A regisztrációval elfogadod a Felhasználási feltételeket.

Menü
Martion Szerepjáték - valósidejű, fantasy alternatív jelenben játszódó fórumos szerepjáték

Útmutató a Martion Szerepjátékhoz
Jó Tanácsok Újoncoknak
2013.03.18. 01:17:20

Itt az ideje, hogy bevezessünk kicsit pontosabban a világunk alapjaiba. Természetesen mi is kezdtük valahol, senki sem születik úgy, hogy tudja a szabályokat csípőből. Megpróbálunk segíteni, hogy mielőbb belerázódj a dolgokba és világuralomra törj meghódíthasd a mágusvilágot.


Reméljük ez sokaknak, nem okoz problémát, itt csupán három aprócska szabály van, amit meg kell jegyezni:

 • Legyen vezeték- és keresztneved.
 • Tiltott az olyan nevek használata, melyek egy az egyben valamelyik híres személy (élő vagy akár fiktív) neve, valamint ezeknek bármilyen kombinációja egymással.
 • Nagyon ajánlott a magyar név választása. Elvégre Magyarországon vagyunk, egy magyar iskolában.

 • Bővebben Ide kattintva tájékozódhatsz.


  Ezzel megkönnyítheted a magad dolgát. Az adatlapon mindenféle kérdéseket találsz, pl. szem, haj, öltözet, stb... azokat töltsd ki. Képzeld el, hogy milyen lesz a karaktered, milyen ruhát fog viselni a tanórákon vagy mikor csak a társalgóban beszélget valaki mással. Milyen színeket szeret? Próbáld meg "életre kelteni" a karakteredet. Az természetes, hogyha nem tudod azonnal kitölteni pl. a belső tulajdonságait, vagy leírását, de attól még a külsejéről biztosan vannak elképzeléseid. Írd le, hogy a többiek is el tudjanak képzelni téged, sőt, kereshetsz a neten egy képet és azt is feltöltheted az adatlapodra. Ehhez, ha egyedül nem sikerül, nyugodtan kérd valamelyik diákmentor vagy mentor, tanár segítségét. :) Mivel sokan használják híres emberek képeit, illetve legtöbben deviantarton keresnek, van egy képgyűjteményünk, amit érdemes átböngészned, mielőtt képet választanál magadnak, hogy ne legyen a tiéddel megegyező. Ide kattintva tájékozódhatsz.
  Nagyon fontos, hogy a karaktered, vagy röviden karid csupán 11 vagy 12 éves, mikor bekerül a Martionba, erre figyelj oda!
  A karaktered nevének és hozzászólásának színét megváltoztathatod az adatlapodon. Itt találsz színötleteket és kódokat hozzá: Kattints ide!
  Ahogy egyre jobban belejössz a játékba, a karaktered belső tulajdonságait, előtörténetét is szépen ki tudod majd kerekíteni és fejleszteni.


  Minden ösvénynek van egy saját oldala, amit a bal oldali menüsávból érhetsz el. Esetünkben a Lortonra vagy ide kattintva. Itt több legördülő menü segít megismerni az ösvény történetét, helyszíneit, segítőit.
  Ezen kívül a főoldalon több hír is található, melyek az aktualitásokat tartalmazzák a játékról. A felül lévők mindig a mindenkit érintő hírek. Kicsit lentebb görgetve találod az ösvények saját híreit. Ezek minden esetben színesek, illetve egy kis betű jelzés is segít, hogy melyik vonatkozik rád, Lortonosra. Értelem szerűen az "L" betűs, zöld, vagy sárga színű híreket kell keresned, ha a sajátjainkra vagy kíváncsi.


  A Lorton társalgóját a bal oldali menüből érheted el, Játéktér/Első emelet/Lorton társalgó. Mellette a kis toll emblémára, vagy a témára kattintva a felső sorok egyikében megtalálod a társalgó leírását. A leírásban megnézheted, hogy miként is néz ki a Lortonosok birodalma, így biztosabban tudsz benne mozogni, felfedezni azt! Próbálj meg megismerkedni a többiekkel, légy kreatív!
  Néhány megjegyzendő és betartandó dolog a társalgóbeli élet kapcsán:
  Újoncként még ugyan nem írhatsz a fórum többi részébe (csak a Diáktársalgóba a Harmadik emeleten), de a karaktered nincs bezárva a társalgóba, ő szabadon mozog a kastélyban. Írhatsz tehát olyasmit is, ha el kell menned a számítógéptől, hogy pl. *Annyira unalmasnak találja a könyvet, amit a polcról vett le, hogy pár oldal elolvasása után már húzza is a lóbőrt.*, de azt is bátran beírhatod, hogy *Kissé elfáradt, így a Vendéghálók felé veszi az irányt, hogy lepihenjen.*
  A játék elején érdemes gyorsan rápillantanod a játékostársad adatlapjára, hátha fontos információkat tartalmaz a játék kimenetelét illetően.
  Hogyha befejezted egy napra a játékot, ne hagyd csak úgy ott szegény karakteredet, találj ki neki valamit. Pl. elalszik, annyira belemerült egy könyvbe, hogy meg sem hallja, ha szólnak hozzá, gondolataiba mélyed, úgy bámul ki az ablakon…; stb. Legpraktikusabb, ha elküldöd a Vendéghálóba, de a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt!
  Amíg nem igényelsz hálót a diákmentoraidtól, vagy magától az ösvény mentorától, addig csupán a Vendéghálóban aludhatsz.


  Amíg nem igényelsz saját hálót, vagy nem költözöl be egy, már meglévő hálóba, addig csakis a Vendéghálóban tud karaktered aludni.
  Katt a hír címére, amiből megtudhatod a hálószerzés részleteit:
  Hálók


  Hogy mindenki számára élvezhető legyen a játékod, fogadd meg az alábbi tanácsokat:
  Tanuld meg jól a jeleket, és lehetőleg ne tévessz!

  Ezek az alábbiak:

 • *-ok között a cselekedetek. pl.: *Kimegy a folyosóra szétnézni.*
 • ~-ok között a gondolatok. pl.: ~Mit akarhat tőlem ez a lány? Annyira furcsa!~
 • // jelek között a személyes (Off) információk. pl.: //Ne haragudj, mennem kell, nem tudom folytatni a játékot a karakteremmel.//
 • Ezen kívül a beszédet jelölheted - előjellel, de nem muszáj.

  Ügyelj a helyesírásodra!

  Amíg nem mutatkozott be neked valaki, addig te sem tudhatod a nevét! Persze ez alól is vannak kivételek, íme egy példa: -Szia, Kata! Én Gipsz Jakab vagyok! *megy oda bemutatkozni, mivel az előbb Mimitől már hallotta, hogy miként szólítják a lányt.*
  Próbálj meg aktivizálódni, ne várj arra, hogy mindig a többiek szólítsanak meg Téged!
  Törekedj rá, hogy ne csak egysoros hozzászólásokat (hsz) írj, azt is fűzd bele a mondanivalódba, hogy mit csinál a karaktered. Reagálj a többiek hsz-eire is (akár többjükére is lehet egy hsz-ben), ne csak annyit írj, hogy *felel a lány kérdésére*, hanem pl. *felvont szemöldökkel pillant fel a választ hallva, na erre aztán végképp nem számított, hogy tényleg a vendégszobában kell majd aludnia egy darabig.*

  Olvass vissza, hogy mi is történt eddig! Figyeld, hogy a tanárok, diákmentorok, régi játékosok milyen hsz-eket írnak, azokból sokat lehet tanulni.
  Mielőtt írnál a társalgóba, olvass egy kicsit vissza, hogy kik is vannak éppen bent és próbálj a szituációhoz alkalmazkodni!
  Ügyelj arra, hogy újoncként még nem tudhatsz minden varázslatot, így ne akarj rögtön halálos átkokat használni.


  Jelenleg karaktered egy iskolai tanuló a Martionban, ám konkrét órák csak ritka esetben, játéklehetőségként vannak megtartva. Vedd figyelembe, hogy karaktered nem csak mágikus tárgyakat tanul, hanem ugyan úgy matematikát, irodalmat, és nyelveket is, mint egy normális iskolában. Az órarendet ide kattintva megtekintheted. Ötödik és hatodik évfolyamon, délutánonként választott fakultációkon vehetnek részt a karakterek, amiket az adott tárgy tanárával lehet egyeztetni.


  Annak idején a Martion rendszere Harry Potter világára épült. Ezt a sok év alatt saját képünkre formáltuk, és teljesen elszakadtunk mindettől. Kviddics helyett hasonló, de saját játékunk van - amit léglabdának hívnak -, illetve több kifejezést is átalakítottunk. A megszokott mugli nálunk talan, vagy az auror gemmárius.
  További segítséget az alábbi hírben találsz, ha ide kattintasz.


  Mint azt már említettük, jelenleg egy elsős, 11-13 éves forma gyerek van a tulajdonodban. Szeretnénk, ha egy ilyen idős ember fejével gondolkodnál, amikor játszol. Természetesen nem kell örök életedre ilyen idős karakterrel játszanod, hamar igényelhetsz idősebbet is, ha megtanultad a rendszert és ki tudod tölteni az igényléshez szükséges tesztet, amit a bal oldali menüben megtalálsz.
  Addig is képzeld magad a helyébe egy fiatal máguscsemetének, aki még nem tud hihetetlenül erős varázslatokat, nem valószínű, hogy már érdeklik a fiúk/lányok, még kicsit gyermeteg. Próbáld meg ezt szem előtt tartva irányítani őt.
  Arról se feledkezz meg, hogy az iskolának van egy Házirendje, ezt IDE kattintva olvashatod el. Természetesen a karaktered elkövethet apróbb csínyeket, de a komolyabb szabályszegőket akár baj is érheti! Hogyha nem szeretnéd elveszíteni a karaktered, ne mászkálj vele éjszaka az Erdőben vagy Budapest utcáin, komolyan.
  Azt is fontos megemlíteni, hogy ugyan ez egy játék, itt sem minden karakter kedves. Szóval, ha esetleg a játékon belül valaki sértegeti a karakteredet, azt ne vedd személyes sértésnek, az életben sem szerethet mindenki mindenkit.


  Nocsak, mi ez? Megjelent valami fehér betűkkel író, fehér nevű alak, akinek még csak évfolyama sincs, sőt, talán még adatlapja se, és azt hiszi, beleszólhat a játékba?! Hogy is van ez?
  A Martion fórumán a játékos karakterek mellett úgynevezett Mesélők is vannak. Ők általában akkor szólnak közbe, ha valamit nem jól játszol és észreveszik, ilyenkor segítő szándékú offot küldenek, vagy olyan esetben jelennek meg, amikor a játékba avatkozást indokoltnak érzik. A Mesélőnek joga van akár kárt is tenni a karakteredben, de nem kell megijedni - ezt azért ki is kell érdemelni. Aki éjjel tiltott helyen sétálgat, magára vessen, ha baja esik. Ugyanakkor a Mesélők elsősorban azért dolgoznak, hogy színesebbé, élvezetesebbé tegyék a játékot az ötleteikkel, kalandokat biztosítsanak a karaktereknek. Általános tapasztalat, hogy a mesélésből remek játék kerekedik.


  Amikor a fórumon írsz valamit, mielőtt a hozzászólásodat elküldenéd, jelöld ki, aztán kattints rá jobb egérgombbal, és kattints a "Másolás"-ra, aztán frissítsd a fórumot. Így láthatod, nem írt-e valaki valamit, amíg gépeltél, és ha van újdonság, már rögtön arra is tudsz reagálni. A szövegdobozba jobb kattintással, majd "Beillesztés"-sel illeszd vissza a hozzászólásod, ha szükséges, egészítsd ki, és csak ezután küldd el. Ez a kis óvatosság akkor is nagyon jól jön, ha valamiért nem jönne be az oldal, ugyanis enélkül a hozzászólásod ilyenkor elvész, így viszont újra be tudod majd illeszteni.


  Megosztás a Facebook-on
  Hozzászólások
  Karsay Sára, ferfex | 2013.07.29. 16:53:06
  ha gondoljátok, írhatjátok azt is, de simán játszhattok úgy is, hogy pár naoja, hete érkeztetek meg. Mivel épp a nyári szünidő közepén vagyunk, akár azt is kijátszhatjátok, hogy most érkeztetek meg először, azért hamarabb, hogy mire a tanítás elkezdődik, már megismerjétek a helyet, esetleg egy-két itt ragadt diákot is. (: Ármin, ha játszani szeretnél, én szívesen játszom veled. (:
  Ez amúgy vonatkozik Zoéra is. ^^
  Válasz erre
  Bátor Ármin, neredin | 2013.07.29. 16:10:24
  Zoé ezen gondolkodom én is

  Előzmény: Weisenstein Zoé, 2013.05.27. 15:21:37
  Válasz erre
  Weisenstein Zoé, neredin | 2013.05.27. 15:21:37
  Remélem jó helyre írok.:$ :D De pl, ha új vagyok, és csak most regisztráltam és már elolvastam majdnem mindent, ami a játékhoz kell, akkor a saját "házam" fórumába írhatok, DE mivel új vagyok, és val'zeg csak most jöttem, kell valami olyasmit írnom hogy egy új jövevény érkezett, meg csomagok, - ha vannak csomagok... ?:$
  Válasz erre
  Sebes Anna, tanar | 2011.04.24. 15:53:58
  Kitettem, hogy szem előtt legyen. Tessék olvasgatni, ha úgy érzitek van benne számotokra is újdonság. Ha kérdés van, akkor meg lehet kérdezni itt, vagy bárhol, ahol észrevesszük :)
  Válasz erre
  Sebes Anna, tanar | 2010.12.22. 17:15:07
  Lehet nekem is bele kéne nyúlnom, hogy hosszabb legyen itt a jobb alsó sarokban a lista XD Mindenesetre köszönjük Mirci, hogy belepiszkáltál, remélhetőleg segíteni is fog az újaknak :)
  Válasz erre
  Darvasi Miriam Vilja, lorton | 2010.01.31. 22:10:32
  Köszönjük szépen. :) A színek is nagyon szépek lettek, így sokkal olvashatóbb. ^^
  Válasz erre
  Hédervári Hedvig, lorton | 2010.01.31. 21:56:07
  Van egy olyan érzésem, hogy még fog bővülni az idő haladtával. :D És igazán nincs mit, ez csak természetes. :)
  Válasz erre
  Rossel Norbert, tanar | 2010.01.31. 20:45:04
  Milyen szép hosszú stáblistája lett már ennek a hírnek :D
  Köszönjük a meglepetést, szép munka :)
  Válasz erre
  Konrád Lajos, tanar | 2009.08.01. 01:00:37
  Ha még Mia nem mondta el, akkor az azt jelenti, amit játékon kívül mondasz, de azért kapcsolódik a játékhoz. Általában ilyen kettős ferde vonal közé írjuk //valami off//
  PL.: //Bocs, hogy nem írtam, csak lefagyott a gépem, de már vagyok// És az off nem társalgásra való :) Remélem kielégítő választ adtam. Egyébként engem is fel lehet venni msn-re. csibecsaba1991@hotmail.com
  Válasz erre
  Várhegyi Amélia Petra, lorton | 2009.07.29. 18:03:09
  Jázmin, ha gondolod, akkor vegyél fel msnre, és elmagyarázok mindent: mondschein@postafiok.hu
  Válasz erre
  Éjfély Jázmin, lorton | 2009.07.29. 10:08:03
  Tényleg értékes infók,köszi! Bár még pár nap biztos kell,hogy megértsem itt a dolgokat...
  Egy nagyon buta kérdés: Mi az az "offban"?
  Válasz erre
  Danka Megara, lorton | 2009.07.14. 14:40:17
  Nagyon szupi ez a cikk, szerintem érdemes volt betenni:D
  Válasz erre
  Kadenszky Szelina, lorton | 2009.01.26. 12:40:29
  Húú, nagyon jó tanácsok, mint már elhangzott párszor. Én tavaly októberben regisztráltam, de még így is nagyon sokat segítenek. :)
  Válasz erre
  Szászi Virág, lorton | 2008.01.17. 17:15:19
  Még csak 2-3 napja vagyok itt,de ezek a tanácsok nagyon sokat segítettek. :)
  Válasz erre
  Havasi Karolina, lorton | 2007.07.19. 22:36:57
  Remélem, hasznosítani is sikerül/sikerült;)
  Válasz erre
  Grey Marlene, lorton | 2007.07.11. 19:32:21
  Jók ezek a tanácsok
  Válasz erre
  Homp Amélia, lorton | 2007.06.26. 15:17:24
  Ezaz Gabi, ez helyes hozzáállás! :) Azért is tettük ki, hogy segítsük a beilleszkedést és a szép játékot. :) Nem lesz gond, meglásd! ^^
  Válasz erre
  Bogenfürst Gabriella, lorton | 2007.06.26. 11:25:02
  Most, hgy ezt elolvastam lehet, hogy könnyebben egy majd a játék.

  Válasz erre
  Üst Kira, lorton | 2007.06.25. 15:25:24
  Na, nagyon jó ötletnek tartom, hogy ezt kitettétek az újaknak. Így már biztosan könnyebb dolguk lesz.
  Válasz erre
  Dombóvári Endre, tanar | 2006.12.28. 07:37:22
  HTML kódokkal természetesen. Ezt most nehéz lenne itt elmagyarázni, de ha felveszel MSN-re, adhatok egy gyorstalpalót (lordleslie@freemail.hu)
  Válasz erre
  Patrik Péter, lorton | 2006.12.26. 21:07:31
  Hogyan kell az adatlapon a leíráshoz szép rendezett mondatokat írni különböző színekkel és mérettel? Az enyémet csak összezsúfolja, pedig Word-ben szépen megformáztam. Minél előbb kérek választ. Előre is köszi.
  Válasz erre
  Szilvásy Eleonóra, lorton | 2006.12.22. 20:41:46
  Patrik!
  Ne ide próbáld meg a képet feltölteni, ami egyébként nem sikerült, hanem a Segítség topickban a HTLM részhez. Azt pont erre találták ki. Egyébként az a hiba benne, hogy lehagytad az elejéről és a végéről a <" "> jeleket. Ezek után elméletileg jónak kell lennie a dolognak.
  Válasz erre
  Patrik Péter, lorton | 2006.12.22. 19:42:52
  Most jó lett, vagy nem.
  Válasz erre
  Patrik Péter, lorton | 2006.12.22. 19:41:59
  Válasz erre
  Patrik Péter, lorton | 2006.12.22. 19:38:56
  Megpróbálok képet feltölteni:
  img src=www.wellnesshetvege.hu/wellness/hirek_kepei/recept/bazsalikom2.JPG
  Válasz erre
  Lumos Fannala, lorton | 2006.12.14. 20:38:22
  Lilia,mi a véleményed a helyesírásomról(jó,van még mit javítani)?
  Válasz erre
  Szilvásy Eleonóra, lorton | 2006.10.31. 15:29:50
  Lauren! A házikat akkor küldöd be, amikor akarod, bár célszerűbb folyamatosan írni, mert a tanév vége előtt nagyon össze tud gyűlni, a muglisulibelivel együtt. Minden tanóra anyaga alatt ott látod a kisablakot és abban küldöd el az aktuális házit a tanárnak.
  Válasz erre
  Lauren Black, lorton | 2006.10.28. 01:37:15
  Egy kérdésem lenne. :P Beadhatom a házikat visszamenőleg? Mármint az összeset egyben, ha esetleg ellustulok, és nem csinálom meg egy ideig, vagy pl most, hogy kari csak nemrég kezdte a játékot ezért jópár óráról lemaradt? Lehet, hogy hülye kérdés, akkor sorry. :)) :P
  Válasz erre
  Krearis Lilia, lorton | 2006.08.26. 12:20:45
  Húúha, nekem lenne egy észrevételem, a KH leírással kapcsolatban. A leírásban van egy ilyen rész: "A lépcső legtetején található a prefik hálója." ezt kéretik kitörölni, mert ez nagyon nem igaz... Nóra alul van, Melinda félnél, én 3/4nél, Elora eléggé fent, de nem legfent. Szóval ez nem igaz, így, ilyen formában.. am. amikor én utoljára láttam a kh leírást, még nem ilyen volt.. tetszik az új, majd ezután ezek alapján játszom.. grat Leila :)
  Válasz erre
  Szilvásy Eleonóra, lorton | 2006.08.18. 16:03:53
  Mónika! Jelenleg nem tudsz leadni házit, mert aug. 31-ig vizsgaidőszak van, a tanév csak azt követően fog megkezdődni. Akkor a főldal alján találsz egy Tanítás és egy Órarend menüpontot, ahol fenn lesznek az órai anyagok, azok alján pedig ott lesz a házi, amit beküldhetsz, míg az órarendből megtudhatod, hogy mikor, hol lesz a következő tanórád. Azokra is érdemes lesz bejárni.

  Válasz erre
  Umann Mónika, lorton | 2006.08.18. 15:37:51
  Nagyon tetszik a segítség de ,hogy kell leadni a házit.
  Válasz erre
  Szilvásy Eleonóra, lorton | 2006.08.07. 17:17:00
  Jó lett a kiegészítés, Endre bá. :)
  Válasz erre
  Krearis Lilia, lorton | 2006.08.02. 14:48:24
  Lovi Tomi, én láttalak, ugye?*áh, kissé rossz a memóriája...*
  Namármost. Egyetértek Elyvel. Na jó, most én nem tudok otthonról semmit se csinálni, amikor meg nyaralni voltam akkor meg pláne nem, de azért, amikor internet van, akkor szoktam figyelni, hogy ki hogy játszik. Nem kell egyből ilyen édes kis megjegyzéseket tenni, hogy a semmiért töri magát az ember. Az ember igenis törje magát azért, hogy kiengedjék... az egy soros hsz-ekre pedig nem is mondok semmit... az a fura, hogy ezt lassan ritkábban látom újaktól, mint olyanoktól, akik már egy ideje regisztrálva vannak, viszont nem szoktak játszani... fura. Ennyi voltam.
  Válasz erre
  Dombóvári Endre, tanar | 2006.07.19. 12:38:09
  Bal oldali menü:
  Fórum -> Első emelet -> Lorton klubhelyiség

  Adatmódosítás:
  Bal oldali menüben található, adatmódosításra kattintasz és ott.
  Válasz erre
  Spek Noni, lorton | 2006.07.19. 10:00:14
  És a kh-ba hogyan lehet bemenni?

  Válasz erre
  Spek Noni, lorton | 2006.07.19. 09:59:03
  Gegtudná mondani valaki hogy hol kell kitölteni az adatlapot?
  Válasz erre
  Elyanon Zelg, lorton | 2006.07.15. 15:05:06
  kössz... nem mintha nem lennék szinte non-stop megfigyelő a KHban... wáááá... mondom, vagy fizetést fogok ezért lassan kérni, vagy fogom magam és felmondok... annyiszor szóltam más mindenkinek hogy attól hogy nem viszem le a karakteremet, mert nincs energiám játszani, attól még figyelem a klubhelyiséget... csak nem feltétlenül szólalok meg, és nem offolom tele... ennyit erről...
  köszöntem... és ezentúl tessék engem megbecsülni, mert nekem már ebből nagyon elegem van -.-'
  Válasz erre
  Nichen Areviel, lorton | 2006.07.15. 10:07:15
  Attól még, hogy nem jön le a prefi vagy a tanár játszani, attól még lehet, hogy nézi a kh-t :)
  Válasz erre
  Lovi Tommy, lorton | 2006.07.15. 09:14:32
  Én már a regem óta minden nap, mikor otthon vagyok 1-1,5 órát töltök a khban, s többen is azt mondták hogy jók a hszeim már, csak soha nem látja tanár vagy prefi. Egyszer látott, akkor is amikor kezdő voltam(kb. 2 nappal reg után)
  Válasz erre
  Selene King, lorton | 2006.07.14. 21:00:19
  Egyetértek Elykével! Újoncok, olvassátok el, és csak aztán kezdjetek bármihez... Higyjétek el, jobban jártok... ;)
  Válasz erre
  Elyanon Zelg, lorton | 2006.07.13. 15:27:23
  Najó, ez nem véletlenül lett kirakva az orra elé mindenkinek. Mostanában a KHban megszaporodtak az olyan emberkék akik írnak keményen egy soros HSZeket, de azokat félpercenként... Tessék elolvasni ezt az összeszedett cuccost ha már van ilyen!!! És tessék alkalmazni is a leírtakat!!! Nem oylan nehéz, higgyétek el!!! Kösszke előre is... -.-'
  Válasz erre
  Brown Maya, lorton | 2006.05.13. 16:24:29
  Tényleg hasznos. Szerintem, amikor elolvasta, az után nem sokkal engedhettek ki. Hasznos, tartsátok be. De előbb olvassátok el.
  Válasz erre
  Jennifer Biel, lorton | 2006.04.02. 18:59:04
  Mi ez nem jeleníti meg?Pedig írtam olyan sok mindent!:S
  Darren téged kiengedtek már?
  Különben ez a mondat igaz!Ha élvezetesen és sokat(ez mellőzhető) játszol akkor kifognak engedni!Egy prefi mindenképpen van az oldalon aki nézi hogy hogy játszol!És ha eljön az ideje ki leszel engedve!
  Válasz erre
  Darren Ink, lorton | 2006.04.02. 16:57:36
  Őszintén szólva. ez elég jó ez a tanács oldal. de "A Házvezetőd és prefektusaid folyamatosan figyelik játékodat, ne sürgesd őket, hogy engedjenek ki."na ez az..ezért töri az ember magát aztán nem ér semmit.

  Válasz erre
  Kai Niobé Eleanor, tanar | 2006.03.23. 13:06:05
  Mi ez a királyi többes?? KIraktátok?^^ No mind1:)
  Azért raktam ki amúgy, mert így lehet rá hivatkozni. Azt hiszem elég egyszerű megtalálni, nem lehet reklamálni hogy jajj, nem találtam. Tudunk hivatkozni, ez a lényeg.
  Válasz erre
  Jennifer Biel, lorton | 2006.03.17. 18:45:10
  Jó hogy újra kiraktátok!Csak az a bibi hogy az "újoncok" nem olvassák el különben nem lenne olyan a hszük amilyen!:S
  Nemigaz hogy nem lehetne átnézni a Szerepjáték Szabályokat!És még Nora jóvoltából ez is itt van segítségnek!
  Válasz erre
  Éámane Falassion, lorton | 2006.03.15. 13:46:13
  Ez mindig kinnt lesz ign, sőt remélhetőleg eszembe jut átszerkeszteni a kh-t és kirakom oda is a linkjét hogy soha ne tűnjön el:)
  Válasz erre
  Brown Maya, lorton | 2006.03.10. 21:46:40
  Ugye ez mindig itt marad, mert akkor ez lesz számomra egy úgymond Biblia.
  Válasz erre
  Jeffi S. Shao, lorton | 2006.03.06. 18:57:05
  Nora ez egy jó ötlet volt, hogy újra kiraktad, mert lassan már többet használtam a törlés gombot, mint a többit, az újoncok miatt, meg néhányan nem veszik jó néven, ha levelet küldök nekik, pedig csak jóindulat vezérel :)
  Válasz erre
  Zelei B. Mercédesz, lorton | 2006.03.06. 17:29:39
  Ha jól emlékszem, akkor márc.4.-én regisztráltam és máris kiengedtek:) Kedves bezárt társaim! Ne csüggedjetek! Játszatok jól és hamarosan szabadok lesztek!(Persze csak egy bizonyos határok között:))
  Válasz erre
  Nora St. Nicolas, lorton | 2006.03.06. 07:48:12
  Újra kiraktam ezt a hírt, mert úgy látom, hogy szükség van rá! Kérek minden újat, hogy próbálja meg ezeket a tanácsokat megfogadni, ha egy mód van! Köszönöm.
  Válasz erre
  Miriam Lexus, lorton | 2006.02.23. 13:03:12
  Szia Bbianka! Majd beletanulsz! ;)
  //Holnap segítek ;)//
  Válasz erre
  Németh Bbianka, lorton | 2006.02.23. 10:27:11
  Nagyon tetszik ez az egész csak még újonc vagyok
  Válasz erre
  Németh Bbianka, lorton | 2006.02.23. 10:25:50
  Sziasztok
  Válasz erre
  Fehérvölgyi Alaxis, lorton | 2006.02.21. 13:10:38
  Nem akarnám szembedícsérni a szobatársam, de most mégis megteszem! EZ kiváló munka kedves Prefike!
  Válasz erre
  Abraham Linkoln, lorton | 2006.02.18. 17:06:53
  köszönöm Nora hogy ezt össze álitodtad.
  Az igaz hogy 10 perce regisztráltam, de legalább tudok fontos infókat. sziasztok

  Válasz erre
  Martivel Mangola Van Diemen, lorton | 2006.02.14. 13:12:29
  Hát igen. Gratucs,Nora! Ez nagyon jó,hogy összefoglaltad a dolgokat. Nem vagyok már annyira kezdő, de még nem engednek ki. Köszi mindenki nevében!!!!
  Válasz erre
  Nora St. Nicolas, lorton | 2006.02.14. 08:14:43
  Srácok! Szerintem, hogyha egy kicsit gyakorltok, akkor igen hamar bele lehet jönni a dologba és már fel sem fognak tűnni nektek ezek, amiket itt leírtam, mert természetessé válik. Szerintem ezt a többiek is így gondolják, vagy nem?
  Válasz erre
  kmety attila, lorton | 2006.02.12. 23:08:19
  egyet értek zsókával
  Válasz erre
  Hamar Zsóka, lorton | 2006.02.12. 17:51:00
  Hú, ezt megpróbálom betartani:)
  Válasz erre
  Miriam Lexus, lorton | 2006.02.10. 20:40:25
  Szép volt Nora! Remélem azok is elolvassák akikre tényleg vonatkozik :)
  Válasz erre
  Jeffi S. Shao, lorton | 2006.02.10. 19:05:16
  gratula, csak így tovább, remek ötleteid vannak, öröm veled egy hálóba lakni* a büszkeség látszik rajta* Büszkék vagyunk rád
  Válasz erre
  Goldwood Patrick, lorton | 2006.02.10. 18:06:13
  Kedves, mindent tudó prefi:)

  Válasz erre
  Nora St. Nicolas, lorton | 2006.02.10. 17:48:10
  Köszi lányok! :) Remélem, be is fog válni a dolog! :D
  Válasz erre
  Jennifer Biel, lorton | 2006.02.10. 17:42:06
  Elég jól összeszedted!Gratulálok!
  De jó hogy nincs szükségem már ezekre de néha jól jön ha egyhelyen van az egész!:)
  Nagyon jó ötlet volt!:D
  Válasz erre
  Elora Nihilie, lorton | 2006.02.10. 17:37:09
  Szuper, végre egy helyen van ez az egész. Remélhetőleg hasznos lesz, és el is olvassák majd az újak. Nagy ötlet volt így csokorba szedni. Gratu, Nora. :)
  Válasz erre
   

  Friss hírek (új, összes, archívum)
  Utolsó órák
  • Jelenleg nincs olyan friss óra a saját évfolyamodon, aminek még nem oldottad meg a házi feladatát.