, ferfex | 2007.07.22. 04:13:45
Hali, csak egy megjegyzés: Ugyebár fenn említik, hogy ide 11 é gyerekek járnak, és annak megfelelően kell viselkedni, na mármost, soxor látok olyan párbeszédeket, 2 kari közt, aki elsős létükre úgy nyalják egymást, mintha legalább 20 évesek lennének... most kérdem én egy kamaszko előtt álló kisgyerek mióta foglalkozik ilyen dolgokkal? Én személy szerint még csak akkor kezdtem észrevenni, hogy fiúk is vannak. Nem szeretnék példákat mondani, tudja az akinek szól, csak azér irom ide is, mert ezt ált. újak is olvassák, és ezúton kérem őket arra, hogy gondoljanak bele mien volt annyi idősnek lenni, ha mondjuk a user már rég volt 11.
Na csak ennyit akartam bye
Válasz erre
Cho Chang, karpena | 2007.07.20. 10:49:00
Hello!
Nemrég regeltem és szeretném ha valaki segítene hogyan kell a fórumokra írni és hogyan kezdjem el!
Válasz erre
Somogyi Dóra, ferfex | 2007.07.03. 16:11:06
Angel, te meg már elnézést, de nagyon lökött vagy, ha azt hiszed, hogy nem segíthetsz, mert karpenás vagy... Ez akkora baromság. Mit gondolsz nűáluk nem szoktak egymásnak segíteni, vagy nem szoktak más házak diákjainak segíteni? Már elnézést, de ez eléggé felhúzott. Ritkán járok ide, de ezt enyhe túlzásnak éreztem...
Válasz erre
Rohmann Rebeka, neredin | 2007.07.02. 20:41:09
Sziasztok!Új vagyok itt és nem nagyon értem hogy miket kell és hogyan kell a FÓRUMRA írni!KÉRLEK SEGÍTSETEK!!
Válasz erre
Angel Hawen, karpena | 2007.06.04. 16:38:08
Pygar Tom!Had segítsek!A FÓRUMBA belépsz és végignézed az összes emeletet és így látod hol van a klubbhelység mert ki van irva. Rákattolsz és kész:)
Lehet azóta rájöttél de én nagyon nem tok segíteni mert KARPENÁS vagyok, ami nagy büszkeség számomra.
Na csáó!
Válasz erre
Kovács Andrea, karpena | 2007.04.02. 09:49:57
Huh... Végre megtaláltam, hogy hol és hogyan kell
használni a jeleket....
Válasz erre
Pygar Tom, neredin | 2007.03.12. 14:48:56
Megvan :D
Válasz erre
Pygar Tom, neredin | 2007.03.10. 21:48:07
Nem találom a klubhelyiséget ahova írni lehetne. Végignéztem a fórumokat és ott se találtam...
Válasz erre
Tamássy Márk, tanar | 2007.01.31. 18:34:44
A házikat már rég nem lehet beküldeni... december 31-én lezárult a tanév.
Válasz erre
Eleanor Rosaire, karpena | 2007.01.28. 13:11:53
A mostani vizsgák mikor zárulnak le?Csak a házik beküldése végett kérdezem.
Válasz erre
Tamássy Márk, tanar | 2006.12.30. 14:50:28
Nagy Kamilla: Az igazit nem tudom, hogy miképpen is érted... Ha megnézed többek adatlapját, nagyon sok anime kép szerepel, ritka hogy valami saját magáról töltsön fel fényképet... A legjobb ha keresel egy olyan képet, amin a személy aki látszik, a legjobban hasonlít az általad elképzelt karakterre
Nadine Milford és Dawn Scar: A házi feladatok nem megírása nem árt neked, de karaktered tanulhat vele (sokszor te magad is, hiszen nagyon sok valós anyagot tartalmazó lecke van feladva, illetve óra van megtartva... A leckéket, illetve a leadott órákat a Martion főoldalán a "lent" található Tanítás menüből érhetitek el!
Válasz erre
Nagy Kamilla, neredin | 2006.12.28. 15:19:14
azt szeretném megkérdezni(nem tudom,mennyire tartozik ide,de nem tudom hova írjam igencsak kezdőként)hogy az adatoknál,a képfeltöltésnél...ott csak igazi fényképet lehet feltölteni?
Válasz erre
Nagy Kamilla, neredin | 2006.12.28. 15:16:45
azt szeretném megkérdezni(nem tudom,mennyire tartozik ide,de nem tudom hova írjam igencsak kezdőként)hogy az adatoknál,a képfeltöltésnél...ott csak igazi fényképet lehet feltölteni?
Válasz erre
Dawn Scar, neredin | 2006.12.19. 14:18:30
Én is az utóbbihoz csatlakozva szeretném ezekre a kérdésekre megkapni a választ. Köszönöm a segítséget!
Válasz erre
Nadine Milford, karpena | 2006.12.17. 21:12:48
Azt szeretném kérdezni,hogy honnan tudok anyagot gyűjteni a leckéhez? Mivel még nem tudok kimenni a Klubbszobából. Ha nem írok házit, akkor ártok magamnak vele?

Válasz erre
Phyrexian Slayer, karpena | 2006.11.22. 20:49:02
*Egy ismeretlen fiú lép be a KH-ba* sziasztok, Phyrexian Slayer vagyok
Válasz erre
Szilvásy Eleonóra, lorton | 2006.10.24. 12:41:33
Péter! Ez csak attól függ, hogy te hogyan játszod ki az adott szituációt. Beleírhatod a hsz-edbe, hogy sikerült-e a bűbáj vagy sem, vagy rábízhatod azokra, akikkel játszol.
Válasz erre
Patrik Péter, lorton | 2006.10.19. 17:24:48
Honnan tudjam, hogy amit kimondtam varázsigét, azt sikeresen végre is hajtottam?
Válasz erre
Hantossy Alexa Luca, karpena | 2006.09.29. 11:06:49
Én már nagyon régóta csak a kh-ba írhatok..Pedig szerintem ekég jól szj-zek..
Válasz erre
Veker Úr, karpena | 2006.09.17. 16:00:36
Passz. Ezt megértettem, de vicces volt...
Válasz erre
Cserkesz Blanka, ferfex | 2006.09.16. 15:56:30
kb mennyi ido kell amig valki kiengedd a tobbi helyre is nem csak a klubhelyisgebn dumalhatok??
Válasz erre
Szilvásy Eleonóra, lorton | 2006.08.23. 13:06:49
Kedves Lívia! Egyenlőre, igen, annyi a teendőd, hogy ismerkedj meg háztársaiddal. A vizsgák aug. 31.-vel lezárulnak, a tanórák pedig majd szeptembertől kezdődnek el újra. Jó szórakozást addig is.
Válasz erre
Prefon Lívia, karpena | 2006.08.23. 11:54:13
sziasztok!új vok, akkor most csak annyi a teendőm hogy bekapcsolódom a Klubbhelység életébe?semmi órára járás semmi vizsga?
Válasz erre
Szilvásy Eleonóra, lorton | 2006.07.21. 11:31:49
Kelly! A főoldalon látod a házak neveit, ott rá tudsz kattintani a Lorton-ra és azon belül megtalálod a kérdéseidre a váalszt.
Válasz erre
Noorberger Kelly, lorton | 2006.07.18. 21:31:58
hát én is új vagyok, és mindent elolvastam, de még nincs fogalmam ilyenekről pl. hálókörlet, és hasonlók. Vki tudna segíteni? Előre is kösz.
Válasz erre
Themi Stronghold, karpena | 2006.06.14. 23:07:52
új vagyok ugyhogy ha kérhetem vki magyarázza el mé nem tok belépni a fórumba??előre is köszi:)
Válasz erre
Phoebe Darkstone, karpena | 2006.06.01. 21:51:55
Ki volt az első karid?
Egyébként nem lehet azért, mert kidob a rendszer? Lépj be újra, akkor talán menni fog. Vagy pedig... honnan nyitod meg a klubhelyiséget? A ház oldaláról, ahol a cicás kép és a prefik felsorolása, stb van?
Válasz erre
Agsys Rut, karpena | 2006.05.29. 21:32:30
szörnyű!!! ez már a második karakterem!!! az van, h regisztrálok, jáccok és tök jó minden, aztán másnap akarok belépni a KLUBHELYSÉGbe és kiírja, h jogosulatlan vok és megjelenítés megtagadva... segítsen valaki miért csinálja ezt velem!!!
Válasz erre
Phoebe Darkstone, karpena | 2006.05.06. 22:16:53
Amy, ez itt nem a fórum...
Válasz erre
Lynx Ivan, karpena | 2006.05.02. 18:06:25
// Keresd meg a témák közt!//
Válasz erre
Amy Moonlight, neredin | 2006.04.30. 12:50:55
//Ez a kh?Ha nem akkor az hol van?//
Válasz erre
Amy Moonlight, neredin | 2006.04.30. 12:45:08
//Hogyan lehet belépni a hálókörletbe?//
Válasz erre
Amy Moonlight, neredin | 2006.04.29. 19:00:42
~jajjj de kényelmetlen ez a fotl!Bárcsak kapnék már saját ágyat is~
Válasz erre
Amy Moonlight, neredin | 2006.04.29. 18:51:35
*körbenéz s észreveszi,hogy senki sincs körülötte*~mindenki elment lefeküdni,kár,hogy nem tudtam megismerkedni velük1*ezekután ő is átöltözött s álomra halytotta felyét*
Válasz erre
Amy Moonlight, neredin | 2006.04.29. 18:35:55
*tovább sétál*~ez nem ment valami jól,miért szól hozzám senki?~

Válasz erre
Amy Moonlight, neredin | 2006.04.29. 18:34:35
*a lépcsőn sétál*~valyon menni fog a beilleszkesés?~sziasztok!

Válasz erre
Amy Moonlight, neredin | 2006.04.29. 18:28:23
-jajj,de kár,hogy nem naon értem ezt-*sziasztok!*
Válasz erre
Sólyomvölgyi Michaela, neredin | 2006.04.13. 11:37:19
Nyugi Kate, bármikor be lehet kapcsolódni a dologba! Ha kérdésed van, akkor inkább a Neredin Szerepjáték Kuckó nevű hírfórumban tedd fel, ott biztos, hogy válaszolunk! :)
Válasz erre
Kate Waters, neredin | 2006.04.07. 19:48:42
Hogyan tudok bekapcsolódni a tanulásba, ha ilyen későn kezdtem?~Hogy fogok így vizsgázni~*Idegesen tördeli az ujjait, tanácstalan.*
Válasz erre
Nora St. Nicolas, lorton | 2006.03.31. 19:42:12
Hostagehost Hostagetaker! Nem semmi egy név az biztos! :P Szóval, addig nem fogsz tudni kimenni, amíg a házvezető vagy az egyik prefi fel nem old. Játsszál, ismerkedj a többiekkel és légy türelmes. Nem időfüggő a dolog, hanem a hsz-eid minősége számít.
Válasz erre
Hostagehost Hostagetaker, lorton | 2006.03.31. 17:02:03
Sry, de van egy dolog amiben szeretnék segitséget kapni... már több mint egy hete jáccom, és még mindig nem tudok kijönni a KH.ből... valaki tud segiteni, ha lehet még ma?:(
A házam Lorton ha fontos.
Válasz erre
Schweininger Reni, karpena | 2006.03.27. 18:18:26
hol találom meg a könyvtárat??


Válasz erre
Schweininger Reni, karpena | 2006.03.27. 16:04:03
- Aztaa ~néz nagyokat~ ez az oldal nagyon jó, de hyülye vagyok, hogy ez elött nem találtam meg ezt az oldalt *gratulál a szerkesztőknek*
Válasz erre
Phoebe Darkstone, karpena | 2006.03.14. 17:18:04
Olvastam, és ez nem chat. Ha a hatodik könyvről akarsz dumálni, ajánlom az álomvilágos klubfórumot. A vizsgákra még nem kell készülnöd, a tanév nem rég kezdődött el.
Válasz erre
Vanda Kelly Clarkson, lorton | 2006.03.14. 16:47:14
Tudom jólll
Ne aggódj!!!!De ha nem tudnád a Harry Potter 6. részében is említést tesz ról az író!!!Boccs!!
Vagy talán nem olvastad még???
Ha nem olvastad akkor szerintem olvasd el mert haláli izgis könyv!!!Egyépként hogy készüljek a vizsgákra???

Válasz erre
Phoebe Darkstone, karpena | 2006.03.14. 15:30:27
Nagyon el vagy tévedve, bogaram. A Bölcsek Kövét leforgatták már pár éve...
Válasz erre
Vanda Kelly Clarkson, lorton | 2006.03.13. 19:19:41
A bájitaltan tanár ezt kérdezi: Hol lehet megtalálni a bezoárt?*erre persze az én karom van fönt legelőbb, és mivel gyakorlatilag én vok az egyetlen aki jelentkezik ezért engem szólít föl a tanár*Nos???
Ez nagyon egyszerű: a bezoárt a kecske gyomrában lehet megtalálni...Ezen kívül tudni kell róla, hogy néhány méreg ellen igen hatásos azaz ellenméregként is használlják.De tudni kell róla, hogy nem minden méreg ellen hatásos!!
Válasz erre
Phoebe Darkstone, karpena | 2006.03.11. 17:36:27
Milós, Tom, vagy hogy hívnak már, nem közölték veled azt a tényt még, hogy ez nem chat? Az összes HP-s varázsigét meg tuti megtalálod a Mézesfaláson vagy valamelyik hasonló oldalon, de ha nem, akkor így jártál. Különben meg biztos felettébb szórakoztató dolog magadnak tanácsokat osztogatni, de a HP-ben szereplő nevek itteni használása nem engedélyezett. Hű de hivatalos voltam-.-
Válasz erre
Miklós Oláh, karpena | 2006.03.10. 10:39:10
hello Tom Rowle Denem!
Remélem még nem találkoztál a fórumon senkivel,mert amikor én kipróbáltam,h azzal a névvel megyek fel,kissé leszóltak,s nevet kellett váltanom!
Válasz erre
Miklós Oláh, karpena | 2006.03.08. 08:28:48
Ha +van vkinek az összes varázslat,ami a H.P.-ben előfordul,elküldené e-mailben?
Válasz erre
Tom Rowle Denem, karpena | 2006.03.08. 08:26:28
Hali!
Van valakinek kedve levelezni?
Válasz erre
Fecsegő Lily, neredin | 2006.02.09. 18:15:36
Már megkérdeztem, de azt mondták, hogy többet írjak.
Válasz erre
Nora St. Nicolas, lorton | 2006.02.09. 13:50:38
Lily! A házvezetőd vagy az egyik prefektusod fogja engedélyezni, hogy írhass más fórumokon is. Nem a mennyiség, hanem a minőség számít! Kérdezd meg a házvezetődet vagy egy prefit, hogy mi az ami hiányzik a hsz-eidből, hogy kimehess más fórumra.
Válasz erre
Fecsegő Lily, neredin | 2006.02.08. 18:31:26
Már 76 beírásom van a fórumba, de még mindig nem engedélyezték nekem a külső fórumokba írást. Ezt külön kell kérni? Mert én sokat írok, nem rontok szerintem az írásjeleknél sem.Akkor mit csináljak, hogy észrevegyenek, és engedélyezzék?
Válasz erre
Wialy Welwyn, karpena | 2006.01.15. 22:12:41
Lea Hamurapi:
Forum -> Segítség -> Aranyköpések
Iy egyszerű-.-
Válasz erre
Carmina Morgan, lorton | 2006.01.07. 09:35:22
*széttárja karját és egy kecsesnek legkevéssé sem nevezhető vállrántással letudja a dolgot*"ki hallott már ilyet..."
Válasz erre
Lea Hamurapi, ferfex | 2006.01.04. 16:04:03
/sziasztok! nem tudja valamelyikőtök, hogy hol van az ?ARANYKÖPÉS? fórum?/
Válasz erre
Dettus Weasley, neredin | 2006.01.02. 15:45:23
-Aztaa...*néz nagyokat*-Asszem még nem fogtam fel, hogy hogyan működnek a dolgok.. *majd gondolataiba merülve álldogál egy fél órát* ~De hülye is vagyok..~
Válasz erre
Dettus Weasley, neredin | 2006.01.02. 15:39:15
-Aztaa...*néz nagyokat*-Asszem még nem fogtam fel, hogy hogyan működnek a dolgok.. *majd gondolataiba merülve álldogál egy fél órát* ~De hülye is vagyok..~
Válasz erre
Max Carter, neredin | 2006.01.02. 14:30:43
*~tehát erre célzott~ gondlja majd mégegyszer elolvassa a szabályzatot.*
Válasz erre
Tirc Bossuz, lorton | 2005.12.31. 17:53:53
*Pálcájával össze-vissza hadonászva gondolkodik.* ~Hogyan lehet itt valamit is csinálni.~ *Közben egy erős mozdulatot tesz és egy válza szétrobban.* -Hupsz! Bocsesz! *kér bocsánatot a körülöte álloktól.*
Válasz erre
Eby Hal, karpena | 2005.12.29. 17:34:22
*sírdogál* Pedig én tényleg félig unikornis vagyok!
Válasz erre
Majdán Mira, ferfex | 2005.12.03. 22:35:49
~ez fura, de nem rossz!~
Felfogtam ám mindent! és mellesleg nagggyon jól érzem itt magam! *mosolyog, sőt, vigyorog*
Válasz erre
Tigereyes macsek, neredin | 2005.11.28. 16:21:21
**Bárcsak tudnám hogy lehet itt bármit is csinálni!!!!!**
Válasz erre
Merry Dragonheart, neredin | 2005.11.26. 21:50:13
Sólymom lehet? Az nem szörny, csak egy madár!
Válasz erre
Amarina Sapphire, lorton | 2005.10.27. 13:59:23
Nem vagyok én olyan szörny, mint amilyennek látszom...
Válasz erre
Solange Black, karpena | 2005.10.12. 19:03:24
Jaj Istenem most akkor elzavarok minden lényt a kertből!!!
Válasz erre
Darea Delacruel, karpena | 2005.10.06. 16:12:42
Ühüm, meg van jegyezve. Nem vagyok se vérfarkas, se vámpír, se sárkányhaver. Kardom sincs, miért is lenne egy 11 éves lánynak? Normális embergyerek. Értve:)
Válasz erre
Jennyfer Ice Clair, karpena | 2005.09.22. 08:33:46
Tehát, ha jól értem ide nem járhatnak olyan egyének, akik már jártak egyszer varázslóképzőbe. Teszem azt, pl.: Roxfort, Bécsi Boszikképző stb... ?
Válasz erre
Sophia Hunter, karpena | 2005.07.28. 22:13:44
Jesszus!Beletelik 1 kis időbe mire én ezt mind +tanulom......de nem baj,megéri!!
Válasz erre
Emedrol, neredin | 2005.06.16. 20:39:39
Még jó hogy ez itt van az oldalon komoly problémákat okozna ha nem lenne ! Legalább is szerintem :)
Válasz erre
Nadine Jones, neredin | 2005.03.10. 15:10:53
én vérfarkas vagyok és most van holdtölte!!!!!!!!
Válasz erre
Yago, karpena | 2005.02.09. 23:43:48
Óóóó Dark Spirit, engedd meg, hogy ELboruljunk hatalmad előtt... ("de egyet jobb megjegyezni...mivel vannak itt akik kedvelnek,ezért bármikor,bármilyen alakban visszatérhetek...a lehetőségek száma végtelen lehet... "), hogy végre megtisztíthasd a Karpenát "azoktól, akik nem oda valók". Hadd' fejezzem ki legmélyebb aggodalmamat, ami akkor éreztem, amikor a következő sorokat olvastam tőled: "...én itt haogyom ezt az előitéletektől és zsarnokságtól hemzsegő sulit".

Kívánom, hogy még sokat halljunk rólad, mert annyira szórakoztató a modorod, hogy képtelen vagyok nélküle élni. *meghajol*

Őszinte híved,

Baradlay Kende

Válasz erre
Corwin A. McEart, tanar | 2005.02.08. 21:24:34
És az idézet tőlem nem is teljes. :P
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2005.02.08. 16:10:03
Emlékeztetem arra, hogy ami az MMM fórumában zajlott az nem szerepjáték volt, még csak nem is rendes vita, csupán nyílt színi provokáció. Az Elit Sárkányelfogó osztag elnevezés pedig a publikumnak szolgált magyarázattal, a belső jelentések szerint normál MNBHH tagok voltak, ezt tisztáztuk Corwinnal is, ő is megkapta az MNBHH-tól a jelentést.
Saját maga idézésére a válasz: itt az emberek nem hatalmat kaptak, ez az oldal nem arról szól. Vitázni nem fogok tovább, mert hiába írtam le bármit is, azt nem olvastad el, nem arra válaszoltál!
Válasz erre
Dark Spirit, karpena | 2005.02.08. 15:45:41
Részlet 2005.01.17. 00:00:49-ből:
(151).Corwin A. McEart főosztályvezető, Varázsbűnüldözési főosztály [corwin@alomvilag.hu]

"Mellesleg én semmilyen Elit sárkányelfogó osztagról nem tudok, és lévén én vagyok az MNBHH-t is vezető ember, ezért nagyon meglepett a dolog. Nincs külön sárkányelfogó egységünk, nem is volt soha, és nem is lesz."

Hogy ki milyen szerepjátékos azt ezekután hadjuk Mcload...Remélem felfogta e rövid részletből,hogy mire gondolok és kapcsolja össze ezzel:

Dark Spirit, karpena | 2005.02.08. 12:42:51

"látom,hogy itt aki hatalmat kapott az nem érett a hatalomra,mivel nincs meg a hozzá kellő önuralom, csak a saját feje után meg és aki/ami nem tetszik neki azt önkényesen eltávolítja..."
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2005.02.08. 15:28:42
Még egy valami, amit már elmítettem, támadások vagy ide oda. A Martion vezetése - az Igazgatótanács - egyhangúan foglalt állást a mellett, hogy ezeket a szabályokat létrehozzuk és betartassuk. Ez, valamint az, hogy a diákok többsége is egyetért a szabályokkal, azt jelenti, hogy annak a kisebbségnek kell alkalmazkodnia, aki nem ért egyet.
Aki pedig továbbra sem tudja elfogadni a szabályokat - annak: fel is út, le is út.
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2005.02.08. 15:26:04
BBDragon és az én fórumbeli vitám egy megegyezéssel fejeződött be, ahol nem lennne értelme győzteseket és veszteseket keresni amire aztán rátett egy lapáttal ennek megszegése..
Talán, a két iskola szerepjáték-kúltúrájából fakad, hogy amit ott megtűrnek, az itt, egy jobb szerepjátékban már nem. Tudtommal az MMM-Alkotmányozó Konvent keretein belül az RLR-s képviselők is egyetértenek azzal, hogy csak emberek lehetnek varázslópolgárok. És elég sok tárgyból (biztosan LLGből és SVK) ön alaposan megbukna a Martionban, ha nem tud bizonyos dolgokat elfogadni.
Az nem számít jó szerepjátéknak, ha valaki úgy próbál leleményességgel játszani - akár több, akár kevesebb sikerrel - hogy az szabályok kijátszásához vezet. Ez elsősorba BBD-re vonatkozik.
Válasz erre
Dark Spirit, karpena | 2005.02.08. 13:05:19
Mr. Mcload...ön BBDragon felé csak halgasson... Ha nem csak a saját véleménye érdekelné akor vette volna a fáradságot,hogy utána jár,hogy BBD-t miért is fogoadják el és szeretik mások...Azok a Martionos diákok,akik az RLR-be tévedtek is meg tudtak vele barátokozni...BBDragon ha nem sárkány lenne,hanem vámpír vagy esetleg elf akkor is ugyan úgy nem tetszését fejezné ki felé...Hallottam a vitájukról MMM-ben (nem volt nehéz) utána olvastam...Maga Mcload megfutamodott BBDragon elől a saját kis kommandója mögé...BBDragon nyert akkor és hiába fogadta el...mint megtudtam a barátai...sőt az egész RLR válalt érte felelősséget Tron Solaros-on keresztül...Mondja,ha ön szerint olyan rossz szerepjátékos akkor hogyan lehet,hogy nem rakják kis Roxfortból úgy,mint ahogyan maguk innét engem?
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2005.02.08. 12:55:51
BBDragon körülbelül a te szinteden van.. vagy te az övén.. :)
A hozzászólásod, pedig no comment. Ez egy játék, amiben vannak szabályok. (pl. Gazdálkodj okosan társasjátékban lehet hatoldalú helyett tízoldalú kockával dobni?)
A szabály pedig az, hogy a Martionba kb. 11-12 éves varázslógyerekek járnak (ld. fent:). Ha nem tetszik a szabály, akkor nem kötelező játszani.
Ennyi az egész.
Válasz erre
Dark Spirit, karpena | 2005.02.08. 12:42:51
hm...már kicsit se izgat eme szabályzat...itt csak azokat fogadják el diáknak akik tudatlanok...ha valaki kicsit többet tud, pl harcos az apja és megtanított már fegyverekkel való bánásra annak itt nincs helye...látom,hogy itt aki hatalmat kapott az nem érett a hatalomra,mivel nincs meg a hozzá kellő önuralom, csak a saját feje után meg és aki/ami nem tetszik neki azt önkényesen eltávolítja...én itt haogyom ezt az előitéletektől és zsarnokságtól hemzsegő sulit, de egyet jobb megjegyezni...mivel vannak itt akik kedvelnek,ezért bármikor,bármilyen alakban visszatérhetek...a lehetőségek száma végtelen lehet...

"Sárkányok és Emeberek!
Mi a különbség köztetetk?
Miért nem lehet béke köztetek?
Sárkányok és Emberek..."(BBDragon)
Válasz erre
Carietta White, karpena | 2005.02.06. 23:50:44
Meta: hadd csináljon. előbb vagy utóbb gyakorolott játékosok kiszúrják Őt... *gonosz vigyor*
Válasz erre
Dark Spirit, karpena | 2005.02.03. 20:23:49
El olvasgattam...akkor a sárkány csapatot kint hagyom *vigyorog* Na jó félre a tréfát...Van egy Fehér Fejű Réti Sasom őt behozhatom,vagy van ellene kifogás? //kifogások mailcímre és eldöntés ott zajlik//
Válasz erre
Metaflora Lockhart, ferfex | 2005.02.03. 18:29:07
Vagy csinál egy másik reget :-/
Válasz erre
Corwin A. McEart, tanar | 2005.02.03. 15:27:16
Szerintem elöbb utobb megtanulja, mikor más a sokadik hónapos kitiltásat kapja meg. Szóval szerintem elöbb fog gondolkodni, hogy inkább halgasson öt percet, mint hónapokig néma legyen :P
Válasz erre
Metaflora Lockhart, ferfex | 2005.02.03. 07:22:30
Most már nem lesz mit tenniük? Legfeljebb elnémíthatjuk őket, ami megspórol néhány törlést, és a nagyobb odafigyelést... de attól még be fogják írni, mert ezek a szabályok eddig is voltak, és mi magyaráztuk is őket, de nem lettek tudomásul véve...
Válasz erre
Ashh, ferfex | 2005.02.02. 18:42:09
Nekem tetszik! Eléggé idegesítő, amikor egy elsős bejön, és mindenféle varázslatot csinál. Mostmár nemlesz mit tenniük! *gonosz vigyor húzódik arcán*
Válasz erre
Jessica Wolf, karpena | 2005.02.02. 18:24:24
*Tisztelettel tudomásul veszi a szabályzat eme szókimondó pontjait.*
Válasz erre
Kassandra Nancy Little, karpena | 2005.02.02. 07:44:49
Nem lehetek Isten? Affenébe... *vigyorog*
Válasz erre
Minas Galith, karpena | 2005.02.01. 23:51:22
a kedvencem akkor is a klingon volt. :DDDDD
Válasz erre
Tecla Istarii de Fairy, ferfex | 2005.02.01. 18:06:16
Ágim: valahogy sejtettem :DDD
Válasz erre
Nicole de la Noche, lorton | 2005.02.01. 18:05:13
*varázslósipkaemelés a fórumszabályzat és a kitalálója előtt*
Válasz erre
Carietta White, karpena | 2005.02.01. 16:12:29
*elégedett félmosollyal fejet hajt az ötletgazdák és kidolgozók előtt*
Válasz erre
Gloveris Ginny, ferfex | 2005.02.01. 15:30:24
nekem is teccik végülis ez a dolog...a kis elsősök eléggé idegesítőek, amikor az ember szerepjátékozni akar..-.-
Válasz erre
Evee, tanar | 2005.02.01. 11:06:23
Na ez tök jó! *szintén reménykedik, hogy lesz valami hatása is*
Ez az elnémítás dolog is tetszik, szóval lényegében, röviden és tömören: Szuper! :)
Válasz erre
Amelia Coral Smith, ferfex | 2005.01.31. 20:28:05
Jah, és igazgató úr!*cincogja* Nem lehetne, hogy pár napig megjelenne itt egy régi karim? Persze ő is ferfexes! Kérem!!
Válasz erre
Amelia Coral Smith, ferfex | 2005.01.31. 20:17:20
Ez személyszerint nekem tetszik, mert elegem van azokból, aik elsősök, és azt hiszik, hogy minden varázslatot kívülről tudnak, és álmaikban kitanulhatják az animágiát!(Akinek szól, az tudja mire gondolok, egyébként nem akarom megbántani, de így télleg tönkre teszi a játékot!)
Válasz erre
Budavári Bokros Béla, ferfex | 2005.01.31. 19:58:22
Hmmm... Elolvastam eme szabályzatot, és kicsit zavarban vagyok. Kidolgoztam egy karileírást annak idején, és Mc nem emelt kifogást ellene. Maradhatok, vagy gondoljam újra magamat?
Válasz erre
Amy, lorton | 2005.01.31. 19:18:28
Jáájjjj néééémíííttááás? *elfintorodik* Akkor én mindig le leszek némítva... *sír*
Válasz erre
Lady Leila Scharlet Istarii, lorton | 2005.01.31. 17:00:11
akkor jó :) szal ha félreklikkelsz, még mindig menthetQ?
Válasz erre
Legolas Umetesse, neredin | 2005.01.31. 16:56:17
Igen, be lehet állítani. Én már megnéztem a saját nevemmel :-) Nem némít el azonnal ha rákattintasz a gombra
Válasz erre
Lady Leila Scharlet Istarii, lorton | 2005.01.31. 16:25:52
Lenne egy kérdésem.. ha elnémítok valakit, eldönthetem, hogy mennyi idQre? Szal mondjuk fél órára, két órára, 12 órára... csak mert nem szeretném kipróbálni senkinél :)
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2005.01.31. 13:59:22
Na igen, ehhez nem szóltam hozzá, de a Martion témakör összes fóruma kariszintű, míg az oldal más részeinek túlnyomó többsége userszintű. (KH természetesen kari:)
Válasz erre
Ikalav Ágnes, ferfex | 2005.01.31. 13:33:21
Tecem, szerinted?? Az usereké. ;)
Válasz erre
Tecla Istarii de Fairy, ferfex | 2005.01.31. 13:23:34
*Érti, örül, tapsvihar* Naés a hírek a kariké vagy az usereké? :D
Válasz erre
Daniel W. Mcload, tanar | 2005.01.31. 11:47:49
Igen, a szabályzat kiadásával egyidőben szankciók kiosztására is lehetőség van. Aki megszegi a szabályzatot, elnémítható vagy akár ki is tiltható a fórumból.
Ezen két dolog közt nincs nagy különbség:
a prefektusok némíthatnak el, legfeljebb 24 óra időtartamra, a tanárok pedig kitilthatnak ami akár 30 napig is tarthat.
Mindkettő esetében a felhasználó be tud lépni az oldalra és a fórumba is, de hozzászólni nem tud.
A rendszer bevezetésével két karakter kapott 7 napos kitiltást: Nuk Richie és Ellen Ripley.
Válasz erre
Ikalav Ágnes Istarii de Fairy, ferfex | 2005.01.31. 11:39:14
Neked nincs miért félni. ;)) Az elnémítás gondolom azt jelenti, hogy az illető nem tud tőle írni. De még nem próbáltam... ;)) Csak ma reggel láttam, hogy ott van mindenkinek a neve mellett.
Válasz erre
Elijah Black, ferfex | 2005.01.31. 11:30:13
Némítási jog...*rosszat sejtve összehuzza a szemét* És ez miből áll?..nem mindha elkéne némítani..de felkészülni nem árt;)
Válasz erre
Ikalav Ágnes, ferfex | 2005.01.31. 10:38:29
Hehe, van már némítási jog! Úgyhogy reszkessen mindenki! *gonoszkás vigyor*
Válasz erre
Peter Break, ferfex | 2005.01.31. 10:26:49
Jó lett de amíg nem lesz igazi megszorítás az ilyen karikkal szemben addig leírhatjátok 100-szor és 100-félén ugyanazt, úgysem fogja érdekelni sajnos :(De ez tényleg jó csak a sok "fáradt" nem foglalkozik vele
Válasz erre
Ikalav Ágnes Istarii de Fairy, ferfex | 2005.01.31. 10:20:12
Nahh, hátha végre elolvassák, felfogják és betartják. *Kis naiv és örök optimista*
Meta, úgy beszéltük meg a múltkor, hogy legyen szj-s fórum a DT, és akkor gondolom a PT is. Az üzenőfalra meg úgyis cetliket szokás tűzni, én legalábbis falramászni csak nagyon idegesítő emberek miatt szoktam néha. ;)
Válasz erre
Metaflora Lockhart, ferfex | 2005.01.31. 07:28:16
A fórumon másik szabálya :-) Eébként remélem ezt végre felfogják. Ha egyáltalán végigolvassák. És a Martion szerepjátékos topicjaival kapcs: üzenőfalak és tanácstermek is olyan helyek, ahova be kell menni, és ha nincs ott senki, írásban kell közölni a megtárgyalni- vagy üzennivalót? Szóval PT-ben offban beszéljük meg a fórumellenőrzést? Mert ezeket a termeket ki így, ki úgy használja...
Válasz erre
Elijah Black, ferfex | 2005.01.31. 07:06:35
*taps* Ennek reméletőleg már lesz hatása.
Válasz erre
 

Friss hírek (összes)
Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.